Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Apr 2024, 01:39:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 235 236
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Republika Srpska, fikcija ili stvarnost ??  (Pročitano 114950 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
исцеди нешто из тих сивих ћелија

kojih sivih celija? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

 Smile
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
па кренуо сам од претпоставке да их има ... али дечко се труди да ме демантује ...

Incko potpisao "prve otkaze" u BiH
 
Nakon smjene policijskog komesara Hercegovačko-neretvanskog kantona Himze Đonke, Visoki predstavnik u Bosne i Hercegovine je smijenio i načelnika u SIPA-i Radislava Jovičića.
 

Jovičiću se prebacuje učešće u prisluškivanju OHR-a. Šef OHR-a Valentin Incko je zaključio da su Đonko i Jovičić, kao policijski zvaničnici, predstavljali direktnu prijetnju implementaciji Dejtonskog mirovnog sporazuma. OHR tvrdi da je Radislav Jovičić, djelujući izvan zakonitog lanca komande u okviru državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koristio osoblje i resurse ove agencije za vršenje aktivnosti praćenja međunarodnih zvaničnika, kao i osoblja Ureda visokog predstavnika.

Portparol SIPA-e Željka Kujundžija kaže da je Jovičić bio načelnik Službe za operativnu podršku u državnoj Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). "Državna Agencija za istrage i zaštitu nema komentara na odluku visokog predstavnika kojom se smjenjuje načelnik Jovičić", kaže Kujundžija.

Radislav Jovičić tvrdi da nema mrlje u karijeri

Radislav Jovičić je negirao optužbe iz OHR-a i istakao da je njegova smjena možda i čistka Srba u SIPA-i na tako značajnim mjestima. On je naglasio da je ogorčen zbog ove smjene, s obzirom da za 18 godina kao profesionalac nije imao nijednu mrlju u karijeri. Dodao je da je i sa kolegama u SIPA-i dobro sarađivao i da su zajedno postigli dobre rezultate u suzbijanju organiziranog kriminala na teritoriji cijele BiH.

Jovičić je rekao da je sa njegovim angažmanom bio upoznat i direktor SIPA-e Mirko Lujić i da je bio zadovoljan njegovim radom. Direktor SIPA-e Mirko Lujić je nedavno pokrenuo disciplinski postupak protiv svog zamjenika Dragana Lukača zbog navodnog kršenja procedure u pokretanju istrage protiv premijera RS-a Milorada Dodika i nejgovih saradnika.

Jovičić i Đonko direktno ugrožavali Dejtonski sporazum

U međuvremenu je stiglo i preciznije obrazloženje smjene policijskog komesara HNK Himze Đonke. Đonko je smijenjen zato što je instruirao druge osobe da upućuju fizičke prijetnje osobama pod međunarodnom zaštitom, kaže portparol OHR-a Oleg Milišić. Milišić dodaje da fizičkih prijetnji po instrukcijama komesara Đonke nisu bili pošteđeni ni pripadnici osoblja Ureda visokog predstavnika, a sve je rađeno sa namjerom opstrukcije istrage oko zloupotrebe položaja bivšeg policijskog komesara.

Upravni odbor Vijeća za provedbu mira još je u martu osudio aktivnosti i izjave koje dolaze od pojedinih aktera u BiH, a koje predstavljaju prijetnju osoblju OHR-a i osporavaju autoritet visokog predstavnika, dodao je Milišić. OHR je također naveo da su dvojica smijenjenih zvaničnika, pored ugrožavanja Dejtonskog sporazuma, ometali napore na uspostavljanju vladavine prava u BiH.

autor: Samir Huseinović

odg. urednik: N. Jakovljević

извор Deutsche Welle
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway


       Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
Citat: rinaka link=topic=420378.  msg7199649#msg7199649 date=1244582806
Citat
Entitet Republika Srpska je genocidna tvorevina velikosrpskog nacizma,
Genocidni ste vi balije i ustaše , 1941-45 nikada se nece niti zaboraviti niti ponoviti , to  što vi pokušavate se zove držite lopova !

pitao bih gospodina modulatora sto ne sanakcionise ovakvu vrstu generalizovanja???doticni, ciji nik ne bih pominjao je mentalno zaostao.  .  .  

SDP BiH: Dodikov cilj je nastavak rušenja države BiH tamo gdje je Radovan Karadžić stao!
10.   06.   2009.   • 15:04 S.   B.  

24SI - Jučerašnje izjave Milorada Dodika u kojima on otvoreno prkosi ovlastima Visokog predstavnika da interpretira Dejtonski sporazum, time dovodeći i sam sporazum u pitanje, su konačna potvrda da je Dodikov cilj nastavak rušenja države BiH tamo gdje je Radovan Karadžić stao.  

Zaključci Narodne skupštine RS, kojima Dodikov SNSD preuzima dio državnih ovlasti su još jedan korak u naporima rušenja BiH koji Dodik sprovodi u koordinaciji sa zvaničnim Beogradom.  

U sadašnjoj ustavnoj strukturi BiH, jedina prepreka Dodikovom pobunjeničkom projektu su bonska ovlaštenja.   Policijska reforma i prudski sporazum nisu bili nista drugo do šuplji dogovori koji su Dodiku, i njegovim nesavjesnim saveznicima iz EU, služili kao argument da je potrebno zatvoriti OHR i time odgovornost međunarodne zajednice za stanje u BiH prebaciti na domaće vladajuće stranke.   Imajući u vidu mogućnost raspleta događaja kakav je Dodik jučer najavio, SDP se protivio bilo kakvom kozmetičkom dogovoru koji bi poslužio za zatvaranje OHR-a dokle god državne strukture u stvarnosti ostaju nedovoljno jake da se nose sa anticivilizacijskim nakanama rušilaca ustavnog poretka sakupljenih oko Dodika.  

