Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 04:45:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radovan Karadžić osuđen na 40 godina!  (Pročitano 7495 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
od koje strane su uvedene sankcije srbiji....  Smile
od one strane s kojom je srbija bila u ratu....i sa koje je su stizale bombe...koje su  ubijale srpsku djecu ... Smile
izmedju uvodjenja sankcija i prvog bombardovanja je proslo 3 godine cini mi se

i nazivala takve pokolje... milosrdnim andjelom  Smile
nije

od one strane koja je organizovala  markale...  Smile
od one strane koja je oragnizovala srebrenicu...
nije
od one strane koja je pruzala svu neophodnu i vojnu i logisticku pomoc u bljesku i oluji.... Smile
jeste...
« Poslednja izmena: 29. Mar 2016, 12:37:08 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Srbija je dobila sankcije I oznacena kao agresor pre markala. Ali to nije bitno za moju tezu. Reci da je nebitno sta misli vecinska populacija u nekoj zemlji znaci da si zapravo nezainteresovan da razumes odredjeni istorijski prices. Ja kazem da cak I da je hag radio kako treba, vecina u svakom narody bi verovala da je radio bas protiv njih, jer je to jedan od najvaznijih principa za objasnjavanje regionalnih odnosa koji se na balkanu primenjuje

Ama taj sud nije radio kako treba,nebitno je mišljenje Srbina sa Golije ili Hrvata sa Velebita kapiraš li?Tači,Haradinaj,Orić,Markač i ekipa su oslobodjeni i tu je kraj,nema tu o čemu ja i ti da razgovaramo.Sud je kompromitovao sam sebe,mišljenja naroda su samo to mišljenja naroda,a jedna medjunarodna institucija koja je trebala da radi svoj posao,radila ga je katastrofalno loše.

Poenta tog suda u teoriji je bila da svaki zločinac bude osudjen za svoja nedela.Tačka.Musliman kome je dete raznela granata će da mrzi Srbe pa kad bi nas sve i jednog strpali u Hag,Srbin kome su poginuli roditelji u ratu će da mrzi Muslimane pa da je sve i jedan u hagu osudjen,s te strane su oni nebitni,ali da je taj sud odradio svoj posao,svako iole objektivan bi rekao ok to bi otprilike bilo to.Medjutim pošto to nije ni izbliza tako nego se pretvorilo u holivusku režiju nekakvog sprovodjenja srpskog genocida nad ostalim narodima što je potpuna budalaština,ja moram da kažem da je sud tragikomičan i da naravno nemam nikakvu ni želju ni obavezu da poštujem njegove odluke ili da osećam odgovornost zbog nekakvih izmišljenih presuda.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
Sud je kompromitovao sam sebe,mišljenja naroda su samo to mišljenja naroda,a jedna medjunarodna institucija koja je trebala da radi svoj posao,radila ga je katastrofalno loše.

Musliman kome je dete raznela granata će da mrzi Srbe pa kad bi nas sve i jednog strpali u Hag,Srbin kome su poginuli roditelji u ratu će da mrzi Muslimane pa da je sve i jedan u hagu osudjen,s te strane su oni nebitni,ali da je taj sud odradio svoj posao,svako iole objektivan bi rekao ok to bi otprilike bilo to.
e ja upravo kazem da je vecina ljudi daleko od objektivnosti. ti tvrdis da je trebalo da osude odredjene ljude i to zoves objektivnim. sustina je da imas ideju o tome sta je objektivno i istinito i pre nego sto je sud poceo da radi i bez obzira na to sta radi.

uopste tu nije bitno sta je sud konkretno uradio, sem toga koga je vise iznervirao jer je uvredio njegov osecaj pravde i objektivnosti.

izmena:
samo pogledaj sta bobak prica
« Poslednja izmena: 29. Mar 2016, 13:10:07 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
sustina je da imas ideju o tome sta je objektivno i istinito
Imam za razliku od suda u Hagu nažalost...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
pomalo i jedan i drugi pricamo svoju pricu i ne slusamo jedan drugoga.
ja nisam rekao da je sud u hagu objektivan
ono sto sam hteo da kazem je da njegove odluke nece promeniti misljenje vecine zainteresovanih, kakve god bile te odluke.

to kako je sud radio ce izazvati prkosno odbijanje kod mnogih srba i odbijanje da razmisljaju sta se STVARNO desilo, kao i uljuljkanost vecine hrvata recimo u svoju ratnu pobedu i biti deo odbijanja da razmisljaju o tome sta se STVARNO desilo
« Poslednja izmena: 29. Mar 2016, 13:29:14 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49926
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
mob
Samsung Galaxy S24
А шта се СТВАРНО десило? Политички гледано Хрвати су добили рат. Срби изгубили. Као губитничкој страни нам се суди и то је то. Није овај рат ни по чему изузетак од ранијих ратова вођених на овим просторима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
karakter ratova u hrvatskoj, bosni i na kosovu je odredjen izuzetno brojnim i cesto sistematski sprovodjenim ratnim zlocinima. to sto je neko pobedio a neko izgubio nas ne abolira od moralne obaveze da shvatimo i objasnimo organizovano sprovodjenje etnickih ciscenja.

