Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Mar 2026, 22:51:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 201 202 204 205 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 510140 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51436
Zastava Босна
mob
Samsung Galaxy S24
Трол  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Zašto Putin ne daje pare Dodiku?

Republika Srpska duguje dvije milijarde i sedam stotina miliona evra, što je dva puta više nego prije šest-sedam godina. Troškovi života su od 2010. godine dvostruko povecani, a plate za svega šest procenata. Penzije se sve teže isplacuju. O tome zašto je Republika Srpska došla u tako tešku situaciju, za Radio Slobodna Evropa govore Damir Miljevic i Zoran Pavlovic.

Prije deset godina, kada je uveden PDV i prodat Telekom, kase Republike Srpske bile su pune. U kasu se slilo milijadu i trista miliona konvertibilnih maraka. Ekonomisti ukazuju da se vlast u tom trenutku pocela ponašati kao da na raspolaganju ima neogranicno mnogo novaca, kao da je to bure bez dna.

"Kase su ispražnjene iz dva razloga. Jedan je što je dobar dio tog novca preko javne potrošnje otišao u privatne džepove. Drugi je što u zemlji kakva je Bosna i Hercegovina nije baš jednostavno upravljati ekonomijom, pa je vladajuca garnitura odlucila da se time ne bavi vec se usmjerila na to kako što duže da ostane na vlasti. Zbog toga je najveci dio novca potrošen na budžetske korisnike koji su glavni glasaci sadašnje vladajuce garniture", kaže ekonomista Damir Miljevic za RSE.

Tako da sada imamo situaciju da 20 odsto stanovništva troši 80 odsto društvenog bogatstva Republike Srpske, dok ostali dio stanovništva, a to su cetiri petine, troši crkavicu od 20 odsto. Ekonomista Zoran Pavlovic tvrdi da je najveci dio državnog novca otuden kriminalnim radnjama.

"Ako pogledamo sredstva od Telekoma... Vlada je 650 miliona konvertibilnih maraka dala Ministarstvu za lokalnu samoupravu za infrastrukturne projekte po opštinama. Niko ne zna gde su te pare završile, za koje projekte, u cijim džepovima. Tender se napravi tako da posao dobije vaš partner koji ce vam se posle debelo odužiti. To je veoma raširen nacin korupcije", kaže Pavlovic.

Istovremeno, propast banaka, prije svega Bobar banke i Banke Srpske, gdje je izgubljeno oko pola milijarde KM, posljedica je svega onoga što je vlast radila, jer nadležnost nad bankama ima Agencija za bankarstvo, a rukovodstvo te agencije postavlja vlast, ukazuju ekonomisti. Sada vlast novim zaduženjima, pokušava da koliko-toliko održi socijalni mir.

"Zbog toga vlada na svaki nacin pokušava da dode do likvidnih sredstava kako bi podmirila najugroženije grupacije stanovništva, jer zna da ce biti velikog nezadovoljstva ako ne bude tih isplata. Nakon analize 15 ministarstava i dva fonda - zdravstvenog i penzionog - revizorska služba je konstatovala da je u prošloj godini budžet probijen za 377 miliona KM. Kad se napravi izveštaj za celu vladu, deficit ce biti preko 400 miliona", tvrdi Pavlovic.

Istovremeno, na sceni je bajka o ruskim kreditima. Naime, prije tri godine predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio da ce Republika Srpska dobiti dva kredita od Rusije - jedan mali i jedan veliki, ali za sada od toga nema ništa.

"Kada odete u banku da tražite kredit, banka ce vas pitati za šta vam trebaju te pare i kako cete da ih vratite. Ako nemate odgovor na to pitanja, necete dobiti novac", objašnjava ekonomista Zoran Pavlovic.

"Vidjeli smo kako prolazi svaki put kad ode u Rusiju. Uvijek se vraca bez novca. Ocito je da Rusima ne pada na pamet da mu daju pare", dodaje Miljevic.

"Republika Srpska je strateški beznacajna za Rusku Federaciju i ko god kaže drugacije nije u pravu. Mi nemamo nikakvih mogucnosti da budemo strateški partner Rusije kao što je to Srbija koja je još davno uspostavila strateške i partnerske odnose s Moskvom. Zaista ne vidim razlog zašto bi nam Rusi dali novac", naglašava Pavlovic.

