Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Raketno naoruzanje Srbije - stanje i perspektive  (Pročitano 28031 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
Kolika zestina oko opreme koja mozda i nije iz Srbije!
Mislim podmornice i Fregate, posle deobe SCG one su ostale u SCG i to je to, a i kako bi ih izvadili - bas bi bila prizor RF na Ibarskoj magistrali... A i gde bi ih upotrebljavali, podmornice na Dunavu???? Morali bi da ih odglavljuju svaka 2 km (ne po mojim recima vec podmornicara). Kakavo spinovanje price... Ovo je prodala CG, ali verovatno ima i gomile stvari iz BIH i Hrvatske... Jel'smo mi odgovorni i za to...

Neki PVO sistemi su ostali i u Bosni (RS) i potpuno su nefunkcionalni jer su kreteni iz BH (celokupne jer je to uradjeno posle stvaranja zajednicke vojske) rashodovali neke kriticne delove sistema, pa sada mogu ladno da prodaju i rakete, a i koje su i u kakvom stanju...
Realno kod nas na izvoz drzavne imovine i viskova ima monopol Jugoimport (zbog provizija) i ovo tesko da je moglo da dodje do ove firme, jedino avioni ispred muzeja JRV i sl. nisu pod nadleznoscu Jugoimporta i to je to, tako da ovo najverovatnije nema velike veze sa nama...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Стегоноша, слажем се са великим делом твог излагања, уопште не мора да значи да је у питању наоружање које је некад било у нашој војсци, ја сам само коментарисао везано за ПВО ракете, прилично сам сигуран у оно што сам написао да су све (или скоро све) завршиле у Србији јер су све Неве дошле у Србију... Али исто тако су и све земље некадашњег Варшавског уговора имале Неву у наоружању тако да те ракете могу бити из било које од тих земаља...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Kolika zestina oko opreme koja mozda i nije iz Srbije!
Mislim podmornice i Fregate, posle deobe SCG one su ostale u SCG i to je to, a i kako bi ih izvadili - bas bi bila prizor RF na Ibarskoj magistrali... A i gde bi ih upotrebljavali, podmornice na Dunavu????

ja znam da ti morash da branish svoje gazde , ali vrlo je indikativno da svo oruzje bivshe drzave koje je navodno vishak zavrshi kao prodajni artikal jedne kompanije  Smile . tu dakle nisu samo ratni brodovi ,vec i avioni , spomenute rakete (koje nisu bile u CG  Smile ) kao i veci broj tenkova ,od kojih su neki i T-72 . da ne pominjem artiljeriju ....

dakle , vrlo je verovatno da je ta fina kompanija samo paravan za mutne poslove tvojih gazda ,pa zato tebi smeta shto se to pominje .

----------------------

inache ,bivsha SFRJ je imala oko 60 lansera za sisteme Neva ,a sad ih srbija ima oko 30 ,tako da je teshko bilo nekih vishkova municije kako vi tvrdite  Smile rakete 5В27У nashi raketashi upravo koriste ,kao shto se vidi sa slike koju sam postavio na 4.strani (inspekcije na tom tipu raketa iz 2006.)
« Poslednja izmena: 14. Feb 2010, 14:11:33 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Aleksa gde si nasao taj spisak, znas li o kojoj firmi je rec? Smile Smile Smile

Zalosno je to sto bas sve rasprodaju, treba nesto ostaviti za istoriju makar, ali, to ce posle da se udaraju u glavu, ko god da je od "nasih" ko ovo prodaje.

Oni super galebovi na kraju (N-62) su verovatno oni u Crnoj Gori sto nasi nameravajau da uzmu, eventualno.

