Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Reka progutala dedu i dva unuka  (Pročitano 4099 puta)
30. Maj 2006, 00:14:03
Moderator
Superstar foruma


Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
KLADOVO - Dragiša Petković (64) i njegovi unuci Srđan (12) i Danijel (10), iz kla­dovskog sela Kupuzište, udavili su se preksinoć u reci Slatini, koja se uliva u Du­nav. Tela dečaka su pronađena, dok se za njihovim dedom još uvek traga.
Kako saznajemo u negotinskom Okružnom tužilaštvu, Petković je u nedelju sa unucima pošao da se prošeta i pokaže im čamac koji im je kupio. Bio je dovo­ljan samo trenutak nepažnje. Dečaci su ušli u čamac na naduvavanje i otisli se od obale.
- Kada su stigli do sredine reke, čamac se prevrnuo - kazali su nam u negotin­skom tužilaštvu. - Petković je skočio u reku pokušavajući da pomogne dečaci­ma koji su, po svemu sudeći, bili neplivači, ali se, najverovatnije, i sam udavio.
Na mestu nesreće zatekli smo Dejana Jepurovića, ribara, koji je sa svojim drugo­vima pronašao tela dvojice dečaka.
- U nedelju, nešto nakon 19 sati, policija nas je obavestila da se desila tragedija i da su se u Slatini udavili deda i njegovi unuci - još uvek je u šoku Jepurović. - Svi smo uskočili u čamce i započeli potragu. Ja sam pronašao tela dvojice deča­ka dva sata iza ponoći. Leševi su se zaglavili između dva panja nedaleko od me­sta gde se Slatina uliva u Dunav. Nedaleko od njih bio je i gumeni čamac.
Jepurović je izvukao tela dvojice dečaka iz vode i čamcem iz dovezao do obale, gde su ih već čekali lekari. Nažalost, mogli su samo da konstatuju smrt.
U Kupuzištu - tajac. Celo selo skupilo se oko porodične kuće Petkovića. Lelek se prolama ovim mirnim mestom. U dvorištu zatičemo Dragišinu ženu Budimku. Guši se u suzama. Sin Svetolik i snaja Svetlana otišli su u Negotin da preuzmu tela dečaka.
- U petak smo došli iz Nemačke, gde je moj suprug radio u Ausburgu, nedaleko od Minhena - između dva jecaja kazuje Budimka. - Dragiša je nedavno dobio penziju i rešili smo da se vratimo u Kupuzište, da uživamo u onom što smo ste­kli radeći godinama u inostranstvu. Kupili smo Srđanu i Danijelu čamac. Želeli smo da ih obradujemo. Ali, umesto veselja u ovu se kuću uselilo očajanje...
Ronioci i ribari nastavili su da tragaju za Dragišinim telom. Do zaključenja ovog broja nije poznato da li su u tome i uspeli.


Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Apple iPhone SE 2020
Velika porodična tragedija u Kupuzištu kraj Kladova

Utopili se deda i dva unuka

Srđan (12) i Danijel (9) Petković udavili su se u rukavcu Dunava kada se prevrnuo gumeni čamac u kome su se nalazili. NJihov deda Dragiša Petković (64) pokušao da ih spase, ali se i on utopio, a njegovo telo još nije pronađeno

KLADOVO - Na delu Dunava kod sela Kupuzišta u blizini Kladova i zalivu kod Slatinskog mosta, na granici između opština Negotin i Kladovo, u nedelju se dogodila porodična tragedija, u kojoj su se udavili deda Dragiša Petković (64) i njegovi unuci Srđan (12) i Danijel (9) Petković. Dok istražni organi Okružnog suda u Negotinu, zajedno sa policijom, rade na rasvetljavanju okolnosti pod kojima se dogodila ova velika porodična tragedija, saznali smo da su deca bila sama u gumenom čamcu dok je deda bio na obali.

Deca se igrala u čamcu
Prema prvim informacijama, deca su se igrala u čamcu, koji se iznenada prevrnuo, a deca našla u vodi. Kada je Dragiša video šta se dešava, krenuo je da spase unuke, ali se i on udavio. Tela dečaka Srđana i Danijela Petkovića iz Kupuzišta prebačena su u mrtvačnicu Gradske bolnice u Kladovu, dok ronioci Žandarmerije iz Beograda tragaju za telom Dragiše Petkovića.

