Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Ko zasluzuje pedalu iz Vlade Srbije?

Glasanje završeno: 02. Sep 2013, 18:55:58

Ivica Dačić
7.5%  (16)
Aleksandar Vučić
3.3%  (7)
Rasim Ljajić
0.9%  (2)
Jovan Krkobabić
8.9%  (19)
Suzana Grubješić
4.2%  (9)
Mlađan Dinkić
13.6%  (29)
Ivan Mrkić
0%  (0)
Verica Kalanović
2.8%  (6)
Milutin Mrkonjić
13.1%  (28)
Velimir Ilić
7.9%  (17)
Nikola Selaković
0.9%  (2)
Goran Knežević
7.5%  (16)
Žarko Obradović
10.7%  (23)
Slavica Đukić Dejanović
5.6%  (12)
Zorana Mihajlović
1.4%  (3)
Bratislav Petković
0.5%  (1)
Milan Bačević
1.9%  (4)
Alisa Marić
2.3%  (5)
Sulejman Ugljanin
4.2%  (9)
Hocemo izbore!
2.8%  (6)
Ukupno glasova: 33
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rekonstrukcija Vlade Srbije ~ Istina ili mit!?  (Pročitano 28913 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Mihajlović: SNS još nije odredila ko će biti promenjen

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da u toj partiji još nisu tačno odredili koji su to ministri i čelni ljudi javnih preduzeća koji će eventualno biti promenjeni.

"Još nismo tačno odredili koji su to ministri koji će eventualno biti promenjeni, a nismo razgovarali ni o imenima ljudi koji vode određena javna preduzeća", kazala je ona novinarima u pauzi skupa "Zelena energija -energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije".

Mihajlović je naglasila da je na nivou koalicije dogovoreno da će u naredne dve nedelje "i jedni i drugi i treći", imati predloge ko će biti zamenjen.

Na pitanje da li očekuje da će se njeno ime naći na tom spisku, Mihajlović, koja je i ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije je rekla da o tome ne razmišlja.

"Ja sam već nekoliko puta rekla, ostavka je napisana i nalazi se kod mog predsednika", kazala je Mihajlović.

Ona je dodala da je u subotu, na predsedništvu SNS-a, razgovarano ne samo o rezultatima, nego i o tome gde postoje i gde su bili problemi u radu i sa čime nisu zadovoljni.

"Ja nisam zadovoljna brzinom sprovodjenja odredjenih stvari, pogotovo kada govorimo o reformisanju javnih preduzeća", kazala je ona.

Mihajlović je dodala da je na predsedništvu SNS-a, govoreći o sektoru koji ona vodi, kazala da nije zadovoljna ni stanjem u životnoj sredini, ističući da je loše stanje u toj oblasti ozbiljan problem za celu državu.

Ona je dodala i da nije zadovoljna što se životna sredina nalazi u dva ministarstva, naglašavajući da to automatski usporava neke procese.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Zamena premijera može i bez izbora

Iako bi to bio presedan u novijoj srpskoj istoriji, moguća je zamena premijera tokom rekonstrukcije Vlade.

Ukoliko bi u procesu rekonstrukcije vlade bio promenjen i premijer to bi bio presedan u istoriji novijeg srpskog parlamentarizma, ali zakon ne isključuje takvu mugućnost, niti bi to izlazilo iz okvira uporedne demokratske prakse, budući da je u zapadnim demokratijama bilo više takvih slučajeva.

Profesor Ustavnog prava Bogoljub Milosavljević kaže da u zakonu ne postoje prepreke za promenu premijera bez izbora, a da je jedina prepreka tome prosta matematička kalkulacija da li za tako nešto ima potrebne većine u parlamentu.

"Onaj ko može da obezbedi 126 glasova, kao i da obezbedi da predsednik poveri mandat za sastavljanje vlade nekoj drugoj osobi, što u našoj situaciji takođe nije problem, taj može da napravi vladu", rekao je Milosavljević Tanjugu.

On je objasnio da bi do promene na mestu premijera teorijski moglo da dođe tako što bi sadašnji premijer podneo ostavku ili tako što bi mu bilo izglasano nepoverenje u parlamentu, što bi međutim rezultiralo i raspadom sadašnje, a stvaranjem nekakve nove vladajuće koalicije.

