Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Mar 2026, 23:12:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 163 164 166 167 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 508728 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米

SNSD - СНСД
2 h ·
Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић данас се, у оквиру 65. Националног молитвеног доручка у Вашингтону, сусрела са новоименованим државним секретаром САД Рексом Тилерсоном и изразила опредијељеност Српске за сарадњу са новом америчком администрацијом.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
foto montaza
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Mуслимани скиче као овај наш боске кме кмеееее Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Сликали се, јесу му и аутограм узели?
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Zar on nije uveo sankcijama SNSDu i RSu? Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
ma nije foto montaza ..ali ne treba neka posebna analiza da bi se doslo do zakljucka
da je zeljka premijerka 'uskocila u kadar'.... Smile
ko se ovako slika  Smile

svako od nas ima bar po 50 takvih slika
kad neko u zadnji tren uskoci u kadar  Smile

ovi sektasi dodikovi nikako da shvate razliku izmedju oke stvrari i onih drugih..i sve trpaju u isti kos pod izgovorom 'sve je to za  jedan cilj'... Smile

nije i nece nikad biti.... Smile

niko normalan nema nista protiv odlaska bilo kojeg visokog funkcionera republike u vasington..
i svako ko ima gram mozga zna da to moze biti samo pozitivno..
pa sve i da uspostave kontakt sa batlerima i kuvarima od bilo koga iz nove americke administracije...

stvar je u tome da nas ne lazu i ne obamanjuju i ne prave idiotima....
kao sa onim pozivnicama i sa onim sramotnim selfijem  Smile
to je na nivou djeteta od 9 godina.... Smile

i to slike iz aree 12...gdje je mogao da se nadje bilo ko ko se nasao u vasingtonu i imao 300 dolara....
i da nam to sve predstave kao sluzbeni poziv nove americke administracije....

a za molitveni dorucak jos u decembru je pozvan ( kao i prethodnih nekoliiko puta posle inauguracije novog am. predsjednika)
gradonacelnik srebrenice....a sada je to snsd-eov covjek... grujicic....
i nije tesko naslutiti otkud zeljka tamo...

i da je bogdom ostvarila neki kontakt...i da ce bogdom srpska imati neke koristi od toga
makar i  za dve godine... Smile

Smile

elem....

"Dodika bi pojeo mrak da nema Rusa"

Aleksandar Vucic mi je najozbiljniji protivnik. Da je htio on bi me isporucio Hagu. Kosovo i Metohija nije izgubljeno dok Srbija to ne potpiše. Dejtonski mirovni sporazum je trenutno najbolja zaštita Republike Srpske. Dodika nisam ni vidio, ni cuo otkako sam se vratio iz Haga, ali ocigledno je da mu zapadne sile žele slomiti vrat i zato ga podržavam. Sve ovo je rekao prvi covjek Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj, gostujuci u emisiji “Puls” BN televizije.

Šešelj je uvjeren u rusku podršku prvom covjeku Republike Srpske. Da nema Rusa – Dodika bi progutao mrak, jasan je lider radikala.

"Mi možemo Dodika da podržimo zbog odredene politike u odredenom trenutku. Zato što sad brani Republiku Srpsku i zato što ima punu podršku Rusa u tome. Za referendum je imao podršku Rusa. Ne bi se ni usudio da ide na referendum da nije imao rusku podršku i ja sam u to apsolutno ubjeden", rekao je prof. dr Vojislav Šešelj u emisiji “Puls” BN televizije i dodao:

"Moja saznanja iz diplomatskih kanala to potvrduju. I dok on ima rusku podršku, on može i da opstane. Ne bi jednog dana ostao na toj funkciji bez ruske podrške. Mrak bi ga progutao".

Istovremeno, Šešelj istice da je Dodik na vrh vlasti u Srpskoj došao kao, kako kaže, zapadni covjek.

"On je važio za americkog covjeka u vrijeme izdaje Biljane Plavšic. Medutim, Dodik se u meduvremenu promjenio i to je cinjenica. Nekadašnji proteže zapadnih sila sada je postao protivnik zapadnih sila."