I, dali je ovo spisak robe koja se nudi ili sta? Smile Ako se nudi, onda mozda i kupimo te avione, ko zna, zavisi kolika im je cena Smile

Da imam par stotina miliona evradi, svi bi se mi ovde radovali Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Налетео сам на то јуче случајно на Гуглу док сам тражио информације о Неви.
Немам покма ко су и шта су. 
« Poslednja izmena: 14. Feb 2010, 16:17:33 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Hoće li neko nekada opomenuti Bf-a što stalno vređa i proziva sve članove koji se ne slažu sa njim nazivajući ih poslušnicima nekakvih gazda? Ovo je već stvarno postalo previše, on je ovaj podforum pretvorio u sredstvo političke propagande svoje stranke i piše bljuvotine koje su samo za politički deo foruma a ne za ovde. Nije ni čudo što svi odlaze odavde, jer nikakva korektna diskusija ne može da se vodi zbog njega.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.80
Dakle bilo je 60 lansera Neve i neka je za svaku bilo po 5 punjenja to znaci da je ukupno bilo 60*4*5=1200 raketa i neka su sve po raspadu SFRJ prebacili u Srbiju i Crnu Goru. Ovi su na prodaju dali 350 raketa, (ako su to nase?)  deo je potrosen ili unisten 1999. godine u NATO bombardovanju koliko je moglo da ostane? Ne bas veliki broj. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
Mi prvo ne znamo da li je ovo uopste prodato ili firma ima u katalogu ono sto moze da nabavi.
VS je nedavno prodala privatnim licima par rashodovanih G-4 sa kojih je 90-ih skinuto (kanibalizovano) sve sto je moglo, ovo znam jer je jedan covek koji ga je kupio postavio slike na drugom forumu. Nada se da ce moci da ga sastavi jednom u budunosti.

Za raketnu fregatu RF-32 ne znam da li je uopste prodata (moguce) ali i ako jeste u vrlo je jadnom stanju, ali su aktivne jedivne perspektivne RF-33 i RF-34 (njih je Srbija htela da zadrzi u jednoj od razmatranih varijanti da zadrzi mornaricu), i to prvi put posle dve godine. Procena Nemackih remontnih zavoda je da bi za potpuni remont ove dve fregate potrebno 15 miliona evra po komadu, sto CG sa sveukupnim budzetom od 50 miliona evra (gde 60% ide na plate) tesko da ce da odradi, mozda uskoro i njih vidimo na slicnom spisku.

Clanak o nedavnom isplovljavanju pomenutih fregata:
http://www.mycity-military.com/slika.php?slika=45481_48665225_KOTOR.JPG

Inace:
Citat
Inace, na 33 nije ispravan niti jedan od tri pomocna motora pa je voznja napravljena sa strujom iz agregata postavljenog na palubi!

Izvor:
http://www.mycity-military.com/Mornarica/Gde-je-CG-mornarica_5.html#903328

Treba imati u vidu da je u ratu u Hrvatskoj i Bosni zarobljeno nekoliko strateski vaznih skladista oruzja i municije, pa su mozda i neke od raketa odande. I sa Orkanom se desilo da ga Hrvati zarobe pa da nemaju raketa za njega, mozda se ovde desilo isto - samo obrnuto... Ko ce ga znati.

@Papalu

Samo uklonis onaj PDF do na linku udjes na sajt firme:
http://www.blueline-activities.com/
« Poslednja izmena: 14. Feb 2010, 19:14:05 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Linux4Life

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 473
Zastava SRBIJA
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
mob
HTC 
@bf_109_g_6,
druže mali off,explozija u magacinima na Karađorđevom brdu u Paraćinu se nije desila zbog lošeg skladištenja i loših uslova objekata  Smile Smile Smile

koliko je meni poznato , desila se zbog losheg skladishtenja vec stare municije(curenje i sl)  . da li je neko pripalio i cigaretu usput  Smile ,ne znam .

druže da ne idemo u veći off,bio sam među prvih 10 ljudi,službeno.koji su bili na licu mesta,explozije su bule uveliko u toku....ostalo možemo privatno  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Lada Linux Serbia Power Team
HighlandClan & The BulldogFighter Team
Highland Falconry
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
To je kanadska firma, imaju radnju u Vankuveru. Hm? Tamo ima dosta nasih. Mora da je to spisak sa ponudom, a roba se nalazi tamo gde jeste. Ova je firma u stvari posrednik, kao da se "zavara trag". Eh, eh. Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.133 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.