da li se u srbiji spominje npr. to da su teritorije rsk uglavnom bile etnicki ociscene od hrvatskog stanovnistva na pocetku rata ili se samo spominje oluja? kada se govori o srpskim zrtvama rata na kosovu i bombardovanja, spominju li se i nabrajaju zrtve kosovskih albanaca? zar nisu i oni po ustavu gradjani srbije, kad smo vec kod toga? kad se trubi o srebrenici na ovaj ili onaj nacin, spominju li se srpski zlocini sirom podrinja tokom 1992?

sa druge strqane kako hrvati tretiraju oluju i postojanje logora za srbe na svojoj teritoriji, a muslimani svoje ratne zlocine?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49926
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
mob
Samsung Galaxy S24
Срби су једина страна која гура причу како су се злочини дешавали на свим странама. Ето знамо да су у Вуковару почињени злочини над Хрватима у Сребреници над муслиманима итд. Али исто тако нећемо заборавити Кравице, Казане, Лору, Бљесак, Олују, Медачки Џеп, Мркоњић Град, Брод, Сијековац, Книн... и да не идем даље. Мислим да је свакоме јасан обим злочиначког подухвата извршеног над Србима. Рат се завршио прије 20 година. И шта данас имамо? Имамо Хрвате који и даље вјеују да су Бљесак и Олуја херојски подвизи, а Готовина и Маркач народни хероји. Крајина им је геноцина творевина зато што су протјеривали Хрвате. А није им "њи'ова лијепа" геноцидна иако су злочине чиниli кад год су стигли. Уопште подигли су ту "умјетност" мучења и свирепост убиства на један потпуно нов ниво. Много горе ствари су нам радили. Али није у том поента. У Босни не треба крити да су мислимани највеће жртве рата. Али није реално сматрати како је над њима почињено 95% злочина, над Хрватима 4,5% а над Србима тек оних преосталих 0,5%. Немам намјеру да од Срба правим неке велике жртве. Но неке чињенице су добро познате. Не схватам како Срби могу да прихвате лажну историју.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.5.17
mob
I-mate 30 Pro
Nato-u ce se suditi u beogradu...ko sto rece kosjacov...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.110
mob
Qtek 小米
Аустријски ФПО: Измена Дејтонског устава имала би стравичне последице
Тањуг | 13. децембар 2015. 12:31 | Коментара: 7
Промена Дејтонског устава и даља централизација Босне и Херцеговине (БиХ) изазвале би стравичне последице, сматра шеф делегације Слободарске партије Аустрије (ФПО) у Европском парламенту Харалд Вилимски

Промена Дејтонског устава и даља централизација Босне и Херцеговине (БиХ) изазвале би стравичне последице, сматра шеф делегације Слободарске партије Аустрије (ФПО) у Европском парламенту Харалд Вилимски.

Он је, у изјави Тањугу, рекао да је ФПО израдила предлог резолуције поводом 20-те годишњице Дејтонског споразума, која ће бити једна од тема пленарне седнице Европског парламента (ЕП) идуће недеље.

Ову иницијативу, како је објаснио, подржала је група "Европа нација и слобода", чији је циљ да одбрани суверенитет и слободе европских народа.

Вилимски је указао да ће и друге групе у ЕП представити своје иницијативе за резолуцију о којима ће бити расправљано идуће недеље, али, како оцењује, највероватније ниједна није у корист РС.

Према његовим речима коначна резолуција биће изгласана идуће недеље у Стразбуру, а у међувремену ФПО ради на одбрани суверенитета РС и поштовању међународног права.

Вилимски је објаснио да је предлог за резолуцију ФПО фокусиран на развој БиХ током 20 година, посебно на улогу високог представника међународне заједнице, који као политички ауторитет који није изабран од стране грађана, намеће законе и декрете што је у супротности са Анексом 10 Дејтонског споразума.

Он је критиковао што високи представник користи Бонска овлашћења без правне основе.

Његова резолуција, како је додао, апелује на међународну заједницу да заустави кршење суверенитета и подсећа на резолуцију Парламентарне скупштине Савета Европе 1384 из јуна 2004, где је јасно наведено да је такво понашање високог предстваника у супротности са демократским принципима.

У документу, како је пренео, позива се на обустављање покушаја наметања заједничког суда и тужилаштва.

Вилимски је подсетио да се ФПО већ дуго залаже за одбрану права народа, укључујући и РС.

У ЕП се, поводом обелезавања 20 година од Дејтонског споразума, припрема више резолуција.

http://91.222.5.72/vesti/planeta.300.html:581212-Austrijski-FPO-Izmena-Dejtonskog-ustava-imala-bi-stravicne-posledice
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 04:45:46
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Radovan Karad osu

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.