Vlada Republike Srpske za sada jedini izlaz iz ove situacije vidi u novom zaduživanju.

A aktuelna vlast je i pre cetiri godine znala šta je ceka. Ona je 2013. godine usvojila dokument o dinamici otplate duga. Još tada se znalo da ce Republika Srpska u ovoj godini morati izdvojiti 750 miliona KM za vracanja glavnica i kamate, a iduce još i više - 888 miliona.

Medutim, za te cetiri godine vlada nije ništa uradila da stvori povoljnu poslovnu klimu i privuce strane investicije, kao i da smanji rashode u javnom sektoru i odrekne se luksuza na koji je navikla, ukazuje Pavlovic.
.....................
rusi pod ovakvim uslovima nikad nece dati kredit nikome...
i jedini razlog tome je - zato sto nisu nenormalni....
i zato sto znaju da dodik u ovakvim uslovima i pod ovakvim zaduzenjima - ne moze da vrati pare...

eventualno...sta moze da se desi...
moze da se desi da rusi ponude neka veca kreditna sredstva ...da se citav ovaj postojeci dug republike srpske
...koji je skoro 6 milijardi ...vrati mmf-u i svjetskoj banci i raznim drugim kreditorima
i da neka ruska banka preuzme citavu pricu u svoje ruke...

a to je ipak puno novca

rusi nece dati ni nekakav privremeno  spasonosni kredit...
sve dok srpska ima ovolika dugovanja i potrazivanja i od mmf i od svjetske banke i od domacih i drugih kreditora...

ruskim bankama je imaperativ pozitivno poslovanje i naravno profit ..
isto kao i svim drugim bankama i ruske banke 'zive' od kredita i kamata i naravno od  profita....

tako da.....
pre kredita rusi bi trazili i politicku i svaku drugu stabilnost...
pa nisu oni ludi da ulazu svoja sredstva tamo gdje je stanje katastrofalno i gdje je vazada nekakva nacionalna i etnicka i politicka nestabilnost....

u takvim uslovima nijedan strani investitor nece investiirati svoj novac...
a dodik i njegovi saucesnici .... bakir i  covic..oni rade sve da u bih  vlada konstantna nestabilnost i da situacija bude non-stop napeta...

jer samo u takvim uslovima mogu da rade ovo sto rade...
a rade to..da se  enormno bogate na grbaci tupavog naroda...na grbaci sva tri tupava naroda...

sto se mene tice... ja bi volio  da se sad ..do kraja dana..odradi nekakav kredit
s kojim bi se resila ova trenutna i bezumna i bezizlazna  situacija...

i nije mi uopste vazno da li bi to uradio dodik ili bilo ko drugi....
jednostavno ovako se vise ne moze....

a ovo dodikovo trazenje nekakvih kratkotrajnih resenja i podizanje kredita sa visokom kamatnim stopama
i injektiranje novca u potrosnju....i peglanje dugova po javnom sektoru...
a ne u privredu i zaposljevanje...i mukotrpan i naporan rad....
to nas vuce jos dublje....

a pitanje je da li moze dublje da se potone..posto smo i sada na samom dnu...
i vec par godina  nas krasi epitet najsiromasnije drzave u evropi...

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Željkin debakl u Pjongjangu

Premijerka je doživjela pravi debakl tokom nedavne izrežirane predstave držanja govora mladim liderima. Uprkos jakoj kampaniji brojnih medija i desetak lokalnih portala koje kontroliše Laki Petrovic, gotovo trecina pozorišne sale trebinjskog Kulturnog centra bila je prazna. Za našu omladinu ipak ima spasa dok je ogromna vecina bojkotovala premijerku i njeno nepovezano laprdanje.

Vijesti
    Republika Srpska

Ponedjeljak, 14.08.2017. | 16:28

Uprkos prikrivanjima i posebnom kadriranju dvorskih fotografa i portala, teško je bilo prikriti polupraznu dvoranu popunjenu iskljucivo Lukinim saradnicima, partijskim cinovnicima i organizovano dovedenim studentima sa pripremljenim majicama koji su sjedali u posebna polja. Ostalo je nejasno zašto se nisu pojavili Dodik i Nenad Nešic, iako je njihov dolazak danima najavljivan u režimskim medijima?

