Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 08:17:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Reforma Srpske vojske !!!  (Pročitano 11198 puta)
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
bogami koliko ja čujem šiptari svoje tenkove još neodbacuju, a oni su bliži ulasku u NATO od nas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung sgh-550i
Pa dobro, ali i njih nestrecne kad pogledas kakvi su im tenkovi to je smesno. T55, T34 i to je to. Avijaciju ne znam da li jos uopste imaju.
Kad su zemlje male kao na Balkanu onda im svako moze nametati resenja kakva hoce pa makar i bili u NATO-Bugarska ti je ziv primer.
To sam hteo da kazem.
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
da,siptari imaju oko 300 T-55 i T-62.a sad su jos skoro bili dobili i oko 300(ili 100)M113 od amera...sta da vam kazem-iver ne pada daleko od klade...
i ja sam mislio da su oni slabiji od nas,BAR sto se tenkova tice,ali bojim se da (iako zastareli) imaju ih dosta... Smile  Smile
a stro se NAS tice,M84,Munja,Vihor tenkovi,i M 21 i Crna Strela bi mogli da nas izvuku...ali u najboljem slucaju da se vratimo na 50% onoga sto smo bili nekad,a KAMOLI da opet budemo ko SFRJ...
kao sto svi kazu:"MOZE,ali niko da se resi i sabere..." Smile  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 16. Jul 2007, 22:11:26 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Pa ne mozemo mi da imamo istu kolicinu tenkova kao bivsa SFRJ, ne treba nam imamo pet puta manju teritoriju nego bivsa SFRJ i to racunajuci Kosovo (a ja ga jos racunam) kao nasu teritoriju. Danas nije bitan kvantitet nego kvalitet, a tu smo ispred svih zemalja u okruzenju barem sto se tice tenkova. Naravno, da bi smo tu prednost i zadrzali trebace dosta ulaganja koja ne mozemo da ocekujemo u narednih 3-5 godina.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
pa,daa..naravno da sam mislio proporcionalno...u smislu "da po rankingu budemo bar polovina SFRJ"-proporcionalno za nasu sadasnju povrsinu zemlje i za nas sadasnji status.ne da imamo isti broj jedinica...a,inace,i ja mislim kao i ti da smo na Balkanu(samo bez Grcke) najjaci po pitanju tenkova za sada.ali,i ako ocemo da povratimo i tih 50% od onoga sto je nekad bilo,moracemo mnogo,mnog da se potrudimo i strpimo.razgovarao sam sa konstruktorima "Munje"inzenjerskog vozila,i bogme,nije uvek bas bilo tako bajno stanje nase vojne(tenkovske)industrije...ta proizvodnja je dobro isla-slali smo tenkove u Kuvajt,Irak,Tursku...(naravno po licenci Rusa)ali je i to bilo vrlo nategnuto.fabrike koje bi inace proizvodile samo npr.osovine su morale da rade nekad danonocno i 110%-preko kapaciteta,ALI se isplatilo i isplatljivalo.takodje je ostao probelm u tome sto cak i da para za pokretanje projekata ima,moraju da se prave nove fabricke proizvodne trake,nova oprema...YUGOIMPORT je dobar,ali Vojno-Tehnicki Institut najvise radi na ovim nasim novijim tenkovima.ukoliko se nastavi proizvodnja M84 i mozda pokrene remont i nadogradnja starijih modela(sasije tenkova se mogu koristiti mnogo duze nego bilo koja vojna oprema),sto se tenkova tice,Srbija bi mogla da vuce jos vece konce na Balkanu,posle Grcke mozda.to sto je nesto stari model ne mora da znaci je lose za upotrebu zauvek-sasija ostaje ista,ali se dodaju nove stvarcice(gomile) i time se i zvanicno smanjuje prosecna starost...kao GSP Smile
nego,necu da te smaram sa tenkovima,uvek se unesem kad pisem o njima,sto se itce aviona i pesadije,znam sve osnovno i mozda malo vise,ali nedovoljno da bas pricam... Smile
od aviona bi bilo lepo da nabavimo jos novih i remontujemo(mada,to se vec i radi u VZ "Moma STanojlovic") stare MIGove 29.