"Najrealnija bi, dakle, bila ostavka. Posle ostavke bi predsednik mandat za sastav vlade poverio nekom drugom, na primer gospodinu Vučiću, ako bi to bila opcija, a onda bi koalicioni partneri izglasali novi sastav vlade", objasnio je Milosavljević.

Zbunjenosti javnosti po pitanju mogućnosti da u procesu rekonstrukcije vlade dođe i do rotacije na premijerskom mestu doprinele su i poruke iz same vlade.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić je početkom meseca poručio da bi, da želi da bude premijer, to na ovaj ili onaj način izdejstvovao u roku od 48 sati, "rekonstrukcijom ili izborima", ali da ga to ne zanima.

Premijer Dačić je, sa druge strane, komentarišući tu izjavu vicepremijera poručio da promena premijera nije rekonstrukcija vlade već formiranje nove i da je moguće da do toga dođe samo na osnovu rezultata izbora ili formiranja nekih novih koalicija.

Dačić je, međutim, za B92 u nedelju rekao da je spreman da sa koalicionim partnerima razgovara i o premijerskoj poziciji, te da, ako predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji mu je poverio mandat, ili Vučić žele da se menja koalicioni sporazum, mogu to da traže i da će se o tome razgovarati.

On je, međutim, naglasio da Vučić, kao političar koji trenutno uživa najveću podršku u javnosti, nijednom nije tako nešto od njega tražio.

Iako je premijera moguće tehnički zameniti bez izbora, postavlja se pitanje političke legitimnosti takvog scenarija, međutim analitičari o toj stvari imaju nepodeljeno mišljenje - da je svaka opcija koja može da dobije većinsku podršku u parlamentu potpuno legitimna sa stanovišta predstavničke demokratije.

"Mi na izborima ne biramo vladu, već parlament, a onda ostavljamo samom parlamentu da formira većine, tako da su sve opcije koje bi dobile podršku u parlamentu legitimne, bez obzira na to što time biračko telo ostaje bez mogućnosti da se pita o tome kakva će vlada biti formirana", rekao je Milosavljavić.

Na sličnoj poziciji su i profesori Fakulteta političkih nauka Zoran Stojiljković i Slaviša Orlović, koji ne vide zakonske, niti bilo kakve druge prepreke da se premijer bez izbora promeni ukoliko se o tome dogovori dovoljna većinu u parlamentu.

Stojiljković, međutim, upozorava da treba voditi računa o tome da je rekonstrukcija vlade samo nešto manje od novih izbora, i da postoje pregovarački limiti kada se govori o rekonstrukciji vlade.

Njegov je utisak da se zbog paradoksa da vicepremijer Vučić uživa daleko veću podršku javnosti nego sama vlada, pregovarački ulog u procesu rekonstrukcije vlade podiže do te mere da je čak moguće razgovarati i o promeni premijera.

"U igri je sve, ali mislim da se ulozi podižu, a da će u suštini biti sprovedena značajna promena na ministarskim mestima, koja neće zahvatati partijske šefove. Rekonstrukcija znači da ne menjate formulu koja postoji, a formula je napravljena tako da je premijer Dačić, a da se potom ostala mesta raspodeljuju po principu dvostrukih osigurača. To znači da je premijersko mesto pripalo Dačiću ali da većinu ministara ima SNS koja tako uvek može blokirati 'nestašnog premijera'", rekao je Stojiljković.

On smatra da će, i pored podizanja uloga, poput izjave predsedanika parlamenta Nebojša Stefanovića da bi Vučić bio najbolje rešenje za premijera, iz procesa rekonstrukcije izaći vlada na čijem će čelu ipak biti Dačić.

Slaviša Orlović nije se usudio da prognozira ko će iz rekonstrukcije izaći na premijerskom mestu, ali u porukama koje se iz političkih krugova plasiraju u javnost prepoznaje nagoveštaje da bi i to mogla biti jedna od tema u rekonstrukciji.

