Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Mar 2026, 23:46:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 161 162 164 165 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 508736 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Ne radim. Al znam ih nekoliko koji su se okoristili od Kusturice samo tako. Ja se bavim nekim ozbiljnijim stvarima Smile

Uzice ne bi propalo ni bez Mecavnika ali je onaj Andric grad je spas za onaj jadni Visegrad,  tracak zivota i nade.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Надам се.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Citat
nema srpskog politicara koji nije bio u tuzilastvu i nije davao izjavu...
u svojstvu osumnjicenog ili  svojstvu svjedoka...

To bese ono tuzilastvo koje nema pravni legitimitet?

Smile

kako nema pravni legimititet kad je i dodik davao izjave u njemu   Smile
i dace jos kamaru izjava.... Smile

dodik je jedini koji je osporavao pravni legimitet pomenutog suda
a prvi je otrcao i da izjavu

cim mu je javljeno da je iz tuzilastva u sipu stigao nalog za privodjenje milorada dodika
jer se dvaput nije odazvao na poziv na saslusanje.... Smile
a njegov osnov zbog kojeg nije dolazio na saslusanja je on sam opovrgao dolaskom u sarajevo u americku ambasadu...

te je tuzilastvo ekspresno poslalo nalog za hapsenje....
te je brze bolje pohitao  u saraevo i dao izjavu  Smile

posto vidim da si potpuno neupucena 

Dodik došao u Tužilaštvo BiH da izbjegne hapšenje

Tužilaštvo BiH izdalo je u srijedu popodne prijedlog za izdavanje naredbe za dovođenje predsjednika RS Milorada Dodika...
saznaje Žurnal u toj pravosudnoj instituciji.

Prijedlog za dovođenje Dodika je napisan 28. 12. 2016. godine, a dan kasnije upućen je Sudu BiH. U prijedlogu je navedeno da Tužilaštvo BiH, kao zakonski osnov za izdavanje naredbe za dovođenje osumnjičenog Milorada Dodika temelji na Zakonu o krivičnom postupku, jer se on nije odazvao na dva prethodna poziva za ispitivanje.

Privođenje Milorada Dodika bilo je planirano za 5. januar 2017. godine.

Međutim, nakon što je ovaj prijedlog upućen Sudu BiH, državno Tužilaštvo kontaktirali su branitelji osumnjičenog Dodika, te su predložili da se ispitivanje obavi u petak, u jutarnjim satima, što je i učinjeno.

- Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH, danas je u svojstvu osumnjičenog ispitao Dodika. Osumnjičeni Dodik je pod istragom..., saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Na ovaj način Milorad Dodik izbjegao je hapšenje, jer Sud BiH, do momenta njegovog saslušanja nije bio odlučio o prijedlogu Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, 25. septembra vlasti RS održale su referendum o Danu Republike Srpske, čiju je ustavnost ranije osporio Ustavni sud BiH. Dan poslije, Tužilaštvo BiH uputilo je Dodiku poziv na saslušanje, ali se Milorad Dodik nikad nije odazvao tom pozivu, kao i pozivu koji je izdat dva mjeseca kasnije.

Stoga je postupajući tužilac izdao prijedlog za dovođenje, ali ih je osumnjičeni Dodik preduhitrio. Ostaje, međutim, nejasno ko je braniteljima Milorada Dodika dojavio da je izdat nalog za njegovo dovođenje?

Nakon što je dao izjavu u Tužilaštvu BiH, Dodik je, kako smo već objavili, izjavio da postupajući tužilac Tužilaštva BiH treba da obustavi istragu.

nakon tri mjeseca kurcenja i uvjeravanja javnosti da on nkikad nece krociti nogom u tuzilastvo
sam je sebe demantovao kao i milion puta pre toga.... Smile

ajedan od  razloga zbog kojih je dobio sankcije milorad dodik je i nepostivanje zakona
i negiranje legimiteta pravosudnih instiutucija bosne i hercegovine  Smile

i sta ti mislis da li ce dodik moci da se kandiduje na izborima 2018
ako do tada bude pod sankcijama... Smile

nece  Smile

meni je to tako svejedno....mene njegoov politicki rad ne zanima...
jer znam da je to sve sto on radi i baaljezga politicka suplja prica....
koja se svela na srbovanje i 90te..valjda mu je proradio patriotizam samo za zakasnjenjem od 24 godine...
i na  ono 'Drz'te Lopova'  Smile

mene zanima ono sto cu postaviti u sledecem postu....
i epilog tih prica...

