Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Mar 2026, 21:58:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 215 216 218 219 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 511150 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
ANALIZA: Dodikovo Zadnje Iskušenje - prije ili poslije opšteg krvoprolica!?

1.  Bilo bi odlicno da je u Republici Srpskoj na djelu “Makedonski scenario”, jer on završava hepiendom i padom Režima; Onaj u Skoplju je vec okoncan, a, logikom stvari, i ovaj u Banjaluci imao bi srecan kraj!

Vijesti
    Republika Srpska

Cetvrtak, 14.09.2017. | 19:31

2. Medutim, “Makedonskog scenarija” u izvedbi Opozicije nema, što ne znaci da nece biti hepienda - Pada Režima - ako Opozicija ostane istrajna u svojim namjerama da se bori protiv bezvlašca, nasilja i daljeg uništavanja institucija, koje sprovodi Režim.

3. Opozicija Mora nastaviti sa tom borbom, inace su njihove politicke karijere zapecacene; Oni nemaju kud i, ukoliko ne nastave, ponijece istorijsku odgovornost za poništenje ovog entiteta, a da to poništenje nisu ni pokušali ozbiljnije sprijeciti.

Napokon pokušavaju, tvrde da ce nastaviti i to je velika, dramaticna promjena u politickom miljeu RS.

Njihova (napokon) spoznaja da je Dodik “Crni labud” mijenja sve.

4. Nasilni Režim služi se oprobanim sredstvima politickih tiranija: Represijom, Manipulacijama, Lažima…

Sami su sebe satjerali uza zid, jer njihova “Obojena revolucija”, koju sprovode tri godine (nakon izbora 2014.) nije dala željene rezultate; Pune tri godine Režim pokušava da sruši vlast na nivou BiH, da postane dio nje, ali mu to ne polazi za rukom.

Direktna posledica tog nesupjeha je devastirano Društvo u RS, ekonomski i finansijski fijasko, uništena privreda i sve vidljivija i snažnija izolacija entiteta, Pustare kojom haraju Nasilnici svih boja i dezena.

Ni BiH ne izgleda mnogo bolje, ali to nije nikakvo opravdanje za pocinjeno zlo.

5. Podsjeticu da je Milorad Dodik još tokom proslave Dana Republike, 09.01.2015. g., svjestan da nema šanse da nastavi vladati institucijama BiH, (u brojnim razgovorima) najavio da ce “suspendovati sve zakone BiH na teritoriji RS, koji ne odgovaraju RS”?!!

“Ovakav stav ce braniti Dragan Lukac”, rekao je tada Dodik.

6. Od tada do danas Dodik jeste u dobroj mjeri izvršio svoje namjere, ali ima taj “uspjeh” i svoju Mracnu Stranu: Republika Srpska je izolovana, opustošena, njome dominiraju Pustahije i Nasilnici; Džambasi samouzdignuti na nivo “Nekog”; Republika Srpska postala je Gulag!

Takvo stanje može potrajati; Nažalost, traje vec godinama, ali nije vjecno; Opozicija, koja je jedanaest godina zatvarala oci pred istinom, pritiskana lažnim rodoljubljem Nasilnika, konacno je malo digla glavu. A to malo izazvalo je buru u Režimu; Buru straha, demonstraciju slabosti i želju za odmazdom.

7. Kada smo kod Odmazde, odmah smo kod Dragana Lukaca, ministra unutrašnjih poslova RS, koji je spreman da napravi krvoprolice. On to i ne krije; Javno to svjedoci!

Lukacevo kandidovanje za poziciju prvog covjeka MUP-a RS, još prije skoro tri godine, bilo je, napisao sam to tada, krunski dokaz potpune politicke izgubljenosti Milorada Dodika, njegovog ogromnog straha od nadolazecih dogadaja, ali i spremnosti da se pokuša obracunati sa svima, koje smatra protivnicima.

Dodik i njegova Crna frakcija SNSD-a napravili su još jedan korak ka svom kraju, jer kandidovanje Lukaca za poziciju ministra unutrašnjih poslova, potez je ocajnika, koji pogrešno smatra da ce vecom represijom uspjeti da sacuva vlast. A Lukac znaci samo jedno - represiju bez ogranicenja.