"Ako dođe do ustupanja premijerske funkcije od strane Ivice Dačića to će biti ustupak za očuvanje ministara SPS u vladi, koji su ljudi sa značajnim uticajem u stranci. Sa druge strane, dolazak Aleksandra Vučića na mesto premijera bio bi samo logična preraspodela moći, s obzirom da i građani i članovi vlade njega nazivaju 'prvi'", rekao je Orlović Tanjugu.

On je konstatovao da je promena premijera bez izbora potpuno uobičajena u državama poput Italije, da se tako nešto događalo i u stabilnijim demokratijama, kakva je Velika Britanija, ali, kako smatra, u srpskom političkom kontekstu promena premijera dovela bi u pitanje težišne principe vlade, a tako i stavila pod znak pitanja njeno buduće funkcionisanje.

Orlović je rekao da je u ovom trenutku i dalje moguće očekivati i kozmetičku i suštinsku rekonstrukciju vlade, ali da će, bez obzira na njen ishod, ostati nerešeno pitanje neusklađenosti ozbiljnosti izazova sa kojima se Srbija suočava i kvaliteta kadrova koji su ovoj koaliciji na raspolaganju.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Vučić: Ili temeljno ili bez mene

Višegrad -- Prvi potpredsednik Vlade i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izjavio je da će rekonstrukcija vlade biti urađena temeljno - ili on u tome neće učestvovati.

Vučić je novinarima u Višegradu rekao da ne zna kakav će biti ishod rekonstrukcije i potvrdio da je sednica Glavnog odbora SNS zakazana za 26. jul.

"Mi ćemo svoj posao završiti pre 27. jula, kako sam i rekao. Kakav će ishod tog posla biti - ne znam. Da li ću uspeti ili neću - ne znam. Ali, neću odustati od onoga što sam rekao: ili će to biti uradjeno temeljno, kako sam nagovestio, ili u tome neću da učestvujem", poručio je Vučić.

Temeljan rad na rekonstrukciji vlade Vučić očekuje ne samo od SNS, već i od koalicionih partnera.

"To se odnosi na stranku koju vodim, na koalicione partnere i na Vladu Srbije. Mislim da je to dovoljno jasno i, kao što vidite, prilično sam relaksiran. I, za razliku od nekih, nisam se rodio niti ću umreti u fotelji", rekao je Vučić.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Mrkonjić: SPS pri vrhu s kadrovima

Beograd -- Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je da je najava rekonstrukcije vlade probudila novu energiju, ali da je SPS već dala najbolje kadrove.

"Lično sam bio protiv ovakvog stila rekonstrukcije vlade - da mediji dovode, odvode i smenjuju, ali ipak najava rekonstrukcije je probudila jednu novu energiju i to moram da priznam", rekao je Mrkonjić novinarima, obilazeći Direkciju za vodne puteve u Makišu.

Ministar je rekao da su i "profesorka Slavica Đukić Dejanović, profesor Žarko Obradović, politikolog Ivica Dačić i on sam kao inženjer, svako u svojoj struci pri vrhu".

"Naravno da ima još ljudi sposobnih, ali su ovi dobro radili svoj posao", rekao je Mrkonjić.

On je kazao da kod njega nova energija nije bila potrebna s obzirom da je istim tempom radio i u prethodnom periodu.

Mrkonjić je rekao da se ne bavi rekonstrukcijom jer je gradjevinska sezona u jeku, već da se rekonstrukcijom bave lideri partija koji to uspešno rade i dogovaraju se o tome.

On je istakao da bi lideri vladajuće koalicije trebalo pitanje rekonstrukcije što pre da definišu i da će to onda biti dobro i za vladu i za gradjane.

Mrkonjić je kazao da misli da je vlada dobar i uigran tim, navodeći kao primer odličnu saradnju više ministarstava na realizaciji infrastrukturnih projekata u zemlji.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia 
Mrkonjića zamenjuje Novica Tončev!

