Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:23:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rat NATO-Jugoslavija  (Pročitano 54113 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
a skotovi su slavili kad bi skinuli neki nas rasdrndani MIG...

То њима иде на част што се диче обарањем Мига који нема радар или средство комуникације...
Али то не чува домаће скотове у команди РВиПВО или политичаре који су тражили да наши лете...
slazem se.
Citat
Pa nisu " skotovi " bili krivi sto mi nismo odrzavali svoju tehniku , niti sto nismo na vreme pred sankcije kupili dovoljno rezervnih delova . Sankcije su nam najavljivane mesecima pre nego sto su stupile na snagu , za sve to su nase vlasti dobro znale , zasto se nisu pripremile na vreme , nije im niko kriv . Niko nije kriv ni sto su vec dotle pogresnom ekonomskom politikom vec toliko osakatili privredu , da nije ni bilo para da se dodatna oprema i rezervni delovi obezbede . Ne mogu ni da ih krivim sto su nasi idioti slali jednog ili dva lovca na formacije od 50-60 aviona NATO pakta , umesto da cuvaju te avione , sada bi imali bar deset aviona koje bi mogli da osavremenimo , i imali bi vise vremena do nabavke novih aviona .

Takodje ne mogu da se ljutim sto su proslavljali obaranja , proslavljali bi ih i nasi da su nesto oborili , isto kao za F-117 .
tacno,ali ja ih nazivam skotovima jer to i osecam prema njima,a i lose sam se izrazio.nisu oni samo skotovi vec i obicne pickice,kada slave obaranje rasdrndanog MIGa pomocu 100 modernih aviona...
takodje,nisu oni samo slavili te noci,vec su slavili i noci kad su ubijali civile.
ono djubre sto je gadjalo Grdelicku klisuru kolko se secam,dobilo je orden.isto je bilo i sa onim koji su sa razaraca 89. oborili Iranski avion pun ljudi uznad Persijskog zaliva.oni na razaracu koji su se u trenutku odlucivanja protivili obaranju,naravno,dobili su vojni sud i 10 godina mardelja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 
Ne treba mesati vazdusnu borbu sa bombardovanjem civila , i ovde nije bilo govora o tome . Grdelica je ratni zlocin , pijaca i bombardovanje civilne bolnice kod mene u Nisu je sigurno ratni zlocin , i tome nema spora . Ali , to ne treba mesati sa borbom u vazduhu .

Kod nas je sveprisutna pojava da za svoje greske , propuste i slabosti okrivljujemo druge . Kada ja krenem na borbeni zadatak , i pri tome oborim protivnicki avion , mene ne zanima u kojem je on bio stanju , da li je bio ispravan , da li nije , da li je zastareo , da li nije . Pogotovu ako je borba bila iza horizonta , pa nisam mogao ni da ga vidim neposredno . Protivnik je poleteo na mene , ja sam ga oborio , to je vazdusna pobeda , i tu je kraj price . Sve drugo je bio njegov problem , ako je bio neispravan , ako su ga poslali u jednom avionu na nas sto , to je sve bio njegov problem , svaka mu cast sto je uopste poleteo sa takvim avionom i takvim odnosom snaga , ali ga ja to nisam terao . Neka se zali onom ko ga je naterao na to .

To sto je nekom pilotu bilo drago sto je pri tom ubio protivnickog pilota , o tome mozemo da raspravljamo , i to nije u redu . Ali , to je neka druga prica .

Mi ne treba da u celoj prici krivimo protivnika , vec da vidimo sta su bile nase greske , u politickom , ekonomskom , vojnom pogledu i izvucemo pouke za buduce ratove ili slicne situacije , ako ih ne daj boze budemo imali ili ih budemo morali voditi .
« Poslednja izmena: 07. Maj 2009, 13:03:37 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Možda nije loše da ovde postavimo linkove vezene za temu

1.  Svedok

Emisija RTS "Svedok", gost pukovnik Slobodan Perić- Buca, pilot koji je poleteo i oboren zajedno sa pokojnim Radosavljevićem.

2.  Niko nije rekao neću

Dokumentarac RTS, takođe o istoj temi. Dokumentarni film "Niko nije rekao neću" je pričao o trojici pilota MIG - a 29 koji su branili nebo Jugoslavije tokom bombardovanja 1999. godine. To je priča o Ilji Arizanovu, Zoranu Radosavljeviću i Slobodanu Periću.

Ja sve ove imam na hardu, samo ne mogu da nađem emisiju "Ćirilica" (TV Košava), kad su gostovali piloti Predrag Milutinović zvani Grof i Nebojša Nikolić zvani Keša. Gledao sam emisiju, tada je Grof prvi put posle 10 godina progovorio i priznao da ga je oborila naša PVO. Ako neko nađe link ili ima snimak emisije, neka postavi ovde.
« Poslednja izmena: 08. Maj 2009, 01:17:01 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 
Hvala , cg_ac !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Nema na cemu i drugi put  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hvala za link. .  pilot Nebojsa Nikolic je moj tata, registrovala sam se da bih se zahvalila.  Drago mi je sto postoje ljudi koji nisu zaboravili nase pilote. .  Pozdrav za sve. .  P. S.  Sutra imate emisiju na rts-u "Niko nije rekao necu", oko 22h.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Gledah emisiju...solidno odradjeno uz naravno malko novih informacija...plan da se obori U2
Oni koji su propustili:
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/60208/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE+%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B5+%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BE+%D0%BD%D0%B5%D1%9B%D1%83%3A+%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8+%D0%B4%D0%B5%D0%BE.html

Hvala za link. .  pilot Nebojsa Nikolic je moj tata, registrovala sam se da bih se zahvalila.  Drago mi je sto postoje ljudi koji nisu zaboravili nase pilote. .  Pozdrav za sve. .  P. S.  Sutra imate emisiju na rts-u "Niko nije rekao necu", oko 22h.

Eh ko da zaboravi takve ljudine...Inace cale ti je lik i pre bismo mi trebali njemu da se zahvalimo  Smile
« Poslednja izmena: 12. Maj 2009, 00:47:15 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 :D  Nema na cemu (u tatino ime).  .   Pozdrav!!!!    :wave:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:23:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.