Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ratko Mladić se krije u Srbiji  (Pročitano 41930 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
@kokota,
...da nepitam bez veze,a?  Smile

ne znam sta, ali ako je za mene pitanje, slobodno pucaj Smile

Ako je da li bih "predao djenerala" za 10 milki, ne bih. Uradio bih to besplatno. Prethodno bih mu pljunuo u facu sa zadovoljstvom.
...vidi to sto si za moje pojmove izdajnik,nemoras da budes i licemer?
ok.tvoje pravo da nekoga volis ili ne,ali da stvar postavljas na takav nacin,ne ide.
jer,bas taj novac je razlog zbog kojeg bi,izdao i pljunuo srpskog djenerala.
za tebe je on personifikacija,svega loseg sto ti se desilo od kada mozes sam da rasudjujes i prosudjujes,normalno ima tu jos krivaca po tebi,ali on je jedan od vrhovnih,zar ne?
on je jedan od krivaca,tvoje eventualne lose finansijske situacije,ili teskog zivota u vreme sankcija.......
dakle ekonomski razlozi su pokretaci tvoje mrznje prema djeneralu.
tako,da tih 10.000.000$ cisto sumnjam,da bi ih se odrekao ilio da nisu okidac u erupciji tvoje mrznje?
mlad si,student si,razmisli,da li se Francuzi stide svog najpoznatijeg vojskovodje,koji je Evropu natopio krvlju?
ili,da li se Madjari tvojih godina osecaju ruzno,na spomen da je Atila bic boziji,njihov.....primera je mnogo,ali su neuporedivi sa nasim primerom naseg generala.za razliku od ovih drugih,nas(ukoliko nisi Srbin onda moj)general je samo branio nas ili (moj) narod.
think about,a little  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
@kokota,
...da nepitam bez veze,a?  Smile

ne znam sta, ali ako je za mene pitanje, slobodno pucaj Smile

Ako je da li bih "predao djenerala" za 10 milki, ne bih. Uradio bih to besplatno. Prethodno bih mu pljunuo u facu sa zadovoljstvom.
...vidi to sto si za moje pojmove izdajnik,nemoras da budes i licemer?
ok.tvoje pravo da nekoga volis ili ne,ali da stvar postavljas na takav nacin,ne ide.
jer,bas taj novac je razlog zbog kojeg bi,izdao i pljunuo srpskog djenerala.
za tebe je on personifikacija,svega loseg sto ti se desilo od kada mozes sam da rasudjujes i prosudjujes,normalno ima tu jos krivaca po tebi,ali on je jedan od vrhovnih,zar ne?
on je jedan od krivaca,tvoje eventualne lose finansijske situacije,ili teskog zivota u vreme sankcija.......
dakle ekonomski razlozi su pokretaci tvoje mrznje prema djeneralu.
tako,da tih 10.000.000$ cisto sumnjam,da bi ih se odrekao ilio da nisu okidac u erupciji tvoje mrznje?
mlad si,student si,razmisli,da li se Francuzi stide svog najpoznatijeg vojskovodje,koji je Evropu natopio krvlju?
ili,da li se Madjari tvojih godina osecaju ruzno,na spomen da je Atila bic boziji,njihov.....primera je mnogo,ali su neuporedivi sa nasim primerom naseg generala.za razliku od ovih drugih,nas(ukoliko nisi Srbin onda moj)general je samo branio nas ili (moj) narod.
think about,a little  Smile

Ok, da se ne lazemo, uzeo bih novac. Ali bih uradio to i besplatno bez problema, to je bila poenta.

Tvoj general je ubica, koljac i zlocinac. A povrh svega je i picketina koja se krije pod izgovorom nepriznavanja suda.

Uporedjivanje Ratka Mladica sa nekim drugim vojskovodjama je u najmanju ruku glupost.
U redu je ponositi se vojskovodjama kao sto su oni iz Prvog svetskog rata ili onima koji su dizali ustanke pod Turcima. Sasvim druga stvar je velicati ljude koji su mucili i ubijali civile samo jer su bili druge vere ili nacionalnosti.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia E

Ok, da se ne lazemo, uzeo bih novac. Ali bih uradio to i besplatno bez problema, to je bila poenta.