Da se Trebinje polako pretvara u evropski Pjongjang, alternativnu prijestonicu Sjeverne Koreje, pokazao je slet sa balonima i studenti koji nisu sjedili gdje žele, vec su poredani po poljima u tri boje. Puput režiranih doceka, parada i sletova Kim Jong-Unu na stadionima i dvoranama u Sjevernoj Koreji, i premijerka je u svom velikom energetskom uporištu docekana kako to i dolikuje.

Poput ideološke brace sa sjevera korejskog poluostrva, i studenti su napravili prigodan performanas, obukli majice umjesto uniformi, posjedali po poljima kako bi napravili mozaik, slicno Korejancima koji na tribinama mašu zastavama, ustaju se i sjedaju praveci razne figure. Kao prave patritote studenti su cvrsto stisnuli grudi i srce tokom intoniranja nove nacionalne himne,premijerkine gluposti prekidali burnim dugotrajnim aplauzima, te je na kraju ispratili sa stotinama balona koje su istovremeno pustili na platou ispred Kulturnog centra.

Dirljive scene idolopoklonstva i lažnog patriotizma mladih, kojima cvrsto rukovode i manipulišu visoki funkcioneri SNSD-a postavljeni na celo tzv „Unije studenata“, pokazuju da smo na pravom putu stvaranja kulta lažnog Vode-slijepca koji nas vodi u provaliju.

Sjeverna Koreja vec 70 godina je lider u stvaranju kulta Oca nacije, najjaceg, najboljeg, najpametnijeg i najsposobnijeg Vode koji nukleranim bombama prijeti Americi, a performans iz evropskog Pjongjanga govori nam da smo i mi na dobrom putu da ih uskoro stignemo.

Jasno je da zbog 60 godina kašnjenja nismo uvježbani kao ideološka sabraca Korejanci, ali brzo ucimo do najsitnijih detalja i vjerujem da ce ih naš Voda i njegovi podanici prestici ako se nastavi pritisak RTRS-a, policije i UDBE.

Nisam bio u Pjongjangu, ali mi se cini da bar pšo stanju osnovnih ljudskih prava i sloboda nema velike razlike izmedu Kimove prijetonice i Trebinja, Dodikovog energetskog uporišta, osim što se Pjongjang ubrzano izgraduje i ima savremene puteve, komunikacije i veze sa svijetom dok mi još jezdimo kozjim stazama.

Sve slobode u evropskom Pjongjangu su ugušene, gotovo svi mediji su kontrolisani i vec godinama samo velicaju lik i (ne)djelo Oca nacije, i njegove desne ruke Lakija Luciana, a povremeno se nekom tetku ili tetki ritualno odsijece glava kako bi se mase zabavljale, kao što je to bilo sa celnicima RiTE Gacko tokom poslednje premijerkine posjete.

Razlika je samo u tome što stanovnici Sjeverne Koreje nemaju mogucnost izbora, dok su gradani evropskog Pjongjanga dobrovoljno porobljeni, i svojom iskazanom voljom, podstaknutom nekim lažnim obecanjem ili sitnim licnim interesom, zatvoreni u jedan veliki geto.

Narod koji samovoljno izabere ovakvu vlast, lidere i unutrašnje okupatore, poput Lakija, Željke, Dodika i ostale bulumente, nema cemu da se nada, i mnogima ni pakao ne bi teško pao nakon velikih patnji, poniženja, i stradanja koje vecina preživljava svaki dan.

Nebojša Vukanovic

mali hercegovac...
teska mu rec ko malj... Smile

udara po luki petrovicu i zeljki i dodiku ko mahnit... Smile
« Poslednja izmena: 15. Avg 2017, 10:07:39 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
SDS sprema “vrucu jesen”

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik danas je u intervjuu agenciji Srna optužio SDS da nasiljem pokušava da preuzme vlast u Srpskoj, navodeci da su vlasti Srpske spremne da, kako kaže Dodik, primijene zakon tamo gdje se krše norme zakona o javnom redu i miru.

“Ocigledno da postoji smišljen i dogovoren pokušaj da se napravi "vruca jesen" u Republici Srpskoj, tako da nije za cudenje da neki iz SDS-a govore o upotrebi nasilje. Njihova ideja o nasilju na ulicama nije nova. Naravno, to smo mogli da vidimo i prošle godina kada su pokušali da organizuju miting, koji je trebalo da se pretvori u nerede", rekao je Dodik Srni.

