Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ratno Sarajevo - logor za Srbe  (Pročitano 73142 puta)
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
HTC Topaz
ma tiger extra nam je bilo, ima ona pjesma: "ja sam rodjen u sarajevu, igram klikera u podrumuuuuu"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
Znam ja Dino kako je to bilo...i ja sam igrao se klikera u bunkeru...samo hvala Bogu ne dugo!
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Ratno Sarajevo je bilo logor za sve ljude, pogotovo za Srbe. Ja sam došao do spiska koji je sastavio MUP RS, tamo piše da je u Sarajevu ubijeno 2435 Srba, a da se kao nestalo vodi 575 osoba. Ukupno 3010 osoba srpske nacionalnosti. Da li je ovaj broj tačan ili nije, o tome se može polemisati, isto kao i sa brojem ubijenih muslimana u Srebrenici. Meni ova cifra deluje realno, znajući da je pre rata na teritoriji grada Sarajeva živelo 157.526 osoba srpske nacionalnosti i da mnogi od njih nisu uspeli da napuste grad na početku rata. Čak je u toku rata "lojalni" Srbin, član Alijinog predsedništva Mirko Pejanović, na sednici predsedništva upitao Aliju o ubistvima sarajevskih Srba i izneo cifru od takođe 3000 ubijenih. Na to mu je Alija odgovorio da je čuo o "pojedinačnim" slučajevima, ali da ne može da se diskutuje o toj temi, zato što Pejanović nije formalno podneo "potrebne" materijale i dokumente, kako to propisuje poslovnik o radu predsedništva RBiH, da bi se ta tema uvrstila kao tačka dnevnog reda sednice. Mirko Pejanović se obratio i MUP-u i tamo mu je rečeno "da su istrage u toku". U tom Sarajevu je na sred ulice izrešetan sin bosanskog generala Jovana Divjaka,
šta onda reći kako su prolazili obični građani srpske nacionalnosti, nepoznati u široj javnosti.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
alija nije mogao da diskutuje o toj temi na sednici ,a da je bila tema o muslimanima onda bi sigurno drzao disertaciju i ne bi mu bili potrebni matrerijali i dokumenti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Nagnut nad najnovijim Preliminarnim spiskom ubijenih Srba u Sarajevu u periodu od 1992 do 1995, koji je, uoči samih pregovora o jedinstvenoj policiji, sastavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i objavilo na svojoj internet stranici, Jasmin Odobašić, načelnik Komisije za nestale osobe FBiH - možda jedini čovjek u ovoj zemlji koji se analitički bavi proučavanjem ovakvih "publikacija" - pokazuje prvu stranicu i kaže: "Evo, među prvih osam tobože ubijenih sarajevskih Srba, već sam našao troje koji uopće nisu iz Sarajeva"

Dok prebire spisak, na kojem se našlo čak 2435 imena Srba koji su navodno ubijeni u Sarajevu za vrijeme njegove opsade od strane srpskih vojski i paravojski, u Komisiji zvoni telefon Sa druge strane žice je Divna Crnogorac, Sarajka čiji je muž poginuo 1993 godine Plačnim glasom govori: "Čujem da je MUP RS-a na spisak ubijenih Srba u Sarajevu stavio mog muža On jeste ubijen, ali od srpske strane! Bio je vojnik Armije BiH i poginuo je na Dobrinji V, 3 augusta 1993 Prvo smo ga sahranili u dvorištu, a onda je, 1996 godine, Armija njegovo tijelo prenijela na groblje Lav"

I, zaista, na spisku je, pod rednim brojem 221, Divnin suprug Ratko Crnogorac i uz njegovo ime objašnjenje kako je "ubijen na Dobrinji III, a tijelo mu zakopano na groblju Sveti Marko"!?

Divna Crnogorac moli Komisiju za nestale FBiH da joj pomogne ime njenog muža skinuti sa tog spiska Oni obećavaju da će uraditi sve što mogu, ali vrte glavom Jer znaju da takve intervencije, otkako srpska strana pravi spiskove ubijenih i nestalih u Sarajevu, a to je, po pravilu, svaki put kad se nad RS-om nadvije kakav "bauk" integracije, ne daju ama baš nikakvog rezultata Jednostavno, čak i kad se i živ čovjek pojavi pred tvorcima ovakvih enciklopedija mrtvih, njega se ne briše Jer, sastavljači spiskova naivno vjeruju da zločin nije zločin ukoliko nema bar nekoliko hiljada mrtvih glava!

Živi među mrtvima Tom logikom rukovodio se i Marko Mikerević, Sarajlija od 1954, koji je rat proveo u tom gradu, pa čak bio član Sudskog vijeća u Okružnom vojnom sudu u nekadašnjoj kasarni "Viktor Bubanj" 1994 godine Ovaj nosilac Spomen-plakete Grada Sarajeva i Ordena za vojne zasluge sa srebrenim mačevima, koji mu je dodijeljen ukazom Josipa Broza Tita, u Doboju 2004 objavio je knjigu Sarajevski kazani smrti, koja je navodno svjedočanstvo o 845 ubijenih Srba u Sarajevu tokom opsade

Koristeći informacije svih relevantnih institucija u zemlji, te podatke Međunarodnog crvenog križa, Jasmin Odobašić je zaključio da je u Sarajevskim kazanima smrti čak 411 imena Srba koji uopće nisu iz Sarajeva, niti su kad u njemu živjeli, da je deset navedenih osoba živo, a 177 uopće nije evidentirano ni u jednoj matičnoj knjizi rođenih! U istoj knjizi spominju se imena 17 osoba koje su nekad živjele u BiH i iz nje se iselile prije početka rata, dok se u 70 slučajeva ime jedne te iste osobe ponavlja po dva ili tri puta, s tim da je svaki put adresa stanovanja različita, kao i mjesto i način navodne egzekucije...

