Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 06:25:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rehabilitacija Draze Mihailovića  (Pročitano 260599 puta)
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Pa dobro on je sin partizanskog generala,lepo živeo u Jugi,shvatam ja to sve,svako brani svoje...
Унук ђенерала Драже, завршио факултет, радио и постао градоначелник Београда. Баш су га прогањали. Smile
Мој деда Жика, био партизан , вратио се на село после рата, умро као сељак, мој ујак и дан данс живи као сељак. Имали увек десетак хектара земље и пре и после рата. Баш су се обогатили.
Оканите се пропагандних прича о некаквим богаташима у социјализму, тога постојало није. Боље данас живе ваши партијски кадрови по ЈП и општинским управама.Дража јесте антикомуниста, али то није антифашиста. Можете ви спиновати колико год хоћете, Дража је срамота српског народа.
Drazin sin i cerka su bili komunisti....
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Nokia 33-10
Četnici Draže Mihajlovića - JVuO, ravnogorci, su bili pro-zapadnosaveznički (Britanija i SAD), četnici Koste Pećanca su bili pro-Nemački, a četnici popa Đujića pro-Italijanski.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Citat
Da 'l je bas samo to u pitanju  Smile
Iskreno, razumeo bih ga da jeste...ali....

Vesti koje se ne objavljuju u slobodnim srpskim medijim

Ovaj tekst koji si okačio njegov je posledica toga sigurno,a ovaj sastanak u NATO,on je čovek za članstvo Srbije u NATO-u,on to i ne krije,samo što ti pogrešno povezuješ Draža-Rusija,NATO-komunisti,ali je ipak malo bilo drugačije zar ne... Smile

M'asio si poentu  Smile daleko bilo da ja povezujem i pravim paralelu "Draza-Rusija,NATO-komunisti" kako ti ustvrdi i zakljuci... Smile
Poenta mog pisanja je sledeca...podeljeno drustvo je nestabilno.Lako se kontrolisu i upravlja tim drzavama  Smile A nekome je u interesu...podele, nestabilnost, kontrola...
Moj stav je prilicno jasan,kao i vecine gradjana....koga boli uvo za ovo,bilo... istorija neka da svoj sud...medjutim neko agresivno u medijima lansira ove price i podele..."srpski kreatori javnog mnjenja" Smile Smile Smile...
Kacio sam ovde na ovoj temi tekst o "NATO partizanima" i "NATO cetnicima"  Smile tako da mi je savrseno jasna cela prica ... Smile a samim time i moja pozicija...ali i pozicija drugih  Smile
« Poslednja izmena: 30. Maj 2015, 11:32:06 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
.Дража јесте антикомуниста, али то није антифашиста.

A koji je tvoj dokaz da je fasista ? Ajd bas da cujem...ali bez onih uopsteneih komunistickih floskula...konkretno, to i to..delo, dokument....
« Poslednja izmena: 30. Maj 2015, 11:37:05 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
E pa tu dolazimo do onoga o čemu smo ja mislim baš ja i ti razgovarali,moramo da imamo vladu koja će da zauzme jak kurs u jednom pravcu,jer politika balansa koju i ti podržavaš doprinosi podelama... Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
E pa tu dolazimo do onoga o čemu smo ja mislim baš ja i ti razgovarali,moramo da imamo vladu koja će da zauzme jak kurs u jednom pravcu,jer politika balansa koju i ti podržavaš doprinosi podelama... Smile

Da razgovarali smo ali i tu si me pogresno razumeo...ne podrzavam ja politiku balansa, naprotiv...vec sam misljenja da bi nas svrstavanje na jednu stranu pocepalo kao drustvo...sami izmedju sebe bi se pocepali,toga se ja pribojavam...figurativno receno, opet neki novi partizani i cetnici... Smile zato rekoh da sam misljenja da je trenutno politika balansa mozda najsvrsishodnija...
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla 11.0
Nisam mislio ekstremizam u smislu nešto militantno,nego ekstremizam u stavovima u smislu ovo su  neki dobri momci,ovo su loši momci i to je otprilike to.U velikom ratu je bila takva podela,imamo našu zemlju,našu vojsku i imamo okupatora protiv koga se borimo koliko možemo,imamo i vrlo jasne saveznike i to je otprilike čista priča,u drugom ratu imaš prvo sto okupatora,Nemce,Madjare,Žabare,Bugare,imaš kvislinške monstruozne države NDH i Albaniju,imaš Nedićeve kvislinge u samoj Srbiji,zatim imaš etničko-religijski sukob sa Hrvatima,šiptarima i muslimanima,na sve to imaš ideološki sukob izmedju rojalista i komunista,dakle 10 slojeva na polaznoj tački rata i imaš dve grupacije koje mi danas zovemo četnici i partizani,a ustvari se radi o razbacanim maltene nezavisnim četama odmetnika koje svaka u svom kraju pravi nekakve diverzije i sabotaže u pokušaju da stvore kakav takav otpor,o nekakvoj interoperabilnosti,sinhronizaciji i organizaciji i jednih i drugih kao celine praktično da nema govora,i za sve četiri godine ti ustvari nemaš nikakvih frontova ili bilo čega što bi nagovestilo nekakvu kompaktnu vojnu snagu koja deluje na ovom prostoru,mada i jedni i drugi pričaju o nekakvim velikim ofanzivama i nevidjenim bitkama činjenica je da je učinak u te četiri godine bio relativno skroman..Pri tom niko me ne može ubediti da recimo četnik iz Nove Varoši i partizan iz Užica su imali bilo kakvu drugu ideju kad su uzimali pušku osim jedne i jedine da brane sebe i svoju porodicu od okupatora,kao što su to radili milion puta u istoriji,a to šta se radilo u vrhovima i na geopolitičkom planu niti je bila njihova briga niti su oni nešto mnogo znali o tome.

