Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 10:27:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rekli su ...  (Pročitano 443183 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Hebbel Friedrich (1813 - 1863)

Ima stvari za koje se kajemo prije nego sto i ucinimo. Pa ipak ih ucinimo.

Mnogo je bolje nikad nista ne posjedovati nego nesto izgubiti.

Ma sto covjek stekao, skupo je platio, pa makar samo strahom da to ne izgubi.

Uzitak humora predstavlja najvecu duhovnu slobodu.

Ljudi su izmislili mnogo neobicnih vrlina, ali je najneobicnija skromnost. Nista misli da postaje nesto ako prizna: ja sam nista!

Poneka je potrebno vise smjelosti da se izmjeni vlastito misljenje nego da mu covjek ostane vjeran.

Kad nesto mrzimo stvarno temeljno a da i ne znamo zasto, tad mozemo biti uvjereni da malo toga imamo i u vlastitoj naravi.

Da bismo nekome mogli lakse oprostiti moramo uraditi kakav manji grijeh da bi i on nama mogao oprostiti.

Ko zeli upoznati ljude, taj neka proucava razloge njihovih opravdanja.

Staro je zapazanje da da pristojnost raste toliko koliko moralnost opada.

Kad se cast jednom razboli i ako brzo ne ozdravi, nikad se vise ne dize od mrtvih.

Sta placas skuplje, laz ili istinu?
Prva te stoji tvoga ja, druga mozda tek srece.

Ako sitnim duhovima padne na pamet koja dobra misao, oni je se vise ne mogu osloboditi. Ta ih misao drzi cvrsto poput magneta; ona, je naime, veca od njih.

Ko pocne time da vjeruje svakome, zavrsit ce tako da ce svakoga smatrati nitkovom.

Starac postaje ponovo dijete, ali dijete za onaj svijet.

Stid obiljezava u covjeku unutrasnju granicu grijeha. Gdje se zacrveni, tu upravo pocinje njegovo plemenitije ja.

Nije sve zlato sto sija. Ali i ne sija sve sto je zlato.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Heine Heinrich (1797 - 1856)

Moramo oprostiti svojim neprijateljima, ali ne prije nego sto budu objeseni.

Ne dopustite mi da postanem staro gundjalo koje iz zavisti sikce na mladje duhove, ili placljiv kukavac koji neprestano roni suze nad dobrim starim vremenima.

Kad cara svrbi, narodi se moraju cesati.

U mladosti je ljubav burnija, ali ne tako jaka, tako svemocna kao kasnije.

Pariz je zapravo Francuska, Francuska je samo periferija Pariza.

Ljepota svijeta uvijek je adekvatna duhu koji ga posmatra. Dobar covjek nalazi tu svoj raj, zao uziva vec ovdje svoj pakao.

Samo nam srodna bol izmami suzu, i svako zapravo i place zbog sebe.

Zlocinci nose cesto u srcu vise covjecnosti nego oni hladni, besprijekorni gradjani vrline, u cijim se bijednim srcima ugasila snaga zla, ali i snaga dobra.

U covjeka se najdublja drskost duse ocituje mnogo drskije smijeskom nego rijecima.

Ko nezgrapnom rukom posegne za ruzom, neka se ne zali sto ga bode trnje.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Hugo Viktor (1802 - 1885)

Bossuet je napisao ne trepnuvsi okom:"Bog drzi u svojoj ruci srce kraljeva." To je nemoguce i to iz dva razloga: zato sto bog nema ruke i zato sto kraljevi nemaju srce.

Bog je stvorio samo vodu, ali covjek je napravio vino.

Cudna stvar, prvi znak istinske ljubavi u mladica je stid, a u djevojke smjelost.

Nista nije gluplje nego pobijediti, prava je slava uvjeriti.

Mi smo oboje tako blizu nebu, gospodjo; Vi zato sto ste tako lijepi, a ja pak zato sto sam star.

Greske zena, djece, sluga, slabih, nevoljnih i neukih greske su muzeva, roditelja, gospodara, jakih, bogatih i ucenih.

Nije tesko biti dobar, tesko je biti pravedan.

Starcima je potrebna ljubav kao i sunce.

