Dečak špricem napadao žene Autor: Tanjug | 05.11.2008. - 17:12
"Dvanaestogodišnji romski dečak iz Pančeva na ulici je napao tri ženske osobe i naneo im ubode iglom šprica, izjavila je danas portparol Policijske uprave u Pančevu Tanja Dakić.
Prema njenim informacijama, to se dogodilo u ponedeljak, između 13 i 14 sati, a dečaka je policija brzo pronašla i privela na razgovor posle čega je izveštaj o ovom događaju upućen Okružnom javnom tužilaštvu i pančevačkom Centru za socijalni rad. Doktorka Slađana Tomić, epidemiolog pančevačkog Zavoda za javno zdravlje, potvrdila je da su u ponedeljak popodne primljene dve žene s ubodnim ranicama i da su pacijenkinje na infektivnom odeljenju dobile vakcinu protiv hepatita B. Tomićeva je rekla da ni jedno dete nije primljeno zbog sličnog slučaja s obzirom na to da su se u Pančevu pronele glasine da su iglom izbodena i deca u nekim osnovnim školama, što nije potvrđeno ni u policiji, a ni u školama.
Eto šta se dešava kad imamo neobrazovane i socijalno ugrožene koji postaju od malena opasnost po društvo. Da je taj mali išao u školu i naučio nešto, ne bi se igrao sa narkomanskim špricevima Ja bi sad poslao oca tog dečaka u zatvor na jedno 5-6 meseci, pa da kad izađe nauči malog kako da se ponaša.
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."
onda to ne bi bio tzv "zlochin iz mrznje" - po kome ako srbin udari romu shamar moze da ide u zatvor zbog "shirenja verske i nacionalne netrpeljivosti " ... ali chek ,shta ja pricham - taj zakon vazi samo za srbe ,kad rom napadne srpkinje onda je to valjda kosher .....
onda to ne bi bio tzv "zlochin iz mrznje" - po kome ako srbin udari romu shamar moze da ide u zatvor zbog "shirenja verske i nacionalne netrpeljivosti " ... ali chek ,shta ja pricham - taj zakon vazi samo za srbe ,kad rom napadne srpkinje onda je to valjda kosher .....
Da, klinac od 12 godina je isao i bockao zene jer su druge boje koze.. da li je moguce da stvarno verujes u takve stvari?
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."