Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 00:42:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Buducnost RS je ?
Samostalna
22.8%  (97)
Pripojena Srbiji
36.7%  (156)
U sastavu BiH
40.5%  (172)
Ukupno glasova: 425
Idi dole
Stranice:
1 ... 320 321 323 324 ... 773
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Republika Srpska ce u buducnosti biti ?  (Pročitano 652001 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
a ni sistem ti ne valja...  Smile  pa o tom ti i pričamo, da razjebemo sistem pa kud koji...  Smile
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Сазревате ... али јуче ...

Ако нисте могли са једним човеком да изађете на крај, како мислите са системом који је створио тог човека ... а тек како са ставом Срба који је створио тај систем ...

Једино сазревање које је вама лек јесте одустајање од свега горе наведеног  Smile Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Kako ne čita?pa ne bi ti repliciro i prozivo ziv bio da nisi pročitao...samo primjetio sam slabi ste sa bilo kakvim argumentima...satjeram vas u kut i onda vrijedjate na najprimitivniji način...

ccccccc  Smile Smile Smile

Парламент РС одбацио Инцкове законе

Скупштина Републике Српске усвојила је закључак у којема се каже да ће РС заказати јавно изјашњавање, уколико високи представник у Босни и Херцеговини Валентин Инцко настави са покушајима наметања и спровођењем неправних аката.
srpska-tekst.jpg

Парламент Републике Српске  ће заказати јавно изјашњавање, а српски представници повући ће
се из заједничких органа БиХ, ако високи представник у БиХ настави да намеће законе и њихово спровођење, закључила је посланичка већина у Народној скупштини РС.

"У случају да високи представник настави са покушајима наметања и спровођења поменутих аката, Народна скупштина заказаће јавно изјашњавање о томе. У тим околностима сви српски представници у заједничким органима БиХ повлаче се из рада тих органа, због тога што не могу давати подршку управљању БиХ од стране незаконите власти ОХР-а и оних који то подржавају", наводи се у закључцима који су предлозиле посланички клубови владајућих странака.

Посланици Савеза независних социјалдемократа (СНСД), Демократског народног савеза (ДНС) и Социјалистичке партије (СП РС) подржали су и раније усвојене закључке Владе РС којима се не прихвата сет закона који је 18. септембра наметнуо високи представник Валентин Инцко и
одбија се спровођење тих закона.

Инцко је 18. септембра наметнуо сет закона који се односе на електроенергетски сектор и дистрикт Брчко.

Посланици опозиционих странака - Српске демократске странке (СДС),  Партије демократског прогреса (ПДП) и Српске радикалне странке (СРС РС) нису гласали за закључке које је предложила владајућа већина,  јер су странке на власти претходно одбиле да заједно са опозицијом усагласе закључке у вези са одлукама које је наметнуо високи представник.

СДС је предложила да парламент усвоји закључке да је "неприродно и неприхватљиво и за Дејтонски споразум погубно, даље одржавање двовлашћа материјализованох кроз ОХР, на једној страни, и демократски изабраних представника и влада, на другој страни".

ПДП је тражила да парламент усвоји заклучке којима се тражи да премијер РС и лидер СНСД-а Милорад Додик повуче свој потпис са заједничке изјаве "прудске тројке", којима се БиХ организује у четири територијалне јединице.

Додик захвалио свима који су подржали ставове Владе РС

Премијер РС Милорад Додик се у завршној речи захвалио свима који су подржали ставове Владе РС у овим важним питањима и што расправа није искориштена за дневнополитичке аспирације било које политичке или неке друге опције.

"Зато сам захвалан свима који су учествовали у расправи, која је показала демократски капацитет овог парламента, који изражава различитост мишљења, ставова и предлога који су задржани у различитим закључцима", рекао је Додик.

Kазао je да Влада остаје при томе да ставови који су исказани у уводном излагању, као и о ономе што је био њен предлог у вези закључака.

"Оно што су предложиле три политичке партије одсликава све што парламент треба да усвоји", казао је Додик.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
mob
SonyEricsson k850i
Сазревате ... али јуче ...

Ако нисте могли са једним човеком да изађете на крај, како мислите са системом који је створио тог човека ... а тек како са ставом Срба који је створио тај систем ...

Једино сазревање које је вама лек јесте одустајање од свега горе наведеног  Smile Smile

nema toga prika,nema odustajanja, ja ne zelim da umrem u ovakvoj drzavi, zelim da zivim u drzavi kao sto je svaka na svijetu, ali mislim na BIH, cjelovitu, suverenu na svakom dijelu njene teritorije, a ne da mi svaki srpski seljacic moze zaklat ili ubit radi toga sto sam nesrb...dejton jeste nakaradan, ali isto tako ne dopusta mjenjane vanjskih granica BIH, dok je unutrasnje uredjenje dozvoljeno, znaci nasi napadi na RS su legitimni, dok je svaki pokusaj otcjepljenja i tako te price antiustavna aktivnost, citajte malo knjige, obrazujte se, a ne tu mi prosipat velikosrpsku SANU demagogiju...uostalom, ti se nemas sta pitat, vodi i organizuj sebi svoj zivot u srbiji na najbolji moguci nacin, za bosnu te bole kita, nije tvoja stvar...
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
ja ne zelim da umrem u ovakvoj drzavi

Емигрирај  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
mob
SonyEricsson k850i
Citat
ja ne zelim da umrem u ovakvoj drzavi

Емигрирај  Smile

dje ba, mislis da me je neko zeljan, ja sam patriota volim ovu zemlju
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
па онда чисто превентиве ради више се емотивно везуј за ФБиХ а што мање за БиХ ... што је сигурно, сигурно  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
mob
SonyEricsson k850i
New York Times
BiH je nefunkcionalna, ali ne kao Brisel

U Bosni i Hercegovini, poprištu krvavog rata, potreba za oštrijom, fokusiranijom evropskom vanjskom politikom nikada nije bila potrebnija.
Iako je Sarajevo nekoliko sati leta avionom od Beča ili Rima, tu je udaljenost teško preći. Zbog malog napretka u procesu reformi, građani BiH su izostavljeni iz nedavnog plana bezviznog režima sa građane Balkana.

