2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 19:37:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Ragbi ili NFL?
Ragbi
45.2%  (47)
NFL
54.8%  (57)
Ukupno glasova: 104
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ragbi vs NFL  (Pročitano 20217 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Rugby naravno!!! !ma li sta gore nego, trener ti crnac, nosis helanke, i za tebe navija svinja od 300 kilograma?

I bez ljutnje meni je 15ica mnogo lepsa i bolja od 13ice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

NHL MAN

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8290
Zastava Panama
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
LG L9
nhl je zakon,moga bih neko barem da postavi neke slike ragbista i hokejasa
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Није тема НХЛ него НФЛ вс. Рагби
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Medjunarodna RAGBI XIII utakmica ovog vikenda na Adi Ciganliji
Nedelja 24.05.2009. Teren sa vestackom travom,pocetak u 18.00h

Selekcija ragbil lige Srbije-Studentska reprezentacija Velike Britanije

Veliki ispit za nase momke koji ce se okusati protiv igraca iz jedne od najjacih ragbi sredina u svetu.Podrzite nas tim u bespostednoj borbi protiv ekipe izabrane medju hiljadama akademaca sa ostrva,od kojih su neki gradili profesionalne karijere.Ujedno ovo je jedinstvena prilika da se vidi jedna selekcija iz zemalja gde je ragbi sport sa dugom tradicijom i na visokom nivou.Nisu u pitanju amaterske ekipe iz regiona kao sto je slucaj u nekim samo na prvi pogled slicnim sportovima koji egzistiraju na ovim prostorima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung S500
Nadam se da to nije veliki problem.Drago mi je sto ima jos ljudi koji dobro vladaju ragbi terminologijom.Mislim da se na prethodnim stranicama vec diskutovalo i o trinaestici,petnaestici i NFLu pa sam samo osvezio ovu temu.Moras priznati,ako si gledao trinesticu na svetskom kupu da su utakmice prava bomba.Sta je tebi bolje,sta vise preferiras 13,15,NFL.Ukoliko si u mogucnosti svrati za vikend do Novog Sada bice dobra tekma finala Kupa Srbije u ragbiju XIII.Igrace par momaka koji su dosli sa americkog fudbala

Oprosti šta ovako kasno odgovaran... nisan bija na forumu neko vrime, tek sad san vidija tvoju poruku

Dakle, na pitanje šta mi je draže, ragbi 15 ili ragbi 13, mogu ti reć ovo:

obziron da san aktivno igra ragbi 15 (ragbi klub Nada Split, sigurno znaš za taj klub), definitivno mogu reć da mi je ragbi 15 draži.

Iskreno govoreći, i jedna i druga verzija ragbija su na ovin našin (i vašin) prostorima relativno egzotični sportovi sa kojima je upoznato tek nekoliicina entuzijasta

Nikad nisam ima priliku zaigrat ragbi 13, premda san ga par puta gleda na TV, a jednom prilikom čak i uživo (u Londonu, utakmica amaterskih klubova)

Možda ne bi bilo loše pokušat zaigrat, mada ne znan kako bi se snaša, obziron na moju poziciju u ragbiju 15. Jer, iz ovoga šta san uspija razabrat, taktički i tehnički prilično su velike razlike između te dvi verzije ragbija, pogotovo šta se tiče igrača skupa i halfova

U svakon slučaju, preferiran ragbi 15

A šta se tiče dolaska na utakmicu, fala ti lipa na pozivu, ali malo mi je nezgodno iz Splita navratit do tamo.

Pozdrav!
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 758
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 8800
NFL
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Nadam se da to nije veliki problem.Drago mi je sto ima jos ljudi koji dobro vladaju ragbi terminologijom.Mislim da se na prethodnim stranicama vec diskutovalo i o trinaestici,petnaestici i NFLu pa sam samo osvezio ovu temu.Moras priznati,ako si gledao trinesticu na svetskom kupu da su utakmice prava bomba.Sta je tebi bolje,sta vise preferiras 13,15,NFL.Ukoliko si u mogucnosti svrati za vikend do Novog Sada bice dobra tekma finala Kupa Srbije u ragbiju XIII.Igrace par momaka koji su dosli sa americkog fudbala

Oprosti šta ovako kasno odgovaran... nisan bija na forumu neko vrime, tek sad san vidija tvoju poruku

Dakle, na pitanje šta mi je draže, ragbi 15 ili ragbi 13, mogu ti reć ovo:

obziron da san aktivno igra ragbi 15 (ragbi klub Nada Split, sigurno znaš za taj klub), definitivno mogu reć da mi je ragbi 15 draži.

Iskreno govoreći, i jedna i druga verzija ragbija su na ovin našin (i vašin) prostorima relativno egzotični sportovi sa kojima je upoznato tek nekoliicina entuzijasta

Nikad nisam ima priliku zaigrat ragbi 13, premda san ga par puta gleda na TV, a jednom prilikom čak i uživo (u Londonu, utakmica amaterskih klubova)

Možda ne bi bilo loše pokušat zaigrat, mada ne znan kako bi se snaša, obziron na moju poziciju u ragbiju 15. Jer, iz ovoga šta san uspija razabrat, taktički i tehnički prilično su velike razlike između te dvi verzije ragbija, pogotovo šta se tiče igrača skupa i halfova

U svakon slučaju, preferiran ragbi 15

A šta se tiče dolaska na utakmicu, fala ti lipa na pozivu, ali malo mi je nezgodno iz Splita navratit do tamo.