i tako to ide sa ovim spiskovima,prave ih ljudi kojima nije u interesu da znaju koliko je neduznih civila izgubilo zivot.ovo je zalosno ljudi

zalosno je to sto te moderatori pustaju da postujes ovakve tekstove.

ali necemo o tebi.

ajde da uzmemo tvog jedinog analiticara, jaska.

okrene covjek prvu stranu i kaze "e ti nisu iz sarajeva"
gospodja supruga preminulog srbina sehida trazi da se skine njegovo ime.

a spisak se ne zove "spisak srba iz sarajeva koji su poginuli u sarajevu" ni spisak srba koji se nisu borili za muslimane...
bitno je da je jasko jedini analiticar i da divna placnim glasom kaze...

na to vam se i svodi sva analitika i znanje... na placne glasove... i instant analiticare. 

IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 5800xpress
Citat
zalosno je to sto te moderatori pustaju da postujes ovakve tekstove.

ali necemo o tebi.

ajde da uzmemo tvog jedinog analiticara, jaska.

okrene covjek prvu stranu i kaze "e ti nisu iz sarajeva"
gospodja supruga preminulog srbina sehida trazi da se skine njegovo ime.

a spisak se ne zove "spisak srba iz sarajeva koji su poginuli u sarajevu" ni spisak srba koji se nisu borili za muslimane...
bitno je da je jasko jedini analiticar i da divna placnim glasom kaze...

na to vam se i svodi sva analitika i znanje... na placne glasove... i instant analiticare. 

mislim da imam puno pravo da postam ono sta ja hocu,ima moderator za dirigovanje.drugo,svako ima pravo na svoje misljenje,ako se moje kosi sa tvojim,primi to kao debatu,nemoj traziti izgovor kako ovdje nevalja nista,a kod vas med i mlijeko.
drugo,fakat neznam ko sve pravi te spiskove,trebao bi i ti napraviti jedan Smile
« Poslednja izmena: 10. Jan 2007, 00:39:38 od vlado85 »
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Evo ja cu napraviti jedan za stradale Bosnjake u Srebrenici...  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
@hupa supa

pa nije to tvoje misljenje, to je tekst.
a ne mozemo raspravljati o tekstu koji je tako supalj i jednostran, mislim, mozemo, ali na nacin na koji sam ti odgovorio.
a ako vec postujes takve stvari, trebalo bi da stojis iza toga. kazes, "primi to kao debatu" a sam vjecito izbjegavas da se ukljucis u pricu,
evo,
"nemoj traziti izgovor kako ovdje nevalja nista,a kod vas med i mlijeko"

sta ti to znaci, cime sam te naveo da to napises? to nema veze ni sa temom ni sa ovim sto sam ti odgovorio. kakav izgovor?

reci, jesam li u pravu ja ili jasko? ili je, ipak, do tebe, koji postujes takav tekst na ovoj temi? sta ce biti?

IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
Evo jedna mala vijest o tome kako se netko danas osjeca ugrozen u Sarajevu....

Odlasci iz Sarajeva

10. januar 2007. | 14:53 | Izvor: FoNet
Sarajevo -- Predsednik Helsinškog komiteta BiH Srđan Dizdarević žali zbog odlaska dvoje Hrvata iz Sarajeva zbog diskriminacije.

Profesor Dragoljub Stojanov seli se iz Sarajeva u Rijeku, gde će predavati na tamošnjem Ekonomskom fakultetu, a operska pevačica Gertruda Munitić u Zagreb. Kao razlog takve odluke navode diskriminaciju u sredini u kojoj žive i rade.

Dizdarević je ocenio da odgovornost za njihov odlazak snose bošnjačke stranke, islamska zajednica i atmosfera koja vlada u Sarajevu.

"Ja mislim da postoje dva nivoa. To je i većinski narod koji je u Sarajevu i koji snosi odgovornost za atmosferu koja u gradu vlada, a samim tim je tu odgovornost i nacionalističkih stranaka sa bošnjačkim predzankom i islamske vjerske zajednice koja takođe tu ima svoj udio".

"Dva su nivoa odgovornosti: jedan je opšti, onaj koji stvara atmosferu, a drugi su konkretni ljudi koji su egzekutori jedne neprihvatljive politike", rekao je Dizdarević.

Stojanov je rekao novinarima da je izložen ponižavanjima i diskriminaciji zato što je Hrvat. "Iz Sarajeva sam otišao jer više nisam mogao da podnesem šikaniranja kojima sam bio izložen u posljednje dvije godine", rekao je Stojanov.

On je dodao da ne može i da mu je teško da kaže da je proteran isključivo po nacionalnoj osnovi, ali da sve upućuje da je upravo tako.

Stojanov je rekao i da su ga kolege na Ekonomskom fakultetu nazivale četnikom, odnosno ustašom, jer se izjasnio kao Hrvat.

"U početku nisam obraćao pažnju na to. Objašnjavao sam sebi da su to pojedinačni slučajevi. Međutim, problem je u tome što niko od kolega i članova akademske zajednice nije reagovao i stao u moju odbranu. Odlučio sam da više nema smisla to proživljavati", rekao je Stojanov, a prenose mediji u BiH.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
stojanov se seli iz sarajeva samo zato sto se covek izjasnio kao hrvat,covek je svoje godine zivota proveo tamo i sada sve to napusta,uzas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.