a M21 bi mogla da bude potpora za pesadiju.kao i mozda Crna Strela(moji ortak se toliko pali na taj snajper...).evo,za primer da nas mozda na zapadu barem ne zaboravljaju potpuno jeste to da na wikipedii o nasoj  stoje slike sve sa sajmova i prezentacija Smile.tj,oni nas dosta precenjuju-naravno ne da smo mnogo jaki,ali misle da nam je sva oprema nova...IIII to da na odeljku /Special Forses ili mozda /POLICE Special Forses stoji slika UBPOKa kako upada u zgradu(sa vezbi u americkoj ambasadi od pre godinu dana)... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
koje smo tenkove prodali turskoj? nego koliko tenkova ima grčka? čuo sma da će VS imati samo 212 M-84.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
eh sad...mislis da ja pamtim statistike za svaku zemlju? Smile ima na wikipedia i to i lista vojnih sila,ali svako normalan ce vam reci da ovo drugo zajebete jer ona pravi ranking po broju fanaticnih ludaka spremno da se bori odmah... Smile secam se da je na prvom mestu bio/je Pakistan ili Kina...ne mozes to tako da poredis. Smile
mada Kina jeste 3.sila sada,ne moze da bude prva jer iako ima gomilu vojnika,jer kao so rece ramon,nije danas vazan kvantitet,vec kvalitet.samo sto tu rec svi odmah povezuju sa Hi-tehnologijom,a onda tu rec sa Amerikom,pa ispada da ona ima najmoderniu vojsku pa je zato ona najjaca-nije tacno ni jedno ni drugo! Smile  Smile
a,za Tursku,pa mislim da smo za vreme Titoja i tamo slali ponesto.Au,a ona ima strasnu vojsku.od njih 65.000.000(neke oblasti se izdvajaju) cak 8.000.000 broji vojska!stvarno mnogo.
i,da,(za sada)srbija CE nazalost imati samo 212 M84...budale uhvatilo praznicno veselje od zapada da se pobaca sve sto je starije od 20godina(ko da su to kola...to su tenkovi,jebote.moze da se remontuje i koristi jos 20godina!!!)pa su onda resili da ih izbace iz upotrebe...ne znam samo cime misle da brane i ovo nesto malo sto nam ostaje od Srbije...yugom?
da se ja pitam,zadrzao bih sve T55 i 1.modernizovao ih-video sam na ovom sajmu koliko T55 moze jos da se koristi i nadogradjuje...ili 2.dao VTI da naprave proizvodnu traku za "Munju"inzenjersko vozilo...i SVAKAKO probao da nastavim sa proizvodnjom M84.
bas cu opet da pogledam Grcku,pa cu da dopisem...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
ne kaze maltene nista!mada,znam da ima jaku vojsku.i da Makedoniji ona po dogovoru obezbedjuje Vazdusni prostor...
a nas su bas nahvalili-jos nabacili slike sa sajma i to ovog skorog-jesmo na 50.mestu u svetu,a u Evropi kao 20.ali ova wikipedia je nasu vojsku vas najvise opisala...spisak tenkova i detalji,spisak aviona i detalji,spisak pesadije i detalji,slika na pretek,ogorman clanak...ako,ako.
e,podsetilo me sad kad sam gledo jos jednom kolke smo budale-da ocemo da prodamo sve T72,legende od tenkova...sta da ti kazem...zato je POTENCIJAL sve sto nasa vojska ima i sto ce imati dokle god se budale malo ne prizovu pameti i ne bacaju pare na svoje plate i izbore...kreteni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6630
Reforme na čelu sa trutom od ministra odbrane .
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
mislim da si upravu @hkj  što se tiče tenkova. naprimer, t-55 bi mogao da se veoma lako preradi u BVP, OT, VIU ili samohodni PVO top, a što ne i u samohodnu haubicu. amerikanci idalje koriste M-113, a mi izbacujemo BRDM-2, MT-LBm, BTR-50 iako možemo da ih modernizujemo. čudno je da nama još ništa nisu poklanjali ''veliki prijatelji'' iz NATO-a, a makedonija i albanija imaju krš naoružanja iz pomoći. izbacivajne t-72 je isto jedna od najvećih gluposti. mislim da bi tenkova 64 modernizovana tenka T-72 (idalje neznam kako se zove modernizacija T-72 koju nudi TRZ Čačak)  i 236 M-84AB1 bilo dovoljno za našu vojsku uz 400 M-80A1 Vidra BVP-a i nekoliko stotina modernizovanih BTR-50, MT-LB i BRDM-2 bilo dovoljno za našu vojsku. @Markoski, slažem se i sa tobom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 08:17:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.108 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.