On nema nikakve sposobnosti da MUP RS ucini ponovo institucijom od ugleda, ali itekako ima znanja da ga stopostotno dovede do pozicije Dodikove falange. I do pesnice uperene protiv njegovih protivnika. (Kandidovanje Lukaca - Dodikov strah od letenja; 17.12.2014.)

8. Danas, u najogoljenijoj formi, svjedocimo navedenom; MUP RS je u velikoj mjeri pretvoren u stranacku Miliciju, Mete za odstrel javno postavlja i mnjenju predstavlja Komandant Falange; Lukac optužuje, sudi i presuduje!

9. Uvodenje naoružane uniformisane policije u Parlament svjestan je akt Nasilja, kojim je sve, namjerno, dovedeno na korak do krvoprolica!

“Obojena revoliucija” Režima je propala, njeni negativni efekti vratili su se Nasilnicima kao bumerang, preostalo im je samo Nasilje.

Politike, nakon naoružanih, uniformisanih policajaca u Skupštini (što je nezapamceno u Svijetu, cak i u državama gdje se narodni poslanici, tradicionalno, fizicki, s vremena na vrijeme, obracunavaju), više nema.

10. Ostala je Gola Sila! I krvoprolice. Koje ce se i desiti, jer ga je, u situaciji koja je na djelu, gotovo nemoguce izbjeci.

11. Na ovom mjestu dolazimo ponovo do Milorada Dodika - Šefa Režima, koji, nakon jedanaest godina apsolutne vlasti, što se pretvorila u autokratiju/tiraniju/plutokratiju, mora donijeti odluku o tome Da li ce Režim Pucati u politicke protivnike i kriticare?

Da li ce ON biti taj koji ce narediti Pucanje ili ce to neko drugi uciniti u njegovo ime, a On preuzeti/ponijeti odgovornost?

11. Navedeno je Zadnje Dodikovo Iskušenje. Koje On može riješiti na dva nacina - Da ode odmah/u najskorije vrijeme Bez Pucanja, pa šta posle bude sa njim; Da ode nakon Pucanja, a onda ništa dobro nece biti, ni po njega ni po RS!

12. U oba slucaja Dodik ide; Treceg rješenja nema; On nema šanse za politicki o(p)stanak; Jeste dobio poneku bitku, ali ovaj Rat, koji je On otpoceo prije tri i po godine, On je izgubio; Onog trenutka kada ga je i otpoceo, samo je bilo pitanje vremena i velicine štete koju ce nanijeti.

13. Dodik je vec trebao da ode; Sam; Nije trebalo, uprkos svim slabostima Opozicije, koje su mu politicki vijek produžile do današnjih dana, da, ne birajuci sredstva, opstaje i sam sebe dovede u situaciju da mora odluciti izmedu Odlaska sa Pucanjem i Odlaska bez Pucanja!!!

A Odlazi bez dileme! Što duže odlaže neminovno, bliži je Pucanju. I Krvoprolicu u Njegovo Ime!

Podrška Lukacu podrška je Pucanju i Krvoprolicu!

14. Do Dodika je samo odluka o Pucanju; Sve ostalo više nije u njegovim rukama!

Vocnjak

Dodik je, tokom Nasilja njegovog Režima u Skupštini, 13.09., bio u svom vocnjaku u Gornjim Podgradcima. Sletio je helikopterom.

Jabuke na 150 hektara su odlicno rodile.

Razgledao je vocnjak. Više od 300.000 stabala.
“Ajdared”, “Zlatni Delišes”, “Jonagold”, “Fuji, ”Granny Smith”, “Pink lady”…

Trebao je koji put pogledati i ruke. I zapitati se treba li mu krv na njima?!
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Čavić: Režim pokušava da stvori sliku o rušenju Republike Srpske

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da režim pokušava da stvori sliku preko svojih trabanata i privatnog servisa koji se zove RTRS da se radi o rušenju institucija RS i uključili su sve u obračun sa opozicijom.