Tvoj general je ubica, koljac i zlocinac. A povrh svega je i picketina koja se krije pod izgovorom nepriznavanja suda.

Uporedjivanje Ratka Mladica sa nekim drugim vojskovodjama je u najmanju ruku glupost.
U redu je ponositi se vojskovodjama kao sto su oni iz Prvog svetskog rata ili onima koji su dizali ustanke pod Turcima. Sasvim druga stvar je velicati ljude koji su mucili i ubijali civile samo jer su bili druge vere ili nacionalnosti.
Ne branim Mladica ali ti apsolutno nemas pojima o cemu pricas, pogotovu ne o onima sto su dizali ustanke pod Turcima, pa prvi onu su ubijali svoje oceve i bracu, setimo se Karadjordja, prvi su oni poklali i nabili na koceve sve one koji nisu hteli da ih slede, da je tada bio sud za ratne zlocine garant bi im se sudilo ako hoces da ides dalje bas kao i Kolumbu koji je po otkricu Amerike izvrsio genocid, deportaciju i etnicko ciscenje urodjenika tj. Indijanaca samo sto to sada nije nasa tema!
Istina o Mladicu je samo jedna i kad tad ce se saznati, da ne tupimo sada da li je bio izdajnik partiota ili heroj odnosno kako si ti rekao picka...

Ja sam razgovarao sa dosta ljudi koji su u zivotu videli Mladica u Bosni, to su sve posteni ljudi koji su oterani na front i oni koji su ziveli i dalje zive u Bosni, ni jedan od njih mi nije rekao nista ruzno za Mladica i ja nemam razloga da im ne verujem!
Tvoj sud bas kao i moj je potpuno nebitan i ne vidim toliku tvoju potrebu da dokazes nesto sto ne mozes dokazati, tvoji dokazi i tvoje tvrdnje su samo reci, samo obicne reci!!!!
Mladic se ne krije pod nikakvim izgovorom, odakle ti znas da se on uopste krije? Mozda ga drze odredjene sluzbe koje ce ga kao "uhapsiti" kada im to bude odgovaralo, odakle tebi opste ideja da on odlucuje sam o svojoj sudbini?
Citat
Uporedjivanje Ratka Mladica sa nekim drugim vojskovodjama je u najmanju ruku glupost.... Sasvim druga stvar je velicati ljude koji su mucili i ubijali civile samo jer su bili druge vere ili nacionalnosti.
Naravno da je glupost, a i vec sam ti gore odgovorio, sve su to odredjeni ljudi u odredjenom vremenu pod odredjenim okolnostima, na primer da su pali Karadjordju i njegovim ljudima u ruke ni jedan musliman(turcin) ne bi pretekao ziv, da su kojim slucajem pali Obrenovicu u ruke on bi ih razmenio, da je Lazar razmisljao kao vi danas smakao bi gace bez pitanja, postavljate onda i njemu pitanje zasto je izgubio glavu i zrtvovao onoliku vojsku???? mnogo je pitanja a malo odgovora! Po cemu su onda te vojskovodje heroji a Mladic nije?
Kao sto sam rekao svako vreme je nosilo svoju odgovornost mi smo bili tada slabi bas kao sto smo i sada, Americki generali su napravili nevidjene zlocine, pokolje, masakre, deportacije, etnicka ciscenja, klanja, spaljivanja ako treba da te podsetim Kambodze, Laosa, Vijetnama, Somalije, Iraka, Avganistana, pa opet Iraka.... zar za njih ne vazi isti sud ista pravda i isti zakon???
I jos nesto me vredja vise od svega sto ti jebeno bezgresni amerikanci nece nikada uceniti glavu svog generala, kao moji debilni Srbi nego ce se ponositi svima njima kao istinskim patriotama i rodoljubima, ne kazem da takav status treba da ima i Mladic kod nas ali debelo trebamo da se porazmislimo o svemu!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

