Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:38:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rumunija 20 godina kasnije  (Pročitano 12165 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Drecun je i Slobi bio profesor? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Temisvar je pre 20 godina imao 500 hiljada stanovnika. Jednu dvospratnu robnu kucu, gde su se gurali svi jugosloveni. Nocu nije svetlela nijedna sijalica. Mrkli mrak.
Danas Temisvar ima 1,2 miliona stanovnika, tri siroka bulevara i najmanje pet robnih kuca kao Lidl.
Imali su 20 evra platu a sada strajkuju jer nemaju 300 evra.
Hajde da ne pricamo.Imam tamo familije.

U Srpskom Sentmartonu, gde je sahranjena majka Dositeja, Kruna, ljudi se divili nasim seljacima sto imaju traktor.
Danas neki Pera (dalji rodjak) vratili mu 40 lanaca zemlje, ima dva traktora, dva dzipa a mehanizacije ne znam sta nema. Oronula kuca mu sada kao skola.Pita me jel mi treba nesto pomoci?  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 07. Okt 2009, 22:20:05 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
Daj ljudi nemojte se pozivati na Noama Comskog, realno on je budala kao i vecina ljudi na zapadu, slusao sam njegov intervju kad ga je ovaj nesto pitao a on pogresno protumacio pa rekao kako nikad ne bi vecerao sa Milosevicem jer je ovaj bad men
Ajd sad procitaj ovo sto si napisao. Svodi se na:
Chomsky je budala. (jes' da je jedan od najvecih intelektualaca danas, al' teoretski je moguce)
Vecina ljudi na Zapadu su budale. (pa, od silne gluposti, oni s nama rade sta pozele, a mi ih, od silne pameti, trpimo)
Chomsky bi trebao da vecera sa Milosevicem jer ovaj nije los covek. (what the fuck? seriously, what the fuck?)
Ovo je dekompozicija (trci po vuKAJliju) onoga sto si rekao, iako cak i ti sad vidis koliko je glupo.
Ali, u jeeeee, on je gledao intervju s Chomskim. Nije procitao knjigu jos otkako je Robinzona Krusoa preskocio za lektiru, ali on je gledao intervjuuuuu....

E zbog ovakvih kao thug_life mi se zivot u Srbiji gadi.
Treba EU jebeni zid oko nas da podignu, a ne da vize ukidaju.

(edit: upravo sam pogledao taj intervju, zainteresovalo me jer su mu intervjui inace odlicni, i naravno covek kao i uvek odlicno govori, i koliko mu god znanje o srbiji limitirano, jasno je da on poznaje srbiju daleko bolje nego sto neko, ko misli da su "vecina ljudi na zapadu budale", poznaje zapad)

Citat
Temisvar je pre 20 godina imao 500 hiljada stanovnika. Jednu dvospratnu robnu kucu, gde su se gurali svi jugosloveni. Nocu nije svetlela nijedna sijalica. Mrkli mrak.
Danas Temisvar ima 1,2 miliona stanovnika, tri siroka bulevara i najmanje pet robnih kuca kao Lidl.
Imali su 20 evra platu a sada strajkuju jer nemaju 300 evra.
Iako se ne bih slozio sa brojkama, cinjenica je da oni idu napred brze od nas. Kad vidim da su u IT-u neuhvatljivo odmakli u odnosu na nas, prosto mi je zlo (cak su i Poljskoj konkurencija!).
Ali dok mi ukapiramo da smo pukli, oni ce biti Holywood za nas.
Kao kad je lik objasnio kako je bankrotirao: "Postepeno, pa odjednom". Tako i mi - polako propadamo, a jednog dana cemo se probuditi u zemlji koju Rumuni sazaljevaju/preziru (bili smo pre 20g zapad za ceo Istocni blok).
Pa nama su Cesi dolazili da prodaju sve sto imaju za "dve chervene" a sada mogu da nas kupe! Al' naravno da ne zele, jer smo neizvesna investicija, nas jos malo Rusi da rascerupaju - iz cisto geostrateskih razloga, a ne kao sto demagozi  - i mozemo u duznicko ropstvo (koje je vec pocelo, al ajde da damo nepismenima nekoliko godina da ukapiraju, isto kao i za "srpske heroje"...).
« Poslednja izmena: 08. Okt 2009, 02:51:28 od fgtra »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230

