Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 00:18:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Racunar poceo da bruji  (Pročitano 6706 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
VIP VIBE C
Dobro si prepoznao da nisam sve drajvere instalirao po pravilu. Pre reinstalacije windowsa, odnosno prelaska sa XP na Win7, sam download drajvere za moju proču za Win7, jer sam pretpostavio da je DVD koji sam dobio uz ploču dosta star i sa XP drajverima. Međutim, pošto je sve radilo kako treba, a maltene odmah sam video problem sa TV karticom i rešio da ponovo instaliram windows, nisam ništa dirao.

Odjednom se nešto pobunio. Da ne ureknem, radi sada od 15,09 časova juče, ali koliko vidim ne prepoznaje drugi hard disk. Na njemu sam stavio fajlove od video-nadzora iz bivše igraonice i interesuje me, kada ga povratim, da li mogu da ostavim na njemu recimo 500k slobodnog prostora i da li će da novi sistem prepoznati. Verovatno hoće, kao i što je ovaj prepoznao fajlove a napravljeni su na potpuno drugom računaru.

Sa folderom windows.old sam se možda zeznuo, znam sada za drugi put, obrisao sam ga "ručno", preko total commandera". Napraviću ja sada jedan fajl sa linkovima sa ovog foruma, da imam, da ponovo ne pitam.
« Poslednja izmena: 15. Mar 2016, 02:47:34 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
mob
VIP VIBE C
Evo mene ponovo Smile

Jutros oko 10,00 sati kada sam startovao računar dobio sam crni ekran sa porukom

Media Shield Rom Bios 694.
Copyright 2006 Nvidia Corp

Detecting array - šta ovo znači

Zezao sam se do pre petnaestak minuta, pokušao sve živo, da bi upalilo Qflash utility v.2.16. Prilikom deinstalacije g-data, tražio je restart i ponovo Detecting array. Ponovo q-flash i evo sada radi, stavio sam Avast premium

Danas radim ubrzani backup odnosno neću da čistim duplikate nego da lagerujem tako kako je, pa kasnije kada ponovo podignem sistem, sledi čišćenje duplikata.

E sada imam jedno kratko pitanje - kako ide 15 GB besplatno storage na Google. Da li može i muzika, ja sam počeo, pa sam onda preko Nero-a video da mi je folder muzika 27500 Mb, što verovatno ne bi stalo, pa vam cancell-ovao. Međutim, na mom disku nema ništa, piše samo folder sa pdf. ekstenzijom.

Našao sam help na engleskom, izgleda da može i muzika. Sada me interesuje da li su ti fajlovi na mom kompjuteru ili na google.disku. Da li tako mogu uraditi back-up? Pitam da budem siguran, pa posle ne plaćem za podacima. Znači ja ću formatirati moj disk, na taj način izbrisati sve podatke, da li kada budem instalirao windows mogu pristupiti ovim podacima
« Poslednja izmena: 18. Mar 2016, 14:47:58 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Google Drive? Imaš 15 Gb prostora, možeš da aplouduješ šta god hoćeš tamo i da skineš odande kad god hoćeš... ja sam tamo bekapovao 15 Gb filmova, i dalje su tamo. Dok ne izbrišeš ono što si aploudovao sa kompjutera ručno, biće ti na oba mesta. Možeš da im pristupiš preko brauzera u bilo kom trenutku i skineš ih nazad na komp nakon formatizovanja diska.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
mob
VIP VIBE C
Google Drive? Imaš 15 Gb prostora, možeš da aplouduješ šta god hoćeš tamo i da skineš odande kad god hoćeš... ja sam tamo bekapovao 15 Gb filmova, i dalje su tamo. Dok ne izbrišeš ono što si aploudovao sa kompjutera ručno, biće ti na oba mesta. Možeš da im pristupiš preko brauzera u bilo kom trenutku i skineš ih nazad na komp nakon formatizovanja diska.

Hvala puno. Mislio sam da uplojdujem samo stvari koje mi nisu mnogo bitne, ono nije loše da imam, ali ako propadne nije strašno - kao recimo Conrad Catalog iz 2011 Ovako sam mirniji, jer trenutno kod mene u kraju nema DVD-ova. U knjižari sam sve pokupovao, sutra veleprodaje ne radi, a trafika je zatvorena već duže vremena.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Ako imaš legalnu verziju Windowsa, trebalo bi da imaš pristup i OneDrive-u, kod njih valjda imaš 25 Gb besplatnog prostora... to još nisam koristio, ali čini mi se da je ista fora kao i OneDrive. Čisto ako ti zafali prostora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
mob
VIP VIBE C
Ako imaš legalnu verziju Windowsa, trebalo bi da imaš pristup i OneDrive-u, kod njih valjda imaš 25 Gb besplatnog prostora... to još nisam koristio, ali čini mi se da je ista fora kao i OneDrive. Čisto ako ti zafali prostora.

Nažalost Win7, je "sirotinjska" verzija. XP profesional je legalna verzija, pa ću probati, kada stavim XP.