Bez jake podrške politickog vrha Rusije nestala bi i Republika Srpska, tvrdi prvi radikal.

"Utopila bi se u unitarnu BiH, što je cilj svih zapadnih sila i što muslimani ocajnicki žele da provedu", istice Šešelj.

U Republici Srpskoj nije bio od 1998. godine kada ga je protjerao nekadašnji visoki predstavnik u BiH Karlos Vestendorf. Ipak tvrdi da bi najbolja Vlada Republike Srpske bila koaliciona Vlada SDS-a i SNSD-a. Jedino takva Vlada bi garantovala trajno ocuvanje Republike Srpske, naglašava dr Šešelj.

S druge strane Drine izbori su na vratima. Koaliciona vlada naprednjaka i radikala je moguca, rekao je Šešelj u emisiji "Puls" BN televizije, ali ako Vucic prestane da sjedi na obe stolice.

"Na proruskoj i proevropskoj, i došao je tu do kraja. Izgubice povjerenje na obe strane. Na Zapadu vec nema povjerenje. Rusija mu ne sprema protivkandidata na izborima. Rusija se nece miješati u ove predsjednicke izbore, a vidite šta mu zapad sprema. I Vuka Jeremica, i Sašu Jankovica. Jeremica sa ogromnim novcem koji je dobio od Katara i Saudijske Arabije i ko zna još koje zemlje. Što se tice Zapada Vucic je otpisan."

Pred Srbijom su do sada, možda, najozbiljniji izbori, podvlaci predsjednik Srpske radikalne Stranke. Nije nemoguce da istovremeno budu održani i predsjednicki i parlamentarni izbori, što bi, kako istice doktor Šešelj, njemu odgovaralo.

"Ako bi Vucic prihvatio da Nikolic bude kandidat, onda je prinuden da ide na parlamentarne izbore, da bi na parlamntarnim izborima izvukao kampanju. Sa Tomislavom Nikolicem u kampanji, na prvom mjestu – sve propada. Onda Nikolic nema šansu za drugi krug. Onda u drugi krug ulazimo Jeremic i ja. Nema šansu Tomislav Nikolic. Ako to Vucic bude gurao, onda može drugacija situacija da bude."

A Tomislav Nikolic se vec dovoljno iskompromitovao, ocjenjuje predsjednik Srpske radikalne stranke.

"Gledajte njegove kriminalne afere. Otkud mu tolike kuce i stanovi? Stanovi na Novom Beogradu, pa na Dedinju, palata u rodnom selu, crkva od milion evra. Docepao se fakultetske diplome, a da nikada nijedan ispit nije polagao. Šta znate o nekim individualnim vrijednostima Tomislava Nikolica osim što pece rakiju `Tomovacu`", upitao je Šešelj gostujucu u emisiji "Puls" BN televizije.

Šešelj trenutno radi na knjizi pod nazivom “U Srebrenici nije bilo genocida”. Prvim nacionalnim interesima Srba definiše ocuvanje svega što neprijatelji žele da otmu - Republike Srpske, Vojvodine, Sandžaka, te sprjecavanje daljeg otimanja Kosova i Metohije.

bn...

mnogi od vas  '98 nisu  bili dovoljno stasali za politicke price i igre i  desavanja u regiji i republici....
tada kad je dodik sa dva poslainika prisilno uz sange ajfora...zauzeo palatu predsjednika...
i preuzeo vlast od predsjednika poplasena

i kad je milosevic htio da oformi predsjednistvo republike srpske u beogradu i da poplasena
prebaci u srbiju...da neometano nastavi da predsjednikuje republikom
paraleno sa dodikovom antisrpskom i poramerickom vladom i vlascu u banjaluci .
tada je seselj bio spreman na sve....
tada je bilo i svakakvih pretnji... :mrgreen
i mislim da seselj kao ni mnogi srbi iz tog vremena dodiku to nikad nisu oprostili...
niti ce....

