Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 05:36:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rumunija 20 godina kasnije  (Pročitano 12144 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Citat
Nisi čuo da uzimamo kredite od MMF-a, a i da se spremamo da uzmemo i od Rusa i Kineza ?

Inače trenutno dugujemo nekih 30 milijardi evra.

ахам...а румунија наравно не дугује ништа? Smile

не кењај Smile

Duguje al njima je ludi Chausesku za zlatne rezerve otplatio dugove i Rumunije je bila tamo drugom polovinom osamdesetih na nuli. Sigurno nije tako ostalo al opet imaju manje dugova
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Duguje al njima je ludi Chausesku za zlatne rezerve otplatio dugove i Rumunije je bila tamo drugom polovinom osamdesetih na nuli.

добро кажеш....тада су били на нули....имали су струју сат времена дневно и добијали су у продавницама 100 грама меса и шаку пиринча да их расподеле на месец дана Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
rade u Nokiji kao radnici za 200evra pa je to katastrofa. U Srbiji u Maxiju rade za 200evra pa je to OK jer je u pitanju autentično srpski profiter, naše a svetsko! A taj Maxi važi za bolja preduzeća jer tih 200evra daju redovno. U tzv "gigantima srpske prirede" plate više ne dobijaju, a na kraju saznaju da nemaju ni staž.

Citat
Problem je što smo mi trebali uz pomoć tih kredita da pokrenemo proizvodnju a nismo

Ko to mi? Država kao dobar privrednik, socijalistička privreda. Ili možda pametni i sposobni koji će krenuti sa kokurentnom proizvodnjom, kad dobiju povoljan kredit, ma da, iz lobanje izvadio veliku i modernu fabriku, to je pamet! Stara socijalistička preduzeća, proizvodnja crno belih TVa koju treba obnoviti, pa će krenuti izvoz u Singapur. Aaa, da, tu su profiteri koji su maznuli ponešto dok je bilo za ukrasti, pa će oni da krenu! Samo oni ne znaju da zaradjuju, to nikad nisu radili, neiskustvo.

Toga mi nema, već treba dovući svetske firme u Srbiju, sa tehnologijom i uglednim imenom. Nije bitno da li su to firme iz EU, USA, Azije ili Rusije a političari širok osmeh kada takvi dodju.

Da tema je Rumunija, ali to su Rumuni shvatili pre 20 godina, a mi ne. Sada mi plivamo preko Dunava "Ej, imaš li vezu za Šengen?"
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.3
mob
Alcatel 
Iluzija da će doći strane firme da razvijaju srpsku privredu je još uvek u modi. Stranci dolaze iz samo jednog razloga, jeftino ulganje i besplatna radna snaga. Ako želimo da ujarmimo svoju omladinu da za velikih 200 eura radi po 12 sati u fabrikama naših dobortvora uredu. Naše njive ostadoše puste, a prinosi su nam pali na rekorde iz 1960 godine.Imamo zlatnu zemlju , ali avaj nema ko da radi, bolje je da na toj zemlji neki Eu bogataš podigne plehanu fabriku, gde ćemo argatovati za čuvenih 200 eura, a on će posle sklopiti fabričicu pa preneti u Albaniju.Nemojte mi reći da hranu ne možemo prodati, jer znam neke entuzijaste , koji gaje povrće u plastenicima i sve izvoze u Holandiju, znači može.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Citat
Iluzija da će doći strane firme da razvijaju srpsku privredu je još uvek u modi.

Zemlja Srbija:
1.) Plate radnika kod stranih firmi
2.) Plate radnika kod domaćih gazda
3.) plate radnika u državnoj slušžbi
4.) plate radnika u "ničijim" socijalističkim firmama.
5.) plata kad si sam sebi gazda.

Uzmimo posao šofera i dipl pravnika kao orijentir za uporedjivanje. I koju onda ekonomsku politku treba voditi?