Iako se ne bih slozio sa brojkama, cinjenica je da oni idu napred brze od nas. Kad vidim da su u IT-u neuhvatljivo odmakli u odnosu na nas, prosto mi je zlo (cak su i Poljskoj konkurencija!).
Ali dok mi ukapiramo da smo pukli, oni ce biti Holywood za nas.
Kao kad je lik objasnio kako je bankrotirao: "Postepeno, pa odjednom". Tako i mi - polako propadamo, a jednog dana cemo se probuditi u zemlji koju Rumuni sazaljevaju/preziru (bili smo pre 20g zapad za ceo Istocni blok).
Pa nama su Cesi dolazili da prodaju sve sto imaju za "dve chervene" a sada mogu da nas kupe! Al' naravno da ne zele, jer smo neizvesna investicija, nas jos malo Rusi da rascerupaju - iz cisto geostrateskih razloga, a ne kao sto demagozi  - i mozemo u duznicko ropstvo (koje je vec pocelo, al ajde da damo nepismenima nekoliko godina da ukapiraju, isto kao i za "srpske heroje"...).
Hteo sam reci da se mediji kod nas koriste naopako.
Jes kriza, jes strajkovi, ali bato on strajkuje zato sto mu sprema 250 evra u mesto 300 karikiram.
Ili zato sto je do juce imao skroz sve zaposlene a sada se pojavljuje procenat nezaposlenosti.
Juri kao na zapadu posao. Tek je par godina u nekoj sigurnosti i suocava se sa necim sto je na zapadu normalna stvar.
Ali za mene je bilo nezamislivo da citam kako sklopi posao za branje jagoda sa spancem na tri meseca i na osnovu ugovora dize kredit u banci da odvede 30 radnika na plantaze. To se zove sredjen posao, odgovornost pred zakonom. ne moze vise da laze, zamjava odvede ljude ko stoku. Ljudi sklapaju ugovore znaju na cemu su, placa se porez nema zajebancije. To je bato bilo nezamislivo.
Sta ti srbinu da objasnis da i on moze sutra tako.I to je jedan da kazem bednik, koji je eto nasao neki posao.
Ljudi rade preko italijanskog Danijelija, Progeti& lavori u celom svetu. Ekipe varioca, bravara, maisnaca elektricara. Jednostavno skupis ekipu koji ti nisu u stalnom radnom odnosu, sklopis ugovor, posaljes ljude sa ugovorom dignes kredit kupis im karte, hotelske smestaje, uposlis agencije obavi se posao, iplatis ljude, platis porez ostane ti lova.
Lakse je srbinu da jebe mater fasisticku, nego da nauci jezik, cita konkurse, razgovara. Ima posla u svetu da se trese. A kad ce Kurir da cita?
Kako ce mu zivot bez Vucica, Tome, Borisa, Dinkica a jos bez svinjara i Palme to je vec tragedija.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Oni su bili i ostace beda, bez obzira u kom se sistemu nalaze...

Pa kakva su bila beda ranije kad su sami sebe uprezali u plugove, ovo im je sada kvantni skok. Kad se setim vremena kad su se Rumuni tukli ispod savskog mosta za nadicarski posao u BG-u.

POšto je Rumunija već skoro 3 godine članica EVropske Unije, ova tema dolazi kao hladan tuš svima onima koji misle da će nama posle ulaska u EU poteći med i mleko...  Smile

Pa jasta, nece biti sedenja po kafanama nego rintanje po 12 sati, ko nece, ne mora, neka sedi kuci, gaji prebranac i papriku i ceka Ruse
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
добар ти је тај фазон са цитирањем и одговарањем на постове из праисторије Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
razvijeniji su od nas i brze napreduju od nas.... to sto mi tripujemo da smo i dalje napredniji je vec druga stvar Wink

trenutno su samo albanija i bosna  manje razvijene od nas u celoj evropi  Smile za 10 godina ovim tempom bicemo poslednji  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Samsung Galaxy IIs
razvijeniji su od nas i brze napreduju od nas.... to sto mi tripujemo da smo i dalje napredniji je vec druga stvar Wink

trenutno su samo albanija i bosna  manje razvijene od nas u celoj evropi  Smile za 10 godina ovim tempom bicemo poslednji  Smile

Dacia pravi ovo, verovao ili ne, videh ga na sajmu model za 2009-tu:

Dacia Sandero Stepway

« Poslednja izmena: 31. Okt 2009, 23:03:52 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

trenutno su samo albanija i bosna  manje razvijene od nas u celoj evropi  Smile za 10 godina ovim tempom bicemo poslednji  Smile

да ли си био некад у румунији?

видиш...ја сам био доста пута...јбг....граница ми је на 30 км.....

нпр...у мојој општини не постоји улица која није асфалтирана....у румунији ћеш у 90% градова у споредним улицама упасти у блато до колена...о селима да не причам Smile

ало....у фабрици нокије у румунији људи раде за 200 евра....овде се џабалебари у јавном предузећу за дупло већу плату...па ти види.....

систем...има ли боље слике? Smile

успут реци људима колика је плата у дачији Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
znam da mi je majka stalno donosila igracke iz Rumunije  Smile toga se secam Smile

nemam licnog iskustva sa Rumunijom ali ovako preko interneta imam utisak da je bar u tom segmentu Rumunija dosta ispred nas Wink mada se popravlja situacija i ovde pristojnom brzinom Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:38:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.