Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rodila mrtvu bebu posle šest dana agonije u bolnici  (Pročitano 13119 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia zvrr
Pošto si sad ispao 'pametan' i 'vickast', da ti akcentujem - znam više o porođaju nego što ćeš ti ikad znati... A ti nastavi da pričaš o nečemu o čemu nemaš pojma, iako cijenim to što saosjećaš s tuđom patnjom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Гуд фор ју.

А мислим да пљување крви и повраћање исте уме да буде гадно... тако ми рекли, не знам, нисам искусио Smile
« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 16:33:46 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 5
Ako ti bolovi nisu praćeni kolapsom, promjenama pritiska ili slično, nema razloga da predstavljaju signal za uzbunu. To 'crkava' je subjektivna ocjena.
Da, ako nema razloga da se žena porodi prije termina, ona se i ne porađa jer time se čini više štete nego koristi, naročito uzevši u obzir da je ova žena imala povećan šećer. Opet, ne vidim zašto bi baš ovoj trudnici uskratili adekvatan tretman. Kad žena dođe na akušersko odjeljenje, tj. na akušerski sto, pregleda se akušerski, ustanovi se koliko joj je grlić proširen, odradi se ultrazvuk, kardiotokografija na osnovu kojeg se utvrdi da li ima znakova fetalne patnje. Ako ima, onda se naravno preduzimaju mjere u smislu carskog reza. Ako nema, naravno da se carski onda ne radi jer nije osnovan. A smrt ploda može da nastane za minut, naglo, neočekivano, nepredviđeno.

Dakle, nije sumnjivo sto je dete bilo zivo celih 10 meseci u majcinoj utrobi i odjednom umre, tek tako, za minuta-dva, a jos porodjaj nije ni poceo? Pri tom su lekari nakon pregleda rekli da je sve u redu, nalazi ultrazvuka i kardiotokografije savrseni?

Da li je standardna procedura da se utvrdi smrt deteta petog januara, a da se to isto mrtvo dete izvadi devetog januara?

Da li je standardna procedura pricati trudnici da se ne dere i da ne kuka?

Crkavanje od bola je subjektivna ocena, to stoji, ali je evidentno po ovoj prici da je ta nesretnica imala bolove, povracala i previjala se od istih.

Da bude malo jasnije, nikada nisam poradjao trudnicu, niti imao prilike da pratim uzivo poradjanje, niti sam bio trudan ali se u zadnje vreme previse cesto desavaju gubici beba u Srbiji. A sve je po zakonu, medicinskim normama i svetskim standardima. Pre neki dan na TV-u rekose da je sve bilo po propisima i oko ovog slucaja:
Beba preminula zbog nemara lekara?. Takvih dogadjaja je sve vise, a nesto ne vidim da su srbi navalili da prave bebe ko nezdravi.
« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 04:27:40 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia zvrr

Citat
Dakle, nije sumnjivo sto je dete bilo zivo celih 10 meseci u majcinoj utrobi i odjednom umre, tek tako, za minuta-dva, a jos porodjaj nije ni poceo? Pri tom su lekari nakon pregleda rekli da je sve u redu, nalazi ultrazvuka i kardiotokografije savrseni?

Vidim da se u nekome tekstu kaže da je trudnica primljena u bolnicu u desetom mjesecu trudnoće. Radi se o lunarnim mjesecima, tako da tu nema ništa čudno. Smile Nalazi ultrazvuka i CTG-a ne mogu biti savršeni (tako nešto ne postoji), mogu biti normalni, u fiziološkim granicama. Misliš da iznenadna smrt ploda ne može da nastupi, a da niko za to nije kriv? Naravno da može, na žalost.

Ja sam u ovoj temi na početku rekao da ne bacam drvlje i kamenje na ljekare zato što je to u modi, pa ih svi napadaju, ali ni ne branim ih nego samo ukazujem šta je je u ovoj priči nelogično i govorim  šta ne odudara od normalne medicinske prakse.

Citat
Da li je standardna procedura da se utvrdi smrt deteta petog januara, a da se to isto mrtvo dete izvadi devetog januara?

