Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Okt 2025, 14:01:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rock And Roll - Izazov Hriscanstvu  (Pročitano 69405 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Da li ti mislis da muzika izaziva Hriscanstvo ili ga preispituje?
Na koju muziku ti konkretno misliš?
Mislim na metal. Black metal pogotovo!

Ja sam svirao u bendu - speed metal.
Bio sam bubnjar i tekstopisac.
Zato i danas volim Rock.

Ako misliš da je metal izazov hristolikosti ljudi, to bi bilo kao da kažeš da ...
Da je leskovačka pljeskavica izazov sportskom životu!

Verujem da mnogo znaš o Metalu i da to voliš.  Smile
Sa druge strane vidim da informacije o Crkvi Hristovoj crpiš iz filmova,
tj. kroz prizmu pisaca scenarija, režije i glume.

Smile 
« Poslednja izmena: 15. Mar 2008, 22:10:32 od nemam pojma »
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 73
Citat
Ovo porediti sa Child in time??? Dobar vic.

ne citas ranije postove. Niko nije rekao da mu se ne svidja child in time, vec naprotiv. Zasto si toliko jednostran, a posle zamerate ljudima iz Crkve na jednostranosti. Pozdrav za tebe brate Smile
IP sačuvana
social share
„По томе ће сви познати да сте моји ученици, ако будете имали љубави међу собом“ (Јован 13,35).

Apel za pomoc! Pomozite rad narodne kuhinje u Prekovcima!

Poklonite racunar deci Kosova!
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5496
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
Citat
Ovo porediti sa Child in time??? Dobar vic.

ne citas ranije postove. Niko nije rekao da mu se ne svidja child in time, vec naprotiv. Zasto si toliko jednostran, a posle zamerate ljudima iz Crkve na jednostranosti. Pozdrav za tebe brate Smile

Ma ne mora nikom da se svidja, nije u tome stvar. OK, nisam morao tako da napisem, jer mi nije bila namera da poredim i budem iskljuciv. Nije vazno. Cisto da se zna, ima zaista mnogo kvalitetne muzike, bila ona crkvena, rock, pop, metal itd. Svuda se mogu naci remek dela. Dakle, nisam iskljuciv po pitanju muzike, naprotiv. Pozdrav i tebi, svako dobro! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
@nemam pojma
Metal jeste izazov a ti shvati kako hoces. Znam dosta o metalu, to je mozda jedna od najboljih tema koje poznajem. I citajuci textove pesama, poruke i celokupnu sliku koju metal daje (pogotovo onaj koji preispituje stvari kako o religiji tako i o coveku) rekao bih da izaziva razumno razmisljanje i preispitivanje religije kao celine. E sad sto ti mislis drugacije to je tvoja stvar, ja se necu raspravljati sa tobom jer ti naravno si ubedjen u sta ti mislis da je ispravno. Ja razmisljam drugacije.
A to sto ti mislis da ja vadim informacije iz filmova, grdno si se zajebao. To sto si ti opijen religijom za razliku od mene koji sam trezan i koji smatram organizovanu religiju abominaciju svetih reci i ucenja. Ti ne znas koliko ja znam niti ja znam koliko ti znas tako da nemoj da potvrdjujes svoje ime "Nemam Pojma." Hvala  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
Raven Dark jako si osetljiv, svidjas mi se Smile al nemoj sa tom argumentovati da, da li volis ili ne volis nekoga, i ako je to jako lepo  Smile
Bio bi mi zanimljivo znati koliko imas godina. Smile
Sa metalom ja licno nema problema jer ne slusam, ja licno ne volim plus sam jos i mator Smile
al na primer Sir Alice volim, i jos neke takve umetnicu, koji su drugacije Smile jako volim neku ko je bas bas... Smile
al iz toga mora se da izvire da rec je samo o moju subjektu..
ako to kazem da Sir Alice zato mi se svidja jer podseca me na taj mehanizmu sto je jako otudjivajuca, kao sto je rad psihicima, samo ona to na jako lep nacin moze da organizuje i daje i srcu u tome, puno srca da. Onda tamo ima i moj korist, al takav korist sto je drustveno ima veza sa uber egom. Kant bi kazao da to ni nije lepa muzika.Al Kant prica i o Kenigsbergni mostu... mislim ipak to je najblize sa istinom. Mene oslobadja , momnetalno, Sir Alice, a Schenberg uvek, sa Weberom i Bartokom...
Volim alternativnu nacin pokazenja  istina.
To je moguce i za Metala, samo ja ne volim to.
I zato ne volim jer suvise je direktan, a sto se stice bogohuljenja to je kretenizam od njih, i jeftino nacin polemiju. Ako neko stvarno ima jake emocije sa crkvom nek ide da bude unutra i tamo pokaze da sta zna, i tamo su ljudi. Al taj posao isto kao neki drugi je tezak.(i psihici imaju tezak rad, al to bude za zaborav sad, )
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Metal jeste izazov a ti shvati kako hoces. Znam dosta o metalu, to je mozda jedna od najboljih tema koje poznajem. I citajuci textove pesama, poruke i celokupnu sliku koju metal daje (pogotovo onaj koji preispituje stvari kako o religiji tako i o coveku) rekao bih da izaziva razumno razmisljanje i preispitivanje religije kao celine. E sad sto ti mislis drugacije to je tvoja stvar, ja se necu raspravljati sa tobom jer ti naravno si ubedjen u sta ti mislis da je ispravno. Ja razmisljam drugacije.
Razumem zašto misliš o hriščanstvu u ograničenom smislu (tzv. religije) a ne u njegovoj suštini (Carstvo Božije).
Drago mi je da postoje ljudi i njihova dela koja (kako ti kažeš) preispituju moje / naše veroispovedanje.
Bolja je uzburkana reka nego žabokrečinasta bara.
Šta, nekim vernicima se to ne svidja? Oni neka se ne preispituju, ja hoću.
A ti se zapitaj - šta to sprečava metal da hvali Boga? Zašto takvih tekstova tamo nema?
Doduše ... nema ni tekstova koji u superlativu govorte o svadbi, slavi ....
Moguće je da je razlog tome što svadba ili slava nisu u ... duhu zemalja odakle Rock potiče.
Tja; to mene neće sprečiti da volim Rock. Niti će me gurnuti u naručje otkidanja na folkSmile

