Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 03:15:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rock And Roll - Izazov Hriscanstvu  (Pročitano 66520 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
E sada je glavno pitanje-zasto se ovakvi idiotizmi pojavljuju? Odgovor je jasan-zato sto Pink Floyd,Lenon i ostala ekipa podsticu ljude da misle svojom glavom, dok ovim drugim institucijama (tipa crkve, raznih lobija i slicno) vise odgovara da ljudi budu sundjeri koji spremno upijaju sve sto im se servira. E pa nece moci! Ovakvi tekstovi samo pokazuju kolika je vasa zatucanost, koliko u stvari vi zelite zlo svijetu, koliko zelite nekakvo Orvelovsko drustvo u kom se umovi kontrolisu. E pa to ce vam biti o kukovo ljeto. Kako rekose Floydovi-WE DON'T NEED NO THOUGHT CONTROL!!!!
Interesantno je kako svi mislimo za sebe da smo slobodni i da mislimo svojom glavom a da su oni drugi (ne-istomišljenici) zatucani i umovi su im kontrolisani.

Da sam Crkvu video kao instituciju, ne bih bio deo te priče nikada.

Da je Jedan hteo zlo svetu - nebi dao život Svoj za život sveta.

A ja lično više volim Deep Purple i Whitesnake nego 'Olovnjake'.
To je već stvar ukusa.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@Andrija66
Ovako pismen jasan i zdravorazuman tekst odavno nisam procitao na forumu. Smile

@Nemam pojma
Postoji razlika.Nama ateistima je dozvoljeno da razmisljamo da diskutujemo i da pomislimo sta god zelim.Sa druge strane vernici imaju dogme, o kojima ne smeju raspravljati.Recimo ako ja sa filozofske tacke gledista zakljucim da postoje Bog i Sotana ( a necu ) ja cu razmisliti ko je od njih pravi Car.A tebi je sa druge strane prezentovano kao u reklami za          Coca-Colu da  je Bog jedini Car i ti ne smes o tome razmisljti.Samim tim ti mozda nikada ne dodjes do nekih istina.NIJE NORMALNO DA RAZMATRANJE NEKIH STVARI BUDE ZABRANJENO.Zamisli da su svi mislili kao ti? Danas prakticno ne bi bilo nauke ne bi bilo napredka, pa ljudi bi jos verovali da je zemlja ploca (da ti je od detinjstva tako propovedano da li bi se usudio da razmislis da crkva i Hriscanstvo grese)...
Drugo cak i ako Bog postoji, tebi je zabranjeno da razmislis koja vera je PRAVA.Zbog toga religija zatucava ljude zato sto im daje sazvakane apsurdne ideje da oni ne bi morali da misle (Tako je i nastala kao objasnje nepoznatog radi lakseg razumevanja).Zato kazem da religija zatucava coveka.
Religija nije donela nista dobro covecanstvu!   
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Nemam pojma
Postoji razlika.Nama ateistima je dozvoljeno da razmisljamo da diskutujemo i da pomislimo sta god zelim.Sa druge strane vernici imaju dogme, o kojima ne smeju raspravljati.Recimo ako ja sa filozofske tacke gledista zakljucim da postoje Bog i Sotana ( a necu ) ja cu razmisliti ko je od njih pravi Car.A tebi je sa druge strane prezentovano kao u reklami za Coca-Colu da je Bog jedini Car i ti ne smes o tome razmisljti.Samim tim ti mozda nikada ne dodjes do nekih istina.NIJE NORMALNO DA RAZMATRANJE NEKIH STVARI BUDE ZABRANJENO.Zamisli da su svi mislili kao ti? Danas prakticno ne bi bilo nauke ne bi bilo napredka, pa ljudi bi jos verovali da je zemlja ploca (da ti je od detinjstva tako propovedano da li bi se usudio da razmislis da crkva i Hriscanstvo grese)...
Drugo cak i ako Bog postoji, tebi je zabranjeno da razmislis koja vera je PRAVA.Zbog toga religija zatucava ljude zato sto im daje sazvakane apsurdne ideje da oni ne bi morali da misle (Tako je i nastala kao objasnje nepoznatog radi lakseg razumevanja).Zato kazem da religija zatucava coveka.
Religija nije donela nista dobro covecanstvu!
Bogu hvala što ne misle svi kao ja - bilo bi glupo i dosadno.

Ako misliš da se nešto ne sme razmatrati u Hrišćanstvu, imaš pravo da tako misliš. Iz iskustva znam da se sve sme u Hrišćanstvu, pa bilo dobro bilo zlo.