Smile

A kako kada nije ispostovana procedura? I ako je to tuzilastvo ipak neligitimno? I ako je predsednistvo BiH nelegitimno? Kako onda moze bilo ko da daje legitimne izjave? Smile
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
nemam ja pojma o cemu ti pricas  Smile

nije mi jasno kako bilo koji nadlezni sud ..za bilo sta...moze biti nelegitiman... Smile

ako pokusas da procitas sta sam napisao
mozda ces primjetiti da ja nisam rekao da pomenuti sud nema nikakav legitimitet
nego sam rekao suprotno...

i potvrdio njegovu legitimnost
prilozenim zvanicnim tekstom 
u kojem pise
da je milorad dodik (koji je 3 mjeseca na sva usta osporavao legitimitet pomenutog suda)
cim je cuo da ce biti prisilno doveden u tuzilastvo
da bi dao izjavu..(tuzilastvo je odobrilo nalog za privodjenje milorada dodika... jer se pomenuti...
pre toga ...oglusio na dva poziva za saslusanje...)
i cim je to saznao - otrcao je u tuzilastvo u sarajevo...

i samim tim i on je potvrdio  legitimitet pomenutog suda... Smile

Smile

Anex 4. OOSMBiH sacinjavaju:

Ustav Bosne i Hercegovine sa aneksima:
Anex I: Dodatni sporazum o ljudskim pravima koji ce se primjenivati u Bosni i Hercegovini i
Anex II: Prelazne odredbe u pet tacaka:
– Zajednicka prelazna komisija;
– Kontinuitet propisa;
– Pravni i administrativni postupci;
– Institucije;
– Ugovori.

Ko je odobrio i kako je odobren Ustav Bosne i Hercegovine?

Ustav je odobren Deklaracijom, koja glasi i koju su potpisali, svaku pojedinacno, kako slijedi:

DEKLARATION ON BEHALF OF THE REPUBLIC OF BOSNIA AND HERZEGOVINA:

– -The Republic Bosnia and Herzegovina approves the Constitution and Bosnia and Herzegovina at Annex 4 to the General Framework Agreement.
For the Republic of Bosnia and Herzegovina:
Potpis Alija Izetbegovic.

The Federation of Bosnia and Herzegovina, on behalf of its constituent peoples at citizens, approves the Constitution of Bosnia and Herzegovina at Annex 4the General Framework Agreement.
Potpis Krešimir Zubak.

The Republica Srpska approves the Constitution of Bosnia and Herzegovina at Annex 4 to the General Framework Agreement.
Potpis Nikola Koljevic

DAKLE, oni su u ime RBiH, FBiH i RS odobrili (approves) Ustav Bosne i Hercegovine.

To znaci da su u vrijeme odobravanja postojale: Bosna i Hercegovina i dva entiteta, što se može zakljuciti i iz dijela Preambule gdje stoji: “podsjecajuci se na Osnovne principe dogovrene u Ženevi 8.9.1995. godine i u New Yorku, 26.9.1995. godine”.

Istovremeno je utvrdjeno da su u aneks 4, navedni: Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstutivni narodi (zajedno sa drugima) i oni su odredili kao Ustav Bosne i Hercegovine.

Šta je Ustav utvrdio i šta se ne može osporavati, dok je na snazi?

– Kontinuitet Republike Bosne i Hercegovine, koja ce se po Ustavu zvati Bosna i Hercegovina,
nastavljajuci svoje pravno postojanje po medunarodnom pravu kao država.
Dakle, BiH je postojala kao država i prije potpisivanja Opsteg Okvirnog sporazuma za mir u Bosni Hercegovini.

