Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 00:52:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rekli su ...  (Pročitano 442977 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Dumas Alexander (otac i sin)

Cim neobuzdana ljubav udje u covjekovo srce, ona u njemu podgriza sve ostale osjeceje; ona tu zivi na racun casti, vjere, zadane rijeci. (otac)

Duznost, znate li sta je to? to je ono sto trazimo od drugih. (sin)

Samoubistvo je najveci zlocin, jer je jedini koji se ne moze okajati. (otac)

Niko nije tacniji od zene koju ne volimo. (otac)

Ne cijeni novac ni vise ni manje sto vrijedi: on je dobar sluga, ali los gospodar. (sin)

Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covjek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri - nikada. Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru. (sin)

Budete li pokazivali da vam je nesto potrebno, niko vam nece nista dati; zelite li se obogatiti treba da izigravate bogatasa. (otac)

Nije zanimljivo ono sta vam zene kazu, zanimljivije je ono sto vam presute. (sin)

Ma kako dobro covjek govorio, kad previse govori, uvijek na kraju kaze nekakvu glupost. (sin)

Oni koji citaju znaju mnogo; oni koji posmatraju znaju ponekad jos i vise.(sin)

Zena nas cesto potice na velike stvari koje nam kasnije sprecava da ih izvrsimo. (sin)

Zivot je posljednja navika koju bismo htjeli izgubiti, jer je prva koju smo stekli. (sin)

Covjek je uvijek ponosan ako je negdje upisao svoje ime, pa bilo to i na kori drveta, i uvijek se cudi kada ga onde vise ne nalazi. (sin)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Albert Einstein (1879 - 1955)

Ne vjerujem u teoloskog boga koji nagradjuje dobro a kaznjava zlo.

Kad covjek sjedi jedan sat sa lijepom djevojkom, to vam se cini kao jedna minuta. Ali neka sjedi jednu minutu na vrucoj peci - to je duze od jednog sata. To je relativnost.

Vecer u kojoj se svi prisutni sasvim slazu izgubljena je.

Savrsenstvo sredstava i zbrka ciljeva cini se, po mom misljenju, obiljezavaju nase doba.

Ne cinite nikad nista sto se protivi vasoj savjesti, pa cak ako to od vas i drzava trazi.

Sila je oduvjek privlacila ljude niska morala, i vjerujem  da - bez izuzetka - genijalne tirane nasljedjuju nitkovi.

Masta je vaznija od znanja.

Moj politicki ideal je demokratija. Postujmo svakog covjeka kao bice i ne pravimo ni od koga idola.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Emerson Ralph Waldo (1803 - 1882)

Sa svakom stvari koju si propustio nesto si dobio; sa svakom stvari kojom dobivas nsto gubis.

Svaki junak na kraju dosadi.

Genijalni ljudi imaju najkrace biografije. Njihovi rodjaci ne mogu nista reci o njima.

Ljepota bez sarma je kao udica bez mamca.

Rafael slika mudrost; Händel je pjeva, Fidija je klese, Shakespeare je pise, Wren je gradi, Kolumbo njome plovi, Luther je propovijeda, Washington je oruza, Watt mahanizira.

Sa svojim prijateljima radim isto sto i sa svojim knjigama. Htio bih da su onde gdje ih mogu naci, ali se rijetko njima koristim.

Nista nam ne moze pruziti takav mir kao mi sami.

Ono sto nam najvise nedostaje u zivotu, to je neko ko bi nas prisilio da radimo ono sto mozemo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Flaubert Gustave (1821 - 1880)

Mi smo stvoreni za bol. Suze su za srce ono sto je voda za ribe.

Srce je bogastvo koje se ne prodaje i ne kupuje, nego se poklanja.

Kad covjek ne moze biti umjetnik, postaje kriticar; isto tako kao sto postaje zbir kad ne moze postati vojnik.

Glupost je nesalomljiva: sve sto naleti na nju mora se razbiti.

Zanimajte se za mrtve generacije: to je jedini nacin da budete milostivi prema zivima i da manje trpite.

Nista tako ne ponizuje covjeka koliko to sto vidi da budale uspijevaju u stvarima u kome je on dozivio neuspjeh.

Vidjeti kako jedan covjek sudi drugome - za mene je to tako smijesan prizor da bih mogao puci od smijeha, kad ne bih osjecao sazaljenje.