Novica Tončev, član Predsedništva Socijalističke partije Srbije, već je viđen za naslednika Milutina Mrkonjića u fotelji ministra saobraćaja posle rekonstrukcije Vlade, saznaje “Alo!” u vrhu te stranke.
Penzionisanje:  Mrkonjić sa  Tončevom i  Dačićem
Penzionisanje: Mrkonjić sa Tončevom i Dačićem | Foto: Aleksandar Stanković
Kako objašnjava naš sagovornik, posle najlogičnijeg poteza da u iznuđenom “provetravanju” kadrova smeni Mrkonjića zbog afera koje ga prate, premijer i lider socijalista Ivica Dačić najbliži je odluci da na to mesto ubaci Tončeva, koji će u sukobu dve struje u partiji biti nesumnjivi zaštitnik lidera SPS-a. To je potvrdio i javnim nastupima, u kojima je poslednjih nedelja žestoko zagovarao dubinsku promenu kadrova SPS-a koji su Dačiću naneli štetu.

- Svako ovakvo mešanje karata za SPS znači još jednu rundu stare unutarstranačke borbe Dačićevih i Ružićevih ljudi (Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora SPS-a). Kad god se otvori prostor za pozicioniranje novih kadrova, to se rasplamsa i tako je i ovog puta. Zna se da Novica Tončev važi za čuvara lika i dela Ivice Dačića i ne čudi što je izbor Mrkonjićevog naslednika pao baš na njega. Naravno, nije ni to prošlo bez otpora unutar SPS-a, ali je znak da Dačić i dalje uspeva da drži partiju pod kontrolom.
Dačić je morao da uzme u obzir i činjenicu da braća Novica i Ivica Tončev, koji je sada savetnik premijera, nisu u sjajnim odnosima - kaže naš izvor.

Novica Tončev za “Alo!” kaže da će biti onako kako odluči partija, ali nije želeo da komentariše i eventualnu promenu na čelu Ministarstva saobraćaja.
- Ništa ne zavisi od mene. Videćemo kako će odlučiti stranački organi. Sa mnom niko o toj temi nije razgovarao. Nisam pokrenuo sazivanje Glavnog odbora da bih sebi osigurao neku funkciju, već da bih ojačao partiju.
Namerno nisam imenovao ko je od partijskih kadrova štetan za SPS i njegovog predsednika, ali tek ću da kritikujem. SPS je izabrao najbolje ljude, ali je sad red da vidimo njihove rezultate - poručio je Tončev, koji je inače već 25 godina u građevinarstvu kao vlasnik “Tončev gradnje”.

Poslovanje ove porodične firme iz Surdulice, gde je Tončev predsednik opštine, više puta je pominjano u medijima zbog sumnje da je unosne poslove s državom dobijala zbog partijskih veza.
Sporazum čuva Dačića

Iako su naprednjaci poslali poruku socijalistima da su spremni da zamene čak tri svoja ministra i da to očekuju i od njih, Dačiću naruku ide činjenica da je vest o prevremenim izborima u Srbiji poslednja koju u ovom trenutku žele da čuju Brisel i Vašington.
- To je jedini manevarski prostor koji Dačić pokušava da iskoristi kako bi omekšao Vučića i zadovoljio ga samo kozmetičkim promenama u Vladi. Još se vodi bitka za to da Mrkonjić i eventualno Žarko Obradović budu jedine žrtve koje bi dao SPS. Adut Dačića je vrlo jasna poruka upućena srpskoj vladi da je politička stabilnost u zemlji apsolutni prioritet zbog primene briselskog sporazuma - objašnjava izvor “Alo!” iz vrha SPS-a.

Kapitalac baš kao Mrkonjić!

Iako nije hteo da nam kaže kakva bi zamena bio na Mrkonjićevom mestu, Novica Tončev je naglasio da je doktor građevine i da je za sobom ostavio nekoliko kapitalnih objekata.
- Ponosan sam što su svi u porodici, od pradede do mojih sinova, u građevinarstvu. Prvi posao posle studija mi je bio hotel “Slavija luks”. Ponosan sam što sam učestvovao i u izgradnji podzemne garaže kod Vukovog spomenika i što smo most u Trgovištu poklonili građanima. Imam firmu koju je pre 51 godinu osnovao moj otac i uspešno je vodim od 1988. godine - pohvalio nam se svojim uspesima Tončev.