– Dva entiteta, Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srpska, od kojih se sastoji Bosna i Hercegovina.

– Dakle sastav BiH su samo dva entiteta i ne postoji nikakv treci ni uvjet za federalizaciju BiH, niti niko nema pravo osporavati jedan od entiteta niti njegov naziv, a niti se entiteti mogu izdvajati iz države Bosne i Hercegovine.

– Konstitutivni narodi su: Bošnjaci, Hrvati i Srbi, izbrani delegati su bošnjacki, hrvatski, srpski.
Dakle, niko nema pravo da jedan konstitutivni narod zove drugim imenom pogotovu ne iz zlih namjera.

Jezici. Opsti Okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini: Sacinjen u Daytonu 21. studenog 1995., na bosanskom, hrvatskom, engleskom i srpskom jeziku, uz potpise Alije Izetbegovica, Franje Tudmana i Slobodana Miloševica,
uz Svejdoke: Europska unija, Republika Francuska, Savezna Republika Njemacka, Ruska Federacija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Americke Države.

Dakle, uzevši još i Europsku povelju o jezicima, niko nema pravo da konstutivnom narodu u BiH osporava ili namece naziv njegovog jezika.

.............

i tako ce biti sve dok ne bude drugacije
i zbog toga... zato sto je sud legitiman ..
milorad dodik je  i otisao u sarajevo da bi dao izjavu u tuzilastvu Smile

to je barem  logicno ...da je sud nelegitiman
milorad dodik ne bi ni otisao
da daje bilo kakve izjave... Smile

tako je sto se tice ustava i zakona
a nekakav subjektivni osjecaj i pogled na to sve
e to je neka druga stvar...

Smile

« Poslednja izmena: 01. Feb 2017, 11:43:43 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Paraliza ekonomije: Budžeti u deficitu, investicija nema...

Ekonomija u BiH je paralisana - banke imaju višak novca koje nece da investiraju, štednja gradana se povecava, a entitetski budžeti su u deficitu.

Iako im je Centralna banka uvela kamate na novac iznad obaveznih rezervi, bankama je i dalje rizicno da investiraju u privredu i gradane u BiH, pa taj novac cuvaju kod monetarnih vlasti.

Ekonomista Marko Ðogo ocjenjuje da se bankari nisu „stisli“ vec da jednostavno nemaju kome da daju kredite.

"Naši privrednici i stanovništvo su prezaduženi. Ako se neko pojavi sa doborim projektom, to obicno bude zahtev od 10-15 miliona KM, a imaju promet od milion KM. Nemamo velikih firmi koje bi ispratile te projekte. Ne može se sve svesti na deset kompanija", kaže Ðogo.

Istice da je to posljedica loše privatizacije i nedostatka tržišne ekonomije.

"Mi smo u zacaranom krugu siromaštva vec godinama, iz kojeg nikako da se išcupamo. Prije nekoliko godina Vlada je imala projekat kupovine firmi u stecaju. Imali su novac, ali ne i menadžere da pokrenu tu proizvodnju", objašnjava Ðogo.

Smatra da Vlada Republike Srpske u ovom trenutku može da privrednicima olakša poslovanje tako što ce im smanjiti opterecenje na rad.

"Jedino tako mogu da prošire ili pokrenu novu proizvodnju, da uzmu nove kredite i da zaposle ljudi. Novozaposleni ce da uzmu kredite kod banaka i tako ce se pokrenuti novi ciklus razvoja", predlaže ovaj ekonomista.

Osim toga, kako kaže, potrebno je parafiskalne namete svijesti na minimum ili ih sve ukinuti, te javne nabavke uciniti transparentnijim.

"Privrednike opterecuje to što se mora biti dobar s nekim ili podmititi nekoga da bi se pobedilo na tenderu", navodi Ðogo.

Kada bismo, kako istice, otkocili neke probleme, krenulo bi bolje.