Kad covjek ocajava, uvjek treba da se nada; a kad se nada, treba da sumlja.

Ne, ja ne prezirem slavu, jer covjek ne prezire ono sto ne moze docekati.

Sta znaci biti slavan? - Postici da se govori mnogo gluposti na vas racun.

Tri su uslova da covjek bude sretan: treba da bude glup, sebican i da je dobrog zdravlja; ali ako prvi uslov nije ispunjen, sve je propalo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Foscolo Ugo (1778 - 1827)

Zar je ovaj kukavica jer je klonuo, dok je onaj koji trpi heroj? Medjutim je ljubav prema zivotu tako jaka da se prvi vise borio da ne bi klonuo nego drugi da bi trpio.

Buduci da nisam uopste mogao saznati poslije citanja mnogih knjiga i dubokih razmisljanja zasto zivim, to me se malo tice kako zivim i jos manje koliko cu zivjeti.

Zasto bi se onaj koji koji se ne opija zato sto nagonski mrzi vino opravdano nazivao trijeznim?

...tamo gdje vjera nije duboko ukorijenjena u zakone i obicaje naroda, obavljanje vjerskih duznosti samo je trgovina.

I vladari za koje vi proljevate svoju krv, usred vase najogorcenije borbe jedan drugome stiscu desnice, pa hladnokrvno dijele vase haljine i vasu zemlju.

Nije kukavica covjek koga nosi nesavladiv vir velike rijeke, nego onaj koji - iako ima snage da se spasi - to ne iskoristi.

Dopustam da klevecuzene samo oni koji su mogli zaboraviti da su imali majku.

Pjesnici tek onda pocinju zivjeti kad umru.

Samo je nesretnicima zaista dopusteno da mogu jedan drugome pomoci i medjusobno se utjesiti, a da pri tom ne nasrcu jedan na drugoga.

Covjek ne zna zivjeti; ne misli, ne razmislja, ne racuna ako ne osjeca; ne moze neprekidno osjecati ako ne zamislja; a ne moze ni osjecati ni zamisljati bez strasti, iluzija i zabluda.

Smijemo se i smijat cemo se, jer je ozbiljnost uvijek bila prijateljica licemjera.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
France Anatole (1844 - 1924)

Samo zene i lijecnici znaju koliko je ljudima laz potrebna i korisna.

Ono sto ljudi nazivaju civilizacijom, to je sadasnje vrijeme, a ono sto nazivaju varvarizmom, to su prosla vremena. Sadasnje vrijeme zvat ce varvarskim kad bude proslo.

Sta moze hladna i gola istina protiv blistavih cari lazi.

Bez obmane bi covjecanstvo umrlo od ocaja i dosade.

Milostinja jednako ponizuje onoga koji je prima i onoga koji je daje.

Sve su promjene tuzne, cak i one koje najvise zelimo, jer ono sto ostavljamo, to je dio nas samih; treba umrijeti za jedan zivot da bi se uslo u drugi.

Zene u svakom romanu traze samo vlastitu tajnu i tajne svojih suparnica.

Na ovom svijetu sve se placa, a narocito uzitak.

Drustvo sastavljeno samo od velikih ljudi bilo bi vrlo malobrojno i dosadno. Veliki ljudi ne podnose jedan drugoga i uopste nisu duhoviti.

Bolje je malo razumjeti nego razumjeti krivo.

Ljudima se zamjera sto govore sami o sebi. Medjutim, to je ipak predmet o kome mogu najbolje govoriti.

Ljudska dijela prosudjujemo prema tome toliko nam daju zadovoljstva ili zadaju boli.

Hriscanstvo je mnogo ucinilo za ljubav napravivsi od nje grijeh.

Svijetski mir ostvarit ce se jednog dana ne zato sto ce ljudi postati bolji (u to se ne smijemo nadati), vec zato sto ce ih jedan novi red stvari, nova nauka i nove ekonomska potrebe prisiliti da zive u miru.

Vladati znaci izazvati nezadovoljstvo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Gandhi Mahatma (1869 - 1948)

Istinska demokratija je ona koja dopustljivim sredstvima, iskljucivo nenasilnim, brani slobodu svoju, odnosno slobodu svoje zemlje, i napokon slobodu cijelog covjecanstva.