Izvor: Alo

Ja ne znam ko je autor scenarija ovog lakrdijaškog političkog kabarea, ali mislim da bi ovakvoj režiji mogli da zavide Montipajtonovci i Vudi Alen zajedno... Ne znam kako misle da spreče novu ekspanziju "biznismena" po modelu iz 90-ih, kada se ovakvi kadrovi polako ali sigurno probijaju do samog državnog vrha. Ako gosin Vučko (ubeđeni i praznom retorikom samouvereni reformator) dopusti ovakve poteze svom partneru ne znam čime misli da prikaže temeljnu reformu vlade koja će doneti bolje rezultate. No s obzirom da smo odavno navikli da od goreg ima gore i da je dotaknuto dno lažno i da ispod njega ima još mesta za propadanje, ne iznenađuju me više ovakve informacije. Sama činjenica da su u pitanju Bugari, za koje nas istorija vezuje samo u negativnoj konotaciji, dovoljan je pokazatelj da nam se time ne piše dobro. A ako jug nema sem njih koga drugog u svoje ime da postave il pošalju vala bolje da ne šalje nikog nego nekog ko će se za svoje kriminalističko delovanje, između ostalog, kriti i iza reformatora i graditelja juga Srbije. Znaju svi kako se dolazi do takvog mesta. Dačić je odavno krenuo od koferčeta, no tu se očigledno nije moglo stati. Kad je video koliko bageri mogu da crpe evrića, ne libi se da vozače takvih bagera stavi na čelo svoje "stručne" kadrovske strukture. Mislio sam da je kao Miloševićev đak prvak i verni učesnik svih redovnih i dopunskih časova morao da nauči uverljiviji metod zamajavanja svog biračkog tela.

Evo nešto o skorojevićima Dačić-kadra:

Ivica Tončev, Dačićev savetnik?
Autor Goran M. Antić Izvor Novine Vranjske   

O "misterioznom savetniku" ne zna se mnogo; iz surduličkih čaršijskih priča moglo se čuti da Ivica zvanično u Beču ima građevinsku firmu, ali nezvanično poseduje lanac kladionica, menjačnica i kockarnica. Još tada se tvrdilo da je Ivica je izuzetno blizak sa vrhom socijalista, posebno sa imenjakom Dačićem

Vest je definitivno potvrđena iz više izvora: Ivica TONČEV, biznismen rodom iz Božice, Opština Surdulica, savetnik je imenjaku, zameniku premijera i prvom potpredsedniku Vlade Srbije, i ministru unutrašnjih poslova, Ivici Dačiću, i to za evropske integracije.

Dakle, Tončev se našao u visokom timu savetnika Dačića, u kome su, recimo, imena kao što su Vlade Divac, ili Toma Fila. Kako je Ivica Tončev postao deo ekipe od 41 savetnika ministrima u Vladi Srbije, i to baš Ivici Dačiću, u broju 660 od 05. maja, postavio je pitanje beogradski dnevni list "Pravda", u članku pod nadnaslovom - "Policijski ekspert - savetnik za kladionice", dok je naslov bio - "Ko je Ivica Tončev"?

Članak u "Pravdi", potpisan sa "E. P.", otvara mnoga pitanja vezana za Ivicu Tončeva, posredno i za njegovog imenjaka i šefa, Ivicu Dačića. "Pravda" tvrdi da je u kabinet premijera Mirka Cvetkovića stigao zahtev za proveru statusa i poslovanja Ivice Tončeva, koga autor naziva "misteriozni savetnik". Takođe, u članku se tvrdi da se "taj podatak dugo skriva u javnosti", u šta su "Vranjske" imale prilike da se uvere. Zbog čega, to je drugo pitanje.