Vijesti
    Republika Srpska

Petak, 15.09.2017. | 09:57

Gostujući u Novom danu televizije N1, Čavić je rekao da sprečavanje sjednica skupštine je sastavni dio parlamentarizma, a oni su to htjeli prekvalifikovati u nasilje.

"Nasilje vrše oni kojima su nasilja puna usta. Mi smo bez incidenta spriječili usvajanje dnevnog reda na kome se nije našao izvještaj revizora u kome su pokazane brojne nepravilnosti sa podacima koji odstupaju od onih koje je vlada predstavila", kazao je Čavić, dodajući da su vlast upozoravali da krše poslovnik i da ih zakon obavezuje da u tačno definisanom terminu mora da se nađe revizorski izvještaj, a oni su ga sklonili kršeći tako rad poslovnika.

"Od njih tražimo da odgovore na poslanička pitanja, da se na dnevnom redu nađe revizorski izvještaj o budžetu koga su nezakonito skinuli i treće je što tražimo da se obrate o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH koji su sakrili u neku ladicu. Dobio sam informaciju da je Dodik obećao stranim diplomatama da referenduma neće biti u glasniku jer bi imao probleme. Nama je bitno da poštuju zakone i Poslovnik o radu NSRS i Ustav RS", kazao je Čavić.

Na pitanje šta će biti naredni scenario, on je rekao da oni (vlast) pokušavaju amortizaciju tako što će na narednoj sjednici biti izvještaj koji je trebao biti na prošloj.

"Međutim, skupštinsko zasjedanje pokazuje koji je naredni scenario, odnosno izjave ministra Lukača i poziv Čubrilovića policajcima sa mecima. Svi su imali pištolje, oko zgrade su bile povećane policijske snage sa dugim cijevima a iza Skupštine su bile rezervne snage koje su bile spremne za hapšenje ako se to desi. Lukačev scenario je režim koji prelazi u južnoamerički režim, naroda koji su jedini posljednih decenija uvodili u parlament naoružane ljude. Juče je Čubrilović pozivajući policiju ustvari poručio da je režim spreman da se brani oružjem od neistomišljenika i primjenom silom. Mi da smo neozbiljni ljudi, mi bismo mogli nasilno da uđemo jer je to naše pravo", istakao je predsjednik NDP-a

"Juče je Lukač izjavio nekoliko stvari nad kojima trebaju svi da se zamisle i u regionu. Najgore je rekao da su 'male i velike izdaje Saveza za promjene dječija igra u odnosu na ovo što se desilo juče'. Tražićemo ili ostavku ministra policije ili njegovo razrješenje jer je potpuno nesmisleno da razgovaramo o parlamentarizmu", kazao je Čavić.

Što se tiče ostavke glavnog revizora, Čavić je rekao da je Duško Šnjegota to učinio zbog političkog pritiska.

"Nisu bili zadovoljni sa njim jer je kao njihov promijenio svoj odnos prema tom pitanju. Sigurno da je pod pritiskom dao, ali revizorski izvještaj ostaje - u kome se vidi da se lažno pokazuje ukupan deficit ili suficit, u ladicama se drže brojne obaveze koje se ne prikazuju i čitav niz nezakonitosti pod palicom Tegeltije", naglasio je Čavić za N1.

(BN)
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Radnici štrajkuju, reagovala i Hitna

Dvadeset i sedam radnika „Željeznica Republike Srpske“ i danas štrajkuje gladu. Zbog sve lošijeg zdravstvenog stanja štrajkaca, reagovala je i hitna pomoc. Željeznicari porucuju da su spremni i na radikalnije mjere, a za sutra najavljuju masovnije okupljanje.

Cetvrti dan štrajka željeznicara, a reakcije nadležnih i dalje izostaju. Zato je reagovala hitna pomoc, koja je obavila pregled na poziv štrajkaca.

Pokušavaju da uguše svaki bunt radnika, tako da radnik mora da živi od plate koju poslodavac odredi, bez mogucnosti da se pobuni, porucuju štrajkaci.

Naše plate su mizerne i apsurdna je njihova prica da je prosjecna plata dobra“, izjavio je predsjednik Samostalnog sindikata saobracajno-transportne djelatnosti Zlatko Marin.