Kako mozemo braniti jednu civilizaciju koja samo nosi to ime, a obozava u namazivotinje i cijeni samo materijalno?

Ja bih bez sumnje postao krscanin kad bi krscani bili krscani sva dvadeset i cetiri sata na dan.

Vise volim mirno i hrabro umrijeti nego ubijati. Ali ko nema te hrabrosti, neka se radije vjezba da ubija i da bude ubijen nego da sramno izbjegava opasnosti. Jer ko bjezi, vrsi nasilje svjesno; bjezi zato sto nema hrabrosti da ubijajuci i sam bude ubijen.

Pametni roditelji dopustaju svojoj djeci da ponekad i pogrijese.

Moramo pruzati otpor ugnjetavanju, ali niposto ne smijemo nanositi zlo ugnjetacu. Njega moramo pobijediti ljubavlju - otkazati mu poslusnost, makar po cijenu zivota.

Sloboda nije vrijedna ako ne ukljucuje slobodu da se grijesi.

Najveca snaga kojom raspolaze covjecanstvo jest nenasilje. Ono je jace i od najmocnijega razornog oruzja sto ga je stvorio ljudski um.

Zivot bez principa jest brod bez kormilara.

Nijedna se zemja nije nikad uzdigla a da nije bila prociscena u ognju patnji.

Pravilan odgoj se sastoji u tome da izvuce iz svakoga ono sto je najbolje.

Ma koliko bila okorjela necija cud, rastopit ce se na vatri ljubavi. Ako se pak ne promjeni, to znaci da vatra nije bila dovoljna jaka.

Tamo gdje se mora birati izmedju kukavicluka i nasilja, ja sam za nasilje.

Covjeku praznoga zeludca hrana je bog.

Vjerujem da bog ima isto toliko imena koliko ima zivih ljudi.

Covjek je stvorio masinu, ali masina je zarobila covjeka i covjek radi, a ne zivi vise.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Johan Wolfgang Goethe (1749 - 1832)

Mrznja je aktivno nezadovoljstvo, a zavist pasivno; ne smijemo se zato cuditi sto zavist tako brzo prelazi u mrznju.

Kakvo imamo pravo na vladavinu, to i ne pitamo. Ima li narod pravo da nas skine sa vlasti, na to se i ne obaziremo: samo se cuvamo da on ne padne u iskusenje da to i ucini.

Ljubav odoljeva vremenu koje sve otima. Nikad nije zaista ljubio onaj koji misli da je ljubav prolazna.

Zabluda se odnositi prema istini kao kao san prema budnosti. Primjetio sam da se covjek kao osvjezen vraca iz zablude u istinu.

Jedno smo o drugome bili u zabludi. Bila su to divana vremena.

Kada bismo morali sve zakone proucavati, ne bismo imali vremena da ih krsimo.

Mnogo je lakse razabrati zabludu nego otkriti istinu. Zabluda lezi na povrsini i s njom cemo lako izaci nakraj. Istina pociva u dubini. Tragati za njom nije svacija stvar.

Reci mi s kim se druzis pa cu ti reci ko si. Znam li cime se bavis, tad znam sta mozes postati.

Kada je nekoliko ljudi medjusobno posve zadovoljno, mozemo najcesce biti uvjereni da su u zabludi.

Sretan je i velik zaista samo onaj koji ne mora ni pokoravati ni pokoravati se da bi mogao nesto biti.

Slobodni ste ako vam je savjest cista.

Samo nas nevolje u zivotu uce cijeniti dobar zivot.

Isplesti vijenac mnogo je lakse nego li za njega naci glavu.

Beskoristan zivot je isto sto i rana smrt.

Zelja i ljubav su krila za velika djela.

Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja.

Zlato kupuje glas gomile, ali ti nece pribaviti ni jedno jedino srce.

Ko mrzi zene, zapravo je prema njima galantniji od onoga koji ih voli; onaj ih, naime, smatra nesavladivima, a ovaj se jos nada da ce s njima izici na kraj.

Za stado naravno nije dobro ako mu je pastir ovca.

Svi darovi, sve ljubaznosti svijeta ne mogu zamijeniti jedan trenutak zadovoljstva.

Ko suti nema razloga da se brine, covjek ostaje skriven pod jezikom.