Pozdrav!

Naravno,RK Nada je u godinama posle raspada SFRJ(a i za vreme postojanja)predstavljala pojam uspesnosti i organizacije ragbi kluba na ovim prostorima.U jednom momentu se po nekom mom vidjenju priblizila nivou poluprofesionalne ekipe.Danas bih rekao da je njen kvalitet u padu,nedostatak jakih protivnika,profesionalizacija sporta,neminovno su doveli do takvog stanja.
Veliki problem Ragbi saveza Srbije(ragbi 15)je neobjasnjiva nostalgija za proslim vremenima i stalna teznja da se ponovo igra sa Nadom i Celikom(oni su daleko od nivoa osamdesetih),a ne radi se na razvoju u sopstvenoj zemlji.Nemam nista protiv regionalne lige,ali takva liga jedino u fudbalu moze izazvati interesovanje navijaca i sponzora.U kosarci su maltene poluprazne dvorane tokom NLB lige.Zbog toga je Ragbi 15 u srbiji spao na jedan jedini teren sa tri kluba,od kojeg dva imaju tendenciju raspustanja seniorskog pogona i gasenja.
Ragbi 13 federacija Srbije se sa minimalnim sredstvima,ali velikom zeljom i entuzijazmom okrenula ponovnom uspostavlejnju ragbija 13(igrao se u SFRJ 1953-1964)na celoj nasoj teritoriji.Od 2001 osnovani su klubovi u Novom Sadu,Nisu,Krusevcu,Pazovi,a ima tendencija za Jagodinu,Lazarevac i druge gradove.Takodje imamo i studentsku ligu u kojoj se takmici pet timova beogradskog univerziteta.Polako napredujemo i nadam se da ce ova atraktivna igra jednostavnih pravila,a daleko jeftinija od NFL,naci put do novih poklonoka.
Sto se NFLa tice tj.americkog fudbala u Srbiji je doslo do pravog buma 2005/06,ali sad polako stvari dolaze na svoje mesto.Doslo je do rascepa saveza na dva dela i pitanje je koji od njih reprezentuje sport pred drzavom.U Hrvatskoj se  koliko znam nije otislo dalje od jednog kluba NFLa.Verovatno zbaog snage tamosnjeg ragbi saveza (RK Nada)i dobre strategije razvoja sirom zemlje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung S500
Da... profesionalizacija ragbija 15 drastično je povećala razlike u kvaliteti klubova između "top" zemalja i ovih ostalih... prije 15-tak godina klubovi iz Rumunjske, Španjolske... su mogli tu i tamo odigrat dobru utakmicu sa klubovima iz ovih vrhunskih zemalja... sada više ne

Inače, Nada igra Interligu (Hrv, Slo) i tu i dalje gazi sve pred sobom. Čak se nešto bori i za ulazak u neke euro-kupove...

Radi se sa mladima, onako, klub je manje-više solidno postavljen... treba uzet u obzir činjenicu da je ragbi ipak egzotika na ovim prostorima, pogotovo u odnosu na nogomet

E sad... šta se tiče ragbija 13.... onaj tvoj post me malo zainteresirao, proučio sam svu meni dosutupnu literaturu, prekopao sam internet... saznao sam sve šta se u ovom trenutku može saznat o ragbiju 13

Pravila su drastično pojednostavljena u odnosu na ragbi 15... pogotovo u segmentu igre "rak", "skram", te izvođenju auta... time je taktički bitno pojednostavljena igra, a i privlačnija je za promatrača koji je neupućen u ragbi

Uglavnom... obzirom da sam ja igrao kao spojka (igrač s brojem 9 u ragbi 15 ekipi) a povremeno kao fulbek (igrač s brojem 15 u ragbi 15 ekipi), nekako mi se čini da bi se u ragbi 13 verziji najbolje snašao kao fulbek (br 1 u ragbi 13 ekipi) jer u ragbi 13 verziji ne postoji pozicija koju igra spojka u ragbi 15 verziji

Ragbi 13 ima puno puno više jedan-na-jedan trčanja i probijanja, kratkih dodavanja... nema break-down prekida i faza igre kao u ragbi 15 verziji, a spojka je upravo ključni igrač u toj fazi

Tako da moja "prava" pozicija i nema ekvivalenta u ragbi 13

Ali eto... fulbek dosta igra nogom, manje je u "gužvi", ne igra toliko s loptom u ruci i jedan-na-jedan u tijelo protivnika

Uglavnom... možda bi bilo zanimljivo okušat se...
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson K510i
prvo sto me nervira je naslov: NFL je naziv lige a americki fudbal je sport kao i ragbi.
a naravno moj izbor je americki fudbal, mislim razlog je jednostavan, ko je jednom gledao sve mu je jasno.
Americki fudbal ti je najbolji primer spoja nauke i umetnosti u sportu.  Smile
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
prvo sto me nervira je naslov: NFL je naziv lige a americki fudbal je sport kao i ragbi.
a naravno moj izbor je americki fudbal, mislim razlog je jednostavan, ko je jednom gledao sve mu je jasno.
Americki fudbal ti je najbolji primer spoja nauke i umetnosti u sportu.  Smile

Radije bih ostao pri klasicnim sportskim igrama i nadmetanju...nauku i umetnost zapakovanu u cetvorosatni TV shou rado cu prepustiti drugima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 19:37:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.