Vidno iscrpljeni štrajkaci kažu da je ovo jedini nacin da skrenu pažnju na sva dešavanja u preduzecu.

„Pokušacemo da istaknemo da je sve izgubilo smisao u našoj državi. Razocarenje je ogromno. Uprava i ministri nas opominju na neke zakone o našem pravnom statusu, a ne obaziru se na to da oni prema nama krše nebrojen broj zakona“, istice jedan od radnika u „Željeznicama Republike Srpske“ Zoran Cucic.

„Naše plate su mizerne i apsurdna je njihova priča da je prosječna plata dobra“, izjavio je predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti Zlatko Marin.

Vidno iscrpljeni štrajkači kažu da je ovo jedini način da skrenu pažnju na sva dešavanja u preduzeću.

„Pokušaćemo da istaknemo da je sve izgubilo smisao u našoj državi. Razočarenje je ogromno. Uprava i ministri nas opominju na neke zakone o našem pravnom statusu, a ne obaziru se na to da oni prema nama krše nebrojen broj zakona“, ističe jedan od radnika u „Željeznicama Republike Srpske“ Zoran Ćućić.

Resorni ministar poručuje radnicima da nemaju razloga za štrajk glađu, jer im se plate redovno isplaćuju. Tvrdi da je štrajk koordinisana akcija i da su radnici politički izmanipulisani.

„Štrajk podrazumijeva da se odvija pod nekakvim propisima i zakonskim odredbama koje su regulisane zakonom, a nijedna odredba nije ispoštovana. Pozivamo ih da se vrate poslu“, rekao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Željezničari odgovaraju da su spremni i na radikalnije mjere. Zato za sutra najavljuju masovno okupljanje i pozivaju sve nezadovoljne radnike da im se pridruže u borbi za radnička prava.

Predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti smatra da su zakonom prava radnika već ukinuta i da je potrebno probuditi svijest radnika, kako bi sriječili “radničko ropstvo”.

Iako je jedan od tri zahtijevana topla obroka uplaćen, radnici Željeznica nastavljaju sa štrajkom do ispunjenja svih zahtjeva, a to su: isplata naknada za topli obrok i prevoz iz ove godine, ovjera zdravstvenih knjižica i isplata plata u skladu sa zakonom.

e ovo je realnost u republici srpskoj...
zeljeznicari su rijetki koji imaju hrabrosti za ovakve stvari...
ovo je produkt 10 godina blagostanja i harmonije i idile u republici srpskoj
o kojoj javno glasilo milolaza dodika ..(nekadasnja srpska televizija..)... trubi vec  10 g.... Smile
med i mlijeko teku ulicama...najbolje zivimo u regionu...

sinko moj...ne znaju vise ni kome su koliko duzni... Smile

« Poslednja izmena: 15. Sep 2017, 10:17:35 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Demokratija mora biti zašticena

Demokratija i parlamentarizam u RS moraju biti zašticeni, porucio je poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini RS (NSRS) Zdravko Krsmanovic u Dnevniku TV1, komentarišuci burna dešavanja u entitetskom parlamentu prethodna dva dana.

Vijesti
    Republika Srpska

Subota, 16.09.2017. | 09:47

"To su bili naši iznudeni potezi. Ranije smo više puta najavljivali da cemo ici u vanparlamentarne oblike borbe. Odlucili smo se da primijenimo vanparlamentarne oblike borbe u parlamentu, što je iznenadilo vladajucu koaliciju. U taj oblik smo krenuli jer drugog nacina nemamo, a kako bismo zaštitili volju gradana", kazao je Krsmanovic.

On naglašava da je NSRS skupština i pozicije i opozicije, te porucuje da je nedopustivo doci u poziciju da se sa dnevnog reda skupštinske sjednice uklanja ono što je zakonska obaveza i to na osnovu volje vecine, a da se o tome uopšte ne raspravlja.