...to je tvoja percepcija,izazvana frustracijom nemastine.potpuno te razumem,ali krivis pogresnog coveka.
nikoga taj covek nije zaklao,a i ako je ubio licno,ubio je nekoga ko je to sigurno zasluzio.u pitanju je bio rat,koji je pamtio predhodni,a predhodni je bio i po ozbiljnosti,i po zrtvama i po izvrsenju pravog genocida nad srpskim narodom pravi pravcati rat!ovaj put ili taj put,kada su potomci srpskih krvnika,pomislili,da ce ponovo puniti crkve Srbima i paliti ih,sabirati ih po jamama i logorima.docekalo ih je neprijatno iznenadjenje,Srbi koji su ovaj put docekali spremno koljace potomke koljaca.i tako ciklus zla je kao kolo srece.
ti krivis generala za nesto iza cega je stao ceo narod?u taj korpus neracunam vas,koji ste tvrda linija izdaje,a sve zarad evropskih inegracija?vi ste bili,jeste i bicete uvek manjina,i Evropa je toga svesna,da je srpski narod u osnovi jedan ponosan i hrabar narod,opstao ne velikim zrtvama tokom svoje istorije,i da na petu kolonu unutar tog naroda ne moze da racuna.vec se odlucila na jedno mrcvarenje jednog starog i nadasve ponosnog naroda.
sankcije,pustanje gradjanskog rata,da dostigne razmere jednog lokalnog rata,bombardovanje,otimanje teritorije... i ponizenja traju i dan danas.medjutim treba sacekati,i kad za to dodje vreme,uraditi jedno generalno ciscenja u korpusu srpskog naroda od parazita,pazi pisem srpskog naroda!za druge nema veze,ali za Srbe ima da ima veze.
sutra kad bi te ista Evropa pozvala da kao vojnik evropske unije podjes u Avganistan,da branis interese EU tamo,
ti bi postao protivnik i te EU zbog koje bi sada izdao generala.dakle batice,morao bi da poradis na mu*ima.jer svaki scenario je moguc u narednih deset godina.gde ces onda,kad Evropa od tebe bude trazila da budes patriota,kad si vec jednom izdao?
...pokusaj jos malo da razmislis?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
Ti zaista uporedjujes Kolumba od pre vise od 5 vekova i to sta su njegove trupe radile sa ovim sto je radjeno u ratovima devedesetih?
Isto vazi i za one koji su ucestvovali u oslobodilackim ratovima pre dva veka.
Jednostavno, vremenska distanca je prevelika da bi se takve stvari poredile.
Karadjordje je u tom slucaju bio nacista, jer je prvi zagovarao odvajanje civuta od ostalog stanovnistva.

Jednostavno, vremenska perspektiva je prevelika da bi se takve paralele izvodile.

A sto se ostalog tice.. ti zaista mislis da se samo Srbima sudi? Mislis da ni za jedan drugi gradjanski rat u prethodnih tridesetak godina ne postoji sud, otvoreni procesi i slicno? Smile