Javljam se sa dva problema na koja sam sada naišao:

Prvi problem je Chrome Disk, folder od oko 2,5 GB (do podatka došao preko Nero-a), prvo je izbacio da će upload da traje 9 sati, da bi više puta dobio da se stranica ne odaziva, posle otprilike sat vremena, je završio sa  uploadom ali je dosta fajlova bacio u Recent folder. Radi se o raznim back-upovima mog starog knjigovdstvenog programa, firma više ne postoji, ali kada sam već sačuvao hteo bi da imam te backopove. Fajlove sa podacima je izgleda bacio u recent folder.

Drugi problem je AVast premium (uzeo sam ovu opciju jer za 1-2 dana reinstaliram windows pa da pre nego što narežem fajlove proverim ih na viruse) ne mogu da nađem opciju Skekiranje računara. On mene štiti od novih upada, ali kako da proverim da neki stari fajl nije zaražen.

Pogotovo što sam juče ceo dan dobijao u Chrome ovakve prozore, danas jednom. Sumnjam da je sve ovo neki virus, ili da mi je hakovan računar.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

recent  folder.jpg
(67.93 KB, 1024x768)
gde mu je skeniranje racunara.jpg
(75.68 KB, 1024x768)
ovako dobijam chrome prozor.jpg
(25.38 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Dobro, to su ti postavke Avasta, ali kad to zatvoriš na glavnom ekranu imaš opciju Skeniraj, tako nešto kao ovde:

A u Drive-u, kad ideš na My Drive, tamo bi trebalo da su ti svi fajlovi i folderi koje imaš na drajvu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
mob
VIP VIBE C
Sinoć negde oko 21,00 čas, pošto sam uspeo da nađem neku trial verziju Nero-a, a lakše mi je preko njega da režem nego preko Imgburn, rekoh ajde da restartujem računar, jer je dosta bilo brisanja, pomeranja itd, i crvcc, opet na bootu zabolo - Detecting dellay. Ostavio sam ga uključenog preko noći, i smilovao se da se bootuje sada.

Inače smotani ne uspeva da nađe komandu Smart scan u avastu.

Nešto sam na googlu našao na brzaka (stvarno žurim da danas završim sa ovim - plan je bio drugačiji), šta znači ovo "detecting allay" ali na engleskom. E smotani ima 8 godina učenja engleskog ali slaba dvojčica, pa se baš ne snalazi, i bio bi mnogo zahvalan kada bi neko na srpskom, hrvatskom, bosanskom objasnio kako se ovo rešava.
« Poslednja izmena: 19. Mar 2016, 08:48:10 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Skini i koristi ashampoo za rezanje. Verzija 6 ti je free i mozes da je koristis, pa potrazi nju.
Kada i gde dobijas "detecting delay" poruku?

IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
mob
VIP VIBE C
Skini i koristi ashampoo za rezanje. Verzija 6 ti je free i mozes da je koristis, pa potrazi nju.
Kada i gde dobijas "detecting delay" poruku?

Da, ovaj nero trial je čista prevara, samo 100 MB. Režem preko mog starog Nero-a, izbacuje mi poruku da verzija nije ok, ali da mogu da startujem program. Posle rezanja probam 2-3 fajla rade i urađena je verifikacija. Valjda je to OK.

Poruku "detecting array" dobijam prilikom startovanja računara. Pojavi se slika Gigabyte S sa opcijama na dnu, i stoji stoji tako, dok se na pojavi crni ekran (kao kad startujem recimo dos) i onda

Media Shield Rom Bios 694.
Copyright 2006 Nvidia Corp

Detecting array
I tako stoji stoji, stoji dok ne restartujem računar. Probao sam sve opcije jedino opcija da učita BIOS radi i to ne odmah isto se čeka dok se smiluje. Tako sam i juče ujutru uspeo da startujem wiindows, odnosno išao sam na Q-flash pa ima opcija PowerOff i kada se kompjuter ugasio, prilikom ponovnog startovanja je pustio Windows. Radio je tako do sinoć oko 21,00 čas - rekoh ajde da oslobodim radnu memoriju da restartujem komp, i cvrcc, opet je zabolo. Probao sam više puta - otprilike do 23, časa nije učitao, da bi kompjuter ostavio uključen do jutros, kada je učitao windows i evo sada radim. Meni upload na google disk ide strašno sporo, pa sam pustio komp da radi zadnja dva sata, ja malo odmarao, i sada nastavljam sa čišćenjem fajlova. Izgleda da ču ipak 90% morati na DVD-ove jer ponavljavam meni upload na google ide strašno sporo. Ne bi trebalo, IKOM Flat2 je internet, radio sam speedtest bila je brzina oko 38 Mbps a stalno dobijam poruku da se stranica ne odaziva.

Znači, ja neću isključivati računar dok ne prebacim sve fajlove na DVD ili google disk. Rekli su mi trik sa otvaranjem email-adresa samo zbog lagerovanja, ili ću sutra do Metroa ili nekog centra koji radi i nedeljom. Ali, postavlja se problem kada isključim računar, odnosno restartujem ga da bi počeo sa instalacijom XP-a on može opet da zabode, znači potrebno je da otkrijem šta ga muči

Verzija BIOS je 2009. godine, izčačkao sam taj podatak dok sam se "zezao" da podignem windows.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

chrome se ne odaziva.jpg
(88.68 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 19. Mar 2016, 19:57:46 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 00:18:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.306 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.