Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Roditeljski sastanak tzv. "bal vampira"  (Pročitano 1201 puta)
17. Mar 2011, 23:13:59
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 10
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Roditeljski sastanak je za mnoge roditelje i đake, jedan od neprijatnijih događaja tokom školovanja.  pa otuda i ovaj naziv.
   Izneću nekoliko svojih iskustava sa roditeljskih sastanaka.
   Niasam imala neprijatnih iznenađenja sa ocenama, ponašanjem i neopravdanim izostancima.  I moja deca su dobijala loše ocene, napravila poneki prestup, sin više presupa, ponekad pobegla sa časa, ali su mi redovno saopštavala i dobre i loše novosti iz škole.
   Ukoliko Vam Vaše dete ne govori istinu o ocenama i događajima iz škole, onda postoji problem u vašem međusobnom odnosu, a roditeljski sastanak samo otkriva pukotine u tom odnosu, i zato je tako neprijatan.  Ovo će biti tema nekog od narednih članaka.
    Na roditeljske sastanke sam uvek odlazila sa poštovanjem autoriteta škole i razrednog starešine, ali se nisam uvek slagala sa prezentovanim stavovima i posupcima.  U tim slučajevima sam argumentovano iznosila svoje neslaganje, i na tome se uglavnom završavalo.  Pre ili posle roditeljskog sastanka sam saznavala da se većina roditelja slaže sa mojim mišljenjem, ali ćute u strahu da će njihovo dete imati posledice zbog neslaganja roditelja i predstavnika škole.
     A u čemu se nisam slagala. . . .
     U nižim razredima je organizovan jednodnevni izlet po ceni po kojoj su agencije u gradu prodavale trodnevne aranžmane.  Prigivorila sam da je cena neprimerena.  Niko me nije podržao.
     Druge godine je organizovana škola u prirodi u trajanju od 10 dana.  Učiteljica nas je obavestila da će , osim nje, putovati i nekoliko roditelja čija se deca do sada nisu odvajala, i da bi boravak bez roditelja teško podnela.  Iznela sam stav da to nikako nije dobro za kolektiv i za ostalu decu koja će se osećati neravnopravno.  E to je izazvalo pravu pobunu i tih roditelja i učiteljice.  Niko me nije podržao.
Po povratku kući rekla sam svojoj ćerki:
" Od danas moraš sve da znaš u školi, očekujem da će ućiteljica biti strožija prema tebi nego do sada. "
Objasnila sam joj šta se dogodilo na raoditeljskom sastanku i zamolila je da me podrži.  Iako je imala samo 8 godina, razumela je.  Učila je vredno, a učiteljica je zaista promenila odnos prema njoj, ponekad je bila čak i neprijatna.
      Jedan roditeljski sastanak u srednjoj školi je počeo dubokim razočarenjem razrednog starešine zbog ponašanja učenika u razredu.  Povod je bio postupak jedne devojčice koja je obavila šal oko vrata biste pesnika u holu škole, i koliko se sećam, prebacila jaknu preko ramena biste.  Grdnja je trajala više od pola sata, a onda je od nas tražena saglasnost da devojčica bude kažnjena.  Pobunila sam se.  Smatrala sam da taj gest može da se opiše kao nestašluk, možda performans, čak i izraz bliskosti sa delom pesnika, ali nikako kao disciplinski prekršaj koji treba kazniti.  Podržao me je samo jedan roditelj.
     U srednjoj školi, takođe, na roditeljskom sastanku, razredni starešina nas je oštro opomenuo zbog ružnog ponašanja večine učenika prema jednoj devojčici u razredu.  Devojčica je bila ćerka predstavnika vlasti na pokrajinskom nivou.  Bilo mi je sumnjivo da se ceo razred, sa izuzetkom troje učenika,  ružno ponaša prema svojoj drugarici bez ikakvog razloga.  Složila sam se da razgovaramo sa svojom decom da promene ponašanje, ali sam i zamolila razrednog starešinu da nepristrasno istraži uzrok konflikta.  Niko me nije podržao, razredni starešina se naljutio, a najveće posledice su bile upravo za tu devojčicu.  Nastavila je da se ponaša nadmeno, previše insistirajući na društvenom statusu svojih roditelja, razred je prestao da se ružno ponaša ali je ignorisao, i na kraju je ostala potpuno sama u toj zajednici. Sama je sebe isključila, a roditelji i razredni starešina nisu videli da joj je potebna pomoć.
     Istovremeno, veliki broj roditelja je insistirao na ocenama svje dece, tvrdeći da su neopravdano loše ocenenjena, pravdao svako njihov ponašanje bez obzira koliko je štetno i po dete i po razred, lagao da bi opravdao izostanke sa časova.  Kada su na redu bile teme od opšteg interesa, ćutali su.  A prava istina je da se lični interes može mnogo lakše i bolje ostvariti u funkcionalnoj zajednici.
     Moja deca su bila izuzetni đaci, danas su uspešni ljudi i kada me pitaju kako nam je to uspelo, moj odgovor je:
      "Odlučno sam zahtevala da deca ispunjavaju svoje školske obaveze i poštuju nastavnika, podsticala da usvoje i razvijaju sve dobro što im škola daje, ali sam ih još odlučnije branila od loših postupaka koje je škola ponekad činila. "
       Ja Vas pitam:
"Da li je dugotrajni štrajk prosvetnih radnika dobar ili loš za vašu decu?
Da li ćutite o tome i dokle ćete da ćutite? ''
www. srljubica. blogspot. com
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 10.0.648.133
mob
HTC One
Citat
tzv. "bal vampira"

