Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Ravna gora" - uskoro nova serija na RTS-u  (Pročitano 70472 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Можемо да причамо о томе како је серија лоша јер се ништа не дешава и снимају непотребне глупости, али је далеко већи проблем што се већ после две епизоде виде почетничке грешке и погрешна интерпретација догађаја, управо зато што се серија даје под паролом откривања истине. Краљ је бомбардовање дочекао у подземном склоништу а не у кревету, Черчил 1941. није био сер, Сипски канал је заузет за кратко време скоро без метка а не са 20 тона динамита, војска је била скоро ненаоружана и недисциплинована а овамо нам приказују лика који се у стилу Рамба буди и за 0.5 репетира пушку.

Што неко рече горе, боље да се серија назове "Таралићи у вихору Другог светског рата", јер генерално, гледали смо оца и мајку како јуре летке по ливади, деду који спава до 5 ујутру, једног сина комунисту који спашава врапце по Београду, другог сина четника који се пола сата згражава док гледа како је нападнут канал и још исто толико вози бицикл... Још сад кад уследи неки јадан заплет, удариће брат на брата и тако нека патетика, баш ће бити онако неочекивано. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
To zadnje je pokradeno od Copica...

U jednoj od svojih knjiga... on prica o ocu koji jednog sina salje u cetnike, a drugog u partizane... i pismima koje oni salju jedan drugome kada dodje do smene vojski u selu... Vremenom pisma postaju ostrascena (zbog cega je Copic i zapadao u probleme, jer se stalno podsmevao tom insistiranju da "nema Boga u komunizmu"), ali se uvek zavrsavaju recima da onaj drugi cuva kucu i kravu...   Smile

Inace, kako su pricali moji matori... to uopste nije bilo daleko od istine...
To je ona sjajna seljacka promucurnost Smiley

« Poslednja izmena: 18. Nov 2013, 12:59:21 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Знам, "Глуви барут". Обожавао сам Ћопића, као клинац сам прочитао све његове књиге за децу, али сам престао да га волим када сам порастао. Режимски пропагандни писац. Мада ни данас не знам да ли је писао оно што му је било на срцу или оно што су му наредили да пише. Заправо, да ли је знао да пише комунистичке лажи.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
I ono sto me na kraju kopka... Bajic je odrastao i radio u SFRJ u kojoj se puno polagalo na ratne filmove... Postojao je citav kult...
Kako nista nije pokupio iz tog vremena? Ti filmovi su uspeli da povezu price obicnih ljudi, njihove unutrasnje borbe i akcione sekvence...
Ako vec ispravljamo krive Drine, zasto isti format nije moguce primeniti samo sa pricom iz drugog ugla?

Dalibore, bacaj bombe Smile

nije moguće primeniti, zato što je serija snimana za siću, i onda nema para za prave akcione sekvence... recimo za tenkove, avione, gomilu statista koji bi glumili nemce, pa još svima njima da se podeli oružje... ovako samo gledamo kako odnekud padaju mine na srpske rovove i oficire koji se pitaju 'ko nas to gađa' (i ja se isto pitam sve vreme), što liči više na prvi nego na drugi svetski rat... stvarno očekujem da kad bude snimao užičku republiku montira svoje snimke sa arhivskom građom, borisom buzančićem koji viče ima li tko živ, deder slavko dete dodaj mi još jednu bombu itd...
pa onda da pokrije taj nedostatak potencira više nego što treba jeftine sekvence, samo što i one deluju potpuno odsečeno od sveta, ko da ih izvode na pozorišnoj bini, sa sve kulisama... a i ne umeju da glume, i imaju glupe replike, poput 'bogo moj'... zadaviću televizor ako još jednom čujem tu rečenicu Smile

Знам, "Глуви барут". Обожавао сам Ћопића, као клинац сам прочитао све његове књиге за децу, али сам престао да га волим када сам порастао. Режимски пропагандни писац. Мада ни данас не знам да ли је писао оно што му је било на срцу или оно што су му наредили да пише. Заправо, да ли је знао да пише комунистичке лажи.

ima ona pričica u Doživljajima Nikoletine Bursaća kad nikoletina pokušava da objasni majci kako bog u komunizmu više ne postoji, a ne uspeva da ubedi ni nju ni sebe Smile nikad nisam imao utisak da je Ćopić režimski pisac, naravno pisao je o NOB-u i partizanima, ali je bio daleko od veličanja komunizma, bar u onome što sam ja čitao... doduše nisam mnogo...
« Poslednja izmena: 18. Nov 2013, 13:15:07 od dzonipascal »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15

Pa ne znam sta su lazi...

U BiH i Hrvatskoj medju Srbima i nekim drugim lokalcima... partizani zaista jesu bili jedini otpor Nemcima...  Smile

I ono sto me na kraju kopka... Bajic je odrastao i radio u SFRJ u kojoj se puno polagalo na ratne filmove... Postojao je citav kult...
Kako nista nije pokupio iz tog vremena? Ti filmovi su uspeli da povezu price obicnih ljudi, njihove unutrasnje borbe i akcione sekvence...
Ako vec ispravljamo krive Drine, zasto isti format nije moguce primeniti samo sa pricom iz drugog ugla?