"Imamo mi resurse, ne samo ljudske, vec i materijalane - šume, rude, zemljište, vode. Sve bi se to moglo staviti u funkciju. Nažalost, ne vidim nikog na politickoj sceni da kaže da je ovo besmisleno i da treba mijenjati stvari", zakljucuje Ðogo.

Portparol Privredne komore Republike Srpske Vladimir Blagojevic podsjeca da je nelikvidnost privrede vec godinama najveci problem. Po ocjeni privrednika, banke, kako kaže, nisu zainteresovane da dugorocno pomognu našoj ekonomiji. One samo traže nacin da što brže ostvare povrat i odnesu dobit.

"Jedan od pozitivnih stvari jeste multilateralna kompenzacija, za koju smo se borili godinama. Medutim, i dalje je veliki dio novca zarobljen", dodaje Blagojevic.

Ukupni depoziti u bankama na kraju devetog mjeseca 2016. bili su 17,2 milijarde maraka i rasli su gotovo devet odsto od pocetka godine. Gradani u bankama cuvaju oko 10,3 milijardi maraka. Istovremeno, kreditni plasmani su bili oko 17 milijardi maraka i gotovo da nisu rasli od pocetka godine.

Da banke ne znaju šta ce sa novcem pokazuje i to da su kamate na štednju stalno u padu.

Plata godinama ista

Bosna i Hercegovina ima stopu od 27,5 odsto registrovane nezaposlenosti, dok se zaposlenost ne povecava.

Prosjecna plata se ne mijenja vec godinama i iznosi oko 800 maraka, a za penzionere ce biti uspjeh ako im vlast odobri dvije marke vecu penziju.

Svakog mjeseca vlade Republike Srpske i Federacije BiH zadužuju se kod banaka kako bi podmirili osnovna budžetska izdvajanja.

(EuroBlic)
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Na snagu stupa prilagodeni SSP izmedu BiH i EU: Poljoprivrednici u strahu, država optimisticna

Prilagodeni okvir Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju izmedu BiH i Evropske unije (EU) danas stupa na snagu, a podrazumijeva regulisanje odnosa trgovinske razmjene poljoprivrednih proizvoda izmedu naše zemlje i EU.

Iako suštinski prilagoden Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju znaci bolju poziciju naše zemlje kada je rijec o izvozu poljoprivrednih proizvoda, narocito jer to znaci povecanje izvoznih kvota za mnoge proizvode, domaci poljoprivrednici su zabrinuti.

Zabrinuti su jer smatraju da nece moci izdržati konkurenciju iz Evropske unije, jer ce na osnovu istog sporazuma poljoprivrednici iz EU u našu zemlju moci uvoziti odredenu robu bez placanja carine.

Domaci proizvodaci imaju i brigu više, jer za razliku od poljoprivrednika iz zemalja EU ne dobijaju poticaje koliko bi trebali, a narocito je upitno kako ce bez adekvatne podrške države podnijeti ogromnu konkurenciju iz EU.

Tokom 2016. godine poljoprivrednicima u FBiH isplaceno je 13,5 miliona KM poticaja, a iz resornog ministarstva porucuju da ce nastojati olakšati proizvodacima koliko je to moguce.

U Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH kažu da ce se primjena adaptiranog SSP-a razlicito odraziti na odredene grane proizvodnje. Tvrde da ce nekim proizvodacima odgovarati, a drugima ne. Na udaru konkurencije iz EU bit ce mesna i mlijecna industrija.

Ipak, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarovic porucuje da ce koristi imati proizvodaci vina, ribe i šecera.

Njemacka je ranije obecala pomoc zbog štete u poljoprivredi koja ce biti posljedica SSP-a, ipak naglasili su da se to nece odnositi na finansijsku vec tehnicku i logisticku pomoc.

Procjene iz RS-a su da ce direktne štete od primjene adaptiranog SSP-a biti vece od 220 miliona maraka.