Gde to, kad, kome?  Smile

Bal vampira  Smile Smile Smile

To mozda za generacije pre i za vreme kada je film Laf u srcu (1981) bio aktuelan.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Interesantno

Nastavnici i razredne staresine se uvek zale na nesto na roditeljskom sastanku. Mi smo imali najbolje odeljenje u jednoj od najboljih srednjih skola u okrugu a razredna se uvek zalila da ne valjamo. Doduse, i nismo valjali poneki put ali kakvih je sve bilo bili smo zlatni  Smile

Sve sto je opisano u tekstu su normalni problemi koji se desavaju po skolama i ticu se relacija ucitelj- ucenik- roditelj. To sto se takvi problemi ne resavaju ili se resavaju povrsno je stvar sistema i nefunkcionisanja nekog dela u njemu. Npr ovo

Citat
     U srednjoj školi, takođe, na roditeljskom sastanku, razredni starešina nas je oštro opomenuo zbog ružnog ponašanja večine učenika prema jednoj devojčici u razredu.  Devojčica je bila ćerka predstavnika vlasti na pokrajinskom nivou.  Bilo mi je sumnjivo da se ceo razred, sa izuzetkom troje učenika,  ružno ponaša prema svojoj drugarici bez ikakvog razloga.  Složila sam se da razgovaramo sa svojom decom da promene ponašanje, ali sam i zamolila razrednog starešinu da nepristrasno istraži uzrok konflikta.  Niko me nije podržao, razredni starešina se naljutio, a najveće posledice su bile upravo za tu devojčicu.  Nastavila je da se ponaša nadmeno, previše insistirajući na društvenom statusu svojih roditelja, razred je prestao da se ružno ponaša ali je ignorisao, i na kraju je ostala potpuno sama u toj zajednici. Sama je sebe isključila, a roditelji i razredni starešina nisu videli da joj je potebna pomoć.
je problem koji zahteva angazovanje svih delova trougla ucitelj - ucenik - roditelji kao i organa skole u vidu  strucnih saradnika koji rade u skoli

Na pitanja nemam odgovor jer nemam decu ali mogu da kazem da strajk nije dobar za decu. Nazalost, mogu i da kazem da ce neki sindikati "terati" strajk do kraja tako da mu jos uvek ne vidim kraj
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.