Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radjanje/opstanak nacije - n-ti put  (Pročitano 18334 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa pobili su ih civilizovano. Odlozili su i pepeo u konteinere i reciklirali sta se moze.

Cek jel ti to poistovecujes zapad sa modernom hrvatskom i nemcima cetrdesetih?

Нацизам и фашизам су типичне западњачке идеологије.Кроз ове идеологије, западни системи су се борили против декаденције, кризе или неке опасне супарничке идеологије(комунизам).

Као што се запад већ једном борио против своје кризе кроз успостављање тоталитарних режима, то се може десити и у будућности.Неће се то звати нацизам и сви ће добијати једнаку дозу "демократског" пендрека, без обзира на пол, расу или вероисповест.

Никако не треба заборавити да је замало цео Запад пришао Хитлеру, да је само захваљујући ирационалности Хитлера дошло до сукоба нациста са УК и САД.Док Хитлер није ударио на англосаксонске интересе, он је био "хер Хитлер"-велики државник и миротворац, чије су слике објављиване у престижним америчким и британским часописима и новинама.
svaki pasus je netacan. tipicno evropska ideologija je vrlo nategnut termin. u modernom svetu skoro samo da su na zapadu i nastajale ideologije. a nacizam je krajnje karakteristican za odredjeno vreme i mesto cak i ako se moze govoriti o odredjenoj univerzalnosti fasizma cija je definicija donekle nejasna.

zapad je na komunizam odgovorio drzavom blagostanja u evropi. na fasizam i nacizam zapad je odgovorio tako sto ih je porazio.

hitler ni u nemackoj nije bio opstepopularan dok nije dosao na vlast kada nestaje sloboda izrazavanja
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
mob
Palm 
Расплинули смо се и одлутали од теме.Мене уопште не занима каква су достигнућа западне цивилизације, већ утицај исте на постојање/опстанак/нестанак српског народа.

Као што сви видимо,скоро ниједна институција западног система не функционише у Србији.Владавина права, независност судства, парламентаризам, уставност, вишепартијски систем, одговорна управа-све су то карикатуре својих западних узора.Једино се добро примила корупција и демографско изумирање .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
korupcija je izmisljena pre nego sto je zapad nastao i podrazumeva da se krsi vladavina prava koju takodje nije zapad izumeo a demografsko izumiranje je posledica napretka ekonomije i medicine, narocito kontraceptivnih sredstava

IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Расплинули смо се и одлутали од теме.Мене уопште не занима каква су достигнућа западне цивилизације, већ утицај исте на постојање/опстанак/нестанак српског народа.

Као што сви видимо,скоро ниједна институција западног система не функционише у Србији.Владавина права, независност судства, парламентаризам, уставност, вишепартијски систем, одговорна управа-све су то карикатуре својих западних узора.Једино се добро примила корупција и демографско изумирање .

Pa to znaci da postoji problem, kao sto si i sam priznao u implementaciji tih institucija.

Uz to, to sto si naveo nisu institucije "zapadnog sistema", to su institucije i ideje koje postoje neke mozda i vise
od 2000 godina.

To su u sustini tekovine civilizacije.

Ajde bre ne lupaj. Zemlje iz Evrope su poblie vise ljudi nego bilo ko na svetu  Smile
Civilizovane zemlje imale logore ko pleve (cak i za decu), gusili plinom i palili ljude koji razliku od njih. Pa cak koristili atomske bombe (mozda cak i zlocin protiv celog covevanstva) ovi sa Zapada.
Samo kad bi se izbrojale srpske zrtve od civilizovane Evrope u proslom veku pojedini bi pali na dupe.

EU uopste nije civilizovana. Rasizam vlada. Netrpeljivost takodje. Dizu se ograde izbeglicama, ruse table sa cirilicnim natpisom, podstice verska,nacionalna i druga netrpeljivost.

Dakle ja gledam sta rade, sta promovisu boli me kurac. Za sada je ISIS u rangu clanica zemlja EU i NAto..za dalje videcemo.

Ovo je tipicno za nacional' talibana i bota da smucka
ISIS, NATO, I i II svetski rat, razlicite drzave, demokratiju, nacizam

kao da se sve desavalo u isto vreme.

Smile

Ideja pominjanja nacistickih zlocina je trebala kod citaoca da izazove nekako vezu sa EU
ili tako nesto i izjednacenje sa istom.

Cisto da znas to pali samo kod ljudi sa nizom inteligencijom, koji ne znaju sta je kriticko razmisljanje.
« Poslednja izmena: 31. Avg 2017, 21:43:07 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Jel vidis kakav si mentalni invalid. Nazvao si me sa sto imena a izjasnjavas se kao EU civilizovana osoba  Smile
Zasto ? Zato sto imam misljenje koje se tebi ne svidja Smiley

EU jeste manje vise skup bivsih nacistickih drzava. Doduse ima par izuzetaka ja to ne sporim.