"Revizorski izvještaj pokazao je da je neko lažno izvještavao NSRS. Ako je lažno izvještavao revizor, onda ce on da odgovara. Ako je lažno izvještavao ministar finansija, što je vjerovatno, onda on to mora uraditi. Zakonom o reviziji, NSRS je obavezna da razmatra revizorski izvještaj o konsolidovanom budžetu RS. Ne može to niko skinuti sa dnevnog reda na nacin koji je potpuno neprimjeren", upozorio je Krsmanovic.

Komentarišuci ceste optužbe vlasti da opozicija ruši Republiku Srpsku, Krsmanovic je pitao kako je to moguce, buduci da poslanici Saveza za promjene traže da se provodi zakon.

"Ovo je bio iznuden potez i mi sigurno na ovom necemo stati. Demokratija i parlamentarizam moraju biti zašticeni u RS", kategorican je on.

Osvrcuci se na cinjenicu da je policija sprijecila opozicione poslanike da prisustvuju nastavku 21. sjednice NSRS, Krsmanovic je kazao da je prisustvom uniformisanih osoba pravljen scenario kako bi se isprovocirao sukob, te da se onda primijeni sila.

"Kakva bi bila ta primjena najbolje se pokazuje ponašanjem ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukaca koji se posljednjim izjavama potpuno stavio u funkciju jedne politicke partije", kazao je, izmedu ostalog, Krsmanovic.

(Vijesti)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Govedarica: Dragan Lukac je svoju borbu debelo unovcio

Predsjednik SDS Vukota Govedarica rekao je danas da cijeni ulogu ministra unutrašnih poslova Republike Srpske Dragana Lukaca kao jednog od komandanata specijalne jedinice MUP RS, ali za razliku od drugih on je (Lukac) ranjavanje u ratu i naplatio u iznosu od 40 hiljada KM.

"Cijenim to što je Lukac bio borac... Znam i da je ranjavan, ali kada vec govori da je prolio krv za ovu zemlju, javnost mora da zna da je on to i naplatio 40 hiljada jer je tužio Republiku Srpsku. Uz pomoc poliitckog uticaja Republika Srpska je njemu isplatila tu odštetu, dok mnogi drugi cekaju obveznice da bi naplatili neku marku za materijalnu štetu'', kazao je Govedarica u izjavi BN.

Odgovarajuci na optužbe Lukaca, koji ga je nazvao dezerterom, Govedarica je rekao da je imao 16 godina kada je rat poceo i da je tacno da nije ucestvovao u njemu.

"Mislim da Lukac treba da javnosti odgovori kako on može da služi dezerteru, šverceru i profiteru Miloradu Dodiku. Ja sam sa 16 godina docekao rat na ovom podrucju, a on optužuje mene da sam dezerter. Lukac treba sebi da postavi pitanje kako uopšte može da razgovara i izvršava naloge koje od njega traži dezerter, švercer i najpoznatiji ratni profiter na ovim prostorima Milorad Dodik'', kazao je Govedarica.

Lider SDS je dalje naveo da je dobro poznata i Lukaceva uloga u rušenju Republike Srpske kada je zajedno sa Biljanom Plavšic i  Madlen Olbrajt rušio institucije Republike Srpske, dodajuci da ima mnogo pitanja na koje bi Lukac trebao da pruži odgovore narodu.

''Treba da pruži odgovor na pitanje kakva je uloga bila njegova kada je svojevremeno vodena akcija u Višegradu kada je ubijen Novica Lukic? Takode, treba da odgovori kako i po cijem nalogu je istjeran Nikola Poplašen, predsjendik RS, iz Kabineta... Dobro je poznato da je sve to radio upravo on (Lukac) po nalogu švercera Milorada Dodika tzv. Ronhila, koji je naloge dobijao od tadašnjih visokih predstavnika ...", kazao je Govedarica u izjavi BN televiziji, reagujuci na Lukaceve optužbe.

Takode, ministar Lukac, kaže Govedarica, treba da se prisjeti momenata kada je prema nalogu medunarodnih snaga NATO-a i SFOR-a upadao u policijske stanice i razoružavao policajce Republike Srpske u Bijeljini i Brckom.

"Narod treba da zna i moju i tvoju ulogu, a vrijeme ispred nas bice najbolji sud za sve", porucio je Govedarica ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukacu.