U jednom tekstu stoji da je nosila mrtvo dijete dva dana? Šta je istina od toga? Čak i da su napravili grešku pa da su dozvolili da dijete umre, zaista sam ubijeđen da niko normalan u toj bolnici ne bi dopustio da ta žena toliko vremena nosi mrtav plod, time bi i njen život ozbiljno doveli u pitanje.

Citat
Da li je standardna procedura pricati trudnici da se ne dere i da ne kuka?

Trudnoća odnosno porađaj predstavlja veliki psihofizički ispit za ženu. Ima porodilja koje vrište iz sveg glasa, a da za to nemaju razloga. Vrište, kukaju većinom od straha, a dijelom i od normalnih porođajnih bolova. Takvo ponašanje naravno da nije poželjno, jer uznemirava druge, a ni ne doprinosi boljem i lakšemm porođaju. Stoga, nije neobično, neljudski, neprofesionalno da nekoj ženi koja se dernja histerično kažeš...da ne kuka. Smiley Nije. Možda djeluje strašno, ali nije. Zamisli da čitavo odjeljenje odzvanja od vike neke žene? Pa prva će babica da kaže da se smiri, da ne vrišti. Opet, način na koji će to neko reći je posebna priča, a tek je posebna priča način na koji će to interpretirati osoba koja nije prošla kroz akušersku salu, ili mediji u ovom slučaju.

Citat
Pre neki dan na TV-u rekose da je sve bilo po propisima i oko ovog slucaja:
Beba preminula zbog nemara lekara?. Takvih dogadjaja je sve vise, a nesto ne vidim da su srbi navalili da prave bebe ko nezdravi.

Na temi o ovom slučaju sam rekao da ti ljekari treba da idu u zatvor. Bez ikakve sumnje. Sad, ta priča nema direktne veze s ovom, pa da na osnovu nje donesem ishitrene zaključke kao Tep npr:

Citat
А што се тиче мене, пре ћу веровати поштеном човеку него корумпираним лекарима.

Dakle, svi ljekari su korumpirani? Svi? Pobijte gamad! Svaki čovjek koji nije ljekar je pošten? Svakom od nih dajte stan, državnu penziju i dvije kurave nedjeljno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 967
Zastava Београд
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Samsung 
Covek je u pravu sto se tice kuknjave. Kada sam se poradjala sa prvim detetom, bila je neka kravetina koja se nije cula samo kad je uzimala dah. U jednom trenutku sam pozelela da je zadavim, jer sam se i ja i jos dve zene poradjale u isto vreme. Da ne pricam koliko u tim trenucima zena odmaze i sebi i babici i doktorima.
Vec sam pomenula da lekara kretena ima svuda ali i da ima onih dobrih. Pre tri dana smo odvezli snajku u Pancevo da se porodi, da bi jedna zena pomenula kako joj je pukao vodenjak jos u cetvrtak uvece, a oni nece da je porode. Kontrakcije su prestale a doktor je procenio da ima dovoljno plodove vode. Ta zena se porodila kad i moja snajka i sve je u najboljem redu (inace postala sam tetka Smile )

Meni je cela ova prica oko ovog slucaja nejasna. Zena povraca krv, ima visoku temperaturu, nosi mrtav plod 2, 3, 4, 5 ili koliko vec dana. Pa jbt, sta taj muz radi, ceka da mu zenaq umre da bi se dokopao kurira ili presa i izigravao zrtvu. Za to vreme je mogao da je prebaci u bilo koju drugu bolnicu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Citat
Dakle, svi ljekari su korumpirani? Svi? Pobijte gamad! Svaki čovjek koji nije ljekar je pošten? Svakom od nih dajte stan, državnu penziju i dvije kurave nedjeljno.

Само се ти прави луд.

Јасно сам рекао - пре ћу веровати човеку чија је беба требло бити (да је остала жива, јелте) него некоме код кога постоји могућност да је сјебао ствар.

Кровз је поставио одлична питања.