Ocekuje se da ce pravi efekti prilagodenog SSP-a biti vidljivi tek polovinom 2017. godine, kada ce biti uradena i prva analiza. Do tada domacim poljoprivrednicima preostaju rad i borba za tržište, ali i borba za bolje i kvalitetnije poticaje.

..........

milorad dodik je rekao  jos prosle godine kada se potpisivao ovaj sporazum...

da ce njemacka da nadoknadi svu stetu koja ce nastati sa ovakvim nagaradnim sporazumom....
koji je direktno  ugrozio poljoprivrednike i stavio ih u jako los polozaj
nece moci biti konkurentni ni u republici a kamoli bilo gdje..

naravno to sto je dodik rekao
bila je jos jedna obmana..

nadlezno ministarstvo njemacke i nadlezni ministar su to demantovali
i rekao je ministar njemacke
da nikada njemacka nije obecala bilo kome iz bih
da ce nadoknaditi stetu koja ce biti uzrokovana  pomenutim sporazumom...

i sada je jasno da je milorad dodik lagao poljoprivrdnike
i da je ssp-e potpisan samo da bi se realizovala transa kreditia od mmf-a... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Glas Amerike: Dodik u SAD potrošio blizu 30 miliona dolara

Glas Amerike, uz pomoc kolega iz Ministarstva pravde SAD, vec izvjesno vrijeme detaljno istražuje aktivnosti politicara Milorada Dodika i drugih clanova SNSD-a na pokušajima kupovine uticaja u SAD-u, objavila je ova medijska kuca.

Nekoliko hiljada stranica dokumentacije svjedoci o dugogodišnjem angažovanju brojnih americkih lobistickih kuca i isplatama miliona dolara novca gradana Republike Srpske.

O lobiranju u SAD-u vec je bilo price u javnosti. Medutim, novcane svote koje su se dosad spominjale u medijima su ispod stvarne sume novca koji je uzet od gradana Republike Srpske.

Prema analizi Glasa Amerike, Milorad Dodik i njegove partijske kolege su dosad u SAD-u potrošile ukupno 29.635.062,83 dolara za ove svrhe.

U narednom periodu Glas Amerike ce, kako su najavili, objaviti konacne rezultate istrage sa detaljnim podacima o uplatama, kao i imenima americkih gradana i institucija na koje se pokušalo uticati.

Dodik i clanovi SNSD-a su jedini politicari u BiH koji su uplatili više od 25.000 dolara.

Cesto se spominje da bošnjacke stranke lobiraju u SAD-u, a to nije slucaj vec od 1999. godine kada je Muhamed Šacirbegovic platio 25.000 dolara za usluge lobista. Sto se tice Federacije BiH, HDZ 1990 i Stranka pravde i povjerenja su jedine druge stranke koje su lobirale u ovom vijeku.

(Glas Amerike)

......
Srpska više nema Predstavništvo u Izraelu

Republika Srpska je treca u svijetu po izdvajanju novca za lobiranje, a procjenjuje se da je do sada potrošila više od 20 miliona maraka.

Podaci o tome kako rade predstavništva Republike Srpske u svijetu i koji su efekti njihovog rada nisu baš transparentni, tako da se o trošenju budžetskog novca, uglavnom, nagada.

Kako BN televizija saznaje, Republika Srpska više nema Predstavništvo u Izraelu.

Diplomatsko predstavništvo na cijem je celu Arie Livne, savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, privatizovano je, odnosno preregistrovano u nevladinu organizaciju. Tako barem tvrdi predsjednik Srpsko-izraelske privredne asocijacije Darko Trifunovic.

BN televizija je pokušala da stupi u kontakt sa Predstavništvom u Izraelu, kako bi cula i drugu stranu price i saznala u kakvom je pravnom statusu to Predstavništvo, ali uzalud.

Koliko je za Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu ove godine izdvojeno novca iz budžetske kase, koliko je do sada bilo investicija, kakav status to Predstavništvo ima, samo su neka od pitanja na koja nismo dobili odgovore ni iz resornog ministarstva.