Stranke Saveza za promjenu juce su dale uslov da se nece vratiti u skupštinu dok, pored ranije iznesenih zahtjeva, ostavku ne podnese i ministar unutrašnjih poslova Dragana Lukac zbog toga što je u NSRS dozvolio da naoružana policija "zavodi red" i sprijecila poslanicima opozicije da udu u izmještenu skupštinsku salu, gdje su vladajuci održali sjednicu.

Savez za promjene je najavio i tužbu protiv Lukaca zbog, kako su rekli, njegovih paušalnih i neargumentovanih napada na opoziciju, optuživši ih da izdaju i ruše Republiku Srpsku.

jbt ...vukota dezerter....onda su dezerteri svi koji nisu imali dovoljan broj godina da budu ucesnici rata...

covjek je tek krenuo u srednju skolu  pred pocetak rata..

i jos to sve govori covjek koji je ministr u vladi od  najveceg dezertera i ratnog profitera ..
pa mogu reci i najveceg mirnodbskog profitera u citavoj bosni hercegovini...

protiv lukaca i njegovog ucesca u ratu nemam nista..sve stoji sto je receno...
i postujem...
ali ...on je to sve debelo naplatio..
dovoljno je reci da je lik tuzio republiku srpsku..
ende..

.............

Mektic: Lukac služi dezerteru

Reagujuci na izjavu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukaca da je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica dezerter koji ne zaslužuje svoju funkciju, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektic najoštrije je osudio izjavu, porucujuci da je to skandalozno i sramno. Lukac je taj koji služi najvecem dezerteru Republike Srpske, jasan je Mektic.

''Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukac govori da je narodni poslanik i predsjednik jedne velike politicke partije Vukota Govedarica dezerter, a ministar služi najvecem dezerteru. Ne bi bio problem da je Milorad Dodik samo dezerter, nego je i najveci ratni profiter i švercer'', porucio je ministar bezbjednosti BIH Dragan Mektic.

Mektic je istakao da Milorad Dodik pokušava nametnuti pricu da je veliki broj SNSD-ovaca krvlju stvarao Republiku Srpsku.

''Neka pogleda prvih 15-20 ljudi iz SNSD-a, pa ce vidjeti da nijedan nije ucestvovao u stvaranju Republike Srpske. Tek poneki, koji su i bili u ratu, bili su negdje u debeloj ladovini i pozadini'', jasan je Mektic.

Mektic je naglasio da se Milorad Dodik izgubio u vremenu i prostoru, pokušavajuci da sebi dodijeli ulogu u citavom slucaju, kao što je radio i 1997. godine.

''Nema više nasilja, uvedena je demokratija. Nije ovo 1997. godina. Nema više tenkova SFOR-a i medunarodnih snaga koji su ih ubacili u oklopna vozila i tenkove, pa napadali institucije Republike Srpske'', zakljucio je Mektic.
.................

e ajd sad da vidimo junake koji bi proljevali krv u potocima....i ajde sad pravite nasilje.. Smile  Smile

mekta mekta mekta  Smile

cudi me sto komandant bojic suti... Smile

napadnite tu bagru dezertersko profitersku...sta oni seru o prolivanju krvi.. Smile

gdje su oni prolivali krv ...po knez mihajlovoj ... sa citavim svojim porodicamna su se setakli dok je republika krvarila..dok je gorila od balijskoustaskih granata...
djeca su djetinstvo provela po podrumima ...dok su oni drkali kurac po beogradu....a sad ko fol oni prolivali krv....ma sram i stid da vas bude.....jajare..bez imalo obraza i stida...
pu... Smile

Smile
« Poslednja izmena: 16. Sep 2017, 11:38:12 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Боске, када ћеш схватити следеће. Додика може да победи само већи Додик од њега самог, говорим о оном исламофобичном Додику, који исламофобију одлично користи.
Ако ви СДС-овци користите исти степен исламофобије, онда морате да нас убедите да сте већи родољуби, али ако нисте уопште исламофобични или недовољно као што су данашњи СДС-овци, онда не морате ништа да чините, јер сте већ етикетирани као издајници, потурице и комуњаре ... и ту више није важно ко је шта радио за време последњег рата и за коју страну су му се борили преци.

