Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 23:36:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Red Zmaja  (Pročitano 181600 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Svaka cast za post brate, sve sam procitao, samo ne verujem da cu da stignem da odgovorim na sve.

U pravu si za gotovo sve sto kazes.

Templari ili Krstasi su napalili i opljackali Singidunum kada su krenuli u Prvi Krstaski Rat, dakle moguce je da bi bilo sukoba izmedju Templara i pripadnika Reda Zmaja ako je taj red postojao onako kako ga zamisljamo.

Ja bih rekao brate, da su ta delovanja vec u punom jeku, pogledaj oko sebe i vec vidis da smo pukli kao nacija i idemo ka propasti.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1
Zastava Zrenjanin
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Nokia C5
Поздрав свима , Прво морам коментарисати поређење Темплара и Реда Змаја: Веће глупости одавно не прочитах!!!!! Темплари су били пљачкаши није њих интересовала ни вера ни част и Господ Бог него само злато сребро и реликвије, зато су и ишли под "маском" крста и убијали и клали арапски свет а после нас гурнули на ивицу да им бранимо државе!!!!! Ред Змаја је био вођен чашћу и вером у Христа колико сам ја могао да схавтим! и имам једно запажање уједно и питање, ако је Милош Обилић основао Ред Чувара Копља  
Св. Ђорђа како кажете 1318.  онда испада да је Милош 1389.  на Косовском боју имао преко 100год!!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Marche ou Creve!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Nokia 950
Поздрав свима , Прво морам коментарисати поређење Темплара и Реда Змаја: Веће глупости одавно не прочитах!!!!! Темплари су били пљачкаши није њих интересовала ни вера ни част и Господ Бог него само злато сребро и реликвије, зато су и ишли под "маском" крста и убијали и клали арапски свет а после нас гурнули на ивицу да им бранимо државе!!!!! Ред Змаја је био вођен чашћу и вером у Христа колико сам ја могао да схавтим! и имам једно запажање уједно и питање, ако је Милош Обилић основао Ред Чувара Копља  
Св. Ђорђа како кажете 1318.  онда испада да је Милош 1389.  на Косовском боју имао преко 100год!!!!!!!!!

Ako sam negde napisao da je Milos osnova Cuvare koplja Sv. Djordja onda je to slucajna pogreska.
Zasto neuporedjivati ova dva reda ? To sto su oni iskoristili ideju da brane krst a na drugoj strani su ga okaljali to neznaci da se po herarhiji po sastavu i po delovanju nerazlikuju.Ja sam i naveo da je mozda , moja pretpostavka bez dokaza red Zmaja nastao da se brani svetinja . Srbi su kao i Rusi i jos neki hriscanski pravoslavni narodi nasledili kroz vekove staro ucenje da sve sto je svetinja starija to je i mocnija i takva moc odrzava veru , vera koja propoveda mir i stabilnost odrzava naroda je najjace sociolosko oruzje koje se samo odrzava i samo utice na boljitak jedne nacije , pa zato opet bacimo pogled na Rusiju.

S obzirom da smo nase svetinje krvavo branili vekovima tako smo i vekovima bili jedna od velikih i zavidno jakih nacija cim smo to prestali da radimo odmah smo poceli da gubimo.Danas o veri i malo se prica mladi znaju osnovno isto tako i o nasoj istoriji , susti cilj je da se prezivi i ako je moguce da se malo zivi.Porodicne veze,jaki stubovi,koji su se zasnivali na borbi da porodica ostane na okupu da se siri i razvija je zaboravljno,udaljavamo se svesno jednih od drugih u potrazi za boljim zivotom , iz cudnih razloga se osamostavljamo sa idejom da ce mo tako lakse ziveti i jos gore ziveti bolje sa ljudima koji nam nisu porodica.Sve to nas je crkva ucila i vise ne.

Nasi stari znali su da ce onaj ko zeli da unisti Srpstvo morati prvo da unisti veru.Znali su da na sve nacine moraju da je brane a da bi vera ostala jaka morali su da brane predmete koji je cine i ljude koji je pripovedaju i vekovima to je i bilo tako.