Usta ucenjaka koji drugom ucenjaku cestita na uspjehu, to je pehar zuci premazan medom.

Kad usta kazu: "da", pogled veli "mozda".

Usuditi se: to je cijena napretka.

Ko je vidio samo bijedu muskarca nije vidio nista, treba da vidi bijedu zene; ko je samo vidio bijedu zene nije vidio nista, treba da vidi bijedu djeteta.

Ja nosim odijelo lakaja, a u vas je lakajska dusa!
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Jean Paul (1763 - 1825)

Starost nije tuzna zato sto u njoj prestaju nase radosti, nego zato sto u njoj prestaju nase nade.

Samo se u zivotinja mogu pouzdati da ce prema meni biti bolje sto cu ja biti bolji prema njima.

Ko otkrije da cuva neku tajnu, taj je vec pola tajne izlanuo. Drugu polovinu nece dugo sacuvati.

On se njome ozenio jer ju je ljubio. Ona je njega ljubila jer se njome ozenio.

Djeca i satovi se ne smiju neprestano navijati. Valja ih pustiti da idu sami.

Plasljiv se covjek prepadne prije opasnosti, kukavica dok opasnost traje, hrabar poslije nje.

Ljuti li se prijatelj na tebe, pruzi mu priliku da ti ucini kakvu veliku uslugu. Njegovo ce se srce od toga rastopiti i on ce te opet voljeti.

Nikoga na svijetu nije lakse prevariti - pa cak ni zene ni vladare - nego savjest.

Najveca je mrznja, kao i najveca vrlina, kao i najnevaljaliji pas - tiha.

Sjecanje je jedini raj iz kojega ne mozemo biti protjerani.

Covjek radije cini vise od svoje duznosti negoli svoju duznost.

Posjed nas nas ne cini ni upola tako sretnima kako nas gubitak cini nesretnima.

Ljudi nikad ne odaju svoje namjere lakse i jasnije nego onda kad im se one izjalove.

Dobar ljekar spasava ako i ne od bolesti, a ono barem od nevaljala ljekara.

Covjek nije nikad tako lijep kao kad moli za oprastanje ili kad sam oprasta.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Johnson Samuel (1709 - 1784)

Ljudi koji trpe bol misle da nikada dovoljno ne sudjelujemo u njihivoj boli.

Zaista nema nista na svijetu sto toliko zavede razum da se uspava i da ne bude budan kao pomisao da ce covjek provoditi zivot uz ljubaznu zenu.

Nijedan covjek nije sam po sebi ni velik ni dobar, nego tek onda kad se uporedi s drugima koji nisu tako dobri i veliki.

Covjek mora izabrati: ili uzdrzljivost i pamet, ili vino i glupost.

...genijalna covjeka je rijetko unistio ko drugi ako se nije unictio sam.

Sva je nevolja u tome cto covjek nesvjesno prima kao istinu ono u sto ne zeli da vjeruje.

Ljudi su zabrinuti za svoju slavu. I sto im je veca, to se vise boje da je ne izgube.

Novac sam po sebi nista ne vrijedi. Jedina je njegova vrijednost u trenutku kad se od njega odvajamo.

Svaka bol kojoj ne mozemo naci prirodnog lijeka brzo prodje.

Ako covjek na svom zivotnom putu ne sklapa nova prijateljstva, uskoro ce se naci sam i ostavljen.

Ako ste besposleni, nemojte ostati sami; ako ste sami nemojte ostati besposleni.

Nije vazno kako covjek umre, nego kako zivi.

I to je jedan od nepovoljnih uticaja vina. Covjek pijuci pocne mijenjati misli rijecima.

Opste predrasude ne bi se smjele nalaziti u onih ljudi kojima je posao da ispravljaju tudje zablude.

Cudno je, gospodine, s kako malo prave intelektualne superiornosti ljudi mogu postati slavne licnosti u javnom zivotu.

Sumnja je veoma cesto beskorisna patnja.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Kant Imanuel (1724 - 1804)

Ko svoju pozudu zna zadovoljiti, pametan je; ko je zna obuzdati, mudar je.

