Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 10:21:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Red Zmaja  (Pročitano 181621 puta)
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia N-shurnaest
Sta znam, kakve god da je istorijske podloge ili genetike pas, licno mi se svidja samo ako 'oce da se mazi.   Smile
Ovi krvolocniji su mi interesantni samo u domenu mitologije i fantazije.    Smile
« Poslednja izmena: 09. Avg 2013, 21:11:16 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.07.0
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia 
Hahahaha  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 427
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.116
Turska je odavno oslabila i bavi se unutrasnjih problemima i malim crnim brkatim bilmezima. Osim ako nismo u knjizi Dena Brauna stvarno ne vidim razloga za tajnost autohtone vrste psa. Smile
Ne znam, i meni je to bilo cudno.  Ali opet, govorimo o "tajnom" redu, tako da i dzukci moraju biti valjda u tajnosti, osim ako ih ne kamufliraju sa necim.  Uostalom, Srbi ne vole sami sebe, ni svoju naciju, ni kulturu, ni pismo, a ni jezik, zasto bi voleli jedno kuce?  Mozda su sakriveni od samih Srba, jer imamo bitange koji sikirisu pse jer ne mogu ljude...Bem li ga

Lepo si rekao. Ako je neko pripadnik tajnog društva, a pas koga poseduje je njegov neodvojivi deo,a uz to ima i posebne osobine i simbolizuje srpstvo kao i sam Red, naravno da takvi ljudi neće da otvore njegovu fan stranu na Fejsbuku i traže prijatelje. Naročito ne u okupiranoj zemlji. Pa pođite od sebe,da li biste neku tajnu takve važnosti i tako opasnu podelili sa bilo kim,makar i najboljim prijateljem ili najbližim rodom,suupružnikom,a kamoli sa svakom budalom u zemlji u kojoj je sve na prodaju i gde život ne vredi ni pišljiva boba.

Inače,u Tešićevom romanu Zmaj i ždral ima mnogo lep opis o tome kako pripadnik reda(u ovom slučaju Obilić) ne bira Zmaja,već Zmaj bira njega(to jest štene Silvana mu samo prilazi jer je osetilo da je dostojan da mu bude gospodar). 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia 
Ovo ko sa onim Dragon Rider-om  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Ovo ko sa onim Dragon Rider-om  Smile
Ti cuti, da ti ja ne saljem Silvana na vrata Smiley
Turska je odavno oslabila i bavi se unutrasnjih problemima i malim crnim brkatim bilmezima. Osim ako nismo u knjizi Dena Brauna stvarno ne vidim razloga za tajnost autohtone vrste psa. Smile
Ne znam, i meni je to bilo cudno.  Ali opet, govorimo o "tajnom" redu, tako da i dzukci moraju biti valjda u tajnosti, osim ako ih ne kamufliraju sa necim.  Uostalom, Srbi ne vole sami sebe, ni svoju naciju, ni kulturu, ni pismo, a ni jezik, zasto bi voleli jedno kuce?  Mozda su sakriveni od samih Srba, jer imamo bitange koji sikirisu pse jer ne mogu ljude...Bem li ga

Lepo si rekao. Ako je neko pripadnik tajnog društva, a pas koga poseduje je njegov neodvojivi deo,a uz to ima i posebne osobine i simbolizuje srpstvo kao i sam Red, naravno da takvi ljudi neće da otvore njegovu fan stranu na Fejsbuku i traže prijatelje. Naročito ne u okupiranoj zemlji. Pa pođite od sebe,da li biste neku tajnu takve važnosti i tako opasnu podelili sa bilo kim,makar i najboljim prijateljem ili najbližim rodom,suupružnikom,a kamoli sa svakom budalom u zemlji u kojoj je sve na prodaju i gde život ne vredi ni pišljiva boba.

Inače,u Tešićevom romanu Zmaj i ždral ima mnogo lep opis o tome kako pripadnik reda(u ovom slučaju Obilić) ne bira Zmaja,već Zmaj bira njega(to jest štene Silvana mu samo prilazi jer je osetilo da je dostojan da mu bude gospodar). 
Slazem se brate, samo se nadam da ima tu vise istine nego mistike, ako znas na sta mislim. 
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia N-shurnaest

M, whut ?! 

Ako sam dobro razumeo red je u ono vreme bio tajnovit jer je pas bio oruzje i  orudje srednjovekovnih srba, a ljudi koju su mu pripadali kao sto neko rece su se krili od crkve koja ga nije odobravala. Dakle imas pse zajedno sa vitezovima iz reda + turci + neodobravanje crkve (hint:"paganski simboli reda") = tajnovitost.
Danas:
x+y+z+ ... = tajnovitost  ?!
Dakle zasto bi taj red uopste bio tajnovit danas i sto bi im trebali psi za druge namene sem kulturno-istorijske. Igraju DnD kod drugara cija mama ne odobrava vanskolske aktivnosti?!
Sad malo zbilje. Cak i da je to sada moderan red koji ima odredjeno materijalno-politicku moc i da i maju te pse, tih pasa onda verovatno ne bi bilo malo , jer sa kintom kontam da bi  kao srbofili ,ili sta god, omasovili rasu, a da je tako psi ne bi bili u " tajnovitosti", sobzirom na neki broj. A  koju formu tj. elemenat prostiranja i disciplunu bi taj red uzimao danas . Cime bi se bavili. Mrgodjenjem na Turke?! Hakerisanje Turskih banaka? Izazivanje na dog-fight? Ostrenjem britava
na vasaru u Rumi?