Citat
zaista sam ubijeđen da niko normalan u toj bolnici ne bi dopustio da ta žena toliko vremena nosi mrtav plod, time bi i njen život ozbiljno doveli u pitanje.

Citat
Stoga, nije neobično, neljudski, neprofesionalno da nekoj ženi koja se dernja histerično kažeš...da ne kuka.

Нек ти се само каже код ова два цитата.

Дај дедер да почнемо да бројимо колико је лекара осуђено на робију у последње време.
А вама је необично да тако нешто лекари направе.

Citat
bila je neka kravetina

О Пресвета Богородице.
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 967
Zastava Београд
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Samsung 
Slobodno pozovi jos nekoga sem Bogorodice i uputi se ka nekom porodilistu. Veruj mi imam razlog sto sam je tako nazvala, ona nije vikala ona je rikala (jbt, jos se i rimuje)
Svakojakih porodilja ima, od onih koje stisnu zube i saradjuju sa lekarima i babicama, do onih koje stisnu noge i kukaju kako ne mogu i nece da se porode.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia zvrr
Citat
О Пресвета Богородице.

Ovo i ja kažem kad čitam to što ti pišeš. Smile  

To što ti misliš da ako trudnica povraća i zakuka zbog bolova je nenormalno i signal za opštenarodnu mobilizaciju, to je tvoja stvar. Međutim, to i dalje ne mijenja činjenicu da takve stvari nisu neuobičajene i patološke. Ili si preko noći postao medicinski stručnjak? Pošto nešto mislim da nisi, a ponašaš se kao da jesi, zaludno je da ti neko nešto objašnjava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Slobodno pozovi jos nekoga sem Bogorodice i uputi se ka nekom porodilistu. Veruj mi imam razlog sto sam je tako nazvala, ona nije vikala ona je rikala (jbt, jos se i rimuje)
Svakojakih porodilja ima, od onih koje stisnu zube i saradjuju sa lekarima i babicama, do onih koje stisnu noge i kukaju kako ne mogu i nece da se porode.

Па знаш како, неко кад поломи ногу он се само ухвати за исту не осећајући бол и не кукавши, док неко јауче од болова... па се тај неко ко се дере не назива коњем или чиме већ. Неко болове не може да трпи лако.

Citat
To što ti misliš da ako trudnica povraća i zakuka zbog bolova je nenormalno i signal za opštenarodnu mobilizaciju, to je tvoja stvar. Međutim, to i dalje ne mijenja činjenicu da takve stvari nisu neuobičajene i patološke. Ili si preko noći postao medicinski stručnjak? Pošto nešto mislim da nisi, a ponašaš se kao da jesi, zaludno je da ti neko nešto objašnjava.

Ако је ово одговор на она два цитата... рецимо да си прво написао типа да не верујеш да би неки лекар допустио да жена носи мртав плод, а онда написао да је нормално да се жена ућуткује уколико трпи јаке болове. А пошто се ти разумеш ненормално у све то, верујем да је то лекарима "нормално" да кажу, али нормалној особи није. А та 2 спојена цитата говоре да ипак има индијанаца међу лекарима и без трунке савести.

Жена је пар дана носила МРТВО дете у себи а овде се прича о томе да је НОРМАЛНО ућуткивати жену при таквим проблемима.
Савесно и слободно могу рећи да људи, који тако размишљју, апсолутно нису нормални.
« Poslednja izmena: 24. Jan 2012, 00:04:24 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 967
Zastava Београд
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Samsung 
Jos uvek nisam upoznala nekog ko je slomio nogu i nije ga bolela (ako ti znas ok)
ali znam zene koje su se poradjale bez urlika. Ako joj lekari i babice peze i samo sto joj ne duvaju u guzu, daju joj instrukcije sta da radi, a ona urlice iz sveg klasa onda je kravetina.

A muz joj je bas super lik. Saopste mu da zena nosi mrtvo dete i on ne reaguje, ma ok, izvadice ga jednog dana. Daaaaaj, majke ti, da li ti stvarno verujes u tu pricu???
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.