A to sto ti mislis da ja vadim informacije iz filmova, grdno si se zeznuo.
Nisam. Ti si napisao ovo:
...................
Krajni rezultat je "Sotonino Sve videce Oko" ili ogroman komp u kome su podaci o svim ljudima i to je buducnost.
Gledaj filmove i shvatices njihove planove, ne sve ali dosta njih.
........................

To sto si ti opijen religijom za razliku od mene koji sam trezan i koji smatram organizovanu religiju abominaciju svetih reci i ucenja.
Voleo bih da sam opijen ali ne religijom.  Smile
I Hristos Isus, Gospod, nije došao da uspostavi religiju već Carstvo Božije!
Reč religija se ne pominje u Crkvi (na Liturgiji, npr.) niti u Svetom Pismu!

Ti ne znas koliko ja znam niti ja znam koliko ti znas tako da nemoj da potvrdjujes svoje ime "Nemam Pojma."
Nisi prvi koji pravi komentar na naziv moga nadimka i nisi prvi koji to radi sa opravdanim razlogom.
Naime, tačno si rekao - ja ne znam koliko ti znaš.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
@nemam pojma
Ima dosta bendova koji hvale boga. Christian metal i White Metal. Pogledaj Zao, Becoming the Archetype, Extol, Antestor, svi su hriscanski bendovi.
O svadbama i slavama nisam nasao ali ima Folk metal iz gotovo svake zemlje (osim nase jos nisam cuo ni jedan bend) mozda Orthodox Celts ali to je Irska muzika. Tako pogledaj malo bolje.
Za onaj citat sto si rekao nema veze sa religijom, ja do sada nisam video ama ni jedan film o tome. Opet si se zeznuo. Nigde ne navodim filmove i religiju jer ne gledam religijske filmove ili sta vec.
Ja do sada nisam procenjivao tvoje znanje tako nemoj i ti moje, i mirna backa.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ima dosta bendova koji hvale boga. Christian metal i White Metal. Pogledaj Zao, Becoming the Archetype,
Extol, Antestor, svi su hriscanski bendovi. 
Ovo si dobro rekao. Za neke od ovih nisam znao.
O svadbama i slavama nisam nasao ali ima Folk metal iz gotovo svake zemlje (osim nase jos nisam cuo ni jedan bend)
mozda Orthodox Celts ali to je Irska muzika. Tako pogledaj malo bolje.
Dobro napisano i dobar savet.
Za onaj citat sto si rekao nema veze sa religijom, ja do sada nisam video ama ni jedan film o tome.
Opet si se zeznuo. Nigde ne navodim filmove i religiju jer ne gledam religijske filmove ili sta vec.
Jel tako? Dobro onda. Bolje da zeznem sebe nego tebe, ja mislim.
Ja do sada nisam procenjivao tvoje znanje tako nemoj i ti moje, i mirna backa.
Da.
Mada ti onomad ti mene ipak malčice proceni:
@nemam pojma
To što si ti opijen religijom za razliku od mene ....
Ali da bi mir ostao u Bačkoj, pristajem na...
Na šta ja to treba da pristanem, bre?  Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
@Nemam Pojma
nemam pojma na sta treba da pristanes  Smile Smile Smile
Ako zelis da znas vise bendova ovoga tipa slobodno pitaj. Kao sto sam naveo pre smatram sebe Ekspertom o metalu, verovatno ima ljudi koji znaju vise ali ja i dalje ucim isto kao i oni. Muzicki ukus mi je mnogo raskosniji jer slusam mnogo razlicitih pravaca, stilova iz razlicitih zemalja.

