Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 22:29:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rock And Roll - Izazov Hriscanstvu  (Pročitano 67765 puta)
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 73
Nijedna religija nije prava, i to je krajni odgovor. Kod nas pravoslavci se busaju u grudi kako su oni pravi vernici i sve to. Pola njih bibliju nije podigla za sve ove godine. I sta to na primer vecina radi da je za boga. Imamo slave koje idu u nase dupe, jedemo i pijemo. Rezemo kolace, niko ne veruje, retko ko se moli i retko ko ljubi bliznjega svoga. Kod nas ako nisi pravoslavac onda si sektas. Mene je cela skola ignorisala zarad toga sto ja ne verujem u to sto oni veruju. Jel to pravo? Jer to pravi hriscanski duh? Kolike sam ja batine popio od hriscana, sada nijedan ne sme da mi pridje ima da ga spalim i sahranim.

U pravu si brate. Nije po Bogu to sto te neki hriscanin premlati, ili sto te bilo ko od njih proziva zbog toga sto nisi hriscanin. To je stvar slobodne volje koju dobijamo rodjenjem. Sve je stvoreno slobodno, i u svakom trenutku covek ima mogucnost slobodnog izbora. To sto pricas za slavljenje slave, nazalost moram opet reci da si upravu, masa nas tako slavi, ali to opet nije doktrina hriscanstva. Zna se sta je slava po crkvenom predanju. Zito, kao simbol vaskrsenja, se sprema kao žrtva zahvalnosti Bogu za sve, zemaljske plodove koje nam je pružio, kao i za uspomenu na sve one koji su u veri živeli i za svoju veru život dali. Slavski kolač predstavlja žrtvu blagodarnosti Bogu za spasenje naše kroz Isusa Hrista. Simbolično unakrsno presecanje kolača simboliše Hristovo stradanje za nas, a prelivanje kolača vinom znači da smo Isusovom krvlju svi očišćeni od grehova svojih.Slavska sveća treba da je od čistog pčelinjeg voska, i takođe označava žrtvu - najčistiju i najneviniju; jer, kao što pčele prave med sakupljajući sladak, mirisni sok sa čistih i mirisnih cvetova, tako i molitva svečara i njegove porodice treba da potiče iz čista srca i mirisne, neukaljane duše. Takođe, slavskom svećom se označava svečanost praznika . Naravno ikona koja je lik svetitelja i  sveti umetnicki likovi, pred kojima sa ljubavlju i postovanjem stojimo, posmatramo ih, molimo se, crkvene ikone nas liturgijski uzvode ka svetom Prvoliku i Prvoobrascu - Hristu i proslavljenim na nebu Svetim ljudima, kako je to rekao Sv. Vasilije Veliki. To je slava. Sve ostalo je opet produkt ljudske slobode, produkt toga kako se mi ponasamo prema slavi i da li stvarno postujemo sveca koga svetkujemo. Meni je zao sto si imao losa iskustva sa ljudima koji su hriscani, ali oprosti im, i oni su obicni ljudi koji takodje padaju. Veliki pozdrav za tebe i svako ti dobro zelim od Gospoda. Smile
Citat
« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 23:33:51 od Pokrov »
IP sačuvana
social share
„По томе ће сви познати да сте моји ученици, ако будете имали љубави међу собом“ (Јован 13,35).

Apel za pomoc! Pomozite rad narodne kuhinje u Prekovcima!

Poklonite racunar deci Kosova!
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 618
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Samo ti veruj u Isusa Hrista...........ne trebaju ti vise njih Smile
IP sačuvana
social share
__
                                  /  /
                          ____/  /_
                         /  /  /   /  /_
                        /  ~   ~    \  \ 
                        \                 /
                         \               /
                          =======
                           zdravo Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 73
Pa dobro, ja sam slaba u veri pa mi sveti oci crkve dosta pomazu da shvatim neke stvari. Meni licno je dobro sa njima! Mozda nekom ne trebaju, ale ne mogu sigurno da stete!  Smile
IP sačuvana
social share
„По томе ће сви познати да сте моји ученици, ако будете имали љубави међу собом“ (Јован 13,35).

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 618
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ne treba ti niko da bi ti rekao kako i sta..................