Danas sahrana dečaka
U gastarbajterskom selu Kupuzištu pored Kladova su tuga i neverica zbog smrti Srđana i Danijela i njihovog dede Dragiše. Nesreća se, pričaju nam meštani, dogodila na potoku kod Stare vodenice i Kamenoloma prema negotinskom selu Slatini, gde se obično okupljaju lokalne pecaroši. Majka Svetlana i otac Svetolik, poljoprivrednici iz Kupuzišta, još su u šoku i ne shvataju šta se dogodilo s njihovim dečacima. - Sudbina valjda. Ne znam šta je. Sam Bog najbolje zna. Dečaci su bili živahni i zdravi, voleli su dedu i radovali se njegovom povratku iz Nemačke. Tako je bilo i u nedelju. Pošli su zajedno na potok da im deda pokaže gumeni čamac. Više se nisu vratili. O njihovoj smrti obavestila nas je policija. Rekli su nam da su dečaci umrli u 15 sati - govori majka Svetlana.

U dvorištu velike porodične kuće, koja se nalazi u centru Kupuzišta, pristižu roditelji, poznanici, prijatelji, Srđanovi i Danijelovi školski drugovi iz Kupuzišta i Brze Palanke.
- Videli smo se i pričali u petak. Igrali smo fudbal i brali trešnje, a sada smo došli da zapalimo sveću - pričaju drugovi dečaka.

Čekajući pogrebnike s telima dečaka iz kladovske bolnice do ovog podmiročkog sela, roditelji nam rekoše da će sahrana biti obavljena danas u 13 sati na seoskom groblju. Do Močvarnog potoka, gde se ranije nalazila stara vodenica, trebalo bi da stignu i ronioci Žandarmerije. NJihov zadatak je da ispitaju teren i pronađu telo Dragiše Petkovića.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Apple iPhone SE 2020
 Tragedija porodice Petković u selu Kupuzištu u opštini Kladovo

Sahranjeni dečaci, potraga za dedom

KLADOVO - Braća Srđan (12) i Danijel (10) Petković iz Kupuzišta u opštini Kladovo koji su se u nedelju posle podne utopili u Slatinskoj reci blizu ušća u Dunav, sahranjeni su juče na mesnom groblju.

Porodičnu tragediju i ogromnu tugu za zauvek nestalim sinovima i unucima, uz neprekidno naricanje majke Svetlane i baba Budimke i Anike, dodatno je opterećivala neizvesnost oko potrage Dragiše Petkovića (64), dede nastradalih dečaka koji se udavio pokušavajući da ih spase.

Iako policija zajedno sa roniocima, meštanima i najbližim rođacima, za njim traga još od nedelje, rezultata nije bilo. Juče oko 13.30 na mesto nesreće stigli su ronioci Žandarmerije kako bi pretražili dno reke i pronašli telo nesrećnog Dragiše, ali do zaključenja lista nije bilo podataka o tome da li je telo pronađeno.

Dragiša Petković je pre nekoliko dana došao iz Nemačke i unucima doneo čamac na naduvavanje. Kobnog dana krenuo je sa njima da ga isprobaju na rukavcu na mestu gde se Slatinska reka uliva u Dunav. Dečaci su ušli u čamac i otisnuli se. Prema priči ribara koji je pecao u blizini, dečaci su videli nešto u vodi i uz veliku ciku se prevalili preko čamca u vodu.

- Pitao sam Dragišu koji je stajao na obali da li znaju da plivaju. On mi je rukom odmahnuo da je sve u redu. Ja sam otišao i posle nekog vremena čuo sam da su se svi utopili. Ne mogu da verujem - priča na sahrani meštanin Kupuzišta.

Tela utopljenih dečaka, kako nam priča Dejan Jepuranović iz Kupuzišta koji ih je zajedno sa komšijama izvadio iz vode, bila su na površini vode zaglavljena između panjeva, u blizini čamca za naduvavanje.

Majka Svetlana u šoku pokazuje kovčege i fotografije svojih dečaka i priča da je Srđan imao veliku ranu na glavi, dok je Danijel bez ogrebotine. Otac Svetislav nemo sedi u dvorištu i bez reči prati šta se oko njega događa. Još ne mogu da poveruju da se potpuno bezazlena igra dede i unuka završila na taj način.

Danijel je bio učenik trećeg razreda škole u Kupuzištu, a Srđan je pohađao četvrti razred specijalne škole u Brzoj Palanci. Na ušću Slatinske reke, gde meštani ne pamte da se iko ikada utopio.