to je najgore moguce vrijeme...srpska suocena za nestankom....
strah  u narodu....strani zlikovci okupirali srpsku...
duge cijevi i oklopna vozila na svakoj raskrsnici...
patrole jedinica za brza dejstva po citavoj republici....
drinu nisi mogao preci bez dvocasovnih zadrzavanja i ispitivanja...
bez obzira da li dolazis iz srbije u srpsku ili iz srpske u srbiju...
sve podatke su imali o sve i jednom vojniku vrs....

sankcije srpskim politicarima pljustale na sve strane...
samo u jednom danu je visoki predstvanik smjenjenio 64 sds-  i srs funkcionera...
rat na kosovu samo sto nije poceo.... vec se puskaralo u 16...

a dodik se tada vozao na transporterima ajfora...oni su ga cuvali i pratili....
ameri i svaburde  su vodili srpsku tada....
sve sto je uradio dodik tada bilo je na stetu srpske republike i srba....
i to nije uopste ni krio...
uvlacio se u zadnjicu muslimanima...

pricao je  na sva usta da se ponosi s cinjenicom da nikad nije obukao uniformu vojske republike srpske..
nazivao maldica i kardzica ratnim zlocincima... iako nisu ni jedan ni drugi ni bili izdani i uhapseni...
priznavao genocide u srebrenici i pre nego je to postala stvarnost...

prvi je srbin koji se poklonio zrtvama srebrenickim(protiv toga nemam nista..imam samo protiv toga ..
da danas laze mladi svet i govori im kako to nije nikad rekao ili uradio)
ma uzas jedan....

u tolikoj mjeri je ocrnio srpskog vojnika ..
da je bilo i dosta ljudi koji su to sve popusili...i koje je bilo  sramota ....sto su bili borci...i stvarali republiku...
i krivili su srbe za rat,,,

ja mislim da omarzenijeg covjeka nikad u srpskom narodu nije bilo od dodika... u to vrijeme... Smile
a i sada nije bas nesto omiljen...
on izbore dobija zbog jake administracije..
i sto je zaposlio 120 000 ljudi u administraciji i javnim preduzecima itd...
i on cim izadje na izbore on vec vodi 120 000 : 0  Smile

ali bez obzira na to..
kako je on od takvog izdajnika epskih gabarta...
dospio na vrh najvecih patriota.... to meni ni dan danas nije jasno  Smile

srecom ima jos mnogo mnogo ljudi koje on ne moze da obmane svojim fejk patriiotizmom...
i dosta ljudi misli isto  sto i seselj...
neka ga..dok kao brani srpsku ...neka ga....

mada ima mnogo i onih drugih koji ne misle da on brani bilo sta...
sem svoje imperije ....
jer srpska sve sto je izgubila - izgubila je pod njegov 'palicom'
a to meni ne djeluje kao nekakav zastitnicki metod.
tj barem to njegovo cuvanje nije izgleda bas uspjesno... Smile

Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Optužnica za Bobar banku u Sudu BiH

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektic potvrdio je danas da je Tužilaštvo BiH uputilo Sudu BiH na potvrdivanje optužnicu u slucaju "Babar banka".

Podsjetio je da je optužnica podignuta protiv direktorice Agencije za bankarstvo RS i Investiciono-razvojne banke RS Slavica Injac i Snežana Vujnic kao i 15 drugih osoba.

On je naveo je da je rijec o krivicnom djelu teškog organizovanog kriminala u kojem je pocinjena šteta u iznosu od preko 120 miliona KM.

"Pokrecemo borbu u interesu gradana, pravde, socijalne pravde i protiv interesa lopova i kriminalaca koji su ovu državu ojadilI", rekao je Mektic.

On je još jednom ponovio da je suspendovani glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihovic remetio i utjecao na krupne kriminalne afere u BiH.

Kazao je da se nada kako ce se dokazati i postupak protiv njega zahvaljujuci se medijima koji su stvorili neophodan pritisak na rad Tužilaštva BiH.

Izvor:Vijesti.ba

..........

Ko su osumnjiceni, a ko opljackani?