Biblija je stara 2007 godina
IP sačuvana
social share
__
                                  /  /
                          ____/  /_
                         /  /  /   /  /_
                        /  ~   ~    \  \ 
                        \                 /
                         \               /
                          =======
                           zdravo Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 73
Gresis brate. ali svi gresimo. Biblija se sastoji iz Sv. Pisma Starog Zaveta i Sv. Pisma Novog zaveta, Spisi starog zaveta su mnogo stariji od 2007 godina a njihovo sakupljanje je počelo još za vreme Vavilonskog izgnanstva a posebno po povratku izgnanih u Palestinu (536.g. pre Hrista) Veruje se da je to delimično učinio prorok Jezdra, a da je ostatak spisa sakupio prorok Nemija. Sto se tice Novog zaveta, i njegovog kanona, koji je danas opste prihvacen, nastao je uvrstavanjem samih dela svetih apostola i jevandjelista u kanon sv. Pisma Novog Zaveta a kanon je nastajao  u nekoliko faza. Nema pouzdanih podataka o tome kada su novozavetna Hristova učenja počela da se čitaju na bogosluženjima, sa istim značajem koji su imale knjige Staroga zaveta, ali se sa sigurnošću može pretpostaviti da je to bilo pre 180. godine po Hristu. Tako da ovo Biblija je stara 2007.god ?! Ne razumem. Moyda kayem ti tebi ne treba niko, ali meni je drago da citam dela ljudi koji su svojim yivotima svedocili svoju veru u Yivoga Hrista, a mnogi od njih i yivot dali ya svoju veru.Opet ti kayem, to je individualno ali volim to da citam i verujem njihovim svedocanstvima i naravno imam svoje misljenje o svemu tome. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 618
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Sta me briga sta je bilo pre Hrista,dinosaurusi,mojsije,pecinski ljudi..............

Pominjes ovde neke svete ljude,izgleda da su oni tebi vazniji od Hrista...............

Jer sam Isus je rekao ne stvaraj druge idole umesto mene,ne divi im se i ne klanjaj

u tome je razlika...............

Ti ljudi nisu nista bili bolji od tebe........
IP sačuvana
social share
__
                                  /  /
                          ____/  /_
                         /  /  /   /  /_
                        /  ~   ~    \  \ 
                        \                 /
                         \               /
                          =======
                           zdravo Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
@Pokrov
Vidis na primer i ti si rekla nesto cudno. "ili sto te bilo ko od njih proziva zbog toga sto nisi hriscanin" Ko je rekao da ja nisam hriscanin? U tome je glavna stvar, ako ne pripadas nijednoj religiji ne znaci da nisi hriscanin, ali nazalost vecina ljudi imaju takvo ucenje i takav pogled da odma automatski zakljuce jednu krajnost. Isto kao na primer Sekte i Kultovi. Kod nas ne prave razliku ali razlika postoji. Sekte su manje hriscanaske organizacije, ili manji delovi vece celine, dok su kultovi na primer satanisti i oni zajebani ispiraci mozga.
Ja sam citao Bibliju nekoliko puta i jedino sto sam nasao da treba da se radi kao vernik, je da se napravi pomen na dan njegove poslednje vecere. Za zivo cudo kako sam provalio jedino Jehovini Svedoci to rade. Za religiju koju ne vole u Srbiji, ispade jedna od onih koji najvise prate ono sto je Isus rekao.
Veoma intersantno. Isto tako u Bibliji se navodi da se ne treba klanjati ikonama a mi ikona imamo na izvoz, isto tako da se ne slavi nista osim tog jednog dana. Klanjanje popovima, ljubljenje njihovih ruku i ostalih gluposti mi je pun pistolj. Jedan sam od onih koji ne priznaju krst, trojstvo, bozic, novu godinu, uskrs, sve svece i ostale gluposti koje su dozvoljene da udju u hriscansku veru iz paganskih obicaja. To mozes da pogledas i naci ces da sve te gluposti sto Crkva radi, Isus i Biblija kaze da ne sme da se radi. Da ne govorimo o ubistvima, laganju, psovanju i ostalih stvari koje su postale deo religije i kulture.
Pa dobro, ja sam slaba u veri pa mi sveti oci crkve dosta pomazu da shvatim neke stvari. Meni licno je dobro sa njima! Mozda nekom ne trebaju, ale ne mogu sigurno da stete! Smile
Da shvatis ono sto oni zele da shvatis, to je problem, i ja bih to mogao isto. Sednes samnom i ja ti pricam i zvucim dobro ali ko zna sta je na mom umu. Ne veruj nikome. Ne veruj ni meni. Proveri sama. Ja za razliku od Crkve nikom ne ispiram mozak, niti zelim da ide mojim putem. Pravimo puteve za sebe.
Tebi je dobro a mene su izbacili +"djubre sektasko sam ja" neka! ovo djubre ako se naljuti ima da sakupi ljude sa osam strana sveta i nijedan Bog niti jedna Crkva nece da ih spasi od mog gneva i moje vatre koja ce obuhvatiti lazne sledbenike i slepe vodice.
Po pitanju da ne mogu da stete to je veoma naivan nacin razmisljanja ako smem da kazem. Da njihove reci nisu toliko stetne, govore ratovi i ubijanja, pokrstavanja i ostale stvari koje su se izdesavale za ovih poslednjih 2000 i nesto godina. Vrati se nekoliko stranica unazad i citaj postove od nekoliko ljudi koji su pricali o tome "sta crkva vidi kao ispravno" ubijati i spaljivati zarad isterivanja djavola i ostalih stvari govori samo koliko Crkva manipulise narod.
Ja necu vise nista reci tebi po tom pitanju. Sama donesi svoj zakljucak.  "Cuvaj se onoga ko ti laska jer srce mu je hrapavo ko daska."