Zato mislim da je red Zmaja ili koji god da je to red kako god da se zvao , postojao je sa tim razlogom.

IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.13
Ima nesto u toj vezi.

Jer svakim vecim dogadjajem prvo ciljaju da uniste vjeru da bi srusili identitet naroda,sa zadnja dva rata je cist primjer rusenja narodnog identiteta prek ovjere,cist primjer u Drugom Svjetskom ratu,NDH.

Ako vec gledamo na danasnju situaciju.

Ali danas je svijet prije cuo za Srebrenicu nego za Jasenovac,ne osporavam zlocin naravno,ali to je jedan veliki propust u nasoj skorijoj istoriji,nasom zaslugom ili propagandom,ne znam Smiley
« Poslednja izmena: 05. Feb 2013, 20:24:35 od butters7 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Ja nisam neki pobornik Pravoslavlja kao sto sam vec govorio mnogo puta, jer SPC mora unutar sebe da se ocisti pre nego sto moze da napravi neki pomak sanacije stete koja je izavana erozijom neprijateljskih napada unutar i van nje same. Pravosavlje nikad nije bila "prava" Srpska vera, vec kombinacija Rimskog Carstva (Vizantije) i nesto malo sto su preuzeli od Starih Slovena.  Dakle da bi meni Pravslavlje pasovalo, morali bi da se ponasaju kao bozji ljudi bez obzira u koje bozanstvo veruju. 

Slazem se sa tim da cim se polomi verski most, propada sve ostalo, i to je nazalost ono sto se desilo u Srbiji, jer cak mislim da smo bili suvise zavisni od Pravoslavlja, sto je po meni to dosta i cudno, sa obzirom da prosecan Srbin nekada i sada nije imao mnogo razumevanja po pitanju svoje vere, vec je samo sledio i tvrdio da je vernik.

Sada je sve to tesko popraviti, jer nismo u vremenu kada biblija ili bilo koja knjiga, vera itd pruza odgovore na pitanja.  Sta vise, u tome je i problem, jer odgovora nije nikada ni bilo, nego se sve svelo na puko ponavljanje izraza bez racionalnog razmisljana.  Srbi su upali, i jos upadaju u Zapadne vode, i ta pogana voda ih je i 'pokrstila' zato i pucamo kao nacija.  Mozemo da se raspravaljamo o tome sta je Srpski identitet, ali sta je ostalo od edukacije po bilo kojem pitanju vezanom za Srbe i Srbiju?  Cak sta vise, sve je manje obrazovanja i zelje da se ista nauci, pokaze, dokaze i prenese.

Danas je potreban jedan Red Zmaja da se odbrani Srbija, ali nemamo vise takvih ljudi koji bi preuzeli takvu odgovornost i sa zeljom pokusali da poprave nesto.  Nashe Srbovanje se svelo na velicanje Kraljeva od kojih nista nismo imali, ovih vodja, onih vodja, i zivimo u pogresnoj proslosti.  Sve je to lepo, ali ne gledamo napred, jer ne vidimo dalje od nosa.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 427
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Preporučujem svima odličan roman Aleksandra Tešića Zmaj i Ždral o Čuvarima koplja Svetog Đorđa, Redu Zmaja, Milošu Obiliću, Stefanu Dušanu i silvanima.