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu u predmetu Bobar banka.

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektic kazao je danas na konferenciji da je Tužilaštvo BiH uputilo Sudu BiH na potvrdivanje optužnicu u slucaju "Babar banka".

Istraga je pokrenuta protiv direktorice Agencije za bankarstvo RS i Investiciono-razvojne banke RS Slavice Injac i Snežane Vujnic kao i 14 drugih osoba.

Ministar bezbjednosti BiH kazao je da je rijec o krivicnom djelu teškog organizovanog kriminala u kojem je pocinjena šteta u iznosu od više od 120 miliona KM.

- Radimo protiv interesa lopova, pljackaša, kriminalaca i nisam htio ranije da komentarišem izjave Slavice Injac koja je kazala da ja previše gledam americke filmove i imam bujnu maštu. Želim da joj porucim da se nadam da cu nakon ove sudske rasprave gledati dokumentarne filmove. Porucujem gradanima i medijima da nas podrže u procesu - kazao je Mektic.

Posebno je istakao da se u ovom slucaju vode ogromne politicke opstrukcije da se ništa ne uradi, da se sve sakrije i za kriminal koji je rezultat pljacke gradana.

Optužnica obuhvata 16 osoba koje se terete za finansijski kriminal i zloupotrebe, koje su gradanima, preduzecima i pravnim subjektima nanijele štetu od oko 122,5 miliona KM.

Optuženi se terete da su, kao grupa povezanih osoba, ostvarili nadzor nad cjelokupnim poslovanjem Bobar banke a.d. Bijeljina, te omogucavali davanje višemilionskih kredita bez adekvatnih sredstava osiguranja, koji su nezakonito dodjeljivani povezanim pravnim osobama Bobar grupacije, a cija naplata realno nije bila moguca niti je povrat kredita adekvatno osiguran.

Na taj nacin su doveli do finansijskog sloma banke i propasti depozita koje su u banci imale firme, organi uprave, kao i gradani, koji su zbog propasti banke ostali bez uloženih sredstava koja su dostizala i višemilionske iznose po pojedinim povjeriocima.

S obzirom da su u banci bila uložena sredstva zdravstvenih zavoda, elektroprivreda, opcina i drugih pravnih subjekata, kao i gradana pojedinaca, propašcu banke direktno ili posredno su ošteceni mnogi gradani u oba bh. entiteta, kao i u Brcko distriktu BiH.

Tužilaštvo BiH ce navode optužbe dokazivati pozivanjem oko 60 svjedoka i strucnih vještaka, a uz optužnicu je priloženo više od 2.500 dokaznih materijala, saopšeno je iz Tužilaštva BiH.

Istraga i optužnica u predmetu Bobar banka je jedna od najkompleksnijih istraga finansijskog kriminala koje su radene u Bosni i Hercegovini i prvi predmet u kojem visina štete prelazi 100 miliona KM.

Za osobama koje su obuhvacene istragom, a nisu dostupne i nalaze se van BiH, bit ce zatraženo raspisivanje medunarodnih potjernica. Optuženi se terete za krivicna djela organiziranog kriminala, zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

Optuženi su:

1. Darko Jeremic, roden 1975. godine u Bijeljini

2. Petar Cacanovic, roden 1955. godine u Bijeljini

3. Ana Mirosavljevic, rodena 1976. godine u Rogatici

4. Dragan Radumilo, roden 1959. godine u Tuzli

5. Sonja Kurtuma, rodena 1976. godine u Kiseljaku

6. Saša Tomic, roden 1980. godine u Bijeljini

7. Slavica Injac, rodena 1956. godine u Banjoj Luci

8. Batric Ðurišic, roden 1949. godine u Ivangradu

9. Zdravko Dubov, roden 1957. godine u Derventi

10. Igor Prodanovic, roden 1974. godine u Bihacu

11. Snežana Vujinic, rodena 1961. godine u Banjoj Luci

12. Dragica Tomic, rodena 1959. godine u Tuzli

13. Goran Ignjatovic, roden 1983. godine u Zvorniku

14. Pajo Panic, roden 1947. godine u Bijeljini

15. Drago Ðukanovic, roden 1942. godine u Bjeloševcu

16. Jefa Boškovic, rodena 1955. godine u Zvorniku

Lista institucija koje su oštecene pocinjenim krivicnim djelima:

