Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Račune plaćaju samo naivčine  (Pročitano 1717 puta)
30. Jul 2014, 11:55:34
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
Apple 15
Račune plaćaju samo naivčine

Svetlana Palić   | 30. 07. 2014. - 11:24h | Foto: Grafički studio Blica   

Mirjana Kuzmanović (66) iz Sremske Kamenice preplakala je juče pre podne jer se u životu nije osećala tako poniženom.

Dve, ne jednu, već dve pretplate za RTS je redovno plaćala. Jednu u kući u kojoj živi i drugu u onoj koju je nasledila, iako je prazna, a nema ni struju. I sve to od 16.000 dinara penzije.

- Došao sin kući i pita me što plačem. Pa, plačem zato što sam izigrana. Složio se sa mnom, kaže, ispali smo budale. Poštovali smo državu i zakon. Ma, ne mogu sebi da oprostim što sam im sve plaćala, u momentu mi se ne živi - kaže ona.

Parlament će do kraja nedelje usvojiti novi set medijskih zakona koji, između ostalog, ukida pretplatu za RTS na godinu i po dana, nakon čega će biti uvedena obavezna taksa.

Dug koji je napravilo 1,9 miliona građana Srbije ne plaćajući pretplatu možda nikad neće biti naplaćen. Tome se neplatiše i nadaju. Ispali su pametni. Pretplata za RTS nije jedina neuređena oblast kod nas gde se jasno vidi da je interes pojedinca daleko iznad opšteg interesa, kaže sociolog Dragan Koković.

- Opraštanjem dugova naša država šalje poruku da je neuređena i da se tako može - kaže Koković.

Sve je krenulo sa otkupom stanova devedesetih godina. Onaj ko se zaleteo platio je svaki kvadrat po tržišnoj ceni, a ko je sačekao, otkupio ga je za deset tadašnjih maraka. Nastavilo se sa pravim bumom nelegalne gradnje. Kad je broj nelegalno izgrađenih kuća narastao na kritičnu masu, država je morala da reguliše, ali nije znala kako, pa je lutala od zakona do zakona, od 10.000 evra (i opet se neko zaleteo i platio) do nule (za one koji su “mudro” čekali).
Brojni su drugi primeri gde se toleriše neplaćanje računa. Svedoci smo da se maltene na svakih pola godine vrši reprogram dugova za struju i komunalije i bukvalno se mole građani da pristanu da plate dug na rate. U RTS-u razmišljaju da predlože dužnicima da dug izmire na 18 rata bez kamate.

V.d. direktora RTS Nikola Mirkov, upitan da li je sa moralnog stanovišta u redu da jedni plaćaju a drugima opraštaju, neodređeno je rekao: „Kako god da vam odgovorim, nije dobro za moju kuću“.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.4
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
Apple 15
Elem..ovo je vec peti dan kako imamo podstanara... komsiji su iskljucili struju iz jedno 20-tog puta... i onda je mrtav ladan dovukao kabl i kao - jel' moze malo do ponedeljka dok ne regulise ... samo da ima za svetlo i tv..

I moji magarci kazu... moze...

Danas je sreda... kabl i dalje viri kroz nasa vrata...

Kada mu kazes da plati struju, on je u fazonu... boli me kita...

Nego, da li sam rekla da je u pitanju lik koji se bavi preprodajom kola, ima servis i jos neke poslice... i hvali se kako u svakom trenutku ima imovine u delovima za 100.000e... A tek zivot na visokoj nozi i stalna svadja sa zenom oko para (jer oboje trose kao cira) i dugovi po citavom naselju?

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
mob
LG Nexus 5
Anketa je skroz dobra ali imam bolju.

Seems legit:

« Poslednja izmena: 30. Jul 2014, 13:12:21 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
Jos pre desetak godina moji placali neki porez dok kevin gazda nije. Posle nekog vremena njemu naravno otpisu 50% duga za isti. Tako da, samo se vreme menja, kultura naplate ostaje vec godinama ista...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 36.0.1985.125
Један је Кровзец Smile А ко је на првој слици? Smile Smile

Citat
Onaj ko se zaleteo platio je svaki kvadrat po tržišnoj ceni, a ko je sačekao, otkupio ga je za deset tadašnjih maraka.

Има томе двадесет и кусур година...дође један пријатељ код мог ћалета и тражи му у зајам 300 марака...враћа за месец дана. Каже мој ћале да нема проблема и да му. Била она инфлација. После ћале чује да је купио стан за 300 марака Smile Долази лик да врати паре, све регуларно. Ћале мој га гледа и каже: "нека, задржи...частио сам те стан" Smile Smile Smile
Скоро га лик продао за 30.000 евра Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sve je ok, znam ko si, no hard feelings ;)

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 762
Zastava Munze Konza
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Samsung GalaxyS3

IP sačuvana
social share
Kill all my demons and my angels might die too
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
mob
LG Nexus 5

Pa Danijela Lazic aka Trejsi Lords.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
A bwe Mrgi to sam cak i ja znala - outfit je iz "Cry Baby" filma   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 36.0.1985.125

Pa Danijela Lazic aka Trejsi Lords.

Smile

Јбг...више сам био у оној ВТО продукцији Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: aju une naiv pla ine

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.