“Mi znamo da je ovdje u BiH došla ekipa koja je putem Soroševih raznih organizacija radila u Makedoniji na rušenju Nikole Gruevskog i imaju neka iskustva u tom pogledu, u organizovanju ulicnog i nekog drugog nasilja koje je sprovedeno prije svega u Makedoniji", ukazao je Dodik.

"Ovom narodu treba smislena politika, a oni je nemaju. Jedina smislena politika danas se vodi u okviru SNSD-a i partija okupljenih oko njega, koja je nacionalno i državno odgovorna. Takva politika rezultirala i cinjenicom da su znacajno stabilizovani javni racuni. Naravno, niko ne kaže da nema problema, ali možete samo da pomislite šta bi se moglo desiti kada bi takvi neodgovorni, koji su prodali i izdali sve na nivou Sarajeva, preuzeli odgovornost za samu Republiku Srpsku", rekao je Dodik.

(Srna)

pa pa paranojaaaaa paranooojaaa  Smile

cuj on nesto os orosu prica  Smile

cccc  Smile

evo jedan ekspresno poklapajuci tekst....

tvoreno pismo Džordžu Sorošu

Reagujuci na tekst Predraga Ceranica: Obojena revolucija nikako da se primi kod prekodrinskih Srba, objavljenog na Radio-televiziji Republike Srpske, otvorenim pismom Džordžu Sorošu, oglasila se Organizacija Restart Srpska.

Pismo vam prenosimo u cjelosti:

Poštovani g. Soroš,

Iako niste culi za njega, g. Predrag Ceranic je u svom tekstu „Obojena revolucija nikako da se primi kod prekodrinskih Srba“, govori kako Vi tobože finansirate našu organizaciju i nekakvu revoluciju u Republici Srpskoj.

Kako kaže pomenuti Ceranic u tekstu Udar na RTRS kao novi pokušaj obojene revolucije u Srpskoj:

„I konacno, nedavno, povodom orkestriranih napada na RTRS istakli smo da je Radio Televizija Republike Srpske na udaru onih koji bi da nametnu samo svoju istinu, kreiranu u poznatim centrima, i plasiranu preko Sorošovih nevladinih organizacija, kupljenog uticaja u medijima, i neostvarenih politickih lidera.“

S obzirom na to da i Vi i mi znamo, da nas do sada niti „Soroš“ fondacija, niti norveška ili bilo cija druga ambasada nisu finansirali, te da smo proteste organizovali sa svega 68 KM koje smo skupljali marku po marku, sada cemo vas zamoliti da, kad smo vec postali strani placenici i domaci izdajnici, udijelite i nama koje milionce, jer znamo da je jedini životni cilj koji imate rušenje Vlade Republike Srpske.

I vlast u Republici Srpskoj i policija i svi koji žele mogu vidjeti da je saldo na našem racunu jednak nuli, te Vas molimo da to ispravite i da od nas napravite milionere, pa da možemo da živimo kao i vlastodršci u Srpskoj.

Ipak, skrenucemo vam pažnju da se dobro fokusirate i obezbijedite da novac „legne“ na pravi racun, a ne onaj stari racun na koji ste u prošlosti velikodušno slali, navedeno je u otvorenom pismu Restarta Srpske.

(BN)

Smile Smile
« Poslednja izmena: 15. Avg 2017, 10:14:18 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
"RTRS je najcrnje sredstvo propagande"

Srpski clan Predsjedništva BiH Mladen Ivanic izjavio je za frontal. rs da u BiH nema jednostavnih rješenja. "Postoji toliko medusobnih tacaka gdje jedna strana može drugoj zakomplikovati život, da je jedino razumno rješenje, ako se možemo razumom baviti, jeste da nas iz Sarajeva puste da živimo u Republici Srpskoj. Da nam ne osporavaju obilježja, datume i tradiciju, da nas puste da se medusobno takmicimo u ekonomiji, jer ce to povuci i jednu i drugu stranu. "

"Narodu u Republici Srpskoj je dovoljno da ima garanciju da ce postojati Republika, da ce imati svoju samostalnost i da ce odlucivati sami o sebi. Bošnjacima je potrebno da postoji nešto što se zove BiH. I ona postoji", dodao je Ivanic .

On je naglasio da je prvi i jedini clan Predsjedništva BiH, koji ne sjedi zajedno sa predsjednikom Republike.