« Poslednja izmena: 14. Feb 2013, 12:31:56 od henk.tortura »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
Историјска фантастика, али га вреди прочитати.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Meni je to cudno sto nemamo neke vaznije istoricare koji se posvecuju ovoj temi.  O Templarima su srali vec godinama  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2041
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Red Zmaja je samo zvanicno osnovan 1408 a pre toga dosta pre toga taj red je osnavao,ovo zvuci smesno,Madjarski knez Vlad svima dobro poznat kao Stefan Korvinus ili...gledali ste taj film Smile...neka istrazivanja navode da je red osnovan 620. i da su osnovatelji sa Vladom bili pretezno srpski knezevi,tu se postavlja mnogo pitanja kao sto su''zasto je red osnovan tada''sigurno ne da bi se zezali knezevi Smile vrlo malo informacija ima o tom redu iz 620. godine najverovatnije zato sto je ,a tada se tacno nazivao,''Red crvenog Zmaja'' bio tajnost.
Milos Obilic je osnovao Red sv. Djordja, 1318. godine i oko sebe okupio 12 vitezova uglavnom srba i kao vodja ovog reda zakleo se da ce ubiti svakog turskog vodju koji krene na srpski narod...svrha ovog reda je i bila odbrana srblja od turaka...ako je neko nekada naleteo na forumsku raspravu o tome ko je ubio Murata pa je kao zakljucak dato ''nezna se'' ili nije sigurno da je to bio Obilic neka odmah tim kretenima koji to tvrde popsuje sve po spisku kao sto i ja radim  Smile...tumaceci Tursku istoriju nasao sam podatke da je za vreme boja na Kosovu 12 ratnika uspelo da uleti u nezasticeni kamp Murata i da  je Murat ubijen od nepoznatog ratnika...sada hajde povezite 12 ratnika sa 12 osnivaca Reda Zmaja na celu sa Obilicem btw. svako kiti svoju istoriju pa je u Turskim istoriskim zapisima navedeno da je i Jakub ubijen sa Muratom u tom trenutku dok je po nasoj istoriji Jakuba ubio Bajazit...
Da neskrecem sa pravca bitno je da je Obilic ispunio svoj zavet...i u boju na Kosovu pobedli su Srbi bre jer su turci srbiju osvojili tek 70 godina nakon Kosovskog boja(i ovo me nervira kada kazu da se nezna pobednik boja i slicno)
Obilicev red sv. Dordja mozda nenosi ime RedZmaja ali je obelezije isto kod oba reda tj. isti grb....

Zmaj zakucan na krstu...krst je sveti hriscanski simbol a zmaj bibliska zver....ova slika gore nije znak vec obelezja vitezova iz RZ koje su nosli oko vrata i najcesce su sahranjivani sa njim....

I tek sada dolazimo do 1408. godine kada je ovaj red opet obnovio madjarski kralj Sigmund...neposredno pre obnavljanja reda Osmanlisko carstvo je ponovo pocelo osvajati Balkan pa mozemo da zakljucimo da je svrha obnovljenog reda ista kao i red sv.Dordja a to je zastita od Turaka...oko ovog reda postoje varijacije u srpskoj i madjarskoj istoriji jer mnogi srpski istoricari tvrde da je red 1408. osnovao car Dusan a ne Sigmund btw. te 1408 godine pocela su velika Dusanova osvajanja na Balkanu i te iste godine Dusan je vojno pomogao Sigmunda u osvajanju teritorija na danasnjem prostoru Bosne...Dusan je pomogao Sigmundu kada su mu zapadne zemlje odbile pomoc...i td i td......

Ljudi ako vas interesuje ova tema googlajte malo istrazujte i naicicete na mnogo zanimljivosti ali cete i naici na osporavanja ovog RedaZmaja kao npr. neki englez je napisao da je na Kosovu 12 viteza bilo 11 nemackih vitezova i 1 madjarski  Smile i mnogo slicnih gluposti...ja znam i siguran sam da je Red Zmaja srpsko sveto vitesko drustvo i da postoji i danas i da se oni raspoznaju po Silvanima ili ti SumskimPsima ili danas zvane Zmajare...dacu trag koga nemrzi da istrazueje...nadjite najstarije Srpske porodice i njihove porodicne grbove i povezite ga sa gore datom slikom...ako budete imali srece i nadjete neku od takvih porodica najezicete se saznanjem koji su to ljudi a ja vam mogu reci da ih poznajemo odlicno i da su to nasi danasnji srpski junaci...cela zbrka na proslom forumu nastala je kada smo stigli do ovih saznanja...istoriske cinjenice mogu da komentarisem i dodajem ali dalje od toga neidem...srecno u istrazivanju  Smile
jel si samo pogresio u kucanju ili? ako je osnovao red 1318 koliko je tek onda imao godina u vreme kosovske bitke? :S
IP sačuvana
social share

Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
jel si samo pogresio u kucanju ili? ako je osnovao red 1318 koliko je tek onda imao godina u vreme kosovske bitke? :S
Nisi. Dobrodosao u svet spekulacija
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 23:36:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.