Fondovi kojim upravlja IRB RS
13.660.949,61 KM po osnovu depozita
2.250.000,00 KM po osnovu akcija
31.451.341,83 KM po osnovu zajma

Elektroprivreda RS i zavisna preduzeca
cca 8,1 miliona KM po osnovu depozita

Elektroprivreda HZHB
cca 5,00 miliona KM po osnovu depozita

Garantni fond RS
cca 5,5 miliona KM po osnovu depozita

Grad Trebinje
cca 5,2 miliona  KM po osnovu depozita

Fond zdravstvenog osiguranja Brcko Distrikta BiH
cca 14,7 miliona KM po osnovu depozita

Vlada Brcko Distrikta BiH
cca 2,5 miliona KM po osnovu depozita

Hercegovacka banka dd u likvidaciji
cca 4,7 miliona KM po osnovu depozita

Javni fond za djeciju zaštitu RS
cca 2,1 milion KM po osnovu depozita

JU Zavod za zapošljavanje RS Pale
cca 12,3 miliona KM po osnovu depozita

Lutrija RS
cca 2,0 miliona KM po osnovu depozita

Ministarstvo finansija i trezora RS
cca 9,5 miliona KM po osnovu depozita

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede RS
cca 2,0 miliona KM po osnovu depozita

Podrucna privredna komora Banja Luka
cca 1,3 miliona  KM po osnovu depozita

Fond PIO RS Bijeljina
cca 0,3 miliona

Pošte Srpske
cca 0,9 milijuna KM

Bor banka Sarajevo
cca 2,5 miliona KM po osnovu depozita

PI Prehrana a.d. u stecaju Gradiška
cca 1,8 miliona KM depozita

Petrol BH Oil Company
cca 5 miliona KM po osnovu protesta po garanciji

Opština Rudo
cca 2,2 miliona KM

Opština Bileca
cca 0,75 miliona KM po osnovu depozita

Osiguranje garant Brcko
cca 1,1 miliona KM po osnovu depozita

Privredna banka Sarajevo
cca 3,1 miliona KM po osnovu depozita

Republicka uprava za geodetske i imovinskopravne poslove Banja Luka
cca 1,74 miliona KM po osnovu depozita

Zavod za zapošljavanje Brcko Distrikta
cca 2,9 miliona KM po osnovu depozita

AD Tvornica precistaca u stecaju Rogatica
cca 1,1 miliona KM po osnovu depozita

bn

dodik prosiruje svoju zbirku sabranih sopstvenih (NE)djela   Smile

zanimljivo je sto su dva -tri dana pre propasti bobare banke
razni tajkuni i pojedina fizicka lica bliska vlastima
iz bobar banke povukli skoro 90 milona maraka.... Smile
kao da su znali da ce banka propasti  Smile

a kako to da nisu povukli ovoliki novac republike srpske  Smile
ma to su pare narode ..jebes narod  Smile

Smile

ovaj mektic ce ih nacisto sve razguzit   Smile

Smile
« Poslednja izmena: 03. Feb 2017, 09:40:12 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Šta se krije iza Dodikovih zahtjeva?

Muti vodu da izgleda dublja.

Ovako se može objasniti politika koju vodi predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata. S jedne strane, pravi se pakt sa HDZ-om oko Zakona o Ustavnom sudu BiH (koji bi eliminisao strance), poziva na ukidanje kancelarije visokog predstavnika, a sa druge strane poziva se na vracanje „izvornom Dejtonu“.

Iako je jasno da povratka na izvorni Sporazum nece biti, nego da se takva retorika iskljucivo vodi u svrhu dobijanja politickih poena, ne škodi da se ova tematika još jednom pretrese.

Šta u stvari znaci „izvorni Dejton“?

