Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ругање Мајци Божијој у ''Новостима''  (Pročitano 25479 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Mislim da me nisi dobro razumeo. Tj. mislim da si pogrešno protumačio reč "prvo" koju sam iskoristio. Nisam mislio da stavljaš sebe ispred drugih u toj ljubavi. Mislio sam...da moraš prvo da pogledaš kakav je odnos tebe prema sebi samom, i da tek onda, kada si to rasčistio u glavi, možeš da gradiš odnose sa drugim ljudima.
[/quote

u redu

Citat
Ako je nekome potrebno konstantno prisustvo boli da bi razlikovao dobro od lošega, onda ta osoba nije baš najstabilnija mentalno.

dobro, mozes da posmatras razne stvari na razlicite nacine, ja ne mislim da je nas kralj bio mentalno bolestan
ipak, uvek je najbolji odgovor na osudjivanje drugih - pogledaj prvo sebe, sigurno ni ti nisi savrsen
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Ima još jedan : "Ne bacaj bisere pred svinje". - Krist .

Ovo se odnosi na sirenje hriscanske nauke, receno je "spasenje nije za svakog", nisu svi spremni da prime ucenje i ono se treba siriti samo onima koji jesu. "Ne dajte svetinje psima" - ne propovedajte reci onima koji ce da ih ismeju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
dobro, mozes da posmatras razne stvari na razlicite nacine, ja ne mislim da je nas kralj bio mentalno bolestan
ipak, uvek je najbolji odgovor na osudjivanje drugih - pogledaj prvo sebe, sigurno ni ti nisi savrsen

Али овде о причамо о дотичном Милутину...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Reloader jel i ti mislis da je kralj Milutin bio mentalno nestabilan?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 877
Zastava Pored vrlo prometne ulice :(
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson K800i

Naravno da nisam ja savršen, daleko od toga. Da jesam, bio bih sam sebi vrlo dosadan. Ili bih bio bog, nešto od ta dva.

Ne sumnjam ja toliko u mentalno zdravlje kralja Milutina, koliko sumnjam u tu priču o kralju Milutinu i njegovom skrušenom, religioznom, samožrtvovanju. Čitao sam dosta o istoriji Srbije tog perioda i na taj podatak sam sada prvi put naišao. Ali sam, zato nailazio na ovakve podatke:

" Kralj Milutin je naročito sablažnjavao savremeni svet svojim postupcima prema ženama. U tom pogledu za nj nije bilo nikakvih prepreka ni obzira. Svoju prvu ženu, tesalsku princezu, koja mu je rodila sina Konstantina, vratio je prosto kući. Oženio se drugi put svojom prijom, sestrom svoje snahe Katarine, Dragutinove žene, Jelisavetom, koju je zaveo kao kaluđericu. Od nje je dobio kćer, kojoj je dao čudno ime Carica. I nju je oterao posle kratkog vremena i već 1284. god. venčao se sa Anom, ćerkom bugarskog cara Đorđa Terterija. Danas ne znamo, da li je ovde bila po sredi neka strast ili kakav politički račun. Đorđe Terterije, čiju su zemlju Tatari plenili nekoliko puta i čiju je vrhovnu vlast on priznao 1285. god., nije u ovaj mah bio neki značajniji politički činilac. Terterijeva se politika sastojala u to vreme u tom, da traži sporazum na sve strane; možda je on gledao da pridobije Milutina ovom bračnom vezom, iz koje je rođen Stefan Dečanski. "

i još o pojavi kralja Milutina:

"Teodor Metohit u svom opisu kraljeva dvora kazuje, kako im se Milutin pretstavio sav nakićen. "Oko tela imao je više nakita od skupocenog kamena i bisera, koliko je god moglo da stane i sav je treptio u zlatu. Ceo dom blistaše svilenim i zlatnom ukrašenim nameštajem." Grčko poslanstvo, hranjeno obilato najraznovrsnijim jelima, dobivalo je hranu na zlatnim i srebrenim tanjirima i posuđu. Kralj je poslanicima poklonio "svoje najlepše haljine, koje je samo jedan put nosio i opasao nas je pojasima koje je tek jedan put pasao." Često ih je zvao za svoju trpezu. Ovolika darežljivost dolazila je, verovatno, nešto i otud što je kralj hteo da se istakne pred grčkim poslanicima, u času kad se pregovaralo da postane carski zet, ali je dobrim delom postala i crta njegova karaktera, omogućena lepim prihodima."

V. Ćorović, "Istorija Srba"
IP sačuvana
social share
Ретко која жена виси о руци мушкарца који је био одиста човек њеног укуса.
 Јован Дучић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
umesto shto je nosio taj pojas ,bolje bi bilo da se ponashao malo ljudskije - onaj ko mrzi sebe i svoje telo teshko da moze da voli druge ...
Pre bi rekao obrnuto.Onaj koji voli svsoj stomak i onaj koji voli sebe(egosist,samoljubac),ne moze voleti druge.
a zashto chovek ne bi mogao da voli svoj stomak? da li bi ti mogao da zivish da nemash stomak i da ne mozesh da jedesh i da .... vrshish veliku nuzdu ... Smile
 milutin je mrzeo svoj stomak i kaznjavao ga i podsecao je sebe na vechne muke ,ali to ga nije sprechilo da izvrshi neka dela kojih bi se stideli i kriminalci po zatvorima . to jeste dokaz da chovek koji nije u skladu sa sopstvenim telom ne moze da bude ni u skladu sa svetom i naravno sa ljudima u svetu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hahaha, pa Corovic, sta se od njega moglo i ocekivati. Nisam citao to djubre od knjige niti nameravam ikad.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Reloader jel i ti mislis da je kralj Milutin bio mentalno nestabilan?

Не, не замарам се таквим питањима...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
a zashto chovek ne bi mogao da voli svoj stomak? da li bi ti mogao da zivish da nemash stomak i da ne mozesh da jedesh i da .... vrshish veliku nuzdu ...

Sigurno Joca nije mislio ovako kako si opisao. Ljubav prema svom stomaku znaci halapljivost, veliki hriscanski greh.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 877
Zastava Pored vrlo prometne ulice :(
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson K800i
Hahaha, pa Corovic, sta se od njega moglo i ocekivati. Nisam citao to djubre od knjige niti nameravam ikad.

Pa, da, sada je "hahaha, pa, Ćorović..."
Zašto li sam mogao da očekujem ovakav odgovor...  Smile
IP sačuvana
social share
Ретко која жена виси о руци мушкарца који је био одиста човек њеног укуса.
 Јован Дучић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.