"Tončev je vlasnik", piše "Pravda", "građevinskog preduzeća `Tončev gradnja` i kladionica `Punkt`; poznat je kao vrstan kladioničar koji pouzdano zna koje su nameštene utakmice nemačke i austrijske lige. Kratko vreme bio je i vlasnik FK `Radnički` iz Niša, kada je i optužen za nameštanje utakmica".
KLADIONICE

"Pravda" navodi anonimni izvor iz Vlade Srbije, koji tvrdi da "u SPS vlada veliko ogorčenje zbog `uzleta` Ivice Tončeva, pa citira:

-Za Tončeva niko u vrhu SPS nije znao sve dok ga Dačić nije postavio za savetnika, a on sada kadruje i u partiji i u MUP. Iako su socijalisti već nekoliko puta skretali Dačiću pažnju na činjenicu da Tončev nema odgovarajuće kvalifikacije, ali zato ima problematične poslove i veze sa ljudima sa one strane zakona, predsednik SPS ne mari. Da problem bude veći, neko može da poveruje da je Dačić na određeni način ucenjen od strane Tončeva, koji se javno hvali da ministra drži pod kontrolom. Ovaj izvor tvrdi da bi `slučaj Tončev` bio samo problem Ivice Dačića, kad ne bi bio na platnom spisku Vlade, i kaže da se iz administracije otpuštaju kvalitetni i stručni kadrovi, a da Dačić drži `eksperta za kladionice` - izveštava "Pravda".
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.72
GDE SMO ONO STALI?

Dobro došla, Rekonstrukcijo!

Voja Žanetić 13. jul 2013.

E pa drago nam je što se opet vidimo, Rekonstrukcijo naša mila! Nije Te bilo od marta 2011. godine

E pa drago nam je što se opet vidimo, Rekonstrukcijo naša mila!

Nije Te bilo od marta 2011. godine, kada Te je u Vladu pozvao tadašnji premijer, kome baš - kao ni njegovoj sada omalenoj partiji - i nisi previše pomogla da ostane na vlasti. Moguće je da se to tada tako završilo zato što nisi bila tako temeljna, tako spektakularna i tako neophodna kao što ćeš to biti sada. A ovo sada je jedan odlučni istorijski trenutak, kada smo skoro opkoljeni Evropskom unijom na severu, delu zapada i istoku, a na delu juga uz pomoć te iste Evropske unije pregovaramo sa samima sobom, o normalizaciji odnosa i regionalnoj saradnji.

Elem, moguće je da se pitaš otkud Ti ponovo među nama? Pa, teško je to jednostavno objasniti, a da se upotrebi više od dve reči: nema para. I kad nema para, onda nema ni finansijera smarajućih partija, ni kreditora prikrpljenog državnog budžeta, ni investitora u propalu privredu, ni ikakvog vidljivog bonusa za seljake, penzionere i državne službenike. Nema, dakle, izbora. I to ne samo parlamentarnih, nego nema izbora ni u principu. Te u trenutnom nedostatku sasvim izgledne revolucije, dobismo Tebe, neizglednu rekonstrukciju. Koja, ako skroz propadneš, dovodiš do novog izlaženja na birališta. A pošto novog izlaženja na izbore nema, makar do datuma kada ćemo znati da li je datum koji smo dobili stvarno Datum, onda ne možeš ni da propadneš, kakva god da si.

I eto nas, eto Tebe. Ti, vidimo, nisi baš u punom sjaju. A i nas je malo manje nego obično, jer smo se većinom rastrčali po odmaralištima i kupalištima u regionu, u želji da poslednju podnošljivu i prehrambeno izvesnu godinu krize zapamtimo makar po letovanju. Tako da, izvini, deo nas baš ni ne prati dinamična događanja oko sastava koalicionim dogovorom zacementirane Vlade, kao ni licitaciju imenima ministara koji će to prestati da budu čim se sa tim složi partija koja ih je na to mesto i dovela. Oni koji su ostali novčanikom prikovani za letovanje u Srbiji takođe Ti duguju izvinjenje, jer ne mogu da se baš sa dužnom pažnjom i u potpunosti samo Tebi posvete.