Sto se mene tice, i bez zlocina iz WW2 drzave iz EU i USA su ucestvovale u brojnim zlocinima..doduse njihove civilne zrtve su nazivali nuznim zlom ili kolateralnom stetom..a zrtve ISISA terorizmom. Razlika je u terminima.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
EU jeste manje vise skup bivsih nacistickih drzava. Doduse ima par izuzetaka ja to ne sporim.
samo je jedna... tj max dve bivse nacisticke drzave u evropi
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
Napisao sam  da si ti i tebi slicni po mentalitetu i idejama isti kao ISIS-ovci.
Dobro, to je tvoje shvatanje realnosti, koje nema baš puno smisla, dokazano i pokazano.
I ja sam napisao da si na strani onih koji su osnovali, finansiraju ISIS i koji su u tesnim vezama sa S. Arabijom. Za razliku od tvojih imaginacija i projekcija, ova moja tvrdnja je dokazana i pokazana na terenu.
Da, na strani si onih koji žene kamenuju, a homoseksualce vešaju o kran, ali tipično za vaš funjarski NVO mentalitet, zažmurite na jedno okce ako može da se ućari neko letovanje ili zimovanje ili neka povišica ; )

Citat
To je ista bolesna ideologija. Nema razlike izmedju vas. Jedino sto znate i sto
zelite je gazenje tjudjega zivota, bilo da su u pitanju prava ili nesto drugo.
Zašto pišeš o sebi, a govoriš drugima?
Znamo mi svi da vi dokazujete svoj "kosmopolitizam" i (malo)graDŽaneriju satiranjem svega nacionalnog i tradicionalnog.
Citat
Samo neke zabrane trazite, legalizaciju nasilja  i sta ti ja znam.
Projekcije su čudo.

Citat
U sustini nemate resenje ni za jedan problem.
Postoje rešenja, samo što to zahteva da tvoje malograDŽanersko dupe odustane od privilegija sistema u kom živi, pa će ga odbaciti u startu.
Citat
Jeste... evo zabraznis turske ili holivudske serije i ceo narod pocne da cita Tolstoja, kako da ne....
Panj.

Citat
To su u sustini tekovine civilizacije.
I Bušmani imaju svoju civilizaciju i svoje tekovine, hoćeš li i njima uvoditi "slobodu i demokratiju", pa posle patetisati sa "tekovinama civilizacije"? : )
I atomska bomba je tekovina civilizacije, Hirošima i Nagasaki takođe.
« Poslednja izmena: 31. Avg 2017, 22:16:14 od Kristal2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
busmani nemaju civilizaciju
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Sto se mene tice, i bez zlocina iz WW2 drzave iz EU i USA su ucestvovale u brojnim zlocinima..doduse njihove civilne zrtve su nazivali nuznim zlom ili kolateralnom stetom..a zrtve ISISA terorizmom. Razlika je u terminima.

Pa jesu, ali nije isto sa nacistima. To je poistovjećivanje je uz malo mašte, i više je relativizacija, jer nevoliš taj zapad.

Ekstremno je bitno sta drzava tvrdi javno i deklarativno kao ideologiju, jer se onda to masovno i primjenjuje.

Ako s jedno strane "laze" o ljudskim pravima, onda bar ne moze da sprovodi rasisticke pohode masovno, moze na kvarnjaka.

A Naci Njemacka je deklarativno i otvoreno imala podjelu na ljude "nedostojne zivota" i "nedostojne slobode", i tu se niko nije ustrucavao, njihove akcije i zlocini bili su masivni. Zato su oni i on neuporedivi cak i sa veoma agresivnim osvajacima kao sto je recimo Napoleon.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Gledaj, ja razumem sta ti hoces da kazas .. ali ja razgovaram sa ljudima (dabisa i sistem) koji svoje stavove tretiraju opste cinjenice Smiley

Pa tako sebi uzimaju za pravo da pricaju koji su ciljevi EU, sta EU planira sa Srbijom, dal ce EU i Nato da urade ovo ili ono..ili sto je Nato uradio ovo ili ono. Kao da razgovaram sa Jens Stoltenbergom i Kurcem (iz austrije onaj lik).
Bukvalno, neke nebuloze i svoje licne teorije namecu kao neke cinjenice ili sta vec  Smile

Druga stvar je relativizacija pojedinih stvari iz WW2 .. imas Dabisu koji ovde daje poprilicno proizvoljne izjave.
Na primer ja kazem lupam..HR je cinila ogromne zlocine u drugom svetskom ratu, a da pritom ni Srbi nisu bili u bog zna kakvoj situaciji pa se Hitler nije "Primio" medju Srbima a medju Hrvatima jeste. A on to je zato jer su Hrvati bili ugrozeni od Srba u Kraljivini  Smile
Ili evo imas njegove price..kako je Hitler bio nepopularan u Nemackoj i sl. Pa Sistemova opravdanja.

Uglavnom za nekih 10 godina pricace se kako je zlocine u WW2 pravio samo Hitler sa par pristalica a cela Evropa bila protiv..samo jbg nisu uspeli da ga odgovore od cinjenja zlocina  Smile

Sto se tice dela gde ti pricas o tome da je Hitler delio ljude na dostojne slobode i oni koji to nisu..Kapiram da bi se zgranuo sta sve Evropljani misle o Rusima ... ili izjavama Evropskih zvanicnika o Srbima tokom raspada Jugoslavije.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.