Stoga, pregovori o neophodnim reformama u BiH moraju biti vođeni sa ciljem spriječavanja budućih pobunjeničkih projekata od strane Dodika ili njemu vjernih političkih divljaka i paravojnih formacija.   Stav SDP-a je da će odgovornost međunarodne zajednice za stanje u BiH postojati sve dok se u BiH ne izgradi sistem koji će onemogućiti nasrtaje na stabilnost i suverenitet države.   Ukupni kredibilitet OHR-a i međunarodne zajednice u BiH sada ovisi o dosljednosti Valentina Inzka u korištenju bonskih ovlasti i stavljanju van snage zaključaka NSRS o prenosu nadležnosti, kao i smjenama onih koji direktno djeluju protiv Ustava BiH i zakona ove zemlje.  

Centar za informisanje
SDP BiH


Zna se koji narod na Balkanu je jedini koji se ne usudjuje proglasiti nezavisnost i ko sanja cjepanje BiH a samo prica o tome.   Zna se koji narod velikom vecinom misli jedno a nema niti jednu stranku/politicku platformu koja to otvoreno zastupa, zna se ko ide samo nasigurno i preplasi se protivnika koji je bar upola jak, zna se ko je izdrzao rat vise godina po cjenu ogromnih gubitaka i odricanja a ko je podvio rep protiv kozmetickog NATO strike-a poslije svega dva mjeseca.  
Takodjer se u BiH zna ko se vise od 10 god.   zakida, gubi "atribute drzavnosti", nadleznosti, DGS, institucije,.  .  .   prethodno trese goru a poslije se rodi mis.  

Mogu se srpski nacionalisti tjesiti dovijeka "cekanjem pravog momenta", RS kao samoodrzivog ekonomskog giganta, malogradjanskom evropeizacijom naspram tamo nekog Teherana, inim ubjedjenjima u kulturolosku ili historijsku superiornost, boljem djelu BiH,.  .   i ostalim specijalitetima iz banjalucke EPP-kuhinje.   Znamo jako dobro da se nece ni u snu odcijepiti od BiH, sprovesti nezavisnost,.  .  .  .   jer kao sto kazes - treba za to muda.   A mudonje se djelom dokazuju a ne pricama i jalovim nadama.  

naprijed SDP

(24sata.  info)

Općina Lukavac
Crkva u Puračiću proglašena nacionalnim spomenikom[
/b]
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH vrednujući odredbe Aneksa 8 Dejtonskog mirovnog sporazuma među 11 objekata koje je proglasila nacionalnim spomenicima sa područja Federacije uvrstila je pravoslavnu crkvu u Puračiću, općina Lukavac.  

Hram svetog proroka Ilije u Puračiću jedini sa područja općine Lukavac kao historijska građevina uvršten je u nacionalne spomenike koji uživaju najviši stepen zaštite.   Ova crkva sagrađena je daleke 1881.   godine, a svoju rekonstrukciju doživjela je 1909.   godine kada je mala drvena građevina zamijenjena novom crkvom koja je do danas zadržala isti izgled.  

[b]U ratu 1992-95.   ovaj objekat, izuzev oštećenja fasade, koja su bila plod agresorskog granatiranja, nije pretrpio nikakvih oskrnavljenja, javlja RTV Lukavac.   


evo jedna lijepa vijest za bosanske srbe, da ste se ugledali Bogdom na svoje komsije.  .  .   
« Poslednja izmena: 10. Jun 2009, 16:04:31 od drug_broz »
IP sačuvana
social share
Ti si svjetlost duše
Vječne vatre plam
Majko naša zemljo
Tebi pripadam

U srcu su tvoje
Rijeke, planine
Plavo more
Bosne i Hercegovine

Ponosna i slavna
Zemljo predaka
Živjećeš u srcu našem
Dovjeka

Pokoljenja tvoja
Kazuju jedno:
Mi idemo u budućnost
Zajedno!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kompleksi su cudo!Boze pa oni dovedu do ludila,mislim da bi u Federaciju trebalo poceti uvoziti psihijatre jer je ocigledno da bi imali posla preko glave!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
pitao bih gospodina modulatora sto ne sanakcionise ovakvu vrstu generalizovanja???doticni, ciji nik ne bih pominjao je mentalno zaostao.  .  . 
Pa sankcionisao te je, a to što si samokritican to je samo za pohvalu , mada bio si blag prema samom sebi , ti si mnogo mentalno zaostao !  Smile Smile Smile

drug_broz ti si poludio skroz !  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 10. Jun 2009, 16:29:46 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
@drug_broz
Kakav bre Broz, ajd' Morales ne glupiraj se vise.

Dupli nalog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple iPhone SE 2020
Ova tema je odavno izgubila svaki smisao...
Ako zelite smisleno da razgovarate, otvorite novu i sami se drzite pravila, a ne prozivajte samo Hrvate i Muslimane...

Ako zelite da cetujete... znate gde mozete...

LOCK
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 235 236
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Apr 2024, 01:39:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.