...to je tvoja percepcija,izazvana frustracijom nemastine.potpuno te razumem,ali krivis pogresnog coveka.
nikoga taj covek nije zaklao,a i ako je ubio licno,ubio je nekoga ko je to sigurno zasluzio.u pitanju je bio rat,koji je pamtio predhodni,a predhodni je bio i po ozbiljnosti,i po zrtvama i po izvrsenju pravog genocida nad srpskim narodom pravi pravcati rat!ovaj put ili taj put,kada su potomci srpskih krvnika,pomislili,da ce ponovo puniti crkve Srbima i paliti ih,sabirati ih po jamama i logorima.docekalo ih je neprijatno iznenadjenje,Srbi koji su ovaj put docekali spremno koljace potomke koljaca.i tako ciklus zla je kao kolo srece.
ti krivis generala za nesto iza cega je stao ceo narod?u taj korpus neracunam vas,koji ste tvrda linija izdaje,a sve zarad evropskih inegracija?vi ste bili,jeste i bicete uvek manjina,i Evropa je toga svesna,da je srpski narod u osnovi jedan ponosan i hrabar narod,opstao ne velikim zrtvama tokom svoje istorije,i da na petu kolonu unutar tog naroda ne moze da racuna.vec se odlucila na jedno mrcvarenje jednog starog i nadasve ponosnog naroda.
sankcije,pustanje gradjanskog rata,da dostigne razmere jednog lokalnog rata,bombardovanje,otimanje teritorije... i ponizenja traju i dan danas.medjutim treba sacekati,i kad za to dodje vreme,uraditi jedno generalno ciscenja u korpusu srpskog naroda od parazita,pazi pisem srpskog naroda!za druge nema veze,ali za Srbe ima da ima veze.
sutra kad bi te ista Evropa pozvala da kao vojnik evropske unije podjes u Avganistan,da branis interese EU tamo,
ti bi postao protivnik i te EU zbog koje bi sada izdao generala.dakle batice,morao bi da poradis na mu*ima.jer svaki scenario je moguc u narednih deset godina.gde ces onda,kad Evropa od tebe bude trazila da budes patriota,kad si vec jednom izdao?

Ne planiram da ti odgovaram na gluposti. Srebrenica je dokaz znacajniji od svih ostalih. Ako ti tu nista nije jasno, nemamo o cemu da diskutujemo.

Ceo narod nije pristao na klanje neduznih civila, ne svojevoljno i ne sa sagledanim svim cinjenicama. Nametanje kolektivne krivice je jedna uzasno ruzna stvar.

Da me neko pita da li bih pre da uhapsimo Mladica ili udjemo u EU, izabrao bih ovo prvo. To nema veze sa nemastinom, vec sa ljudskim dostojanstvom, a ta proslost je upravo ono sa cime treba da se suoci normalno drustvo da bi moglo da se razvija u pravom smeru.

I ne, ne bih ratovao za EU, kao sto ne bih ni za Srbiju, niti za bilo koga drugog.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ti zaista uporedjujes Kolumba od pre vise od 5 vekova i to sta su njegove trupe radile sa ovim sto je radjeno u ratovima devedesetih?
Karadjordje je u tom slucaju bio nacista, jer je prvi zagovarao odvajanje civuta od ostalog stanovnistva.

Jednostavno, vremenska perspektiva je prevelika da bi se takve paralele izvodile.

A sto se ostalog tice.. ti zaista mislis da se samo Srbima sudi? Mislis da ni za jedan drugi gradjanski rat u prethodnih tridesetak godina ne postoji sud, otvoreni procesi i slicno? Smile

Ne planiram da ti odgovaram na gluposti. Srebrenica je dokaz znacajniji od svih ostalih. Ako ti tu nista nije jasno, nemamo o cemu da diskutujemo.

Ceo narod nije pristao na klanje neduznih civila, ne svojevoljno i ne sa sagledanim svim cinjenicama. Nametanje kolektivne krivice je jedna uzasno ruzna stvar.

Da me neko pita da li bih pre da uhapsimo Mladica ili udjemo u EU, izabrao bih ovo prvo. To nema veze sa nemastinom, vec sa ljudskim dostojanstvom, a ta proslost je upravo ono sa cime treba da se suoci normalno drustvo da bi moglo da se razvija u pravom smeru.

I ne, ne bih ratovao za EU, kao sto ne bih ni za Srbiju, niti za bilo koga drugog.
...potpuno te razumem,za tebe je Karadjordje nacista,dok je Kolumbo istrazivac?
nepostoji kolektivna krivica,nije postojala ni kod Nemaca,pa nema razloga da postoji ni kod Srba!
da,potpuno kapiram tvoj profil,nepostoji ideja zbog koje bi ti ratovao,ali zato postoji mali milion razloga zbog kojih ti izdao.
sta to dokazuje Srebrenice,vise od zaseoka Milici?
i sta se to uopste desilo u Srebrenici?ako si skolovan,pises da jesi,genocid nije.
sutra,kad nadju ili sta se vec desi sa generalom,trazice nesto drugo,pa trece.........neko ce im ponuditi i dostojanstvo,i sve to za saku valute? bedno.
ne mislim,da se sudi samo Srbima.a,to tebe nesto tesi,nesto ti to govori?
verovatno mislis na medjunarodno pravo,a?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat
...potpuno te razumem,za tebe je Karadjordje nacista,dok je Kolumbo istrazivac?