Dalibore, bacaj bombe Smile

nije moguće primeniti, zato što je serija snimana za siću, i onda nema para za prave akcione sekvence... recimo za tenkove, avione, gomilu statista koji bi glumili nemce, pa još svima njima da se podeli oružje... ovako samo gledamo kako odnekud padaju mine na srpske rovove i oficire koji se pitaju 'ko nas to gađa' (i ja se isto pitam sve vreme), što liči više na prvi nego na drugi svetski rat... stvarno očekujem da kad bude snimao užičku republiku montira svoje snimke sa arhivskom građom, borisom buzančićem koji viče ima li tko živ, deder slavko dete dodaj mi još jednu bombu itd...
pa onda da pokrije taj nedostatak potencira više nego što treba jeftine sekvence, samo što i one deluju potpuno odsečeno od sveta, ko da ih izvode na pozorišnoj bini, sa sve kulisama... a i ne umeju da glume, i imaju glupe replike, poput 'bogo moj'... zadaviću televizor ako još jednom čujem tu rečenicu Smile

Nasa drzava je ustupila resurse Zandarmerije za potrebe snimanja jednog muzickog spota sumnjivog kvaliteta. 
O ovome se prica vec 2 godine... hvale se da je snimano nekim posebnim tehnikama... da je fotografija fantasticna... bla.. bla.. eto ... neki ga porede sa Mihalkovim...
Plus... gomila stvari je mogla da bude reciklirana iz prethodnih serija MirJam jer pokrivaju isti vremenski period...

Dijalozi su zaista katastrofa...
I to potenciranje da samo "komunjare" kritikuju seriju... i ponovono uvlacenje u tu vecitu podelu partizani-cetnici, 70 godina posle dogadjaja...

Prf... zaista...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Mozda je i bolje sto nema para zamisli da mu je neko dao 10 miliona i on napravi neko slicno smece samo sa vise statista i bombi a kontekst ostane isti.Nego znas sta se ja pitam,koji nas reditelj bi mogao po vasem misljenju da izvuce fenomenalnu ratnu seriju,bez patetike i metafora kao recimo Band of Brothers,meni ne pada niko na pamet?
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
ima ona pričica u Doživljajima Nikoletine Bursaća kad nikoletina pokušava da objasni majci kako bog u komunizmu više ne postoji, a ne uspeva da ubedi ni nju ni sebe Smile nikad nisam imao utisak da je Ćopić režimski pisac, naravno pisao je o NOB-u i partizanima, ali je bio daleko od veličanja komunizma, bar u onome što sam ja čitao... doduše nisam mnogo...

Да, а касније има и она епизода када покушава да објасни чети да су муслимани наша браћа. Писао је, како није, писао свашта о четницима и Дражи, представљао их као стоку, писао о краљу као издајнику. У Магарећим годинама, дечјој књизи, описује како су сви у интернату били добри другови а само је један био тужибаба и улизица, а касније су сви они били у партизанима, док је мош мисити, онај један тужибаба био у четницима и држао везу са Италијанима. Класична пропаганда од малих ногу, да се још деца са 10 година уче да су сви лоши људи на свету - четници.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Nasa drzava je ustupila resurse Zandarmerije za potrebe snimanja jednog muzickog spota sumnjivog kvaliteta.  
O ovome se prica vec 2 godine... hvale se da je snimano nekim posebnim tehnikama... da je fotografija fantasticna... bla.. bla.. eto ... neki ga porede sa Mihalkovim...
Plus... gomila stvari je mogla da bude reciklirana iz prethodnih serija MirJam jer pokrivaju isti vremenski period...

Dijalozi su zaista katastrofa...
I to potenciranje da samo "komunjare" kritikuju seriju... i ponovono uvlacenje u tu vecitu podelu partizani-cetnici, 70 godina posle dogadjaja...

Prf... zaista...  Smile

Ali to je patriotski spot patriotskog benda Smile mislim da su oni neki lični prijatelji s Dikićem ili kim već, pa je to tako prošlo... a Bajić nema nikog sem pokojnog Tijanića Smile
mislim da on sam sebe poredi s Mihalkovim, to se ne važi Smile
kostimi i scenografija su mogli, ali uniforme, oružje, pogotovo krupnije naoružanje teško... zadnji pravi ratni film smo snimili tamo negde 80-ih, sve što je od njih preteklo davno je u starom gvožđu...

što je najgore, sad kad krenu da mu kritikuju seriju, braniće se da ga napadaju po ideološkoj osnovi... a serija mu je ustvari govanjce Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 5
Stvarno mi nije jasno sta su ljudi ocekivali od ove serija  Smile Pogledao sam 1. epizodu i manje sranje nego sto sam ocekivao,na stranu sto sam jedva budan ostao  Smile
Sad se javljaju gugl istoricari da kazu nije tako bilo nego ovako,dezurni branioci srpstva da kazu da nista ne valja i sl.
Bajic je jedan prosecan glumac i katastrofalan reziser a to sto vi vise pricate o seriji znaci da vredi nesto  Smile
Tako da cu da nastavim da gledam  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Јеси гледао Braveheart са Мелом Гибсоном? То је историјски филм који беле везе са историјом нема, само историјске личности и градове. Само са тиме нико није имао проблем јер је одмах стављено до знања да је филм слободна интерпретација.

Овде је проблем зато што је наглашено како се снима истинит филм у консултацији са историчарима, а основне ствари нису испоштоване. Не можеш снимати експлзије кад их није било.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.