"To nije mojom voljom, vec voljom predsjednika Dodika, koji je smatrao da tamo u Palati nema mjesta za mene. To je politicki stav. Od samog mog izbora time je pokazivao kako nece sa mnom da saraduje. Pravo da vam kažem, u pocetku mi je to bilo krivo, ne zbog mene, vec zbog RS, ali kako vrijeme prolazi moram priznati da se ovdje osjecam prijatnije, samostalnije i slobodnije.

Mislim da je to bilo potpuno nepotrebno. Nisam ni ocekivao da bi tako nešto moglo da se desi. Ja ne mogu donositi te odluke, time raspolažu institucije Srpske. Predsjednik, Vlada, Skupština, oni su trebali o tome razgovarati. To što nismo iz iste partije, ne znaci da ne možemo saradivati na kljucnim pitanjima. Za ove tri godine koliko sam na ovom mjestu, mislim da sam to i pokazao. Više puta sam prelazio preko svih tih stvari, kada je bila potreba gradana", rekao je srpski clan Predsjedništva BiH Mladen Ivanic u na pocetku intervjua za Frontal.rs.

Komentarišuci sve izražajniju nacionalnu retoriku predsjednika Dodika , Ivanic je rekao da smatra da nacionalna retorika mora biti prisutna kad za to postoje razlozi.

"Kada je u pitanju ili udar na institucionalnu poziciju Republike Srpske, ili na dostojanstvo naroda, mislim da treba odgovoriti vrlo tvrdo i vrlo jasno, jer me iskustvo naucilo da medunarodna politika udara tamo gdje je najtanje. Dakle tada, a ne svaki dan".

Ivanic je dalje dodao da je smatrao da referendum o Danu Republike nije bio potreban.

"Hocete da budem iskren? Parada 9. januara je bila nepotrebna. Pomalo i smiješna. Ali, kada je vec napravljena, zbog ocuvanja digniteta ja sam ucestvovao i izveo vojsku."

On je istakao  da ne treba ocekivati krupnije udare na Republiku Srpsku.

"Prvo, medunarodna politika je drugacija. Drugo, potpuno je jasno da oko nekih krupnih reformi nema saglasnosti. Aprilski paket, Butmirska inicijativa... sve je to propalo, zato što je ulazilo preduboko u promjenu Dejtonskog mirovnog sporazuma. Imamo tri koncepcije koje se medusobno iskljucuju, pa bi medunarodna zajednica trebalo da, kao, nametne rješenje. Nema govora da se danas slože i medunarodni faktori."

Ivanic je kao jedan od najvecih problema djelovanja opozicije u Republici Srpskoj naveo funkcionisanje javnog servisa Republike Srpske.

"Mislim da ce jedna od kljucnih tema od jeseni biti upravo RTRS. Vidljivo je to po opozicionom djelovanju. Ovakav RTRS je najcrnje sredstvo propagande koje sam imao priliku da gledam. Neke veceri u etru ce biti primjer za izucavanje zloupotrebe javnog servisa uopšte.

Ja bih sugerisao da se od jeseni ozbiljnije razgovara o toj temi, jer ulazak u izbore sa ovakvom medijskom strukturom jeste davanje legitimiteta unaprijed izgubljenoj bici, i davanje punog politickog legitimiteta takvoj strukturi.

Ivanic nije zadovioljan ni medusobnom saradnjom u Savezu za promjene.

"SzP i na ovim izborima mora nastupiti jedinstvenije, odlucnije, direktnije, jasnije. Ne cekati posljednji trenutak kao što je bio posljednji put, vec odmah izaci sa kandidatima. Postoje videnja po kojima kada se rano izade sa kandidatima, oni postaju meta pritiska. Ako kandidati ne mogu izdržati da budu meta, onda ne treba ni da budu kandidati. Mislim da je krajnji rok za tako nešto do nove godine".

Ivanic u intervjuu frontalu.rs nije želio da licitira imenima kandidata za funkciju Predsjednika Republike Srpske, ali je rekao da misli da bi to trebalo da bude neko iz SDS-a.