Pitagora beše pobožni matematičar, i zahvaljujući njemu imamo i notni sistem i osmoglasno pojanje Liturgije, a za njegove matematičke teoreme drugi (mnogi) znaju bolje nego ja.

Nisam ja došao do Hrišćanstva preko mame i tate ili nekog sveštenika. Ili patrijarha. Ili svetog ovog ili onog iz nekog jednocfrenog veka. Ali, nemam pravo da se ljutim na tebe što me pogrešno doživljavaš, sobzirom da me ne poznaješ.

U pravu si kada kažeš da religija zatucava.
I oni vernici koji ne koriste mozak - ne valja im posao. Pa mozak je tu baš zbog toga da se koristi, upoređivanjem, proučavanjem, razmišljanjem...
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Kako si dosao do Hriscanstva ako smem da pitam?
"Iz iskustva znam da se sve sme u Hrišćanstvu, pa bilo dobro bilo zlo."
To nije ono sto crkva kaze ( u stvari smes ali snosices posledice ).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Tek sada sam uvideo jednu gresku u mom pretposlednjem postu:
"Zamisli da su svi mislili kao ti?"
Ovo zvuci kao zestoka uvreda a ja to nisam hteo.Hteo sam da kazem "Zamisli da su svi verovali u Hriscanstvo"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kako si dosao do Hriscanstva ako smem da pitam?
Praktično.
Pokušao sam da vidim da li ima Hrista i da li je istina šta o Bogu pišu u Svetim Pismima Hristovi savremenici.
Eksperimentisao sam sa opcijom zvanom crkva.
Eksperiment još uvek traje.
"Iz iskustva znam da se sve sme u Hrišćanstvu, pa bilo dobro bilo zlo."
To nije ono sto crkva kaze ( u stvari smes ali snosices posledice ).
Za svako delo može (i ne mora) postojati reakcija, ili kako ti kažeš - posledica.
Pa prijatana il ne prijatna...

Za mene je recimo iznenađenje da su se prvo-vekovni Hrišćani ispovedali Bogu na glas! U sred crkve, pre Liturgije!
Zašto su tako radili je još veći šok.
Naime, razmišljali su: "Bolje da svi u crkvi čuju moju sramotu i da vape Bogu za mene da me Bog promeni po tom pitanju nego da ne znaju i  misle da sam ja bezgrešni brat! Nije mi važno šta ljudi misle o meni, jer ljudi su ljudi; važno mi je šta Dobri Bog misli o meni!"

Ja još ne dođoh do ovoga, ali daće Bog.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemam pojma

Dace tebi crkva, a ne bog.

Od tamo tebi stize lova.

Zato ti, kad kazes "bog", mislis "crkva".

Odnosno, bog ne postoji, postoji samo crkva.

Crkva je tvoj bog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemam pojma
Dace tebi crkva, a ne bog.
Od tamo tebi stize lova.
Zato ti, kad kazes "bog", mislis "crkva".
Odnosno, bog ne postoji, postoji samo crkva.

Crkva je tvoj bog.

Crkva nije moj Bog.

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemam pojma

Citajuci tvoje postove, ja uvidam da ti govoris tacno oni sto hoce crkva; tacno ono sto propagira crkva; tacno ono sto dolazi iz crkve; tacno ono sto govore ljudi crkve; tacno ono sto jeste govor crkve itd.

Prema tome, meni se namece zakljucak da si ti covjek crkve. A ako si ti covjek crkve, pa ako tvoja egzistencija zavisi od crkve, onda mi se namece i zakljucak kako ti - od crkve veceg boga ne mozes imati!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemam pojma

Citajuci tvoje postove, ja uvidam da ti govoris tacno oni sto hoce crkva; tacno ono sto propagira crkva; tacno ono sto dolazi iz crkve; tacno ono sto govore ljudi crkve; tacno ono sto jeste govor crkve itd.

Prema tome, meni se namece zakljucak da si ti covjek crkve. A ako si ti covjek crkve, pa ako tvoja egzistencija zavisi od crkve, onda mi se namece i zakljucak kako ti - od crkve veceg boga ne mozes imati!

Dobro je što znaš šta govori crkva.

Bori se protiv zaključaka koji ti se nameću.

Crkva nije moj Bog. Dobro je što nije ni tvoj.

Ne razmišljam mnogo o crkvi. Ne moraš ni ti.

Slušaj Rock muziku.

Ali, kako ti hoćeš.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 03:15:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.