Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Razgovarajte sa Burek kuvarima  (Pročitano 190132 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
da li neko zna gde se na proizvodima nalaze ovi zabranjeni aditivi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Hvala je Bogu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1210
Zastava obrenovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson v 600i
Malo sam eksperimentisao juče pa da podelim sa vama:
Sastojci
4 karabataka
1/2 govedje supe u kocki
mešavina sušeog povrća(šargarepa,peršun,celer...)-može i vegeta
morska so (ako ide vegeta onda vrlo malo soli)
prah od sušenih vrganja
5 čena belog luka
glavica crnog luka
1dcl crnog vina
bosiljak
Priprema:
U malo dublji tiganj staviti meso i naliti vodom  ,dodati sušeno povrće,so,beli luk ali na krupno isečen,malo maslinovog ulja, mleveni crni biber i bosiljak.To sve neka se polako dinsta uz povremeno okretanje mesa.
Pripremiti bujon od govedje supe ali u njega pred kraj dodati 4-5 kašičica praha od vrganja.
Kada je meso već pri kraju dinstanja prebaciti ga u vatrostalnu činiju a u tiganju u kome se spremalo dodati 3-4 kutlače bulona i 1dcl crnog vina pustiti da malo vri na tiho a za to vreme na krupne režnjeve iseći glavicu crnog luka i posuti po mesu.Sadržajem iz tiganja preliti meso i peći u rerni nekih dvadesetak minuta na 200 stepeni.(rernu pre toga zagrejati)
Uz ovo jelo služiti  obareni krompir ili pirinač
Prijatno
IP sačuvana
social share
Au al ima smarača i debila pa to je strasno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 1552
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 
@ dok...to sa karabatacima zvuči odlično..moraću da probam.... Smile
IP sačuvana
social share
Seren Kjerkegor:
" Samo onaj ko u tekobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
 voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
dali neko zna recept za kobasice
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
 :help:potreban recept za domace kobasice
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia the best
Ovo sam nasla...

Napomena:

* Količina začina zavisi isključivo od vašeg ukusa.

* Tanko crevo svinje je dugačko oko 16 metara, a debelo oko 9 metara. Creva treba iseći na komade koji odgovaraju pripremljenoj količini mase kojom ćete ih puniti (naravno, nakon što su creva detaljno očišćena).

* Pre sušenja u dimu, kobasice treba dobro ocediti od vode. Posle dimljenja, držati ih u prostoru koji ima dovoljno svežeg vazduha.

Domaće kobasice
Za domaće kobasice se uzima meso od vrata i trbuha svinje. Ako se koristi cela uhranjena svinja, za kobasice se uzimaju i delovi mesa sa glave, kao i oni koji se skidaju sa slanine. Meso sitno iseći, posoliti, pobiberiti, dodati papriku i beli luk. Masu dobro izmesiti. Specijalnim levkom ispuniti očišćeno tanko crevo mesom. Gotove kobasice nanizati tako da iz njih iscuri sva voda. Sušiti u sušnici 8 dana.

Domaće sušene kobasice
Za ove kobasice se uzima meso od kolenica i dodaje 1/3 govedine. Meso samleti i na svaki kilogram dodati 200 grama slanine, soli i 6 kašika vode u kojoj je prethodno bio natopljen beli luk. Meso dobro izmešati i ostaviti 24 sata. Sutradan dosoliti i staviti po ukusu biber, majoran... Levkom ispuniti creva, a kobasice ostaviti u sušnici samo jedan dan. Ove kobasice treba brzo trošiti.

Sveže kobasice
Svinjsko meso iseći na tanku parčad. Na 2 kg mesa staviti 500 grama sitno nasečene slanine. Mesu dodati so, biber i vodu u kojoj je bio natopljen beli luk. Sve još jednom promešati i u pomenutu količinu dodati još 2,5 dl čiste vode. Dobro izmesiti i ovom masom ispuniti creva. Kobasice držati na hladnom mestu i brzo trošiti.

Sremske kobasice
Za ove kobasice se uzima meso od trbuha i buta i dodaje 1/3 govedine. Meso sitno iseckati, veliku glavicu belog luka tučkom isitniti i potopiti u 5 dl vode. Ostaviti da odstoji, ocediti vodu i sipati je u meso. Dodati so, biber, majoran i sl, a ako želite ljute kobasice, sa mesom treba samleti i pomešati 1-2 ljute paprike. Meso rukama dobro izmesiti, pa dobijenom masom napuniti tanka creva. Ove kobasice treba da stoje na dimu dve nedelje.

Masa za domaće leskovačke kobasice
za 2kg domaće kobasice potrebno je:
1,2kg svinjskog mesa (može malo masnije) - najbolje od rebara
0,8kg junećeg mesa od prsa ili od vrata.

meso se samelje krupnije, doda se so, aleva paprika, sitno seckan beli luk i obavezno najkvirc. masa se meša i ujednačuje. nalevak za kobasicu obložiti svežim crevima koja prethodno treba da stoje u vodi.

pečenje kobasice:
na tihoj vatri 8-10 minuta. prehodno izbušiti kobasicu na par mesta.
« Poslednja izmena: 26. Jan 2007, 15:22:17 od glviki »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 166
Zastava Pancevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
SonyEricsson k608i
Ja bih samo da zamolim da mi neko od vas napise recept za jednostavnu domacu toplu cokoladu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
1 l mleka
1 vanila stapic
2 kasike secera
200 g crne cokolade

Staviti mleko sa šećerom i uzduž presečenim vanila štapićem da provri.
Skloniti sa šporeta, izvaditi vanilu, a malo mleka sipati preko usitnjene čokolade.
Dobro izmešati da se čokolada otopi, sipati u to ostatak mleka. Ostaviti da se ohladi.
Pred služenje ugrejati, ali ne dozvoliti da vri. Umutiti malo mikserom, sipati u šolju i poslužiti.

p.s. simpa ti je avatar  Smile taj je bio moj prvi  Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
mob
Nokia the best
moze i ovo   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.