Izvor: Frontal.rs   

na proslim izborima si dodika potuko do koljena... na nivou zajednicke nam drzave.....
vreme je da to ucinis i na nivou republike... Smile

pcednik ivanic pecednik ivanic pecednik ivanic  Smile Smile Smile  Smile

ps...godpodine pecednice...msm..kada postanete  pecednik..molim vas da odma za ministra mupa postavite pukovnika matijasevica.. Smile
a ako je ikako moguce krsmanovica za direktora sipe...  Smile.

a mekta neka ostane ministar bezbjednosti...  Smile

ostalo i nije toliko vazno...koga god metnes ...bilo gdje...ne moze biti gori od ovih dodikovih bitangi... Smile

ps2..i oduzmite im  to sve sto su pokrali... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
"Алија у Ханџар дивизији? Био је партизан, тужићу Додика"
Сарајево -- Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да ће тужити председника РС Милорада Додика због његове изјаве о Алији Изетбеговићу.

ИЗВОР: ТАЊУГ СРЕДА, 16.08.2017. | 23:09

Додик је раније изјавио да је Алија Изетбеговић служио војску у Ханџар дивизији.

"Алија је био регрутован у партизанску војску, а Додик ће своје тврдње доказивати на суду", поручио је Изетбеговић, преноси портал Фактор.ба.

Изетбеговић се у какањском Дому културе обратио великом броју присутних на свецаној академији поводом 27. годишњице оснивања Општинске организације СДА Какањ.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у недељу да је снимање филма о животу Алије Изетбеговиће само начин да се "опере његова биографија".

Додик је рекао да је политика Алије Изетбеговића била "политика смрти за многе Србе, политика муслиманског национализма и експанзионизма на овим просторима".

Алија Изетбеговић је, како је казао Додик, написао Исламску декларацију и био је познат и виђен члан Ханџар дивизије у Другом светском рату.

"Имајући у виду све то и чињеницу да је Алију Изетбеговић, како је саопштио Хашки трибунал на дан његове смрти, само смрт спречила да заврши у Хашком трибуналу и одговара за злочине, ово видимо као начин да се опере његова биографија", рекао је Додик, пренела је РТРС.

Амбасада Турске у БиХ је недавно саопштила да ће турска државна телевизија ТРТ снимити у БиХ серију о Алији Изетбеговићу, а планирано је да снимање серије траје 75 дана.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=08&dd=16&nav_category=167&nav_id=1293964
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
o aliji se sve zna...
zna se i kad je i gdje je bio u handzar diviziji..i kad je presao u partizane..
zna se i kako su mu i zasto su mu
komunisti odredili da se izjasnjava kao srbin ..
i izjasnjavao se kao srbin....sve do ranih sedamdesetih...

i ovo sto turci snimaju film o aliji pokusaj je da se djelimicno opera alija i od genocidne proslosti iz 2 svejtskog rata i iz njegove ndh-a...ali i iz poslednjeg rata....

s obzirom da to turci snimaju ..ja smatram da nije potrebna promocija tog filma...sa nase strane...
a dodik upravo to radi...vrsi i te kako jaku promociju filma o aliji izetbegovicu...
sto je vise negodaovanja to ce se privuci veci broj potencijalnih gledatelja pomenutog filma...

to treba da prodje u bosni i regionu tiho...kao i snimanje filma o anti gotovini...

a da se ne lazemo puno..film o gotovini  je takodje djelimicno  sniman i u bosni...
cak su oruzane snage bosne i hercegvine ustupile sve sto je potrebno bilo za snimanje.
od vojne tehnike i opreme do ljudstva ...

pa nisam nesto cuo dodika i rtrs da su se bunili....i nije im smetalo sto se snima film o covjeku koji je
nanijeo najvece gubitke i najvecu nesrecu i bol -  svim  srbima...

dodik  nije zucnuo ni rijec o gotovini...ne samo po pitanju snimanja filma...nego nije nikad nista zucnuo  protiv hrvatskih generala..

jasno je sta srbi i hrvati misle o aliji izetbegovicu i sta misle o tom filmu...
i nema tog filma koji moze  napraviti  junaka od zlocinca..

cak ni ovi haski smecari ne daju dokumentaciju
o aliji ....
to je steta jer bi dokumentacija mogla i nama da posluzi kad se bude snimao film o predsjedniku karadzicu...

ja se samo  nadam da ce sonja karadzic
kao i ostali karadzici
i te kako dobro ramisliti o ovom sto dodik prica
oko snimanja filma o predsjedniku karadzicu...

to ne smije da bude film iz inata..i odgovor na snimanje filma o aliji..
i ne smije da bude nesto spinovano i  zasnovano na nekim fikcijama...i nikako ne smije da bude nesto na brzinu skarabudzeno...
predsjednik karadzic je materijal za pisce i filmadzije koji su u top 3 na svetu...
znaci da film treba da odradi neko jako ugledan u svetu filma...