Ne mijenja li se sve na svijetu? Zasto da se ne mijenjaju i nase strasti.

Ljudi uvijek misle da moraju ostariti ako zele da budu pametni. A zapravo se u poodmaklim godinama moraju truditi da se odrze pametnima kao sto su bili.

Koja je vlada najbolja? Ona koja nas uci da  sami vladamo sobom.

Najsretniji je onaj covjek koji moze kraj svoga zivota povezati sa pocetkom.

Potcjenjivati neprijatelja prije smrti je glupost, poslije pobjede podlost.

Svi ljudi bivaju u svojim nadama razocarani, u svojim iscekivanjima prevareni.

Bolje da se ti prevariš u svoje prijatelje nego oni u tebe.

Ko zeli da se prepire, neka u toj prilici nikad ne kaze nesto sto mu  niko ne osporava.

Ljude ne upoznajemo kada oni dolaze nama, moramo otici njima da bismo saznali kakvi su.

Vladare treba uvijek kritikovati! Politicke se greske, doduse, kaznjavaju same, ali cete ih vi platiti.

Novinara treba zaista sazaljevati. Najcesce ne zna da ista kaze, a cesto ne smije nista reci.

Nesreca oblikuje covjeka i prisiljava ga da upozna samoga sebe.

Je li kokoska nastala prije jajeta ili obratno? Ko to rijesi, rijecio je spor o bogu.

Zemlja se oslobadja ljubavlju, a velika postaje djelima.

Ljubav je slatko ropstvo, brak je ropstvo bez slasti.

I najmudrije ribe glad tjera na udicu.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Maksim Gorki (1868 - 1936)

Sto je covjek okusio vise gorcine, to zesce cezne za slatkim.

Zlo je kada snaga zivi bez razuma, ali nije ni dobro kada razum zivi bez snage.

Ne budite ravnodusni, ravnodusnost smrtonosna za ljudsku dusu.

Zivot tece - ko ga ne stigne, ostaje sam.

Nesreca je najbolja za spajanje naravi koje su inace sasvim suprotne.

Oprezno biraj drugove zato sto ima ljudi koji su zarazni kao bolest.

Ne moze se biti neprijatelj vatre samo zato sto ona ponekad opece, valja se sjetiti da ona uvijek grije.

Treba tako zivjeti kako bih mogao samog sebe postovati.

Uloga iskrenog covjeka - teska je uloga.

Voljena zena ne stari.

Kad je rad prisila, tada je zivot robija.

Pristojnost zahtjeva da ljudi lazu.

Ne mozes pripovjedati ljudima ono sto sam porices.

Laz je - religija robova i gospodara. Istina je - bog slobodna covjeka.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Gracian Y Morales Baltazar (1601 - 1658)

Nema vece vlasti od one nad samim sobom i nad svojim slabostima.

Kao sto je vrlina sama sebi nagrada, tako je porok sam sebi kazna.

Pametnome vise koriste neprijatelji nego ludome prijatelji.

Udjemo li u kucu srece na vrata radosti, izaci cemo na vrata placa; i obratno. Zato mislimo na zavrsetak i vise se brinimo da sretno izadjemo nego da nam pljescu pri ulasku.

Dobro, ako je kratko, dvostruko je dobro; pa i samo zlo, ako ga je malo, nije tako zlo.

Pravilo je mudrih da ostave stvari prije nego one njih ostave.

Ne treba sa sobom biti nezadovoljan jer je to malodusnost, ni zadovoljan jer to je glupost.

Svaku istinu ne mozemo kazati, neku zbog samih sebe, neku zbog drugoga.

Tesko je uliti pamet onome koji nema volje, a jos teze uliti volju onome koji nema pameti.

Ne moze se zivjeti bez razuma, vlastitog ili posudjenog.

Ko sporo vjeruje, pokazuje zreo um.

Ko drugom povjeri svoju tajnu, postaje njegov rob.

U neodlucnosti najbolje se drzati uz razumne i oprezne jer oni ce prije ili poslije nabasati na srecu.

Vise pazi da ni jednom ne pogrijesis, nego da sto puta pogodis.

Razuman neka zivi kako moze a ne kako bi zelio, i neka vise cijeni ono sto mu je sudbina dala nego ono sto mu je uskratila.

Sreca se umori ako nekoga dugo nosi na ledjima.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 00:52:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.