Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ratno Sarajevo - logor za Srbe  (Pročitano 73136 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 5800xpress
Nagnut nad najnovijim Preliminarnim spiskom ubijenih Srba u Sarajevu u periodu od 1992 do 1995, koji je, uoči samih pregovora o jedinstvenoj policiji, sastavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i objavilo na svojoj internet stranici, Jasmin Odobašić, načelnik Komisije za nestale osobe FBiH - možda jedini čovjek u ovoj zemlji koji se analitički bavi proučavanjem ovakvih "publikacija" - pokazuje prvu stranicu i kaže: "Evo, među prvih osam tobože ubijenih sarajevskih Srba, već sam našao troje koji uopće nisu iz Sarajeva"

Dok prebire spisak, na kojem se našlo čak 2435 imena Srba koji su navodno ubijeni u Sarajevu za vrijeme njegove opsade od strane srpskih vojski i paravojski, u Komisiji zvoni telefon Sa druge strane žice je Divna Crnogorac, Sarajka čiji je muž poginuo 1993 godine Plačnim glasom govori: "Čujem da je MUP RS-a na spisak ubijenih Srba u Sarajevu stavio mog muža On jeste ubijen, ali od srpske strane! Bio je vojnik Armije BiH i poginuo je na Dobrinji V, 3 augusta 1993 Prvo smo ga sahranili u dvorištu, a onda je, 1996 godine, Armija njegovo tijelo prenijela na groblje Lav"

I, zaista, na spisku je, pod rednim brojem 221, Divnin suprug Ratko Crnogorac i uz njegovo ime objašnjenje kako je "ubijen na Dobrinji III, a tijelo mu zakopano na groblju Sveti Marko"!?

Divna Crnogorac moli Komisiju za nestale FBiH da joj pomogne ime njenog muža skinuti sa tog spiska Oni obećavaju da će uraditi sve što mogu, ali vrte glavom Jer znaju da takve intervencije, otkako srpska strana pravi spiskove ubijenih i nestalih u Sarajevu, a to je, po pravilu, svaki put kad se nad RS-om nadvije kakav "bauk" integracije, ne daju ama baš nikakvog rezultata Jednostavno, čak i kad se i živ čovjek pojavi pred tvorcima ovakvih enciklopedija mrtvih, njega se ne briše Jer, sastavljači spiskova naivno vjeruju da zločin nije zločin ukoliko nema bar nekoliko hiljada mrtvih glava!

Živi među mrtvima Tom logikom rukovodio se i Marko Mikerević, Sarajlija od 1954, koji je rat proveo u tom gradu, pa čak bio član Sudskog vijeća u Okružnom vojnom sudu u nekadašnjoj kasarni "Viktor Bubanj" 1994 godine Ovaj nosilac Spomen-plakete Grada Sarajeva i Ordena za vojne zasluge sa srebrenim mačevima, koji mu je dodijeljen ukazom Josipa Broza Tita, u Doboju 2004 objavio je knjigu Sarajevski kazani smrti, koja je navodno svjedočanstvo o 845 ubijenih Srba u Sarajevu tokom opsade

Koristeći informacije svih relevantnih institucija u zemlji, te podatke Međunarodnog crvenog križa, Jasmin Odobašić je zaključio da je u Sarajevskim kazanima smrti čak 411 imena Srba koji uopće nisu iz Sarajeva, niti su kad u njemu živjeli, da je deset navedenih osoba živo, a 177 uopće nije evidentirano ni u jednoj matičnoj knjizi rođenih! U istoj knjizi spominju se imena 17 osoba koje su nekad živjele u BiH i iz nje se iselile prije početka rata, dok se u 70 slučajeva ime jedne te iste osobe ponavlja po dva ili tri puta, s tim da je svaki put adresa stanovanja različita, kao i mjesto i način navodne egzekucije...

i tako to ide sa ovim spiskovima,prave ih ljudi kojima nije u interesu da znaju koliko je neduznih civila izgubilo zivot.ovo je zalosno ljudi
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ajoj boze dragi,ispade da su u sarajevu ginuli samo muslimani a srbe da je svaki metak zaobilazio,kako da ne?!svaka smrt srbina izmisljena ili ne bitna posto je u pitanju srbin ,a ne razmislja se da je on samo u tom trenutku bio covek kao i svi ostali!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 5800xpress
ajoj boze dragi,ispade da su u sarajevu ginuli samo muslimani a srbe da je svaki metak zaobilazio,kako da ne?!svaka smrt srbina izmisljena ili ne bitna posto je u pitanju srbin ,a ne razmislja se da je on samo u tom trenutku bio covek kao i svi ostali!
nije nista ispalo.ja nikada nisam rekao da nisu vrseni zlocini nad srbima,a sto se tice sarajeva vise ih je poginulo od cetnickog granatiranja nego od "muslimanskih" ekstremista.to ja govorim.a ovi spiskovi samo pokazuju ko sta radi i kako radi.ovo su samo neki segmenti koji upadaju u oci nekome ko se imalo interesuje za ovu temu.zlocine nemozemo sporiti,desili su se,trebamo nauciti jedni drugima da prastamo,a ovo baljezganje upitnih ljudi koji pisu ove silne spise treba da u najmanju ruku bude stid!
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Kako je onda tek sa Bosnjacima pobijenim u Srebrenici... Cuo sam da neki i dalje glasaju na izborima.  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
verujem da su srbi puno stradali u sarajevu i da im nije bilo lako ziveti u ratnim okolnostima
« Poslednja izmena: 08. Jan 2007, 17:12:59 od pehar »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
Evo peharice neznam di si zivjela ali ja sam naprimjer zivio i u Bosni prije rata...tu su 92. vecina Srpskog stanovnistva znali gdje ce se bombardovati...ja i moja obitelj smo imali srece sto imamo Srba u obitelji koji su nam lijepo prije bombardovanja govorili gdje da NE idemo jer ce biti granata...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@tiger2005
imao si licno iskustvo da su ti srbi pomogli i drago mi je da cujem nesto lepo i o srbima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
@tiger2005
imao si licno iskustvo da su ti srbi pomogli i drago mi je da cujem nesto lepo i o srbima

Imao sam licno iskustvo jer mi je tetak i tetka i jos neki u obitelji Srbi jedino zbog toga...a njegov bratic od tetka dodje u kavanu od mog strica i kaze eh da ti nije sestra udata za mog rodjaka sada bi ti gorila ta kavana... znaci kako god vidis moja sreca je sto smo imali Srba u Obitelji...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
HTC Topaz
@peharice
cijenim tvoje misljenje, ali ne mogu ga smatrati validnim, jer ti nisi bila u sarajevu za vrijeme rata  Smile jeste im bilo tesko, ali ne zbog gradjana sarajeva, nego zbog idiota sa okolnih brda
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Ama ljudi svakome je bilo tesko,a pogotovo u Sarajevu, i Srbima i muslimanima i Hrvatima...tu je bilo najvise mijesovitih brakova u cijeloj Jugi pa zamislite kako je njima bilo....zalosno sto se sada prepucava ovdje kome je gore bilo...svako je na svoj nacin propatio te dane u tom okupiranom Sarajevu...i kako sami znate mislim na neke pojedince Srpske nacije na forumu oko brda su bili Srpski polozaji koji su gadjali taj grad CETRI PUNE GODINE....ja neznam dali vi to vama mozete zamisliti sta znaci cetri godine trpiti taj pakao,ja nemogu ali sigurno mislim da je uzas za bilo koga tko je morao da ostane ili nije zelio da napusti svoje rodno mijesto...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.