Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 10:22:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Racunar poceo da bruji  (Pročitano 6772 puta)
13. Mar 2016, 18:55:31
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
VIP VIBE C
Pre otprilike pola sata (desilo se dva puta) računar počne na bruji (slušam muziku pa se čuje na eksternim zvučnicima) i blokira se. Znači posle restarta radi, ne prijavljuje neku grešku.

Mogući uzroci?

Da li je možda što je Windows 7 - Ultimate sirotinjska verzija?

Ovu poruku šaljem sa njega. Dokle će da radi, videću
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 966
Zastava Kalinovik
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
Samsung s21+
Kako mislis bruji jel se cuje neki kuler, malo pojasni koja konfiguracija?
IP sačuvana
social share
Stevaniđa91_FK Crvena Zvezda
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
VIP VIBE C
Kako mislis bruji jel se cuje neki kuler, malo pojasni koja konfiguracija?

Počeo je da bruji da se čuje na eksternom zvučniku ne iz kučišta. To se desilo dva puta. Moralo je na restart, nije imalo drugog leka. Od pisanja poruke do sada nije se više desilo, zato sumnjam na WoW, jer ga sada ne igram, slušam muziku i spremam računar za back-up. Nešto je počeo mnogo da me zeza, sa nečim se svađa. Moguće, ide iz foldera Windows.old, pošto je radilo nisam brisao. Noćas mu sleduje brisanje i ponovni download.

U prilogu šaljem scan kompjutera. Nadam se da će pomoći, jer tek sada sam video da je trial verzija, jer mi je taj program neko dao. Ja sam mislio da je free

Da sam znao da ovako brzo downloaduje igricu da može da se igra, ne bi čekao. Sečam se vremena, kad je trebalo dva dana.

To je izgleda bio problem. Pogotovo što izgleda da je igrica bila instalirana kao 64bitna, a Windows je 32bitni. Za sada radi, doduše samo sam igrao igricu nisam slušao muziku. Ako ćutim, znači da je problem rešen.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
sta imas u kucistu... (2304.64 KB)
« Poslednja izmena: 14. Mar 2016, 00:53:22 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
VIP VIBE C
Heh, prerano sam se obradovao. Opet.

Znači, na zvučniku, ne u kućištu se na par sekundi čuje zujanje, kao kad recimo prolaziš pored trafo stanice, Zujanje potom prestane, ali sam ja zamrznut ni miš ni tastatura ni makac, jedini lek - restart.

U trenutku kada se to desilo, igrao sam Wow i slušao muziku. Najtačnije startovao sam Word 2003 i puklo je.

Da nije možda G-data, antivirusni program, koji koristim mesec dana trial. Jer sada kada sam se konektovao dobio sam poruku da mi potpis nije u redu, ostalo mi je 16 dana triala.

Ništa, idem da radim ubrzani back-up računara konektovaću se otprilike na svakih sat vremena.

Nisam išao na opciju "izmeni" da bi bilo pregledno a i zbog onih koji dobijaju obaveštenja o novim porukama u temi.

Tražio je G-data updejt, pa restart računara i sada sam napravio screenshot poruke koju dobijam. Najbolja fora kada da tako kažem uđem u program ne prijavljuje grešku. Na na ikonici u task baru stoji uskličnik.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

g data error.jpg
(144.7 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 14. Mar 2016, 13:29:31 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 45.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Ok, idemo redom...
Ne mozes instalirati ni jedan program i ni jednu aplikaciju/igru koja je 64-bitna, tj kreirana samo za tu arhitekturu, na 32-bitni OS.
Mozes samo one igre i aplikacije koje su 32-bitne.
Jedina opcija jeste da je instaler te igre kreiran tako da proveri da li ti je OS 32 ili 64 bita, i da onda instalira tu verziju.
32-bitne aplikacije ce raditi na 64-bitnom sistemu, ali ne i obrnuto.

E sad...to sto ti stuca, zuji i zamrzava nije bas nesto sto je lako dijagnostikovati.
Ako je sistem uredno instaliran, ubaceni svi drajveri redom (skidao si drajvere za plocu/chipset/grafika...?), i ako sumnjas na gdata (gde njega nadje  Smile ) onda probaj da ga uklonis, pa vidi kako se ponasa bez njega, a sa nekim proverenim AV programom.

Windows.old folder ti nije u upotrebi dok si u sistemu koji si instalirao (i u vecini slucajeva je daleko bolje raditi cistu instalaciju nego upgrade, bes iz ovakvih razloga - uvek nesto brljavi).

IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
VIP VIBE C
Hvala ti na odgovoru.,

To je bilo pitanje u jednoj drugoj temi, zašto mi Win7 nije dopustio formatiranje diska, ja sam kliknuo da hoću svežu verziju i on je automatski uradio šta je uradio. Zato i hoću da ga ponovo instalirao, uz dodatni problem
koji je nastao da mi još uvek treba malo i XP.

Mene je zbunilo u WoW folderu ima fajl WoW-64.exe zato sam mislio da je to 64 bitni windows međutim i sada kada sam instalirao sve potpuno pravilno ima taj fajl. Šta mu je to, da li to što ti kažeš da proveri koja je verzija windowsa ili šta, ja startujem igricu preko battle.net. i da kažemo radi OK.

Probao sam da deinstaliram G-data (nije mislim neka bezveze verzija antivirusnog Singi - zastupnik Kasperskog ga prodaje tako sam i saznao za njega - a zbog nedostatka para idem mesec dana trial Kaspersky, pa mesec dana NoD32, pa na kraju pustim Aviru), preko Revo Unstalatera odradio je da kažem nekih 10% (ima ona linija ali ne pišu procenti) i opet zamrznuo.

Posle sam išao na F8, uradio Windows Memory test tool (valjda sam dobro zapamtio ime) testirao je, restartovao i zabo.

Onda sam išao preko nekog Qfash utility (ako ima vremena, objasni mi šta je to, ili link na našem jeziku ili ime neko knjige gde je to obrađeno) i posle toga sam uspeo da dobijem da mogu da radim.

Možda je potrebno uraditi updajt bios-a, neću da lupim, ili računar je preko 3 godine star. To sam saznao iz ovog foldera Windows.old neki folderi su pravljeni pre 2 godine. A ja sam jednom reinstalirao XP znači onda bar 4 godine.

Možeš mi objasniti kako se radi updejt BIOS-a. Gigabyte-ova je ploča pa mislim da ne bi trebalo da bude problema. Pričali smo o tome na kursu, ali nismo nešto vežbali, a prošlo je jedno 5 godina. Nisam nikad radio, pa ono.....
« Poslednja izmena: 14. Mar 2016, 14:50:16 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
VIP VIBE C
Ovo postaje nesnosno. Samo što sam izmenio poruku (ispravio smislene i daktilografske greške) i odgovorimo nekome što me nešto pitao sa facebook (dobijam direktno ako sam on-line) zabolo je

Windows.old folder ti nije u upotrebi dok si u sistemu koji si instalirao (i u vecini slucajeva je daleko bolje raditi cistu instalaciju nego upgrade, bes iz ovakvih razloga - uvek nesto brljavi).

Znači, ovaj folder mogu da izbrišem ostao je samo direktorijum Windows i Program files?
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 966
Zastava Kalinovik
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
Samsung s21+
Ovo postaje nesnosno. Samo što sam izmenio poruku (ispravio smislene i daktilografske greške) i odgovorimo nekome što me nešto pitao sa facebook (dobijam direktno ako sam on-line) zabolo je

Znači, ovaj folder mogu da izbrišem ostao je samo direktorijum Windows i Program files?

Mozes da obrises taj folder,moguce da ti pravi on probleme.
IP sačuvana
social share
Stevaniđa91_FK Crvena Zvezda
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
VIP VIBE C
Hvala na odgovoru.

Da kucnem u hrastovinu od 15,09 časova nije zabolo. Doduše radim samo back-up fajlova
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Update biosa radis krajnje jednostavno. Sada su to ili izvrsni fajlovi koje u samom OS-u pokrenes i pustis da on odradi posao, ili dva odvojena fajla, jedan je izvrsni fajl koji radi flesevanje, a drugi je nova verzija biosa.
U stara dobra vremena si morao narezati na disketu, ili disk/usb, pa preko njega.
Sa tim da flesovanje biosa radis samo kada ti u biosu fali neka opcija koja ti je u novijim verzijama dostupna.
Ako bios radi kako treba, a tebi radi, jer ti sve uredjaje prepoznaje i svi rade...nisam siguran koliko je neophodno.
Mozes probati, ne skodi.

Skidas ga na zvanicnom sajtu proizvodjaca ploce, kao i sve drajvere koji ti trebaju po instalaciji sistema.
Da se vratim na pitanje od malo pre - da li si uredno instalirao sve drajvere koje instaliras prilikom dizanja sistema?

Windows.old folder uklanjas pomocu disk cleanup tool-a.
Umesto svih tih trial verzija AV programa, koji ti sa svojim drajverima svakako osakate sistem, bolje je da instaliras free verziju avasta.

Skini i hirens boot disk i odradi par krugova memtest-a, kao i testiranje hard diska, cisto da i tu opciju otklonis kao mogucnost, da te hardver zeza.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 10:22:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.301 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.