American Resurrection Band,Jerusalem, Stryper,  Tourniquet, Underoath, As I Lay Dying, Norma Jean.... ima jos ako hoces

Izgledas mi (mozda gresim) kao covek koji je pomalo fanatican u svojim shvatanjima, i to je u redu ali imam osecaj kod tebe da si uvek nekako iznerviran i jednostavno zbog toga vecina mojih odgovora je u tom tonu. Ne mogu da objasnim osecaj, isto kao na primer Silvanus i njegov nacin.
Podsecas me pomalo na ove iz Alabame, jer oni su ti "najveci vernici" broje koliko puta ides u Crkvu, ako ne ides dovoljno svi te ignorisu. Poludeo bih ako bi tamo ziveo. Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Izgledas mi (mozda gresim) kao covek koji je pomalo fanatican u svojim shvatanjima, i to je u redu
Ne grešiš.
Fanatično verujem da je Crkva Bogom-dana i Duhom Svetim vodjena porodica
raznolikih ljudi. Veoma raznolikih!
Fanatično verujem da je Hristos Isus umro, vaskrsao, vazneo Se i - vratiće se ... samo Bog zna kad.
Fanatik sam i po pitanju molitve Bogu i koječega još.
Mnogo sam bre fanatik! Čak želim i da sam fanatičniji nego što jesam, ama ... lenj sam.

E da - fanatično branim pravo nas vernika da volimo i Rock, Metal i sl.
Takodje pred Metalcima fanatično branim narodnjake (folkere) koji čak i Cecu slušaju!

...ali imam osecaj kod tebe da si uvek nekako iznerviran i jednostavno zbog toga vecina mojih odgovora je u tom tonu.
Smile
Sad si me zamislio!
Moguće je da tebe lažu tvoja rodjena osećanja ali ... Ne verujem.
Pre će biti da ti jesi u pravu da osim gore-navedenih (po mom mišljenju pozitivnih) osobina fanatizma,
imam i onu negativnu - da o Bogu i Božijem govorim (pišem) više nego što čitalac želi ili rečima
koje čitaoca ... odvraćaju od običnog ćaskanja o Bogu i Božijem.
Moraću da malo obratim pažnju na kvantitet i kvalitet reči koje koristim.

Podsecas me pomalo na ove iz Alabame, jer oni su ti "najveci vernici" broje koliko puta ides u Crkvu,
ako ne ides dovoljno svi te ignorisu. Poludeo bih ako bi tamo ziveo. Smile
Imam prijatelja koji je rodjen u Alabami, u Taskeegiju, i koji kaže da je kao klinac išao u
lokalnu versku zajednicu koja (izmedju ostalog) ima praksu - ako 52 nedelje u godini dolaziš
nedeljom na propoved - dobiješ značkicu / zastavicu. E - on u šali kaže:
"Ja sam dobio 3, a onda sam poverovao u Boga" .
Sada je on pravoslavni hriščanin i vratili su se da žive u Georgiju.
Izvini na ovoj digresiji, meni fanatičnom!
 Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Okt 2025, 14:01:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.