Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 00:35:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rock And Roll - Izazov Hriscanstvu  (Pročitano 67637 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"Dajte Bogu Božije, a caru carevo"

A ko da im daje! Malo im se nadavalo! Sta oce vise! Dajte im, davajte im! Nek idu bre, sami sebi da zarade! Date im, dajte im! Vidi ti to!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A ko da im daje! Malo im se nadavalo! Sta oce vise! Dajte im, davajte im! Nek idu bre, sami sebi da zarade! Date im, dajte im! Vidi ti to!

Bojim se da nisi razumeo.

Napisao sam:
"Verovatno bi se iz rečenice Gospoda Isusa: "Dajte Bogu Božije, a caru carevo", moglo nekako iscediti i slušajte rock muziku (po svom ukusu) i molite se Bogu (po svojoj želji)."

U Bibliji je Isus Hristos ovom rečenicom odgovorio na pitanje plaćanja ili ne plaćanja poreza Rimljanima (okupatorima).

NAravno da niko od nas ne uživa u plaćanju poreza.

A neki od nas uživaju u rock muzici. I to je OK.
I neki od nas uživaju u Bogoorijentisanim aktivnostima. I to je OK.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Slazem se, neka uziva svako u onome sta i zeli.

No, neka sam sebi i zaradi! Neka ne trazi od drugih! Da mu oni placaju! Taj uzitak!

To bi bilo fer. Ili?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemas pojma,ne bi se reklo.IMAS,ali samo tvoj mozak koristis malo pogresno.Naime,pokusavas da dokazes nedokazivo.To sto mnogi rokeri dolaze kod igumana Porfirija na savjetovanje potpuno je ireleventno.To jest,ja sam govorio u globalu,opisivao globalni stav crkvi,svih crkvi,prema rocku i njegovoj filozofiji.Koji je naravno,vrlo negativan,i cak se proglasava satanistickom tvorevinom.Posto rock svakako to NIJE,pitam se zasto to crkva radi,i nalazim odgovore koje sam napisao u prethodnom postu.Naravno,cast izuzecima kao sto je pomenuti iguman.
Patrijarh Pavle je vrlo nalik njima u nekim djelovima svoje ideologije(naravno u drugim je mnogo pozitivniji i humaniji),i siguran se da se Isus Hrist(ako je zaista postojao i bio i ostao sin bozji) ne bi saglasio sa stvarcicama kao sto su skrivanje ratnih zlocinaca,podsticanje podjela medju ljudima i opravdavanje pokolja dostojnih srednjeg vijeka nad kojim se ti grozis.Zato,ne treba stvari gledati uniformno,cak iako si clan crkve.Vidis,crkva je postigla da ti,uprkos nesumnjivoj inteligenciji koju posjedujes,a koja se vidi iz tvojih postova,prihvatas sine qua non njene stavove i za nju trazis opravdanja cak i kada ih nema.O takvim teznjama crkve vec sam imao cast pisati,kao i o smetnjama koje rock muzika pravi crkvi u ostvarivanju istih.
Ja sam ateista,ja tumacim sveto pismo iskljucivo kao istorijski izvor i knjizevno djelo(ogromne vrijednosti i nesumnjive ljepote),i kako ga drugi tumace mene ne interesuje mnogo.Ja se samo pitam,odakle crkvi pravo na jedino tacno tumacenje?zasto crkveno tumacenje mora biti i ono izvorno,Hristovo?Ko je crkvu ovlastio za tako nesto?Da li je to bio zamisljeni Bog?Ko je to?
Naravno,postoji dobra i losa umjetnost u svim njenim granama,pa i u rock muzici.Ali meni je,kao dugogodisnjem poznavaocu te vrste muzike bila duznost reagovati na tekst koji j i povod za raspravu,a koji je plasiran(naravno,vjerovatno ne direktno na ovaj forum) iz vrlo jasnih razloga i sa vrlo jasnim ciljem,o kojem sam pisao u prethodnim postovima.
Sto se tice tvojeg zakljucka,on bas i nije na mjestu,jer drugo je davanje,a drugo uzivanje,zadovoljstvo i obrazovanje.Nadam se da si dobio jasan i precizn odgovor na sve zamjerke.