Ove godine na racune brojnih predstavništava Srpske u svijetu koja se, izmedu ostalog, bave i lobiranjem, uplaceno je 4 miliona i 400 hiljada maraka. Od predstavništava Srpske u svijetu najviše se ocekuje da dovedu potencijalne investitore. Kad se podvuce crta, u ogromnom smo minusu.

Medutim, u dokumentu Strategija podsticanja stranih ulaganja u Republiku Srpsku piše da je Izrael od 2007. do 2015. godine investirao u Srpsku oko dva i po miliona maraka. Neuporedivo manje u odnosu na investiranje u Srbiji.

Predstavništvo u Izraelu je svojevremeno imalo znacajnu ulogu. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik godinama je imao bliske veze sa bivšim šefom izraelske diplomatije Avdigdorom Libermanom, koji je cesto boravio u Banjaluci. Medutim, ti odnosi su naprasno zahladnjeli.

Ambasador BiH u Izraelu Jelena Rajakovic potvrdila je da sve dostupne informacije govore o tome da Srpska više nema Predstavništvo u Izraelu i da je zatvoreno prije dvije godine. Rajakoviceva navodi da je o svemu i pisano obaviještena kada je sjela u fotelju ambasadora. Predstavništvo je, potvrduje, privatizovano, a cime se sada bavi niko ne zna.

Ambasadorka za BN televiziju tvrdi da nije uspjela da stupi u kontakt sa novim pravnim subjektom. Prema njenim informacijama, Arie Livne koji je bio na celu Predstavništva Republike Srpske u Izraelu jedini je clan i novoformiranog srpskog trgovinskog Predstavništva.

Nedavno je ministar Zlatan Klokic najavio da ce u pojedinim predstavništvima biti ušteda. Kao primjer je naveo i Izrael. Potpuno je nejasno o kakvim se uštedama radi ako Predstavništvo više nema prvobitnu ulogu od 2014. godine i gdje, kome i za šta odlazi budžetski novac?

bn

na ovo stvarno nemam neki poseban komentar.... Smile
tolike milione spickati i na kraju popusiti sankcije... Smile
to je za rubriku vjerovali ili ne  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Nekadašnji policajac 'napao' zgradu Vlade

Banjalucanin Dragan Kalkan, penzionisani policajac Republike Srpske, bacio je danas 11 jaja na zgradu Vlade Republike Srpske u znak protesta što mu država nije priznala ucešce u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

Policajci ispred zgrade Vlade nisu bili brzi, pa je Kalkan uspio da baci svih 11 jaja. Na kraju je priveden u policiju.

Kaže da mu je puna kapa bahatosti vladajucih.

-Ovo je sibolicnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti, zato što ja smatram da Milorad Dodik kao dezerter treba da bude u zatvoru, kategorican je Kalkan u izjavi za BN televiziju.

Traži da ga na razgovor primi ministar za boracka pitanja Milenko Savanovic, kako bi mu objasnio da je nepravedno svrstan u sedmu kategoriju boraca, iako je kao policajac ucestvovao u borbama na prvoj liniji.

Istice da ne želi govoriti o svojoj invalidnosti i cinjenici da je bio oglašen nestalim na grahovskom ratištu.

Iz ministarstva rada i boracko – invalidske zaštite Republike Srpske porucuju da nije problem da Dragan Kalkan dode na sastanak u prostorije.

-Zakon o pravima boraca je jasan – ljekarska komisija treba da utvrdi zdravstveno stanje svih ucesnika u ratu, porucio je ministar Savanovic.

a ministar za boracka pitanja nadeleko poznati vojni i ratni simulant....
stalno nesto bio loseg zdravlja kad je trebalo na prvu borbenu..
a vidi ga sad..konju repu moze iscupati....
bolje izgleda nego 15 g mladji demobilisani borci.... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
jos samo ovo...i necu vise  Smile  Smile

Nija baba znala za vraga, pa kupila kozu

Dobro uhodan scenario, koji se ponavlja svih ovih godina i po kome Milorad Dodik kad upadne u politicku nemilost i medijsku katatoniju, pozove svog brata iz Hercegovine, e da bi napravili medijsku žurku i politicku corbu i sada je na snazi.