Izvorni Dejton predstavlja povratak na Opšti okvirni sporazum za mir, koji u svom Aneksu IV (Ustav BiH) u clanu VI eksplicitno kaže: „Ustavni sud Bosne i Hercegovine sastoji se od devet clanova. a) Cetiri clana bira Predstavnicki dom Federacije, a dva clana Skupština Republike Srpske. Preostala tri clana bira predsjednik Evropskog suda za ljudska prava nakon konsultacija sa Predsjedništvom.“(na mandat od 5 g. min.)

Dakle, ukoliko se Dodik zalaže za „izvorni Dejton“, on se zalaže za ostanak stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Medutim, da stvar bude još gora, pozivanje na „izvorni Dejton“ još jednom potvrduje i vraca na pocetak i visokog predstavnika u BiH.

U Aneksu X Dejtonskog mirovnog sporazuma, tacnije u njegovom drugom clanu piše: „S obzirom na kompleksnosti sa kojima se srecu, strane zahtjevaju imenovanje visokog predstavnika, koji ce biti imenovan u skladu sa relevantnim rezolucijama SB UN, da bi pomogao kako bi olakšao vlastite napore strana i mobilizirao, kako bude potrebno, da se koordiniraju aktivnosti organizacija i agencija koje su ukljucene u civilne aspekte mirovnog sporazuma provodenjem, kako mu povjeri rezolucija SB UN...“ Nakon ovoga, pobrojane su i nadležnosti visokog predstavnika.

Jasno je da se ne možete, s jedne strane, zalagati za odlazak visokog predstavnika i stranih sudija, a sa druge vracanje izvornom Sporazumu, jer su te dvije stvari u protivrjecnosti.

Šta onda Dodik želi?

Kako možemo uvidjeti, paradoksalne Dodikove izjave nemaju nikakvog smisla, osim ako se u taj kontekst ne uzme još jedna stvar, a to je Zakon o Sudu BiH i Zakon o Tužilaštvu BiH, koga su u PD PS BiH prije 15 godina izglasali upravo predstavnici SNSD-a.

Tada je politicki kontekst bio drugaciji od današnjeg, pa SNSD-u izglasavanje ovih zakona nije smetalo. Vracanje na „izvorni Dejton“ bi eliminisalo ova dva zakona, što bi znacilo da bi sve kriminalne afere koje se pokrecu u ovim institucijama bile zaustavljene.

Da li je to možda razlog zalaganja za ovu vrstu politike, ostavljam citaocima ove kolumne da sami ocijene.

Ja cu završiti sa drugom ocjenom: visokog predstavnika i strane sudije u Ustavnom sudu BiH se može odstraniti jedino principijelnom implementacijom Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ukoliko se strane (prvenstveno Savjet za implementaciju mira) uvjere da je BiH postala sigurna zemlja za život, bez podizanja politickih tenzija i otvaranjem prica o sukobima, i visoki predstavnik i strane sudije mogu pokupiti kofere, jer se tada njihova misija okoncala. Tada ne bi postojao nijedan valjan razlog zašto bi i dalje ostali, a i sama medunarodna zajednica bi vjerovatno izvršila pritisak da se usvoji Zakon o Ustavnom sudu.

tekst napisao - stefan blagic

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Jeremica sa ogromnim novcem koji je dobio od Katara i Saudijske Arabije i ko zna još koje zemlje.

Da nije možda iz Emirata...oh, wait Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
ma seselj   Smile
sinoc sam pogledao cijeli taj intervju   Smile
a jest ispljuvo tomu  Smile Smile

elem jbs to...

da malo razjasnimo zeljkin poslednji selfi iz vasingtona...

daca i t-rex

jos malo 

i naravno u stilu vjestog stalkera - dzeljka ..uskace i pravi selfi za rtrs   Smile

ma ne mozes ti sa novinarima izac na kraj ....dzavolcici su to    Smile

Smile

e onda idemo dalje....

Izlaganje premijerke niko nije slušao!