Jer sam Isus je rekao ne stvaraj druge idole umesto mene,ne divi im se i ne klanjaj
Evo covek zna tacno o cemu pricam. Ljudi se klanjaju Patrijarhu, Papi, popovima i svom bagrom kojoj je stalo samo do novca o moci. Komandovali su narod da gine i ubija, zarad religija koja propoveda da ljube bliznjeg svoga. Ko mislis pravi najvecu frku oko Kosova? Pa popovi, oni imaju dole najvise da izgube, i ne brini se nije to narod vec zlato i zemlju. To je vaznije od svakog coveka.
Zasto naplacuju vencanja, sahrane, krstenja? Zasto traze pare, kad sam Isus hrist rece da daju znanje onako kako su ga i dobili. Sve je to zaboravljeno.
A i u Bibliju ne mozes da se uzdas jer je bila preradjivanja zarad licnih interesa, gomila ne logicnosti i ne slaganja. Ali oni ne traze od tebe da koristis logiku vec da slepo verujes.
Veruj u ono sto mislis da je ispravno. Ali budi siguran u ono sto verujes. Pre nisi mogao da ispitujes stvari jer onda bi rekli da si zaposednut i da djavo donosi sumnju. Nije djavo vec tvoj um i dusa ti govore da nesto nije u redu. Meni to dusa i srce govore.

Pitaj Oce sta oni misle o Heavy Metalu i Black Metalu (verujem da znaju sta je to) Pitaj zasto su ljudi toliko ljuti na njih?
Religija ne treba da se mesa u ono sto ti slusas i volis. Da smo jos pod cizmom crkve ne bi ni gledali serije i filmove niti bi slusali muziku osim horova, jer to bi sve bilo sankcionisano. Kao i sad sto neke stvari jesu.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 73
 za RavenDark
Nikako ne mislim da ljudi treba da se klanjaju ljudima kao ljudima, mislim da ljudi treba da se klanjaju ne samo svestenicima, patrijarsima i duhovnim licima(citaj crkvenim ili kako hoces, ynas sta mislim) vec trebamo svi jedni drugima da se poklanjamo, klanjajuci se na taj nacin Hristu bogu nasem koji obitava u svakom od nas i koji je dao svoj zivot za svakog od nas ponaosob.Ito ljubljenje ruke, nema veze sa rukom, mi ne ljubimo ruku svesteniku sto je on dobar, nego na taj nacin simbolicno ljubimo ruku Hristovu. Tonije sustina nase vere i ako to i ne uradimo ne ynaci da se necemo spasti.
druga stvar koju navodis a koja se tice Hristove tajne vecere poslednje vecere) koja je , kao sto i ti sam rece, opisana u svetom pismu, oprosti ali nisu Jehovini svedoci jedini ti koji imaju taj obred.  Sveta Liturgija predstavlja Tajnu veceru koju je Hristos ostavio svojim svetim ucenicima rekavsi "Ovo cinite u moj spomen, jer kad god telo moje jedete i casu moju ispijate, smrt moju objavljujete" ili " Ko ne jede telo moje i ne pije krv moju nema u sebi zivot". Na svakoj Svetoj Liturgiji Duhom svetim vrsi se ovo"pretvaranje" vina i hleba u Telo i Krv Hristovu, i svaka liturgija je zajednica vernih sabranih na Tajnoj veceri , i svaka Liturgija je nova tajna vecera na kojoj se objavljuje , stradanje, pogrebenje i najvece medju svim Vaskrsenje Hristovo jer kako kaze apostol Pavle, savremenik Gospodnji, "Uzalud je vera nasa ako Hristos nije Vaskrsao".
Nazalost, mnoge stvari danas koje se mogu sresti kod crkvenih ljudi nemaju veze sa hriscanstvom, to i ja primecujem i svako ko ne zatvara oci, ali ima mnogo i divnih ljudi koji na pravi nacin prenose i svedoce Hristovu istinu, van svih formi i normi i sa puno ljubavi i truda. Bilo bi mi drago ako bi procitao o vladici Porfiriju iz manastira Kovilj koji je divan jedan covek koji organizuje kampove za lecenje od narkomanije i koji je covek pun lčjubavi Hristove. Kada ga pogledas ili stanes pored njega kao da si se pricestio. Patrijarh Pavle isto. Tog coveka jedino ko nije video nije mu pomogao, bilo duhovno bilo telesno. I sam osecaj mira kada stojis pored njega jednostavno ti govori da je taj covek nesto posebno. Bila sam pored obojice, i govorim ti osvom licnom unutrasnjem iskustvu, najiskrenije. Ja sam za mnoge stvari bila skeptik do svoje 19 godine, dok me ljudi poput pomenute dvojice nisu potpuno razoruzali, veruj mi narec. Ja ti ne sugerisem samo ti pricam o svojim najdubljim osecanjima. Hristos boravi u svacijem srcu,samo se mi toliko zaprljamo svojim gresima da on od nas i ne moze da dela kroz nas same. A i nece, jer kazem ti mi smo slobodna bica i On sam nece da se suprotstavlja samom sebi i dan staje na put slobodnoj volji koju nam je sam dao po rodjenju.Veliki pozdrav za tebe, Bogotrzitelju! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 73
Sta me briga sta je bilo pre Hrista,dinosaurusi,mojsije,pecinski ljudi..............