Nisam to rekao. Rekao sam da kada bi stvari posmatrali bez vremenske distance, mogao bi se izvesti taj zakljucak.

Citat
nepostoji kolektivna krivica,nije postojala ni kod Nemaca,pa nema razloga da postoji ni kod Srba!

Slazem se.

Citat
i sta se to uopste desilo u Srebrenici?ako si skolovan,pises da jesi,genocid nije.

To jeste genocid. Po svakoj jebenoj osnovi je to bio genocid. Sistematsko ciscenje ljudi sa jedne teritorije, najvece posle drugog svetskog rata.

Citat
sutra,kad nadju ili sta se vec desi sa generalom,trazice nesto drugo,pa trece.........neko ce im ponuditi i dostojanstvo,i sve to za saku valute? bedno.

Ne zanima me sta neko drugi trazi. Ovo je stvar koja treba da se resi zbog nas samih, ne EU.

Citat
ne mislim,da se sudi samo Srbima.a,to tebe nesto tesi,nesto ti to govori?
verovatno mislis na medjunarodno pravo,a?

Mislim na to da osim za ratove na prostoru SFRJ, postoje sudovi i za druge slicne dogadjaje. Recimo Ruanda ili Sijera Leone.
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
HTC One
Neka je Mladic najneviniji covek na svetu, podjimo od te pretpostavke.

Kako moze da bude junak ako zbog njega jedno 8 miliona ljudi biva zajebavano, a medju onima koji ga kao brane je gomila onih jakih na recima koji kazu da bi sutra ako treba otisli na KiM da se bore da ga povrate.

Kako neko ko bi dao zivot za svoju zemlju moze da podrzava nekoga ko celu tu zemlju jebe u mozak?

Nije mi jasna ta nakaradna logika.

Citat
To jeste genocid. Po svakoj jebenoj osnovi je to bio genocid. Sistematsko ciscenje ljudi sa jedne teritorije, najvece posle drugog svetskog rata.

E ovde se uopste ne slazemo. Nije mi jasno kako studiramo na istom faksu za istu struku, imamo i gomilu prava pored ostalih strogo politckih predmeta, na dosta mesta se provlace teme genocida... kako onda iz svega toga ti izvuces zakljucak da je ovo po svakom osnovu bio genocid?

Ovo je ratni zlocin, zlocin protiv covecnosti ali nikako genocid. Postao je genocid promenom tumacenja od strane Medjunarodnog suda... isto kao sto je npr. Badinterova komisija promenila do tada sva poznata medjunarodna pravila o pravu na otcepljenje/samoopredeljenje.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2010, 01:35:51 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs

Citat

E ovde se uopste ne slazemo. Nije mi jasno kako studiramo na istom faksu za istu struku, imamo i gomilu prava pored ostalih strogo politckih predmeta, na dosta mesta se provlace teme genocida... kako onda iz svega toga ti izvuces zakljucak da je ovo po svakom osnovu bio genocid?

Ovo je ratni zlocin, zlocin protiv covecnosti ali nikako genocid. Postao je genocid promenom tumacenja od strane Medjunarodnog suda... isto kao sto je npr. Badinterova komisija promenila do tada sva poznata medjunarodna pravila o pravu na otcepljenje/samoopredeljenje.

Pa zar Srebrenica nije predstavljala sistematsko ciscenje svih pripadnika jednog naroda sa jedne teritorije?
Shodno tome:

Međunarodna pravna definicija zločina genocida data u članu II i III Konvencije o spriječavanju i kažnjavanju genocida, iz 1948. godine

član II opisuje dva elementa zločina genocida:

1) mentalni element , znači "namjera da potpuno ili djelimično uništi nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa kao takva, i

2) fizički element koji uključuje pet djela opisanih u sekcijama, a, b , c , d i e. Zločin mora uključivati oba elementa da bi se zvao "genocid".