ako to bude radjeno..kao nesto formalno...to nece biti prihvaceno nigdje na svetu...
i to pre svega mora da bude potpuno istinit film...

i vrhunski pisci skupljaju materijal po nekoliko godina..za nekakvu pricu...
i pisu roman po nekoliko godina...
pa na kraju  roman bude smece...

plasim se samo da ova dodikova ..psihicka nestabilnost ..koja je vise nego evidentna...
ne doprinese tome da pomenuti film  dobije potpuno suprotan efekat
na svjetsku javnost od zeljenog...

karadzici trebaju biti ti koji ce dozvoliti ili ne... da se snima film o predsjedniku karadzicu...
i oni trebaju i da budu i glavni 'revizori' po pitanju bilo cega vezanog za film...
a ne dodik...

ne smije se snimiti nesto.... sto ce zauvjek spreciti  da se napravi nesto bolje...i ispricaistinita prica o predsjedniku karadzicu...

znaci za ovaj film postoji samo jedan pokusaj...i  citav posao se mora odraditi kako treba...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
А шта раде СДС јањичари ? Клањају ли се увелико ?
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
ko je janjicar..  Smile
kcerka radovana karadzica... borislav bojic..cicko bjelica..dragan mektic.. aleksandra pandurevic...itd...Smile
cuj radovanova kci janjicarka .. a dodik srbenda  Smile  Smile
sinko moj ti si opasno polupao loncice... Smile

ako te bas interesuje sta radi sds....pa  ujedinjuje se...
vracaju se bivsi visoki funkcioneri..kojima su stranci zajedno sa svojim miljenikom miloradom dodikom...zabranili politicko djelovanje i stranacki angazman u sds-u...

i pjevaju svi... spremte se spremte... Smile
tj...spremaju se da spase republiku srpsku (ili tacnije... ovo sto je od nje ostalo)...od milorada dodika..bakira izmetbegovica i dragana covica

.............................................

Željeznicari: Dodik nas je prevario!

Smanjenje radnickih i povecanje menadžerskih zarada, te najava prvih otkaza, teme su oko kojih ce sutra ukrstiti koplja sindikalci i menadžment.

Dok se sindikati spremaju na pregovore, Cedomir Cedo Kneževic, ikona martovskih protesta železnicara, koji je na vrhuncu krize, pred radnike doveo predsednika RS  Milorada Dodika, ponovo poziva na pobunu.

''Danas nam je gore nego u martu. Zarade su nam smanjene, firma nas kažnjava, a predsednik nas je prevario. Iako je Dodik pred TV kamerama obecao da niko nece biti kažnjen zbog štrajka, više od 300 mojih kolega je disciplinski odgovaralo, a samo meni je, kroz odbitke od plate, izbijeno iz džepa više od 1.500 KM. Borba za radnicka prava me skupo koštala, ali necu odsutati'', kaže Cedo i najavljuje da ce se u narednih pet dana „dešavati svašta“.

Iz vodecih sindikata, medutim, porucuju da protesti nisu u planu i da imaju imaju preca posla.

''Nije u planu ni štrajk ni protest. Moramo hitno rešavati višak zaposlenih i druge probleme, o kojima cemo sutra pregovatrati'', porucuje predsednik sindikata STD Zlatko Marin.

Milijan Markovic, predsednik vecinskog Sindikata železnicara RS, dodaje da ce na dnevnom redu biti i ugovorene plate i još neka škakljiva pitanja, koja se više ne mogu odlagati.

Iduceg meseca isticu rokovi koje je Železnicama RS postavila Svetska banka, koja treba da odluci da li ce ŽRS odobriti kredit od 50 miliona KM, namenjenih za rešavanje viška zaposlenih i „preslagivanje“ kompanije. Sindikati upozoravaju da u ŽRS još nije usvojen kolektivni ugovor, što je jedan od uslova za kredit, te da je ozbiljnije rešavanje viška zaposlenih, nemoguce bez novca.

Rukovodstvo ŽRS je najavilo da ce radnike starije od 65 godina poslati u penziju, te da  zaposlenima na odredeno i pripravnicima nece biti produženi ugovori. „Rešavanje“ ovih radnika ŽRS najmanje košta, ali ce time broj zapsolenih biti smanjen za samo 73, a obecano je da ce se brojno stanje do kraja godine smanjiti za 500.

