Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 12:22:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rock And Roll - Izazov Hriscanstvu  (Pročitano 67360 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@tribiani
Pa bekni i ti nesto, pa da pocnu te diskusije.Ovako kad smo Dopud i ja sami...A nema covek drugu zanimaciju...   Smile
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A to se tice krecenja, ja para nemam pa ti ih ne mogu dati ali zato znam odlicno da krecim pa ako treba tu sam... Smile
Hvala ti ko bratu na ovome!
 Smile

@Nemam pojma
Nisam pitao zasto treba da dajem pare crkvi nego zasto treba da dajem siromasnima.I ja ne zelim da poslusam Dopuda i da ne dajem pare vec zelim da cujem tvoje misljenje o tome zasto ih treba davati.

Da li grešim da bi mnogi problemi nestali kada bi oni koji imaju davali onima koji nemaju?

A za sebe znam - ako zatvorim svoj džep - to će biti početak mog zatvaranja. Ja sam lako kvraljiva roba i moram da se borim protiv sebe mnogim lekovima; jedan je i da dajem i ne pričam o tome koliko i zašto dadoh.
Što reče Pametniji od nas: "A ti kada daješ, nek ne zna ni tvoje levica šta radi desnica" (parafraza).
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Mnogi problemi bi nestali kad bi ti i ja umesto sto prosipamo bisere po forumu izasli napolje da sakupljamo djubre po ulicama, pomazemo beskucnicima, i cinimo dobra izvidjacka dela.Sa druge strane, nidi mi odgovorio zasto mi to treba da cinimo?
A ako dajes da se ne bi "pokvario" to jest iz straha za sopstvenu licnost onda pisi kuci propalo...
"Hvala ti ko bratu na ovome! "
Ma nema na cemu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemam pojma

Istorija je pokazala kako oni koji imaju, nikada nece poceti davati onima koji nemaju. Danas je to svima jasno. Jer oni koji imaju, oni, ne samo da ne daju onima koji nemaju, nego, ne daju nikome! i nista!

Crkva to zna. Zato se i okrenula onima koji nemaju. Jer, oni koji nemaju, i nemaju zbog toga sto umiju samo davati (da sada zanemarimo to koliko daju, a koliko im je oteto). Dakle, crkva se i okrenula onima koji nemaju, jer, tu se pogada, da samo oni daju!

Zna crkva da bi od mocnika dobila po ledima, ako bi nesto trazila. Zato se i okrenula nemocnima. Od nemocnih se ne moze dobiti po ledima. Ali zato moze - nekakva crkavica!

Mnogo nemocnih, svako po kintu - i evo ga! - bosko! je odradio poso!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sa druge strane, nisi mi odgovorio zasto mi to treba da cinimo?

Ako imaš - daj, jer imaš.
Ako ti neko traži a ti nemaš - znaš i sam.

Prosto.

Reče mi sinoć čovek, vratio se iz Etiopije, gde je išao zbog njihovog hrišćanstva. Bio je i kod jednog starca. I prekoprevodioca pita starca: "KAko da se naučim strpljivosti?"
Starac mu reče: "Čekaj".
Prosto.

Inače, kada je prevodioc ušao u keliju ovoga starca da ga pripremi na dolazak belog čoveka jer nikada nije video belca, prekide ga starac rečima:
"A gde je taj beloputi koga sam sanjao da ću videti danas?"
PRosto.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
"Ako imaš - daj, jer imaš."
Objasnjenje je tragicno.

Smile
Nisam skontao zadnji deo price sa belim covekom i starcem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

... I see You on The Dark Side of The Moon...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 819
Zastava Valjevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230i
KISS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo me opet poslije duzeg odsustva.

Vidim da se diskusija razvija,i drago mi je sto pojedini forumasi imaju visoko misljenje o meni i mojem tekstu.E sada bih htio samo malo da pojasnim stvari.Rock izazov hriscanstvu-nije tacno.Rock izazov crkvi-bio je i uvijek ce biti.I treba da bude.Ali on nije izazov crkvi zato sto je satanisticki,kao sto nam muzicka neznalica koja je ovaj tekst napisala pokusava predociti.On je izazov crkvi zato sto ,opet cu ponoviti,podstice ljude da misle,da imaju svoje stavove,da cijene SLOBODU,jer sloboda je kljucna rijec u poimanju rock muzike.
Manir je crkve da sve sto joj se ne svidi otpise kao djelovanje satane,lucifera,demona...Manir je crkve da grijehom proglasava sve sto se ne slaze sa njenim postulatima.A ja se pitam,odakle crkvi ekskluzivno pravo da samo ona bude "bozja organizacija",da samo ona ima pravo da tumaci Bibliju,da samo ona moze odrediti sto je grijeh a sto nije.Izmedju onog sto je propagirao Hrist i onog zasto se crkva sada zalaze postoji velika razlika.Dalje,lako je uociti zasto crkvi smeta rock and roll.Ne samo zato sto tjera ljude da misle,vec i zato sto kada ljudi misle,oni uvidjaju veliku alienaciju koja postoji izmedju crkve i Biblije,jer se crkva bori za moc i vlast.Hrist se(ako je vjerovati jevandjeljima) nije borio za moc i vlast,medjutim podsjetimo se da je u srednjem vijeku crkva bila najmocnija organizacija sposobna da upravlja drzavama i svrgava vladare van volje i naroda i velikasa u drzavi.Sada crkva nema takvu moc,ali ima veliki uticja,koji siri kroz razne aktivnosti kao sto su propovijedi,praznici,nedjeljne skole itd,a koje sve tumace Bibliju na onaj nacin na kojem to odgovara crkvi.E vidite,takvoj instituciji ne odgovara Roger Waters sa svojim stihovima o malim,obicnim ljudima,koji su beznadezni i koje nije mogla uzdici niti jedna establisment institucija,pa ni crkva.Ne odgovara joj kada kaze da se ne plasi smrti.Ovo je samo jedan primjer,a slobodoumne rock poezije je mnogo.E zato se i salju onakve nebuloze o satanizmu,jer se zeli sacuvati ono jezgro vjernika koje je jos ostalo.Zato takve ekstove treba prozreti i glatko odbaciti.
IP sačuvana
social share
You are young and life is long and there is time to kill today
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Andrija66