Istina, mislim mnogo toga s najdubljim uvjerenjem i na svoje veliko zadovoljstvo, sto nikad necu imati hrabrosti da kazem; ali nikada necu kazati nesto  sto i ne mislim.

Mnogo znati mora onaj koji druge treba da poucava da s malo znanja budu mudriji.

Nikad nista ne izaziva pobunu vise od nepravde; sva druga zla, koja trpimo, nisu nista prema ovom.

Kad bi zena mogla birati da li da o njenom prestupu sudi muski ili zenski sud, za svog bi sudiju sigurno izabrala prvi.

Muskarac je ljubomoran ako ljubi; a zena ako i ne ljubi.

Besavjesnost nije nedostatak savjesti, nego sklonost da se covjek ne obazire na njezin sud.

Smrti se najmanje boje oni ciji zivot ima najvecu vrijednost.

Bolje je znati malo ali temeljno, nego mnogo i povrsno.

Glavni su uzroci predrasuda: oponasanje, navika i sklonost.

Bez postovanja nema istinske ljubavi.

Upitamo li se da li valja gledati na ljudski rod kao na dobar ili los soj: moram priznati da se bas nemamo cime pohvaliti.

Htjeti postati djelimicno boljim covjekom uzaludan je pokusaj.

Duznost prema samome sebi se sastoji u tome da covjek ocuva ljudsko dostojanstvo u vlastitoj licnosti.

Ljubav je stvar osjecaja a ne volje, te ne mogu ljubiti zato sto hocu, a jos manje zato sto moram; s toga je obavezna ljubav glupost.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Omar Ibn Al Khatab (581 - 644)

Pohlepa je najvece siromastvo, kao sto je zadovoljstvo s onim sto imas - najvece bogastvo.

Nikad ne vjeruj potpuno u covjeka dok ne vidis kakav je kad se naljuti.

Izbjegavaj druzenje sa ludim jer ti on moze nanjeti nevolje u zelji da ti ucini dobro.

Ne brini se za ono sto je proslo, jer ima toliko stvari oko tebe koje se upravo dogadjaju.

Ko svoje tajne cuva za sebe, ostaje uvjek svoj gospodar.

Mudar covjek nije onaj koji moze razlikovati dobro od zla, nego onaj koji zna izabrati od dva zla manje.

Cuvaj se ljencarenja jer ono donosi vecu stetu nego pijanstvo.

Izbjegavaj uvijek tri osobe: prijatelja koji ne govori o tvojim dobrim osobinama , vec samo siri glasine o tvojim slabostima; zenu koja ti se divi kad si prisutan, ali te ogovara cim se udaljis; i vladara koji ti ne uzvraca nagradom za dobro koje ucinis, ali je brz da te kazni cim nesto pogrijesis.

Covjek velikih prohtjeva nije nikad dovoljno razuman jer ga njegove zelje cine slijepim.

Bolje je povuci se iako si u pravu, negoli nastaviti ako si kriv.

Najmudriji je covjek onaj koji uvijek pokusava opravdati nedostatke drugih ljudi.

Kada bih bio trgovac, trgovao bih samo mirisima, jer ako bi ostao bez zarade, ne bih nikada ostao bez mirisa.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Konfucius (551 - 479 pr. n. e. Kina)

Tri puta vode do mudrosti: razmisljanje - ono je najplemenitije;
odgoj - on je najlaksi; i iskustvo - ono je najneugodnije.

Nepravedno nije ono sto mozemo zaboraviti.

Ko je uljudan preko mjere, postaje dosadan.
Ko je oprezna preko mjere, izgleda strasljiv.
Ko je odvazan preko mjere, uzrokuje nered.
Ko je iskren preko mjere, djelije okrutno.

Covjek koji napravi gresku i ne ispravi je, pravi drugu gresku.

Plemenit je covjek spreman na pomirenje ali se ne ponizava. Hulja se ponizava ali nije spreman na pomirenje.

Kad u zemlji postoji red, bijeda i ponizenje su sramota. Kada u zemlji vlada nered, onda su bogastvo i ugled sramota.

Ako ljudi na nizim polozajima nemaju povjerenje u one iznad sebe, vladati narodom nije moguce.