član III opisan sa pet kažnjivih oblika zločina genocida: genocid, konspiracija, podsticaj, pokušaj i saučesništvo.

Dijelovi Konvencije o spriječavanju i kažnjavanju genocida

"član II: U ovoj konvenciji genocid znači bilo koji od ovih djela izvršenih za namjerom da se potpuno ili djelimično uništi nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa, kao takva:

(a) Ubijanje pripadnika grupe (određenog naroda);
(b) Uzrokovanje teških tjelesnih i mentalnih povreda pripadnicima grupe;
(c) Namjerno podvrgavanje grupe takvim životnim uslovima koji prouzrokuju njeno potpuno ili djelimično uništenje;
(d) Uspostavljajuči mjere s namjerom spriječavanja rađanja u okviru grupe;
(e) Prinudno premještanje djece iz jedne u drugu grupu.
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia E

Cekaj polako, poredjenje nisam izvodio ja nego TI!!! Zar nije tako?
Citat
U redu je ponositi se vojskovodjama kao sto su oni iz Prvog svetskog rata ili onima koji su dizali ustanke pod Turcima.
Seti se malo sta je prethodilo tom prvom svetskom ratu ako cemo vec o tome, a ovo od pre nekoliko vekova si sam potegao, ja sam spomenuo Kolumba zato jer ako tehnicki gledas i on je pocinio genocid, zar ne??? Kao sto sam rekao to je neka sasvim druga tema!!!

Da li verujem da se sudi samo Srbima, pa ne znam sta da ti kazem, znam da se mnogim fasistima nije sudilo posle WW2 tipa Von Braun, dr.Sper, Mengele.... koji su izbeglu ruku pravde pod zastitom SAD-a.
Za koliko sudskih procesa znas nakon sukoba zbog zlocina koji su pocinili Belgijanci nad Kongom, Holandjani nad Indonezijom, Fancuzi nad Alzirom, Rusi nad Avganistanom, Amerikanci nad Kambodzom, Laosom, Vijetnamom, Somalijom, Bejrutom, Irakom, Avganistanom pa opet Irakom...???? Molim te pokazi mi koliko je generala bilo osudjeno a da su bili na strani agresora, za koliko je njih raspisana poternica i ucenjena glava na 10Mil bilokoje valute! ja cu ti reci da ne trazis, nije niti jedan!
Evo sta si napisao:
Citat
Mislim na to da osim za ratove na prostoru SFRJ, postoje sudovi i za druge slicne dogadjaje. Recimo Ruanda ili Sijera Leone.
Sta je sa ratovima koje sam ja nabrojao gore????

Ja ne znam ni za jedan, molim te da mi pokazes koji su to bili procesi i ko je gde osudjen! Hag je medjunarodni sud za ratne zlocine pa izmedju ostalog i za sukobe u SFRJ, reci mi koliko je ljudi osudjeno tamo a da nije iz SFRj i da nije onaj gresni crnac iz neke banana drzave zaboravio sam koje????

Ne zelim da mislis da verujem u teoriju zavere da su samo Srbi najebali, ne daleko od toga ja sam samo izneo cinjenice, cinjenica je da mi nemamo moc kakvu imaju ove gore zemlje koje su ratovale i pravile zlocine pa sada ne odgovaraju za to, eto u tome je razlika, a iskreno meni smeta jer se moj narod zato sto je siromasan proglasava za genocidan a USA koja je toliko puta bogatija nije genocidna nacija iako je osnovana genocidom(kolumbo)!!!

Ovo sto si napisao takodje nije tacno:
Citat
Najvece etnicko ciscenje su pocinili Amerikanci u Vijetnamu, mozemo da uporedimo brojke ako zelis!!
« Poslednja izmena: 30. Okt 2010, 01:45:09 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.