Дакле, данашњи савремени СДС прво мора да се одреди према исламу, односно тој тоталитарној идеологији, па тек онда можемо причати о економским проблемима.

Потпуно исти размишља и српска дијаспора, јер нико није луд да власт препусти Бакировим Србима.

Издајник Вучић је приморан да сарађује са Додиком, јер било какав конфликт са њим би био почетак краја за његов режим, јер би се сматрало издајом српских националних интереса ... али он потајно сања да потурице из СДСа дођу на власт и да може са сарађује са домаћим издајницима и истомишљеницима.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
СДС је нато опозиција и препознаћете их по коришћењу латинице, да би остали у духовној спрези са њиховим потурицама из Сарајева.

Западњаци руше Српску јер неће у НАТО!
Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да западни центри желе да преко опозиције у Српској изазову велике нереде прије избора како би спријечили одлуку која се припрема о војној неутралности Републике Српске.

“Ми смо на прагу доношења озбиљне одлуке о војној неутралности и вјерујем да је неко индуковао опозицију да то спријечи тако што би направио неред. Онда би рекли – `Како неко ко има такве проблеме може да одлучује о војној неутралности?`”, рекао је Додик.

Он је за “Спутњик” навео да је друга важна тема декларација коју треба Српска да донесе са Србијом о статусу Срба у региону и њиховим правима.

“Дакле, очигледно је да је неко ко је примијетио нестрпљење те опозиције, рекао `Е, сад је тренутак`. Е, ја им кажем да није тренутак”, нагласио је Додик.

Он је рекао да ће Српска преписати одлуку Србије о војној неутралности.

“Биће идентично. Увојићемо такву одлуку и на тај начин потпуно дијелити политичке ставове о војним интеграцијама са Србијом”, рекао је Додик.

На питање да ли очекује да ће НАТО наставити са преузмањем војне имовине Републике Српске, с циљем да увуче БиХ у Алијансу, Додик је рекао да су они схватили да постоји отпор Срба у Републици Српској према НАТО интеграцији.

Додик је рекао да Српска неће у НАТО, јер је НАТО бомбардовао Србе и њихову дјецу осиромашеним уранијумом, због чега је драматично повећа број малигних обољења код младих, што је неопростиво.

Као други разлог зашто Српска не жели у НАТО, Додик је подсјетио да је Србија неутрална и да Српска не жели да се нађе у ситуацији као када је Аустроугарска мобилисала Србе са простора Хрватске и БиХ и упутила да ратују против Србије.

“Е, то нећете доживјети! Нико нас не може натјерати на тако нешто и зато ћемо остати са Србијом. А трећи разлог зашто нећемо у НАТО је што не можете очекивати да Турска, која се несумњиво навијачки односи према Бошњацима у БиХ, буде промотер НАТО интеграције БиХ”, рекао је Додик.

Подсјетивши да су из НАТО рекли да је чланство добровољна одлука, Додик је навео да је добровољна одлука Српске војна неутралност.

“Они поштују одлуку државе, а онда својим пипцима чине све да приморају привреду и одведу неку земљу у НАТО интеграцију. Тако је ово смишљено око војне имовине”, рекао је Додик.

Што се тиче Декларације о опстанку Срба, Додик је рекао да ће то свакако доћи на ред до новембра.

“Није уопште упитно да ће бити на разматрању Скупштине, а опозиција нека објашњава народу зашто нису дио тога”, рекао је Додик.

Појашњавајући изјаву о спремању “македонског сценарија” за Републику Српску, Додик је подсјетио на нереде у парламенту, наводећи да је сценарио да се дестабилизује Српска и да се наметне потреба да се договара о неким посебним условима за саме изборе.

“Република Српска, и то сви знају, није жељена од многих фактора, па и неких јаких у свијету. Дио западне међународне заједнице никада није одустао да јој одузму снагу и идентитет, карактер и статус”, рекао је Додик.