Svakoga dana ponesi kantu zemlje na jedno mjesto - i sagradit ces planinu.

Neka te ne zabrinjava ako drugi ne znaju za tvoje sposobnosti, ali mozes biti zabrinut ako ih nemas.

Jos ni zivot ne poznajemo, a kako mozemo poznavati smrt.

Nas koji smo jednom poljem slave prosli,
bilo je mnogo, pa sta je ostalo?
Tek humak zemlje, na kojem se zari
crveni korov svako proljce.

Plemenit covjek prebacuje sebi, a prostak prebacuje drugima.

Covjek koji ne razmislja i ne planira unaprijed, naici ce na nevolju odmah ispred svojih vrata.

Ljubaznost uzvrati ljubaznoscu, ali zlo uzvrati pravdom.

Mozete ubitigenerala jednoj vojsci, ali ne mozete ubiti ambiciju u obicnom covjeku.

Citanje bez razmisljanja stvara nesredjen duh, a razmisljanje bez citanja stvara covjeka neuroravnotezenim.

Covjek koji se hvali bez ikakva stida, uvjerit ce se da je veoma tesko zivjeti prema svojoj hvali.

Ako ti sam ne volis novac, daj ga lopovima i oni ti ga nece uzeti.

Ljudi mogu velicati istinu, istina ne moze velicati ljude.

Plemenit je covjek miran i velikodusan. Prostak je uvjek uzbudjen.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Krleza Miroslav (1893 - 1981)

Covjek je tako izmislio boga, a sad kleci pred njim stoljecima. Covjek je isceprkao iz blata zlato, a sad ta bespredmetna kovina vlada njegovim nazorima i uvjerenjima. Covjek je izmislio strojeve, a danas strojevi vladaju covjekom, umjesto da je obratno.

Pisimo i proucavajmo nasu narodnu proslost, kako bismo izgradili svoje uvjerenje da smo u sadasnjosti ono sto jesmo, samo tako dugo, dok ne damo proslosti, da nas ponovo zakvari.

Bog je cudestvena i strasna rijec, nastala od strave pred smrcu.

Borba za slobodu covjeka i nije drugo nego borba za oslobodjenje od predrasuda.

Svaka laz, koja se moze dokazati kao juridicka istina, pretvara se u juridicku istinu.

Rijeci... spajaju ljude kao mostovi, stvarajuci u isto vrijeme izmedju covjeka i covjeka nepromostivosti vrlo cesto dublje od najmracnijega ponora.

I mjese cina moze biti pogled na svijet.

Ljudi se medjusobno varaju, lazu jedni drugima u lice, obmanjuju se laskanjem i prozirno pretvorljivim udvaranjem, a to im cesto posteno ljudski izgleda nerazmjerno hrabrije, nego da jedni drugima kazu golu istinu.

Da nema u nama ljudske svijesti o smrti, ne bi bilo ni umjetnosti, a zasto se covjek boji smrti, to je pitanje isto tako ljudsko kao i to, zasto covjek zapravo zivi.

Govoriti o starim sramotama uvijek je poucno...

Sumrak i najruzniju zenu pretvara u zagonetnu lutku.

Boriti se perom spada medju najveca junastva.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Jean de La Fontaine (1621 - 1695)

Pustite budale neka govore: znanje ima svoju cijenu.

Znajte da svi laskavci zive o trosku onoga koji ih slusa.

U ljubavi je sve dopusteno: lukavstvo, vjestina, himba i prevara.

Sreca nam prodaje ono sto mislimo da nam daje.

Cesto nam je potreban neko ko je manji od nas.

Nista nije tako opasno kao prijatelj neznalica; vise bi vrijedio pametan neprijatelj.

Smrt nikada ne iznenadjuje mudraca, on je uvijek spreman za odlazak.

Na zalost, odvajkada je bilo tako da su zbog gluposti velikih stradali mali.

Nijedan put posut cvijecem ne vodi prema slavi.

Razlozi najjacega uvijek su najbolji.

Dvostruki je uzitak prevariti varalicu.

Najljepsa je pobjeda pobijediti svoje srce.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 10:27:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.