E, zaista, jos jednom, iskreno: Smile!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo me opet poslije duzeg odsustva.

Vidim da se diskusija razvija,i drago mi je sto pojedini forumasi imaju visoko misljenje o meni i mojem tekstu.E sada bih htio samo malo da pojasnim stvari.Rock izazov hriscanstvu-nije tacno.Rock izazov crkvi-bio je i uvijek ce biti.I treba da bude.Ali on nije izazov crkvi zato sto je satanisticki,kao sto nam muzicka neznalica koja je ovaj tekst napisala pokusava predociti.On je izazov crkvi zato sto ,opet cu ponoviti,podstice ljude da misle,da imaju svoje stavove,da cijene SLOBODU,jer sloboda je kljucna rijec u poimanju rock muzike.
Manir je crkve da sve sto joj se ne svidi otpise kao djelovanje satane,lucifera,demona...Manir je crkve da grijehom proglasava sve sto se ne slaze sa njenim postulatima.A ja se pitam,odakle crkvi ekskluzivno pravo da samo ona bude "bozja organizacija",da samo ona ima pravo da tumaci Bibliju,da samo ona moze odrediti sto je grijeh a sto nije.Izmedju onog sto je propagirao Hrist i onog zasto se crkva sada zalaze postoji velika razlika.Dalje,lako je uociti zasto crkvi smeta rock and roll.Ne samo zato sto tjera ljude da misle,vec i zato sto kada ljudi misle,oni uvidjaju veliku alienaciju koja postoji izmedju crkve i Biblije,jer se crkva bori za moc i vlast.Hrist se(ako je vjerovati jevandjeljima) nije borio za moc i vlast,medjutim podsjetimo se da je u srednjem vijeku crkva bila najmocnija organizacija sposobna da upravlja drzavama i svrgava vladare van volje i naroda i velikasa u drzavi.Sada crkva nema takvu moc,ali ima veliki uticja,koji siri kroz razne aktivnosti kao sto su propovijedi,praznici,nedjeljne skole itd,a koje sve tumace Bibliju na onaj nacin na kojem to odgovara crkvi.E vidite,takvoj instituciji ne odgovara Roger Waters sa svojim stihovima o malim,obicnim ljudima,koji su beznadezni i koje nije mogla uzdici niti jedna establisment institucija,pa ni crkva.Ne odgovara joj kada kaze da se ne plasi smrti.Ovo je samo jedan primjer,a slobodoumne rock poezije je mnogo.E zato se i salju onakve nebuloze o satanizmu,jer se zeli sacuvati ono jezgro vjernika koje je jos ostalo.Zato takve ekstove treba prozreti i glatko odbaciti.
Kod vladike Porfirija, monaha i Igumana manastira Kovilj, dolaze na ispovest, na razgovor, na savetovanje mnogi rockeri.
I poznati (npr. Cane) i manje znani. I lepo im je sa njim. I nije vladika Porfirije jedini tamo skime oni prijateljuju; i ostalo bratstvo monaha voli rock muziku.
Slično je i sa manastirom visoki Dečani, samo sticajem okolnosti da je on na Kosovu - intezitet gostiju je manji.

Znam i za jedan mladi rock band, njih osmoro, koji su članovi pravoslavnog hora.

Elem, iz ove prespektive, mnoštvo rečenica koje si napisao ne stoje.

Što se tiče činjenice da je zapadna crkva u srednjem veku na pogrešan način praktikovala svoje veroispovedanje - da li to znači da je Patrijarh Pavle nalik njima? Pogledaj ga samo!

Ti pišeš kao da ne znaš da ljudi u crkvi veruju da je Hristos Vaskrsao i da ljudi crkve govore da se ne treba bojati smrti, jer je Hristos smrt - smrću pobedio.

A ti ako želiš da mimo ljudi koji u crkvu idu i o Bogu čitaju Sveta Pisma - tumačiš tu istu Bibliju - izvoli!
Ja, koji sam tako radio, nemam prava da ti kažem ‚nemoj‚.

A da se odurnih textova može naći i u rock muzici (ili nekoj drugoj) i da se greha može naći u ljudima iz crkve (npr. u meni) - o da!

Verovatno bi se iz rečenice Gospoda Isusa: "Dajte Bogu Božije, a caru carevo", moglo nekako iscediti i slušajte rock muziku (po svom ukusu) i molite se Bogu (po svojoj želji).
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 12:22:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.