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanovic u sklopu zvanicne posjete Sjedinjenim Americkim Državama ucestvovala je na svecanom radnom rucku „Balkan Leadership Luncheon“, koji okuplja istaknute predstavnike politickog i javnog života zemalja ?ugoistocne Evrope.

dzeljka nastavlja da uspostavlja dobre odnose sa novom am.administracijom

Slika poluprazne sale u kojoj se Željka Cvijanovic obratila kongresmenima i istaknutim predstavnicima politickog i javnog života zemalja ?ugoistocne Evrope, govori da je izlaganje premijerke Cvijanovic u Njujorku bilo potpuno bojkotovano.

I ono malo prisutnih, što se sa fotografije vidi, nije bilo zainteresovano da sluša ono što je premijerka Republike Srpske gotovo dvadeset minuta govorila.

Premijerka je prije svega istakla da je Vlada Republike Srpske spremna za saradnju sa novom americkom administracijom, a zatim upoznala prisutne sa politickom i ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj i BiH.

Naglasila je da reforme koje Vlada Republike Srpske provodi pokazuju ozbiljan pristup i potpunu opredijeljenost podsticanju održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, stvaranja povoljnog ekonomskog okruženja, te otvaranje novih radnih mjesta.

Takode, ukazala je na potrebu cvršce ekonomske povezanosti zemalja regiona u cilju povecanja konkurentnosti i podsticanja privrednih aktivnosti.

Tokom obracanja, Cvijanovicka je ukazala i na razlicite bezbjednosne izazove sa kojima se susrecu zemlje regiona, ali i svijeta, istakavši da terorizam predstavlja globalnu prijetnju. Naglasila je da je Vlada Srpske cvrsto opredijeljena da, u partnerstvu sa svim progresivnim snagama, djeluje na suzbijanju ove bezbjednosne prijetnje.

Medutim, sudeci po tome što tokom njenog obracanja u sali nije bio prisutan niti domacin “Balkan Leadership Luncheon“ americki kongresmen Robert Aderhohlt, Cvijanovickina "misija" je potpuno propala.

(Agencije)

nou koment  Smile
msm sto se tice selfija...
sve sto mogu reci to je... da je dovitljiva nasa pemijerka  Smile

a sto se tice napustanja sale od strane americkih zvanicnika pa i samog domacina -kongresmena
i ostalih mnogih ..za vrijeme zeljkinog izlaganja....
eh..to su te sankcije odlazece americke administracije
koje NISU uperene protiv republike srpske
nego samo protiv milorada dodika  Smile

a sta je onda ovo... Smile
zasto je nova americka administracija na celu sa kongresmenom napustila salu
kada je zeljka izasla na govornicu  Smile

ljudima je dzaba pricati..sankcije nisu preko noci uvedene
i nisu uvedene samo zbog dodikovih pretnji otcjepljenjem srpske...
sankcije su uvedene i zbog drugih stvari...

Smile

elem nova americka administracija je potvrdila sankcije miloradu dodiku
 koje je uvela prethodna administracija... Smile

Potvrdene sankcije Miloradu Dodiku!

Americko Ministarstvo finansija upravo je potvrdilo sankcije za Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske.

Naime, u informaciji koja nosi datum 3. februar 2017. o iranskim sankcijama dodali su i podatak da su sankcije za predsjednika Srpske ažurirane, cime je potvrdena akcija od 17. januara ove godine o stavljanju Dodika na listu.

U Americkoj ambasadi su potvrdili da je lista ažurirana, i da nema nikakvih promjena u odnosu na akciju koja je prema Dodiku preduzeta prošlog mjeseca.

Više o sankcijama možete pogledati na sljedecim linkovima:

(Nezavisne novine)

eto 30 miliona dolara za lobiranje i na kraju dobio sankcije  Smile
pa njemu je onda vise odgovarala prethodna administracija
na njih je potrosio 30 miliona dolara  Smile

Smile
« Poslednja izmena: 04. Feb 2017, 09:53:01 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 163 164 166 167 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Mar 2026, 23:12:48
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.