Treba, naime, nešto koncentracije odvojiti za pitanje Starog Hrasta: on se našao na putu srpske putne modernizacije i azerbejdžanskih građevinskih radnika, i preti mu da bude okovan betonom ili posečen testerom, samo dok se vladajući partneri dogovore o tome šta je zvaničan stav. Određeni deo mentalnih kapaciteta građanstva takođe zauzima i finalizacija seksualnih odnosa između starlete i manekena, koji su taj seks davno utanačili, ali nikako da njime smire ustreptalu naciju i takoreći oplode raspaljenu kolektivnu maštu. Kad smo već kod te kolektivne mašte, valja nam maštati i o vrsti i karakteru novog, upečatljivo skladnog, gotovo slatkog odnosa između dela privrede i dela državnog rukovodstva. I na sve to, valja imati snage i za sukob između produkt dizajnera i portfolio menadžera, sa jedne, te prosvetnih radnika sa druge strane. Ko god izgubi, preuzeće na sebe krivicu za sveukupnu ovdašnju propast, na radost svih ostalih domaćih i stranih, živih i preminulih doprinosilaca ovoj problematici.

U tom smislu, draga Rekonstrukcijo, sa ne preteranim nestrpljenjem očekujemo Tvoj dolazak. Ravnodušni smo i otupeli, mada je moguće da nas samo neznanje odvaja od Tvoje prave uzbudljive prirode. Moguće je, a da ne znamo, da se u Prištini zaustavljaju planovi o ucenama, a na pomen Tvoga imena. Moguće je da su u Briselu odložili godišnje odmore, svesni značaja Tvoga dolaska. Moguće je da su NATO i Rusija povećali stepen pripravnosti i bojeve gotovosti, u očekivanju Tvojih neminovnih posledica. Moguće je da je Snoudenov Prizma program sve svoje softverske pipke usmerio ka pregledanju ovdašnjeg Interneta. Moguće je da su se Turci, Egipćani i Sirijci smirili izgovarajući rečenicu „Sačekajmo malo, sam Alah zna šta će biti sa tom srpskom rekonstrukcijom“. Moguće je, dakle, da su svi u svetu, a ne samo 17 i kusur poslanika u srpskom parlamentu, zagledani u Tebe i da su za tu istu Tebe vezali svoju neizglednu sudbinu. Moguće je, al’ ne znamo, eto baš.

Bilo kako bilo, tu smo gde smo i tako nam je kako nam je. I nama i Tebi. Mi sem Tebe malo šta i imamo, a Ti sem kod nas nemaš kud ni da odeš. Pa kad je tako, dobro Ti nama došla. I ostala nam bar do zime.

Kad ćemo saznati a što si uopšte i dolazila.

Vecernje Novosti

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Vucic olicenje dobrote i postenja . Vucica za dozivotnog predsednika Srbije!!
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.72
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Sony 
Odličan poster.. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Dačić: Ni ja,ni Vučić,ni Dinkić nemamo jasnu sliku o rešenjima

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da ni on, kao ni lideri SNS i URS, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić, nemaju jasnu sliku o personalnim rešenjima u rekonstrukciji vlade, već možda samo ono što bi želeli.

"Trenutno ni ja ni Vučić ni Dinkić nemamo jasnu sliku o persnonalnim stvarima, odnosno možda imamo šta bi mi želeli, ali je pitanje hoće li to biti moguće", rekao je Dačić novinarima na obeležavnju 23 godine od osnivanja SPS.
Premijer je naglasio da ne postoje nikakvi problemi izmedju njega i Vučića, bez obzira da li je reč o rekonstrukciji vlade ili o izborima.
On je ponovio da će rekonstrukcija vlade biti obavljena do kraja meseca, a da je 27. jul uzet kao simbol s obzirom da je to godinu dana od osnivanja vlade.
Upitan ko je problem kada je reč o rekonstrukciji, Dačić je naveo da to pitanje treba uputiti lideru naprednjaka.
"Ovde nije problem ko je grešio ili ko nije grešio, onaj ko je grešio može da ispravi greške. Ovde je reč šta ćemo dalje, a trenutno ni ja ni Vučić ni Dinkić nemamo jasnu sliku o personalnim stvarima", naglasio je on.
Novinare je zanimalo i zašto Vučić ili predsednik Srbije Tomislav Nikolić nisu na proslavi, a Dačić je odgovorio da Vučić nije u zemlji, a da je dogovoreno da ove godine socijalistima godišnjicu čestita predsednik parlamenta i potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.