Poljoprivreda? Pa kako prodati kačkavalj iz Srbije? Tako što će npr Nestle da udje u posao i posao krenuo. Velikim slovima Nestle a malim "made in Srbija" Npr kad kupuješ Milku gledaš li gde se to pravi ili je samo "Milka" dovoljno kao marka?
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.3
mob
Alcatel 
Poloprivredu sam dao kao primer. Poenta je u tome da ako očekuješ da će ti privredu zemlje razvijati strani kapitalisti, u velikoj si zabludi.Zašto bi oni razvijali tvoju zemlju, dolaze ljudi sami iz interesa , sopstvenih, naravno. Još jedno mi nije jasni stalno se danas operiše sa društvenim preduzećima, ja ni za jedno ne znam da postoji. Bar ne u mojoj okolini, ili bolje reći u Sremu. Sva su ili prodata , ili propala. Većina prodatih je takođe propala.
« Poslednja izmena: 01. Nov 2009, 10:32:13 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
radi u mom kraju valjaonica bakra i aluminijuma, prvi partizan(sad kad su sjebali namensku ne tako dobro ali proradice opet ipak su velike pare  Smile ), maline idu ko lude Smile Zlatibor je najveca tvornica para u Srbiji ... i opet zivimo ko rumuni  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.3
mob
Alcatel 
Pa valjda oni što imaju kuće i hotele na Zlatiboru dobro žive? Žive ne dobro , već fantastično, znam sigurno. To što zaposlene malo plaćaju, e to je već druga priča. Takav je kapitalizam u Srbiji, loš prema najamnoj radnoj snazi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
rade u Nokiji kao radnici za 200evra pa je to katastrofa. U Srbiji u Maxiju rade za 200evra pa je to OK jer je u pitanju autentično srpski profiter, naše a svetsko! A taj Maxi važi za bolja preduzeća jer tih 200evra daju redovno. U tzv "gigantima srpske prirede" plate više ne dobijaju, a na kraju saznaju da nemaju ni staž.

Citat
Problem je što smo mi trebali uz pomoć tih kredita da pokrenemo proizvodnju a nismo

Ko to mi? Država kao dobar privrednik, socijalistička privreda. Ili možda pametni i sposobni koji će krenuti sa kokurentnom proizvodnjom, kad dobiju povoljan kredit, ma da, iz lobanje izvadio veliku i modernu fabriku, to je pamet! Stara socijalistička preduzeća, proizvodnja crno belih TVa koju treba obnoviti, pa će krenuti izvoz u Singapur. Aaa, da, tu su profiteri koji su maznuli ponešto dok je bilo za ukrasti, pa će oni da krenu! Samo oni ne znaju da zaradjuju, to nikad nisu radili, neiskustvo.

Toga mi nema, već treba dovući svetske firme u Srbiju, sa tehnologijom i uglednim imenom. Nije bitno da li su to firme iz EU, USA, Azije ili Rusije a političari širok osmeh kada takvi dodju.

Da tema je Rumunija, ali to su Rumuni shvatili pre 20 godina, a mi ne. Sada mi plivamo preko Dunava "Ej, imaš li vezu za Šengen?"

а што се ти жалиш? ти си пензионер...шта те брига Smile

а зашто онда румуни такође пливају да би окопавали кукуруз у источној србији? нико од ових "вишеволимтуђеговнонегосвојмед" да ми одговори на ово питање Smile

а и наш човек претерано сере...сад сам гледао ону пољопривредну емисију на бееее92(јбт,захарије још није цркао Smile Smile Smile Smile) и био прилог о неком сточару из околине чуруга.....стандардна прича....нема се,криза,уби држава,лоше је,нема пара ни за леба ни за децу а оно фрајер има преко 200 крава и прода преко 60 телади годишње...а истера их на ливаду и то је то....не даје концентрате...само оно што пасу и можда луцерка...значи минимална улагања Smile....то стадо вреди преко 200.000 евра...
слажем се да је то тежак посао али нека се мане кукања и просеравања....ако ти је тешко лепо ти то продај и купи три стана у новом саду...то је 700-800 евра месечно ни орао ни копао Smile

много наш народ кења...није толико лоше...наравно,увек постоји могућност побољшања али колико ми "много" радимо ово је супер Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia 6230
radi u mom kraju valjaonica bakra i aluminijuma, prvi partizan(sad kad su sjebali namensku ne tako dobro ali proradice opet ipak su velike pare  Smile ), maline idu ko lude Smile Zlatibor je najveca tvornica para u Srbiji ... i opet zivimo ko rumuni  Smile
Pa moras bato da ranis Beograd. To mi iz vojvodine ne smemo da kazemo, jer eto izdajica, autonomasa i sorosevih placenika.

Primarna akumulacija kapitala narocito u poljoprivredi i jos narocitije u proizvodima od primernih resursa, od poljoprivrede su mesto gde drzava treba da podstice primarnu akumulaciju kapitala gradjana.
Neka daju u malim gradovima gradjanima kredite za otvaranje sitnih firmi takvih proizvoda lake prehrambene i tektilne industrije.
Strani kapital ce to iskorititi samo resurs i jeftinu radnu snagu. Bice rob zauvek.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 05:36:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.