Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 22:35:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ram memorija i uparivanje iste  (Pročitano 2548 puta)
16. Dec 2010, 16:56:01
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia n95
Pozdrav svima.Imam Asusovu maticnu tipa M2N-Sli Deluxe i na njoj 2x1gb Geil Black Dragon memorije na 800mhz ddr2 latencije 4-4-4-12 u dual chanel kit-u postavljene u zute slotove na maticnoj i to ovim redosledom: DIMM_A1 I DIMM_B1.E,sad ono najvaznije.Imam priliku da kupim 2x2gb geil black dragon 800mhz ddr2 ali latencije 5-5-5-15 koje su istovetne ali mislim da nisu u dual chanel kit-u.Njih bih postavio u preostala dva slobodna crna slota.Interesuje me da li je ovo izvodljivo a da ne dodje do nestabilnosti sistema.Hvala unapred na odgovoru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 500
Zastava Kula
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG T385
Pozdrav svima.Imam Asusovu maticnu tipa M2N-Sli Deluxe i na njoj 2x1gb Geil Black Dragon memorije na 800mhz ddr2 latencije 4-4-4-12 u dual chanel kit-u postavljene u zute slotove na maticnoj i to ovim redosledom: DIMM_A1 I DIMM_B1.E,sad ono najvaznije.Imam priliku da kupim 2x2gb geil black dragon 800mhz ddr2 ali latencije 5-5-5-15 koje su istovetne ali mislim da nisu u dual chanel kit-u.Njih bih postavio u preostala dva slobodna crna slota.Interesuje me da li je ovo izvodljivo a da ne dodje do nestabilnosti sistema.Hvala unapred na odgovoru.

VEzano za tvoju plocu:Ukoliko imas Xp 32-bitnu verziju,max RAM memorije koje mozes da stavis jeste 3 ili 3,5 gb..za vise instaliraj 64 bitne OS...IZVOR:http://www.crucial.com/upgrade/compatible-memory-for/ASUS/M2N-SLI%20Deluxe/list.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia n95

VEzano za tvoju plocu:Ukoliko imas Xp 32-bitnu verziju,max RAM memorije koje mozes da stavis jeste 3 ili 3,5 gb..za vise instaliraj 64 bitne OS...IZVOR:http://www.crucial.com/upgrade/compatible-memory-for/ASUS/M2N-SLI%20Deluxe/list.html

Da,instaliran je 32-bitni xp.Dal je moguce da ne moze da stane jos memorije a da se nista ne dira.Ne mogu da verujem. Smile Hvala na odgovoru
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 500
Zastava Kula
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG T385
Citat
Da,instaliran je 32-bitni xp.Dal je moguce da ne moze da stane jos memorije a da se nista ne dira.Ne mogu da verujem. Smile Hvala na odgovoru

izgleda da je tako..kod tvoje ploce...a sta..instaliraj 64 bitnu verziju..sta je problem? mogu ti ja dati win 7 instalaciju (tutorijaL) ako ti je to problem?
« Poslednja izmena: 16. Dec 2010, 18:23:25 od tomislav91 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia n95
Citat

izgleda da je tako..kod tvoje ploce...a sta..instaliraj 64 bitnu verziju..sta je problem? mogu ti ja dati win 7 instalaciju (tutorijaL) ako ti je to problem?
Citat

Ma nije mi druze problem.Instaliranjem novog OS kao sto je npr. 7-ca dal se mora formatirati ceo HDD ili instalacija ide samo na Local Disk C kao kad se obara sistem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b9pre
mob
Nokia C5-00
Максимум РАМ меморије, коју било који 32-битни Оперативни систем може да адресира је 4 ГБ.... обично је то или 3,25 или 3,75 ГБ Рама, тј, ако ставиш 4 Гига, он види 3,75 обично..

Дакле само 64 бит је решење  Smile
« Poslednja izmena: 16. Dec 2010, 19:01:26 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia n95
Максимум РАМ меморије, коју било који 32-битни Оперативни систем може да адресира је 4 ГБ.... обично је то или 3,25 или 3,75 ГБ Рама, тј, ако ставиш 4 Гига, он види 3,75 обично..

Дакле само 64 бит је решење  Smile

Pa  mora se prionuti na posao.Hvala na odgovoru
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 500
Zastava Kula
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG T385
Win 7 pravi hiden particiju (100 Mb) na pocetku SAMO na novom ili potpuno praznom disku. Tu smesta njemu potrebne podatke (uglavnom oko 20 Mb)i NE OBELEZAVA ga slovno pa se ona iz klasicnih programa (Explorer,....) NE VIDI.
Pomocu Disk menagmenta se moze dodati slovna oznaka toj particiji, ali to bas i nije preporucljivo - samo iz bezbednosnih razloga za one koji bas i neznaju cemu to sluzi.
Ako postoji jos neka particija na tom HDD_u mozes bez ikakvih problema instalirati na njoj Win 7 koji ce napraviti dualboot sistem pa ce se moci birati OS koji zelis (WinXP ili Win 7).
Ako NE POSTOJI jos neka particija NE POSTOJI mogucnost da se na C: particiji instalitra Win 7 pored postojeceg Win XP_a bez problema za podatke koji vec postoje. I novi Dir za OS ce se zvati WINDOWS kao i stari pa ce isti biti "pregazen" cime ce Win XP biti neupotrebljiv
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia N-shurnaest
Mozes da uradis wipeout-and-load migraciju. To je postupak koji uzima ceo user data, brise postojeci OS, instalira novi, posle prebaci na novi OS.
Treba da znas da ce ti za win7 64 biti potrebno josh 15-20 GB na zeljenoj sistemskoj particiji, naravno ne treba posebno naglasavati ali ajd, treba ti i 64bit porcesor.  Smile
Takodje posto ti je 32 bit OS ovaj postupak je pomalo riskantan u smislu da ako nesto podje po zlu neces moci da vratis user data tako lako ili uopste. Ostalo je ok.
« Poslednja izmena: 17. Dec 2010, 17:20:11 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 22:35:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.