Sastala se braca, održali pressicu, saopštili svijetu kako treba preispitati rad i sastav Ustavnog suda BIH...bla, bla, bla...Isuviše je to dosadno, a i nekako nije odjeknulo niti do Livna, a kamo li dalje.

A, u Livnu, gdje Dragana Covica zovu još i kapetan Dragan (sami izvucite paralele, i metafore), elem u Livnu vele kako ga mnogo štošta tišti. Okrenula mu je leda i Katolicka crkva i matica Hrvatska, pa se bezbeli osjeca kao Mile u Beogradu, da ne kažem, kao prase u Teheranu, da ne kažem baš, baš usamljeno.

I tako su dva jarana, politicka pragamtika i svemocna lokalna tajkuna odlucila da se vežu jedan za drugoga. Upravo je pateticna i gotovo romanticna ova srpsko-hrvatska ljubav u Bosni. Kažem bila bi to lijepa i poucna LGBT prica, da nije loših namjera ljubavnika.

O Miloradovom indukovanju krize, referendumisanju, paradiranju i na koncu sankcijama od strane SAD-a, znamo (gotovo) sve.

Sa druge strane, Covic je cutologijom bio poprilicna enigma za javost, uvijek željnu sve novih i novih informacija. Cutao, pa se javio.

Lijepa naša u njihovoj

A, povod nije bio sastanak sa Dodikom, nego jedna opskurna inicijativa.

U ovom slucaju važi bukvalno ona sintagma «isto sranje, drugo pakovanje». Jednostavno, trebalo je oživjeti politicku lešinu Herceg Bosnu. I trebalo ju je nekako zaogrnuti evropskim plaštom.

Pojedini hrvatski lobisti u Evropskom parlamentu su se dosjetili ove price i pokrenuli lavinu komentara najavom da se priprema Rezolucija o napretku BiH za 2016. godinu u kojoj se kao put za izlaz iz sadašnjeg stanja predlaže federalizacija zemlje. Dabome, da iza ovoga stoji jedna mala grupa ljudi u Briselu i da, svakako ovo najviše odgovara Draganu Covicu.

Covicu je ostalo samo da izreklamira jednu od stotina briselskih inicijativa, koje nikada ne ugledaju svjetlost dana i postane ko zna koji po redu idejni otac «Federalizacije BIH». Potreba za trecim entitetom, od koga zazire i Hrvatska, ovaj put je vaskrsla iz jedne inicijative i puke Draganove potrebe da ostane u politickoj žiži, dok gubi tlo pod nogama klera i matice. Hoce li uspjeti? Ne da formira Herceg Bosnu, nego da ostane u fokusu? Bezbeli da hoce. Vec se, što bi rekao Ciro Blaževic, politicko Sarajevo galvaniziralo i primilo se na pricu o reinkarnaciji Herceg Bosne. I da, dabome da ta prica nikada i nije bila sahranjena, samo je eto tako balzamovano cekala na novu renterpretaciju i neku opskurnu iniciajtivu.

Odmah se sastao Hrvatski narodni sabor u Mostaru i kao u «zlatno Bobanovo doba», nastala je kartografijska utrka u kreiranju «lijepe naše u njihovoj». Bilo je tu svega. Ali konacne obrise «Federalne hrvatske jedinice» dao je Dragan Covic, koji je onako šakom i kapom zahvatio dobar dio Hercegovine, dijelova središnje Bosne, Žepce i Posavinu. Ponijelo covjeka, pa ga prebacilo.

Naravno da od ove tvorevine nema ništa u realnosti. Tome si niti Covic ne nada, ali ima jedna loša stvar, baš po njega i njegov odnos sa Dodikom. To je ta Posavina, koja bi nekako bila hrvatska, ali je nezgodacija što je u Republici Srpskoj. Još je veca nezgodacija, što Dodik ima zlatno pravilo da se svi mogu igrati treceg entiteta, ali ni stopa RS-a nece uci u isti.