E sad veliki je posao nekih psihologa ili koga već da utvrde zašto Srbi,koji su narod sa zaista sjajnom istorijom,sa rekao bih čak i spektakularnim epizodama iz svoje istorije,narod koji ima u svojoj istoriji bitku na Kosovu,bitku kod Bileće,kod Velbužda,Cersku,Kolubarsku,na Bregalnici,Mišaru,Čegru,mogao bih ovako do ujutru,zašto pored svega toga svu svoju energiju troši na četiri ne tako sjajne,ponajmanje spektakularne godine svoje istorije,i u njima pokušava da pronadje nekakav identitet koji je ovim gorenavedenim dogadjajima već odavno utvrdjen i upisan,pa mogu slobodno reći u svetsku istoriju.

Smile

Kamo lepe sreće da više ljudi razmišlja na ovaj način Smile
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
Citat
E sad veliki je posao nekih psihologa ili koga već da utvrde zašto Srbi,koji su narod sa zaista sjajnom istorijom,sa rekao bih čak i spektakularnim epizodama iz svoje istorije,narod koji ima u svojoj istoriji bitku na Kosovu,bitku kod Bileće,kod Velbužda,Cersku,Kolubarsku,na Bregalnici,Mišaru,Čegru,mogao bih ovako do ujutru,zašto pored svega toga svu svoju energiju troši na četiri ne tako sjajne,ponajmanje spektakularne godine svoje istorije,i u njima pokušava da pronadje nekakav identitet koji je ovim gorenavedenim dogadjajima već odavno utvrdjen i upisan,pa mogu slobodno reći u svetsku istoriju.

Са нецитираним делом поста се сасвим слажем и нема шта да додам... ал овај цитирани део ми је интересантан. Стварно интересантно питање и стварно зашто?

Прво... рекло би се да су Срби са својом историјом у миру и задовољни истом до тог другог светског... а да се званичним тумачењем другог светског рата и посебно његовог афтермата осећају незадовољним, превареним и имају потребу да то ревидују

Могуће је да им смета то потпуно и безрезервно изједначавање Драже Михаиловића и четничког покрета са А.Павелићем и његовом отворено нацистичком НДХ, и то зарад неког мира у кући која више не постоји. Чак и да оставимо по страни некадашњу браћу у јединству, чији председник отворено каже да су Хрвати у два рата губили а у два мира добијали... много је током и поготово након ДСР било трулих компромиса на штету српског народа.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Ovo sto je Zmaj001 rekao, ali bih dodao da nikad nismo bili toliko jako podeljeni kao tad. A nama je jako zanimljivo da budemo podeljeni i da se prepucavamo i igramo cetnika i partizana, zatim kasnije Slobe i Vuka, desnih i levih i slicno, da ne pominjem retardiranu podelu u sportu kad igra reprezentacija na cigane i grobare... Mi se delimo i u tome uzivamo, uzivamo da lepimo etikete jedni drugima ko je za Drazu, a ko za Tita. I ne samo podele, ne znamo mi uopste da cenimo svoje istorijske licnosti, vec vise brinemo o nekim skorasnjim, a slobodno se moze reci i sumnjivim posto je realno misljenje naroda podeljeno oko mnogih tih licnosti. A narod vecinom ne zna najbolje ni nasu istoriju bez te 4 godine, ali zato voli da prosipa pamet kako je Kosovska bitka izgubljena, kako je Vuk Brankovic izdao Lazara, kako smo bili pod Turcima ni manje ni vise nego ravno 500 godina, a kamoli o te 4 godine, tu se vec ide iz krajnosti u krajnost...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla 11.0
Ovo sto je Zmaj001 rekao, ali bih dodao da nikad nismo bili toliko jako podeljeni kao tad. A nama je jako zanimljivo da budemo podeljeni i da se prepucavamo i igramo cetnika i partizana, zatim kasnije Slobe i Vuka, desnih i levih i slicno, da ne pominjem retardiranu podelu u sportu kad igra reprezentacija na cigane i grobare... Mi se delimo i u tome uzivamo, uzivamo da lepimo etikete jedni drugima ko je za Drazu, a ko za Tita. I ne samo podele, ne znamo mi uopste da cenimo svoje istorijske licnosti, vec vise brinemo o nekim skorasnjim, a slobodno se moze reci i sumnjivim posto je realno misljenje naroda podeljeno oko mnogih tih licnosti. A narod vecinom ne zna najbolje ni nasu istoriju bez te 4 godine, ali zato voli da prosipa pamet kako je Kosovska bitka izgubljena, kako je Vuk Brankovic izdao Lazara, kako smo bili pod Turcima ni manje ni vise nego ravno 500 godina, a kamoli o te 4 godine, tu se vec ide iz krajnosti u krajnost...  Smile

Па ми као народ уопште и не ценимо историјске личности које би требали, него углавном неке леве. Лазара смо уздигли на пиједестал свеца, а Душана углавном заборављамо. Тита и Дражу дижемо на пиједестал (свака страна свог), а обе заборављају солунце... Мрњавчевиће смо заборавили и прогласили изродима, иако Турци за слом српске државе узимају управо ту несретну Маричку битку, а не Косовску...
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 06:25:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.