Говорећи о односу САД према БиХ, Додик је изразио увјерење да је са доласком Доналда Трампа на мјесто америчког предсједника промијењен тај однос и да постоји Трампово залагање да се њихова администрација неће мијешати у унутрашње ствари других земаља.

“Ми вјерујемо да је то истина. Наравно, разумијемо да постоји стари дио администрације који тамо још покушава да задржи свој начин дјеловања на овим просторима. Кад ту додате Сороша и невладин сектор који је та иста администрација правила широм свијета, онда видите колико је био озбиљан приступ урушавању Српске”, навео је Додик.

Он је истакао да сада постоји једна друга, нова димензија, гдје је пројектована опозиција из Републике Српске да уђе у власт на нивоу БиХ.

“И са позиције тих инструмената, уз тапшање странаца, они дођу у Републику Српску и отварају проблеме тамо гдје не постоје. Српска је најстабилнији дио у БиХ и она једина може стабилно да функционише. Самостално не могу ни Федерација БиХ ни БиХ да функционишу, само може Република Српска. Е сада треба довести и то у питање”, рекао је Додик.

Што се тиче покушаја опозиције да блокира Народну скупштину Републике Српске, Додик је рекао да нема ни промил страха од моћи опозиције.

“Проблем би био можда да НАТО бомбардује Републику Српску, а они, они немају никакве снаге, они су карикатуре”, сматра Додик

СРНА
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Ко спонзорише “покрете” у Републици Српској, “Трећи блок” добио подршку од Тахира Первана љубитеља Тхомпсона и Сеферовог пулена
Вјероватно никада нисте чули за ово име, али Тахир Перван се на волшебан начин налази у политици већ неко вријеме. То свакако не би требало да буде проблем, јер “свако има право да се креће и да буде кретен”, како у шали кажу да гласи Четврти Њутнов закон.

Оно што је грађанима Републике Српске проблем, је да овај наводни борац против режима у Федерацији БиХ, а иначе љубитељ музике Марка Перковића Тхомпсона и кандидат са листе БСП – Сефера Халиловића на претходним изборим 2014. године, промовише своје ставове и у Републици Српској у посљедње вријеме. На интернету је освануо и снимак емисије коју је снимио са Његошем Томићем, који се представља као вођа покрета Трећи Блок, иначе једне од СДС-ових помоћних организација.

Да је Перван љубитељ Тхомпсона, показује и видео са његовог блогга, гдје је један од четри видеа, управо Тхомпсонова пјесма о Босни, па је то вјероватно онаква заједничка држава коју и Перван очекује. Ако вам није јасно о чему пјева овај хрватски интерпретатор, погледајте само наслове његових композиција, па ће вам бити јасно о каквој се Босни ту ради и шта од кога је “Слободна Херцеговина”.

Осим тога, на сљедећем слајду се види да је Перван био носилац листе БСП – Сефер Халиловић на претходним општим изборима у БиХ, тако да је прилично јасно о каквом човјеку се ради и какви су његови ставови.

перван

Свима је јасно зашта се залаже Сефер Халиловић и коју поруку шаље, а када му је перјаница у томе Перван, онда је сасвим јасно ко је тај човјек.

Певран се поново покушава вратити у политички живот преко новог ангажовања, али како га овдашњи политички кругови добро познају то иде веома тешко.

Иначе, недавно је у видео урадку, Перван угостио и Његоша Томића из такозваног “Трећег блока”, СДС-овог крила које се бори против режима Милорада Додика уз помоћ Савеза за промјене. Како се Савез за промјене и формално распао, онда је Томић као пулен пропалих политичара попут Шукала и других покушао да окупи пар људи, а медијску подршку је нашао у другом пропалом политичком пројекту Тахиру Первану.

перван

Да је “Трећи блок” СДС-ов пројекат кога би се изгледа радо одрекли сада, јасно је из видеа гдје се види да је Томић лајковао готово све СДС-ове групе на свом фацебоок профилу, њих 27 не рачунајући појединце из ове странке. По броју лајкова претекао је и Вукоту Говедарицу предсједника СДС-а.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
pusti snovi..

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 215 216 218 219 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Mar 2026, 21:58:13
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.