Na različite načine, BiH je već trebala biti pokazatelj uspjeha evropske "meke snage". Nakon što su SAD postigle potpisivanje Dejtonskog sporazuma, EU je preuzela većinu nadležnosti nad BiH. Njen specijalni predstavnik Valentin Inzko, ima široke ovlasti da nadjača feudalne lokalne političare.

Dok evropski zvaničnici nisu sposobni donijeti napredak stotinama miliona uloženih eura, analitičari se boje da su nacionalističke tenzije jake i da bi nasilje moglo ponovo nabujati.

"Trenutno smo u opasnoj dinamici i ako ne uspijemo da djelujemo kao uvezujući faktor, možemo završiti sa, de facto, dezintegrisanom BiH", rekao je Paddy Ashdown, bivši visoki predstavnik u BiH.

U principu, EU ima dovoljno instrumenata da oblikuje bosansku budućnost: 2.000 vojnika, policijsku misiju, specijalnog predstavnika, velike investicije i uticaj na lokalne političare koji se žele pridružiti Uniji.

U praksi, BIH ilustruje evropske mane.

U Sarajevu, EU ima četiri misije smještene u različitim uredima. Njeni zvaničnici imaju sastanke tokom radnih dana nakon čega izvještaj šalju u dvije različite birokratije u različitim zgradama u Briselu. I Ashdown vjeruje da su takvi odnosi zaostali. "U realnosti, EU institucije i njeni mehanizmi za izvršavanje vanjske politike u sadašnjem obliku su katastrofa", rekao je Ashdown za New York Times.

"Evropska unija je u BiH uložila dva puta više novca nego bilo koja druga zemlja, uključujući i SAD, ali ljudi u BiH, ako žele da nešto završe, odlaze u američku ambasadu. Razlog tome je jedinstven stav Amerike kojoj nije potrebno 18 mjeseci da nešto uradi. Bosna je nefunkcionalna, ali ne toliko koliko Brisel", rekao je Ashdown.

Evropska komisija je potrošila 75 miliona eura i 110 miliona dolara u grantovima prošle godine. Posudbe od drugih evropskih institucija godišnje iznose dodatnih 100 miliona eura.

Čak i oni koji podržavaju Lisabonski ugovor tvrde da on ne bio riješio probleme u BiH. Ali bi u istom pravu usmjerio vanjsku politiku u Briselu koja bi kombinovala Inzkov posao sa onim šefa delegacije Evropske komisije Dimitrisa Kourkoulasa. Još važnije, ukinuo bi veto Francuske i Njemačke na daljnje proširenje EU-a sve dok Lisabonski sporazum ne prođe.

"Lisabonski ugovor bi napravio razliku ovdje. Bio bi velika zraka nade da će se proširenje nastaviti i da je EU našla mehanizme da se nosi sa problemima, da govori jednim jezikom i da može ponuditi bolju perspektivu", rekao je Valentin Inzko.

Ashdown se boji da Evropa, nakon greški koje je napravila na Balkanu 90-ih godina, rizikuje da ponovi istu stvar čime bi uništila kredibilitet utjecajnog igrača na polju vanjske politike.

svaka cast na ovakvom naslovu, pogodio je u sridu...stara kurva evropa
« Poslednja izmena: 01. Okt 2009, 17:03:29 od inzko80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
nema toga prika,nema odustajanja, ja ne zelim da umrem u ovakvoj drzavi, zelim da zivim u drzavi kao sto je svaka na svijetu, ali mislim na BIH, cjelovitu, suverenu na svakom dijelu njene teritorije
Odi kod mene u BN da živiš suvereno  Smile Smile Smile
Citat
a ne da mi svaki srpski seljacic moze zaklat ili ubit radi toga sto sam nesrb.
Vecih seljaka od vas nema , ja juce bio u TZ  i mogu ti reci da kod nas nema takvih labrnjaša + one nindže = daleko vam kuca bila a moj ti je savet da bežiš bilo gde ako vodiš brigu o buducnosti !  Smile
Citat
ali isto tako ne dopusta mjenjane vanjskih granica
BIH
Ko ne dopušta , daj molim te ne budi smešan ... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Podrška Dodika i Bradića unapređenju kulturne saradnje RS i Srbije
Međunarodni Radio Srbija - Pre sat i 15 minuta

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik danas je u Banja Luci u razgovoru sa ministrom kulture Srbije Nebojšom Bradićem dao punu podršku unapređenju kulturne saradnje RS i Srbije. Dodik je pozdravio najavljeno potpisivanje aneksa Sporazuma o saradnji u oblasti kulture koji će omogućiti efikasniji pristup fondovima Evropske unije i programima zaštite kulturnog nasleđa i kreativnih industrija. On je rekao da će Vlada RS i ubuduće podržavati zajedničke projekte Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske i Ministarstva kulture Srbije. Ministar Bradić upoznao je premijera Dodika da će, aneksom Sporazuma, čije je potpisivanje planirano u okviru ovogodišnjeg Sajma knjiga u Beogradu, biti unapređena saradnja u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, jezika i književnosti. Biće nastavljena i saradnja u oblasti filmske i pozorišne koprodukcije, kao i u drugim oblastima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 320 321 323 324 ... 773
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 00:42:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.