Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 18:06:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rusi  (Pročitano 16422 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 772
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Što mu bre aplaudiraš?
Vidiš da te zajebava, koliko ja vidim drugi s' leva ima najmanji....IQ. Smile Smile
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4

Ma mogu ljudi da lupetaju o Putinu ali niko nemoze da mu ospori da je od Rusije ponovo napravio super silu.Da je srece trebali bi da se vise ugledamo na Putina i Rusiju pa nebi ovako lose prolazili ko danas.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
LG Frizider
Citat
Što mu bre aplaudiraš?
Vidiš da te zajebava, koliko ja vidim drugi s' leva ima najmanji....IQ
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6230
Putin je bio sef KGB-a kao zadnja funkcija a inace sef obavestajne sluzbe u Nemackoj na vrucoj liniji, najduze u sluzbi.
Jeljcina ni topovi ni bojeve glave nisu mogle da skinu a inace je prosao glat na izborima.
Borba za nasledtvo se vodila izmedju Primakova i Putina, gde je pre toga Chernomirdin otpao. Pa nije tako davno bilo, sta je ne secate se?
Nije bio Kurir i Press u to vreme. Sorry.

Rusa ima 165 miliona. sa debelom tendencijom bele kuge. To im je u ovom momentu najveci problem a ne kako se nadate bacanje bojevih glava u svim pravcima: na hrvate, siptare, nemce, balije, engleze, amere jel sam sve rekao? Mislim da sam pokusao da kazem nesto, ali odustajem i slazem se sa nekima da bi Putin ubio cak i 30 miliona samih Rusa za srpsku ljubav. Ljubav ne pita za cenu.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Putin je bio sef KGB-a kao zadnja funkcija a inace sef obavestajne sluzbe u Nemackoj na vrucoj liniji, najduze u sluzbi.
Jeljcina ni topovi ni bojeve glave nisu mogle da skinu a inace je prosao glat na izborima.
Borba za nasledtvo se vodila izmedju Primakova i Putina, gde je pre toga Chernomirdin otpao. Pa nije tako davno bilo, sta je ne secate se?
Nije bio Kurir i Press u to vreme. Sorry.

Rusa ima 165 miliona. sa debelom tendencijom bele kuge. To im je u ovom momentu najveci problem a ne kako se nadate bacanje bojevih glava u svim pravcima: na hrvate, siptare, nemce, balije, engleze, amere jel sam sve rekao? Mislim da sam pokusao da kazem nesto, ali odustajem i slazem se sa nekima da bi Putin ubio cak i 30 miliona samih Rusa za srpsku ljubav. Ljubav ne pita za cenu.

Rusija ima oko 145 miliona stanovnika, od toga 20% (29 miliona građana) nisu etnički Rusi.
Van granica Rusije živi još oko 18 miliona Rusa, najviše u Ukrajini (8,5 miliona) i u Kazahstanu (4,5 miliona).

Putin nije bio šef obaveštajne službe u Istočnoj Nemačkoj, već je bio oficir KGB srednjeg
ranga na službi u Drezdenu. Zato je napustio aktivnu službu u KGB, jer nije bio zadovoljan svojim položajem u toj službi.
Jeljcin ga je imenovao na mesto šefa FSB (reformisan KGB) kao političku ličnost, pa mu je ta funkcija dobro došla da "pročisti" službu od svojih bivših nadređenih, nešto kao lična osveta tim ljudima. Zato je jedno vreme bio u svađi sa Primakovim (takođe "moćan" KGB kadar u Jeljcinovoj administraciji) koji je hteo da zadrži iskusne obaveštajce u ruskoj državnoj službi, a ne da dobiju otkaz u KGB, pa da prebegnu u CIA i NSA.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6230
@zemunac, nemam taj podatak pa moracu da prihvatim sta si ti napisao. Primakov jeste bio stari KGB i hteo da zadrzi boljsevicke kadrove. Tu je velika vrednost jeljcina jer se otarasio u velikoj meri njih.
Ponavljam da zbog chatovanja na burek, necu da surfujem da bi dokazivao nesto, ali to je to.
Nije to nikakva licna osveta. To ti je u nasem prevodu, kadrovi koji bi pustali buve, kurir, press itd i lovili u mutnom. Boljsevici su najpoznatiji po tome sto ubijaju svuda sopstveni narod za rad vlasti.
Nas je snasla ista kuga i nemali broj zaglupljenih ljudi prati i glasa za to.
Ovo nije udaljavanje od teme sta cu ti napisati: samo primarna akumulacija kapitala (zaradjivati vise nego sto trosimo), moze dovesti Srbiju da bude u nekom razvoju i nezavisna. To moze samo slobodnim trzistem i pametnom ekonomskom politikom.
To sto mi imamo boljsevicke partije, koje obecavaju nebuloze, bez odgovornosti a posle odmah koriste pendrek demokratski izabrane vlasti i brane od stranih neprijatelja, je onaj znak boljsevickih kriminalnih bandi koje ne prezaju da ubiju sopstveni narod za rad vlasti.
To je Jeljcin inicirao i uspeo u Rusiji (naravno preko Putina) koji je nastavio njegovu ideju.
Imaj u vidu, da zbog predstojeceg nedostatka energije, zemlja se priprema za globalnu (planetarnu vlast) (vidi prvi korak Kyoto).
Tu se velike sile bore za zone uticaja, jer ce to tako biti rasporedjeno. Naravno da Putin kaze za Sovjetski Savez da je bila greska oko raspada, ali ne i razdruzivanja ekonomija. Rusi hoce celu bivsu Sovjetsku zonu i verovatno Balkan.
To je malo visa matematika, koju neki stavljaju u red nebuloza, a neki vide sasvim dobro. Na nama je da odigramo loptu a ne da cekamo Tomu i Ruse. To ni Rusi ne zele. Njima trebaju aktivni saveznici,(vidi Hrvati), koji su nam vec izmakli. Malo sam se udaaljio ali ima i te kako veze sa Jeljcinom. Bez boljsevika je uslov sine qua non. Svima bez izuzetaka. Sa time se i Rusi slazu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Dajte ljudi, pa nije ovo film Tri karte za Holivud kada se celo selo potuklo oko toga ko je za Moskvu a ko za Vašington. To je lažna dilema.