E, sad nastaje pravi problem na relaciji Dodik-Covic. Evo, još se portali nisu niti ohladili ot komentara tipa «Hrvati su braca, sve dok razbijaju Federaciju i ne diraju RS», kad ono oglasi se i potpredsjednik iste te Republike Srpske, Josip Jerkovic.

"Ja postavljam pitanje gdje se mi danas nalazimo i u kakvom smo položaju. Mi u RS smo danas izvan FBiH gdje živi najveci broj sunarodnjaka. Živimo u drugom entitetu, živimo na vrlo razlicit nacin od onoga što imamo u Federaciji BiH, a ja se nadam da ce jedan veci dio Posavine i Republike Srpske biti ukljucen u novu federalnu jedinicu i da ce ostati manji broj ljudi izvan te federalne jedinice", rekao je Jerkovic za Fenu.

Republika Srpskohrvatska

Dabome da je fiktivna podjela Federacije, odjeknula kao bomba u Sarajevu, ali ništa manje nece grunuti ovakav prijedlog potpredsejnika RS-a niti u Banjaluci. Posve je sigurno da poslije ovoga, dugo, dugo necemo vidjeti zajednicku presicu Dodika i Covica. Jer, ne treba puno pameti, pa da se vidi kako bi u «novom entitetu» bili dijelovi ili citave opštine Derventa, Modrica, Brod, Šamac..., a to Dodiku niti u šali nije tema prica.

Istina, izdace svog pragmaticnog brata Dragana i pokazati mu put za Zapadnu Hercegovinu, pa neka se tamo igra kartama. No, ne zamjere oni jedan drugom. Posao je posao. Još ce iz rukava izvuci par «svojih Hrvata», e da bi pokazali svijetu, Covicu i Sarajevu, dobro izvježbanim i naucenim frazama, kako je nedjeljiva Republika Srspka, najljepše mjesto na svijetu za život Hrvata. Nije nego.

Sa trece, sarajevske strane, sasvim sigurno ce celnici SDA, iskoristiti ovu pricu, kao dobar spin, ne bi li uzburkali bošnjacka nacionalna zrnca i skrenuli poglede mase sa fizickih obracuna u samoj stranci. I da, i oni ce uspjeti u svom naumu.

Narodu pokvareni jogurt

Istina je kako ova inicijativa ima rok trajanja poput otvorenog jogurta na plus 40, ali je Dodik «odbranio Srpsku» , Covic oživljava Bobanove sne o bosanskoj lijepoj njihovoj, a Bakiru je dovoljno da odmahne rukom, kaže- Ništa od svega toga, pa da se zaborave šaketaški dueli SDA glavaša po Srebrenici.

Na stranu, što ce zbunjeni i istraumirani narod, bombardovan trilijaradama terabajta informacija o Trampu, Putinu, Merkelovoj, ustašama, cetnicima, novom ratu, biti dodatno istraumiran. Narod se ionako koristi po potrebi jednom u dvije ili cetiri godine ispred izbornih kutija.

Sa druge strane, ko je za ratno huškanje, secesiju, unitarizaciju, nelegalne aktivnosti u BIH bilo kad odgovrao? Niko nikada. A, ne daj bože kakvog sukoba, pa nece velmože i politicki tajkuni ostavljati zdravlje i živote u rovovima. Tu je, opet, pogadate narod.

Na svu srecu, pa je inicijativa o stvaranju treceg entiteta i nekakve federalizacije BIH, nedovoljan razlog za bilo šta, osim produženog politickog egzistiranja na mapi Dragana Covica, Milorada Dodika, Bakira Izetbegovica i pratece im svite.

Dragan Bursac
Buka

da nema  bukadzija i njihove ozbiljne zajebancije
covjek se danas ne bi imao cemu nasmejati  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
propade sve...

sad sve ne valja... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 161 162 164 165 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Mar 2026, 23:46:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.