IP sačuvana
social share
You are young and life is long and there is time to kill today
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"O narodnjaci,
braco i zemljaci,
sve vam je u saci
..." Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemas pojma, ne bi se reklo. IMAS, ali samo tvoj mozak koristis malo pogresno.
Možemo komunicirati i bez ovakvih kvalifikacija.
Naime, pokusavas da dokazes nedokazivo.
AKo zaista tako misliš - nemoj čitati dole-napisano.
I nećeš propustiti mnogo. Smile
To sto mnogi rokeri dolaze kod igumana Porfirija na savjetovanje potpuno je ireleventno.
Ne razumem te.
Ako ti vladika nije neko ko čini crkvu - ko je onda čini?
Nije on jedini po pitanju rocka.
I Episkop Gerogije sluša rock muziku. I ostalu.
I Episkop Zapadno-Američki.
Logično je i da mnoštvo sveštenika i đakona takođe u živa u njoj.
To jest, ja sam govorio u globalu, opisivao globalni stav crkvi, svih crkvi, prema rocku i njegovoj filozofiji.

U Britanskim i Američkim protestantskim crkvama, u samim zgradama, se održavaju koncerti.
Isto u Australiji.
Koji je naravno,vrlo negativan,i cak se proglasava satanistickom tvorevinom. Posto rock svakako to NIJE, pitam se zasto to crkva radi,i nalazim odgovore koje sam napisao u prethodnom postu. Naravno, cast izuzecima kao sto je pomenuti iguman. Patrijarh Pavle je vrlo nalik njima u nekim djelovima svoje ideologije (naravno u drugim je mnogo pozitivniji i humaniji),

Znam čoveka kome je Patrijarh Pavle rođeni deda-stric i redovno im dolazi kod kuće na slavu. Ne dolazi kao 'crkvena faca' već kao rođak. Nisam ga pitao koji je Patrijarhov stav prema rock muzici (mada sumnjam da će časna starina trošiti glas na tako nešto), ali kad sam ga pitao kakav je Patrijarh 'privatno', rekao mi je: "Isti! Stalno govori delove Biblije i Predanja"!
...i siguran se da se Isus Hrist (ako je zaista postojao i bio i ostao sin bozji) ne bi saglasio sa stvarcicama kao sto su skrivanje ratnih zlocinaca, podsticanje podjela medju ljudima i opravdavanje pokolja dostojnih srednjeg vijeka nad kojim se ti grozis.

Hajde da ne idemo na ove teme.
Zato, ne treba stvari gledati uniformno, cak iako si clan crkve. Vidis, crkva je postigla da ti, uprkos nesumnjivoj inteligenciji koju posjedujes, a koja se vidi iz tvojih postova, prihvatas sine qua non njene stavove i za nju trazis opravdanja cak i kada ih nema.
Priznajem ti da ne znam šta znači 'sine qua non' ali kapiram iz konteksta rečenice šta si hteo da kažeš.

Voleo bih da ti jesi u pravu i da ja jesam prihvatio stavove ljudi iz crkve, svetih otaca iz ... ovog ili onog veka, jer, čitajući ih i čitajući o njima, baš bih voleo da sam kakvog me zamišljaš.
Ama nisam!
Ja slušam rock muziku, jer ljubav je to, i kadgod nađem u njoj ... ne satanizam, već i glupost ili kič - to definišem kao (za mene) nešto ne slušljivo. Ali naravno da pazim da 'prosipajući vodu ne bacim i bebu'.

Tako da ne stoji tvoja primedba da sam 'uniforman'. A ti u vezi crkve?
O takvim teznjama crkve vec sam imao cast pisati, kao i o smetnjama koje rock muzika pravi crkvi u ostvarivanju istih. Ja sam ateista, ja tumacim sveto pismo iskljucivo kao istorijski izvor i knjizevno djelo(ogromne vrijednosti i nesumnjive ljepote), i kako ga drugi tumace mene ne interesuje mnogo. Ja se samo pitam, odakle crkvi pravo na jedino tacno tumacenje? zasto crkveno tumacenje mora biti i ono izvorno, Hristovo? Ko je crkvu ovlastio za tako nesto? Da li je to bio zamisljeni Bog? Ko je to?

Takođe, hajde da ne otvaramo ove teme.
Naravno, postoji dobra i losa umjetnost u svim njenim granama, pa i u rock muzici. Ali meni je, kao dugogodisnjem poznavaocu te vrste muzike bila duznost reagovati na tekst koji j i povod za raspravu, a koji je plasiran (naravno,vjerovatno ne direktno na ovaj forum) iz vrlo jasnih razloga i sa vrlo jasnim ciljem, o kojem sam pisao u prethodnim postovima.