Pominjes ovde neke svete ljude,izgleda da su oni tebi vazniji od Hrista...............

u tome je razlika...............

Ti ljudi nisu nista bili bolji od tebe........

Ja ne mislim da nisu bolji od mene. Kad god pogledam duboko u sebe, svakoga trena mi se cini da sam najgora osoba na svetu, koja ima milion jednu slabost a svakoga dana napravi 10 grehova. A sveti ljudi koji su zivot svoj dali za veru, i koji su imali toliku veru, tesko da nisu bolji od mene. Uostalom sta tebi smeta da neko priznaje nekoga za autoritet, pa svima nam u svakoj oblasti zivota znace iskustva drugih koja su imali u toj oblasti. Kako ustvari napreduje civilizacija uopste? Na stara iskustva nadovezuju se nova i tako hiljadama godina do danasnjih napredaka. A to sto kazes za idole, ja nemam idola. Hristos je moj Bog, a divne svete ljude postujem i slavim, slaveci i na taj nacin Hrista, jer su ti sveti ljudi slavili Hrista. To je predivni Hristokrug! Pozdrav za tebe brate moj Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 73
Citat
"Zasto naplacuju vencanja, sahrane, krstenja? Zasto traze pare, kad sam Isus hrist rece da daju znanje onako kako su ga i dobili. Sve je to zaboravljeno."
TO NIJE U REDU ! Tu se slazemo. Hristos je rekao " NA dar ste dobili na dar i dajte". To i ja osudjujem i stalno brujim pprotiv toga. Ali znam , takodje, da nisu svi takvi svestenici, skoro sam bila kuma na krstenju, kada smo pitali telefonom Crkvu Sv. arh. Gavrila u Zemunu, koliko kosta krstenje, ljudi su se blago receno zgrozili. Rekli su da krstenje ne moze da kosta, da je to sveta tajna. Veruj mi dala sam svesteniku i vise nego sto su mi u drugim crkvama rekli da "kosta krstenje", zato sto su me odusevili jer su normalni u ovim smutnim vremenima. I svestenik u Crkvi u Krupnju, kada sam se krstavala, a imala sam 19 god. nije hteo da cuje ni da uzme novac koji sam mu davala posle krstenja rekavsi mi da je to blagoslov za Crkvu kada se neko u mojim godinama krstava i prilazi veri. Tako da znas, u svakom zitu ima kukolja brate moj, negde vise negde manje, ali bez toga ne moze. Pozdrav! Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 22:29:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.