Izvor: Blic \ S. Jurasović
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Apple iPhone SE 2020
Sahranjena braća Srđan (12) i Danijel (10) Petković

Ronioci tragaju za telom dede

Dečaci se utopili na močvarnom mestu, prepunom opasnih panjeva i mulja

KLADOVO - Na seoskom groblju u Kupuzištu kraj magistralnog puta Kladovo - Negotin, u prisustvu roditelja, prijatelja i školskih drugova iz brzopalanačkog kraja sahrana su rođena braća Srđan (12) i Danijel (10) Petković. Ovi dečaci udavili su se u nedelju po podne u rukavcu Slatinske reke, koji se uliva u Dunav.

Gotovo istovremeno juče oko 13 sati počelo je traganje ronilaca Žandarmerije za dedom Dragišom Petkovićem (64), koji je unuke poveo na reku kako bi se provozali gumenim čamcem. Trenutna nepažnja, pričaju očevici, bila je dovoljna da se dečaci na ovom močvarnom mestu, prepunom opasnih panjeva koji vire iz vode i nataloženog mulja, izvrnu iz gumenog čamca i udave.

- Vidite i sami, to je prava močvara prekrivena rečnom travom i žilama rastinja i ima bar metar i po nataloženog mulja. Voda je ovde neprozirna. Obojicu dečaka moji drugari Coja i fotograf Nidža iz Negotina i ja našli smo kraj dva panja. Nismo znali da li su živi ili mrtvi. Tražili smo i dedu, ali nismo uspeli da ga nađemo. Ne znam zašto i kako ih je deda Dragiša poveo u ovaj rukavac u plastičnom čamcu koji je mali za dečake od 10 i 12 godina - govori ribolovac Dejan Jepurović.

Blizak rođak ovih gastarbajtera je i Bora Sredujkić iz Grabovice, koji kaže da je bio jako mali kada je dolazio kod Dragiše Petkovića u kuću.

- Povremeno smo se viđali, ali je tuđina učinila svoje. Posle 40 godina, umesto na veselje, došao sam na sahranu - kaže on. Na velikoj porodičnoj kući u centru Kupuzišta nalaze se dve umrlice. Ulaz u prostrano dvorište prekriven je vencima i cvećem, a prema običaju ovog vlaškog kraja, dečake je do seoskog groblja ispratila pleh muzika.

Majka Svetlana i otac Svetolik Petković, poljoprivrednici iz Kupuzišta, duboko su potreseni tragedijom koja ih je zadesila. Teško govore i besomučno šire ruke. Baba Budimka, koja se s pokojnim suprugom i dedom Dragišom Petkovićem nedavno vratila iz Auzburga u Nemačkoj, takođe ne veruje u surovu stvarnost.

- Želeli smo unuke Srđana i Danijela da obradujemo gumenim čamcem, a zadesila nas je zla kob. Kuća nam je sada prazna - kroz suze priča baka dečaka.


Izvor: Glas Javnosti \ C. B.
   
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma


Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Utopili se deda i unučući
Braća Srđan (12) i Danijel Petković (10) utopili se u dunavskom rukavcu, pokušavajući da ih spase stradao i njihov deda Dragiša Petković (64)

KLADOVO - U selu Kupuzištu kraj Kladova tuga i neverica zbog velike tragedije u porodici Petković i smrti rođene braće Srđana (12) i Danijela (10), i njihovog dede Dragiše Petkovića (64). Oni su se u nedelju, oko 15 sati, utopili u dunavskom rukavcu kod Slatinskog mosta. Nesreća se dogodila kod stare vodenice i kamenoloma na putu prema negotinskom selu Slatina, gde se obično okupljaju lokalni pecaroši.

Braća su se, po svemu sudeći prevrnula iz dečjeg gumenog čamca i udavila u Dunavu, dok se njihov deda nalazio na obali. Pokušavajući da spase unuke i sam je nestao pod vodom. Majka Svetlana i otac Svetolik, poljoprivrednici iz ovog podmiročkog naselja, još su u šoku, pod dejstvom sedativa i ne shvataju šta se zapravo dogodilo.