OK.
Sto se tice tvojeg zakljucka, on bas i nije na mjestu, jer drugo je davanje, a drugo uzivanje, zadovoljstvo i obrazovanje.

Zaključak jeste na mestu.
Evo šta mislim u vezi uživanja - zadovoljstva - obrazovanja i - davanja.

Ja uživam u crkvi, u Liturgiji, u čitanju o Bogu...
I ja uživam u rocku!

Zadovoljstvo mi je i jedno i drugo, naravno po različitim parametrima.

Naravno da mnogo dugujem rocku što se tiče i obrazovanja (samo Bog Sveti zna da li bi ja...npr. toliko dobro naučio engleski da mogu raditi i u ovoj 'stranjskoj' firmi, da ne beše rocka; to nekako nebi uspeo uz ... Cecu R.!  Smile Premda se zalažem za pravo i intelekt svih koji je slušaju!)
Ne verujem da je mojih 10-tak godina čukanja po bubnjevima bio greh do greha!

Ali, sobzirom da gledaš spolja, kapiram zašto misliš da nema obrazovanja u crkvi (među vernicima).
Moj lični doživljaj je suprotan tvom.
To nije puko obrazovanje (teorija i bubanje) već znojava i dubokoumna praksa.

Kapiram da misliš da je crkva = davanje. I ja sam nekada tako mislio.

Nadam se da si dobio jasan i precizn odgovor na sve zamjerke.
Jesam!
I hvala ti na njemu, ali zaista!

Čudno se osećam u vezi dialioga sa tobom jer sa druge strane, moram braniti od nekih dragih ljudi u crkvi svoju ljubav prema Rocku, kao što i od tebe...
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemam pojma

Jes, jes: "Mile voli disko..." Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nema potrebe da se pravdas,misli kako hoces,ali ne mozes dokazati da crkva ima tolerantan stav prema rocku.Sto se tice tema koje ti izbjegavas,one su vrlo relevantne.Ali,ako te vrijedja razgovor o njima,ja necu insistirati.

P.S., sine qua non je latinska uzrecica koja otprilike znaci "bezuslovno".
IP sačuvana
social share
You are young and life is long and there is time to kill today
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Niko nema prava da se pronalazi uvredenim ako se govori istina. Ko je uvreden istinom, znaci da zivi u neistini. Svi koji zive u neistini, zive na racun naroda. Svi koji se slazu sa neistinom, slazu se sa deranjem koze narodu.

A istina je da lopovi pljackaju narod! I istina je da je Rock bunt protiv pljacke! I istina je da crkva sprecava bunt protiv pljacke!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nema potrebe da se pravdas, misli kako hoces, ali ne mozes dokazati da crkva ima tolerantan stav prema rocku.
Ovako nekako to izgleda.
Kada se pojavi ozbiljna tema, zaseda sv. Sinod (svi raspoloživi Episkopi) i kasnije se pojavljuje odluka koja je stav ... kako bi ti rekao "crkve".
A sv. Sinod se nije okupljao oko teme Rock'n'roll-a.

Iz te perspektive, a sobzirom da čak i nekolicina Episkopa i gomila sveštenika, đakona i naroda gotivi rock muziku ... ja uživam u njojzi. (Kad mi ćerka dozvoli da je slušam!  Smile )
Sto se tice tema koje ti izbjegavas, one su vrlo relevantne. Ali, ako te vrijedja razgovor o njima, ja necu insistirati.
Teme koje si dotakao jesu relevantne.
Dobro si rekao.
Ja ne izbegavam te teme.
Ne vređa me razgovor o njima.
Ali, pogledaj naslov ovga posta!

Otvori post na temu koju hoćeš, i ćaskaćemo i o tome.

Ako si i ti sam rekao da postoji dobro i loše u rocku (a ja se slažem da ga ima, jer ‚rđava društva kvare dobre običaje‚),
da li misliš da ću ja biti slep ili ispranog mozga ili pre-ponosan pa da ovu ili onu rečenicu/praksu ovog ili onog vernika okarakterišem kao dobro ili divno ili ... šta ti ja znam?

P.S., sine qua non je latinska uzrecica koja otprilike znaci "bezuslovno".

Hvala ti.
Tako sam nekako i pretpostavio.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 00:35:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.22 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.