Neko na more, neko na izletište

Jedan od vodecih sindikalca u ŽRS, Simo Cvjetkovic, predsednik Sindikata mašinovoda, sutra nece pregovarati sa menadžementom, jer je na odmoru u Crnoj Gori.

Dok se Cvjetkovic odmara na moru, njegove kolege iz Sindikata transportne delatnosti sangu za teške pregovore ce danas prikupljati u izletištu Mlinska reka, gde ce održati sindikalnu skupštinu i radnicke igre. Okupice se oko 120 canova sindikata i gostiju, a takmicice se u fudabalu, šahu i potezanju konopca.

Izvor: Blic

cuj dodik ih  slagao.... Smile
ma nije valjda..pa ne bi on lagao.. Smile
mene zanima  kako su mu uopste povjerovali s obzirom da je evidentno da svi imaju vise od 13 g
i vidi se da nisu mentalno zaostali  Smile

« Poslednja izmena: 18. Avg 2017, 08:48:56 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Institut radi na štetu Srba

Boracka organizacija Republike Srpske ogorcena je radom Instituta za traženje nestalih lica BiH. Borci ce uputiti zahtjev Vladi Srpske da prestane da finansira Institut za traženje nestalih lica BiH, te smjeni srpske predstavnike, kao i zahtjev za izmjenu nacina njihovog imenovanja, saopšteno je danas u Loparama nakon sjednice Predsjedništva Boracke organizacije Republike Srpske.

Institut ne radi na traženju nestalih Srba, a srpski predstavnici bave se licnom promocijom i zloupotrebom sredstava namjenjenih Institutu. Istovremeno, direktno ruše kredibilitet Vojske Republike Srpske, porucuju borci.

"Imamo primjere gdje Institut izdaje nekakvu potvrdu da je neki pripadnik druge vojske stradao od neprijateljske zlocinacke Vojske Republike Srpske. Institut nema nadležnost da daje takve kvalifikacije", kaže Duško Miletic, predsjednik Predsjedništva Skupštine Boracke organizacije Republike Srpske.

Još 2008. godine Institut je imao rok od godinu dana da uspostavi evidenciju nestalih, ali to nije ucinio. Oni primaju debele naknade, plate, a ne znaju koga traže, ukazuje Miletic.

Nema uspjeha u traženju Srba; pretprošle godine bilans je bio nula, dok je evidentirano na stotine bošnjackih žrtava, što potvrduje da se zloupotrebljavaju srpske žrtve, ukazuje Miletic.

"Imali smo sad jedan primjer, da su dobili nalog da sa Ozrena prenesu posmrtne ostatke srpskog borca i tamo su našli praznu grobnicu. Ko to može da uradi i da se bavi takvim poslovima? I svi cute", rekao je Miletic.

Istovremeno, u borackim redovima ponovo je došlo do nezadovoljstva zbog novog nacrta Zakona o pravima poslanika prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske. Borci ukazuju da ce, ako i ovim rješenjem prava tih poslanika budu ekstremno veca od prava boraca, dici svoj glas protiv.

"Ne može da prima poslanik boracki dodatak što nije ucestvovao u borbi, jer bi time ogroman broj boraca bio oštecen, a ako nekome date neko pravo koje nije stekao, nije ga zaslužio, nije ucestvovao u necemu što je osnova za dodjelu prava, onda se ne može ni priznati. Ovo je otvoreno pitanje. Ja imam najavu da cemo polovinom septembra razgovarati o tom pitanju", rekao je Milomir Savcic, predsjednik Boracke organizacije Republike Srpske.

Boracka organizacija Srpske ce tražiti da se izmijeni Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, koji ce omoguciti da borci koji su napunili 65 godina, a nemaju 15 godina radnog staža da mogu da ostvare penziju.

Takode, s ciljem poboljšanja discipline u Borackoj organizaciji, bice formiran Sud casti, najavio je Savcic.

..to treba krivicno goniti.... Smile

s obzirom ko ih je imenovao..ne znam samo sta su svi ocekivali... Smile

sto pre treba zaustaviti ovaj sunovrat republike srpske... i svega sto je srpsko...
ostacemo na kraju i bez gaca... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 201 202 204 205 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Mar 2026, 22:51:38
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.