- Sudbina je valjda tako htela. Ne znamo šta se desilo. Sam Bog najbolje to zna. Srđan i Danijel su bila zdrava i živahna deca. Voleli su da se igraju i često terali deda Dragišu da ih povede van sela. Tako je bilo i u nedelju popodne. Otišli su i više se nisu vratili. Kako su se utopili, ne znamo. Došla je samo milicija da nas o tome obavesti. Rekli su nam da su se dečaci udavili - jadikuje majka Svetlana.

U veliku porodičnu kuću Petkovića, koja se nalazi u centru ovog bogatog sela pristižu rođaci, prijatelji, komšije i deca sa kojima su Srđan i Danijel pohađali školu u Kupuzištu i Brzoj Palanci. Čekajući pogrebnike koji iz kladovske bolnice do Kupuzišta treba da prevezu tela utopljenih dečaka, roditelji nam jedino kažu da će Srđan i Danijel biti sahranjeni danas u 13 sati na seoskom groblju. Očekuje se i dolazak ronilaca Žandarmerije, koji će pretražiti močvarni teren u dunavskom rukavcu kod Slatinskog mosta i pokušati da pronađu utopljenog penzionera Dragišu Petkovića, inače povratnika iz Nemačke.


Izvor: Kurir / (S. B.)
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Apple iPhone SE 2020
Žandarmerija pronašla telo dede

KLADOVO - Ronioci Žandarmerije pronašli su prekjuče poslepodne telo Dragiše Petkovića (64) iz Kupuzišta u opštini Kladovo, na dnu Slatinske reke u blizini mesta odakle su u nedelju izvučena tela njegovih unuka Danijela (10) i Srđana (12).

Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posledica utapanja, a na telu nije bilo fizičkih povreda, saznajemo u kladovskoj policiji. Tragedija se dogodila u nedelju oko podne kada je Dragiša Petković poveo unuke Danijela i Srđana da isprobaju čamac na naduvavanje koji im je nekoliko dana pre toga doneo iz Nemačke. Deca su se otisnula niz reku, čamac se prevrnuo, deda Dragiša je skočio u vodu da ih spasava.

Kakva se drama odigravala kobnog dana na Slatinskoj reci ostaće večna tajna za majku dečaka Svetlanu i Dragišinu suprugu Budimku, jer su njih trojica završila na dnu, naizgled, pitome i mirne Slatinske reke.



Izvor: Blic \ S. Jurasović
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Apple iPhone SE 2020
Deda sahranjen pored unuka

KLADOVO - Ekipa ronilaca beogradske Žandarmerije pronašla je na delu Dunava kod Slatinskog mosta, kraj magistralnog puta Kladovo - Negotin, beživotno telo Dragiše Petkovića (64) iz Kupuzišta, dede tragično nastradalih unuka Srđana (12) i Danijela (10), koji se u nedelju popodne udavio pokušavajući da spase dečake. Kako saznajemo, ronioci su punih pet sati pretraživali močvarni teren u rukavcu koji se uliva u Dunav. Leš Dragiše Petkovića isplivao je nekoliko metara niže od mesta gde su se posle ispadanja iz dečjeg gumenog čamca udavili njegovi unuci Srđan i Danijel.

Rođaku ove porodice Mariju Petković policija je pozvala da prepozna utopljenika. - Bio je prekriven muljem i šibljem koje pliva rukavcem. Ronioci su ga privezali za čamac i po vodi vukli kao ribu. Nisam spavala cele noći i sve ovo teško podnosim. Dedu Dragišu smo sahranili u porodičnoj grobnici kraj Srđana i Danijela - ispričala nam je uplakana žena.

Velika porodična tragedija u bogatom gastarbajterskom selu Kupuzištu dogodila se u nedelju između 13 i 14 sati. Nekoliko dana po povratku iz nemačkog grada Auzburga, gde je stekao penziju, deda Dragiša poveo je dvojicu unuka na reku kako bi se provozali gumenim čamcem. Umesto na Dunav, otišli su u obližnji rukavac, gde ovih dana, u vreme mresta šarana i soma, najčešće svraćaju sportski ribolovci. U trenutku nesreće Srđan i Danijel bili su u gumenom čamcu a deda na obali. Nejasno je zašto su se dečaci posle uzvika jednog od njih prevrnuli i našli u vodi. NJihov deda, odmah je skočio u vodu i po svoj prilici ostao zarobljen na muljevitom dnu. Beživotno telo Dragiše Petkovića isplivalo je iz Slatinske reke na dan dečje sahrane u Kupuzištu.


Izvor: Glas Javnosti \ C. B.]
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.