Tesic je napisao roman koji je inspirisan nasom istorijom, nije napisao istoriju srba. Ne razumem kako je to argument koji ide u prilog dokazivanju istorije kao takve. Roman je fiktivan.

Da li neko moze racionalno da objasni zasto bi red postojao danas, a ako bi postojao cime bi se bavio i zasto bi bio tajnovit zbog pasa?

« Poslednja izmena: 11. Avg 2013, 14:00:39 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.95
cijenim da si autentični savremeni moderni mladić.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 22.0
@warboss
Red sam po sebi ne bi bio tajanstven zbog pasa, vec bi psi bili tajanstveni zbog reda...valjda.
Otkud znam, ja kao i ti, zelim da saznam nesto vise o svemu tome.
Tajna drustva su i dalje tajna, iako vise nisu tajna.  To sto je neko Mason, Iluminat, OTO, Thelema ili sta vec, ne znaci da mi znamo sta se tacno odvija iza zatvorenih vrata.  Ja mislim da im to ide u korist.  Pogledaj samo Bush-a, on je mason, i njegov tatica i njegov burazer, i da li iko zna sta oni govore na tim sastancima i sta se u stvari zbiva? Niko do njih samih, dakle to nista ne menja.

Ako mene iskreno pitas, ja mislim da Red ne postoji vise kao Red, mozda ima par osoba koji znaju svoje nasledje i ponose se time, ali ne govore o tome ikome. A i zasto bi?  Vecina ljudi danas u Srbiji nemaju pojma kakvi se zakoni donose u jednoj Skupstini, koja je na televiziji, zasto bi znali bilo sta drugo sto im ne poboljsava zivot iz dana u dan.
Posto nemamo mnogo informacija, spekulisemo, sastavljamo kockice, i ako one na kraju krajeva dokazu da je sve ovo samo mit, i da nista od ovoga vise ne postoji, bar cemo znati na cemu smo.

IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia N-shurnaest
@gottago
Ocekivao sam nesto na temu. Posto argumenata nema, jer verovatno me nisi razumeo, obracas se na licnom nivou.
Nadam se da sad ne zvucim nadobudno, samo sam primetio tvoj ton koji nije neophodan u odbjektivnoj razmeni misli.  Hteo sam samo da kazem da je tema super, ja obozavam mitologiju-kosmogoniju, pogotovo mi je zanimljiva nasa, jer ne tezi idolopoklonstvu kao  i x kultura pre pojave danasnjih masovnih religija, sto je nesto sto je meni daleko prijemcivije zdravije, prirodnije, ne klanjaju se, samo postuju i obozavaju(Totemizam indijanaca, Sintoizam Japanaca...). No ne drzim do toga da su i one jednostavno sjajne. Ali stice se utisak, kako se tema cita,  o nelogicnoj premisi (busnoj ko sito) ) sa koje vecina pristupa konverzaciji, upravo ono sto sam napisao gore.
Pa sam zbog toga postavio par pitanja.
Moje misljenje je da se temi treba postavi sa naucno-obrazovne strane, a ne sa krimi-roman strane koja deluje kao jeftini senzacionalizam koji uslovljava teze citanje teme.

@Raven
@warboss
Red sam po sebi ne bi bio tajanstven zbog pasa, vec bi psi bili tajanstveni zbog reda...valjda.

Znaci red ako postoji tajanstven je iz razloga da bi imali o cemu da pricamo. A psi ako postoje su tajanstveni kako neko ne bi slucajno usao u trag redu preko pasa.  Smile

Ako i postoje odredjeni ljudi koji su potomci ili prosto pripadnici necega slicnom sto je u srednjem veku bio Red Crvenog Zmaja ili kako god, nama (meni) izgleda kako imaju 0 razloga, da drze u tajnosti pse, kao i svoje porodicno stablo. A to kazem jer prostom dedukcijom se stavljam u poziciju nekoga ko je u tom redu , druzbi, sta vec, pa se zapitam. mozd agresim ali eto, niko ne dade nikakav odgovor sem, "pa otkud ja znam".

Da se ne bih ponavljao stacu ovde da ne dosadjujem, nema smisla.
Ovo postaje ovaj fazon ...   Smile
Praticu sa strane. Takoreci.  Znam da je svima laknulo. Smile
« Poslednja izmena: 12. Avg 2013, 08:38:03 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 10:21:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.