Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 14:22:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Racunar ne pali  (Pročitano 1217 puta)
04. Sep 2013, 09:41:52
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
Zastava Obrenovac
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Cesto mi se restartovao racunar, za svaki mali potres, a i nekad nece da upali, tacnije upali, prodje slicica sa pocetka, i onda pise nesto IDE i ne mogu da se setim sta jos, ja samo iscackam kablove koji idu iz napajanja u hard, i sve normalno, iako pise da je problem u IDE-u...
Medjutim, juce dugo stajala slicica, i nece se promeni, ja malo iscackam, kao ranije, ono nista, ja izvucem kablove i opet stavim, a on ni da upali...
Ja sumnjam na:
1.IDE (99.7%)
2.Maticnu (tesko, a i ne daj boze Smiley)
3.Napajanje (mnooogo tesko, jer sam kupio skoro novo, i platio ga cetvrtinu realne vrednosti kompa Smile)
4.Kablovi za dugme za paljenje (to je isto bas tesko, jer onda se ne bi prvo pojavljivala dugo slicica)
Sta bi moglo da bude?
IP sačuvana
social share
Mozda sam lud, ali ne i lud
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Koliko razumem jedva prvi screen prodje. Iskljuci hdd i vidi da li lakse i normalno prolazi. Naravno kada dodje do mesta kada treba da botuje OS stace i izbacice gresku. Ako lako prodje mozes sumnjati i na hdd i pokusati Hirensom da utvrdis da li je do njega.

Malo je zeznuto sto kazes da na minimalan pomeraj on prekida. Nije lose da promenis trakasti kabli koji ide do hdd-a. Ako nemas drugi skini sa citaca pa stavi. To gubljenje kontakta ume bas da zeza u dijagnosticiranju.

Uzmi Hiren's BootCD, ukoliko uopste mozes da podignes bios i startujes. Cisto da proveris hdd. Jer u sustini on bi morao i bez hdd-a da proradi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
Zastava Obrenovac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Rekao sam da na kraju nece da upali uopste... Pritiskam dugme, on nista...
A na IDE (taj trakasti kabl) sam i mislio da je najveci krivac... Smile
« Poslednja izmena: 04. Sep 2013, 10:22:30 od MIX100 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Bez obzira na taj kabli, on mora da upali. I da nije povezan hdd, mora da upali i odradi one crne ekrane sa belim slovima.

Da bi proverio da li je mozda dugme vrisnulo, slobodno na ploci kratkospoji na kratko srafcigerom dva pina, zicke koje idu od tog prkidaca. Ako je nedostupno, isolovane onim plasticnim kockicama, izvuci ih pa kratkospoji. Ako komp kresne, do prekidaca je.

Mozda iako je novo napajanje, i ono moze zezati. Jbg desava se da novo ne znaci ispravno.

Proveri na ploci kakvi su kondenzatori. Da li ima neki da je naduvan.

Proveri na ploci, sa leve strane procesora tranzistore. Crna kocka sa tri nogice i kondenzatori oko njih. Ima ih 3,4,5 ... zavisno od ploce.

Proveri da li uopste neki kuler vrti, neka led svetli na ploci. Mozda se i graficka pomerila pa nemas sliku.

Suluda je jedna stvar, ali mi se opet desila jednom. Mu*a sam otegao nekoliko dana, nece najednom komp da radi. Ispalo je na kraju da kada sam skinuo plocu i vratio je, proradio. Na neki volseban nacin je neko od postolja ispod ploce, na koje ona naleze, gde se usrafljuju srafovi, uspostavio kontakt sa ko zna cime na ploci.

Ako imas neke od duplih stvari ili mozes od nekog skinuti i probati ne bi bilo lose. Napajanje za pocetak. Razmenis pa svoje stavis kod nekog i necije kod sebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
Zastava Obrenovac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
E da, nista ne radi i ne cuje se, kao da pritiskam a nema ni maticnu... Ali ipak sija (svo vreme, kako i treba i kad je iskljucen) zelena lampica tamo gde se ukopcava net, a to pocinje da radi kad je ukljucen u struju a radi napajanje... Smile
U svakom slucaju, probacu sve sto si rekao da uradim, pa cu da javim... Hvala lighte, idi malo "moderatorisi" u conquiztadoru... Smile  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Hahaha ma tu sam ja. Bacam oko na drugi monitor Smiley

Auuu, ako sve sija ... da ne slutim na plocajku. Bolje na napajanje da slutim. Kazes novo je. Jos pod garancijom neka je .. bolja je to slutnja. Isplativija po tebe. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
Zastava Obrenovac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ma komp mnogo mator, doduse kad je bio nov, bese to najbolja konfiguracija, ali necu da ga bacam, kad moze lepo net, neka ga, barem za to, ionako nisam zaludjen igrama... Smile
Ne kupuje mi se novi Desktop, hocu tablet dobar d'uzmem, a imam i notebook, mogu reci nov Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Izvadi graficku pa je vrati pazljivo na mesto
izvadi memoriju pa je vrati pazljivo na mesto
isto uradi sa bilo kakvim drugim karticama ako ih imas

usput produvaj prasinu iz kucista (posebno obrati paznju na slotove)

kablove otkaci pa zakaci ponovo (napajanje stavi na "0" dok to radis)

Meni je jednom stari komp decu pravio zbog pomerene PCI mrezne kartice. Isto nikako nije hteo da se butuje ali se detaljnih simptoma ne secam Smiley
« Poslednja izmena: 04. Sep 2013, 21:58:35 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57
mob
Apple 13pro
probaj da zamenis bios bateriju i da vratis na fabricki bios, glupo zvuci ali deluje po nekad
IP sačuvana
social share
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 14:22:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.