Srbija ne treba ni za koga da se opredeljuje nego da gleda svoje interese. Na žalost ovde ne postoji jasna vizija šta Srbija treba da bude za 5,10,15 i 20 godina i onda se otvaraju ovakve priče: za ili protiv EU, Rusija ili Amerika i slične detinjarije. Sve je to samo dokaz koliko za razliku od drugih naroda u Evropi nismo pronašli sebe i patimo od krize nacionalnog identiteta.

« Poslednja izmena: 10. Jul 2007, 19:33:59 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6230
Dajte ljudi, pa nije ovo film Tri karte za Holivud kada se celo selo potuklo oko toga ko je za Moskvu a ko za Vašington. To je lažna dilema.
Srbija ne treba ni za koga da se opredeljuje nego da gleda svoje interese. Na žalost ovde ne postoji jasna vizija šta Srbija treba da bude za 5,10,15 i 20 godina i onda se otvaraju ovakve priče: za ili protiv EU, Rusija ili Amerika i slične detinjarije. Sve je to samo dokaz koliko za razliku od drugih naroda u Evropi nismo pronašli sebe i patimo od krize nacionalnog identiteta.

Ovo si dobro napisao, ali ne slazem se sa krizom identiteta.
Mi taj identitet imamo, jer jednostavno imamo i jasnu istoriju i jasan jezik i jasnu kulturu, bolje reci svojstvenu.
Ovde se radi o veoma slicnoj krizi  sa Ruskom. To je socioloska kriza promene mentaliteta i stvaranja disciplinovane drzave, koju smo vec imali.
Pretoceno u svakodnevne izraze, borba chetnika i partizana. Ideja neke socijalne pracde se potopila u bedi i krvi, a mi imamo nazovi ljude koji silom bi to da vrate. Da neko tamo odlucuje sta je tebi dobro, da dize zastave, ti da pevas pesme, slavis itd.
Parole su zamenjene krstacama i kletvom u veru, ali samo onu koja je podobna za nazovi generatore socijalne pravde.
Niti je mogla Rusija mimo sveta, a jos manje mi. Otpor je toliko jak, jer jos postoji lepa uspomena pljackanja imucnih, jer su fol lopovi, useljavanja u gotove kuce, zaposljavanja kao pripadnik jedne opcije sto sveukupno dovodi tamo gde smo bili ili bolje reci nazad u bedu.

Posto su tema Rusi, oni imaju isti problem, time sto je Putin lepo zamenio obavestajnusluzbu, toliko uticajnu, ali nije rascistio tajkune. Eno, oni hoce da vladaju, starim hibridnim sitemom drzave kontrolisanih institucija po zadatku a ne u sluzbi ljudi, gradjana naroda kako hoces.
Abramovich. Berezovski a ima ih jo9s sijaset otvoreno organizuju mini udare, nazivaju covaka diktatorom, sto on sigurno nije.
Ima toliko snage da promeni ustav i da se proglasi 'car Putin', ali ide na postovanje ustava. Jasan dokaz da ne zeli da silom resava probleme.
Rusi nisu vise opasni po ozruzju. Rusi su opsani po energentima. Za 50 godina radices samo za placanje racuna. Nafta je pri kraju, ostaje gas koji oni imaju, procenjeno 150 godina za ceo svet. I sada ide geostrateska borba za uticaj.Ameri bi rado da chape Iran (gas), ali Rusi ne daju.
Njihov penzionisani KGB, uveliko drma u Juznoj Americi na dva polja: mafija droge i obucavanje Chavezovih i mnogo ostalih Che Gevara.
Na tome koliko znam se obucavaju i novi KGB-ovci.
Konflikt je sasvim druge prirode, evo setili su se i nas, ali ako budemo se ponasali tako glupo da mislimo da ce za nas zaratiti, grdno se varamo.
Nama prioritet treba da bude sredjivanje drzave.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Rusijom i danas vlada KGB - samo što se danas odabrani pripadnici službe nazivaju tajkunima a neki i liderima. Njihova je sreća što imaju strateške resurse od kojih mogu lepo da profitiraju - tako da narod bolje živi a oni i dalje sve konce drže u svojim rukama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 18:06:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.374 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.