Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Putarina za ulaz u centar Beograda?  (Pročitano 9058 puta)
10. Jun 2010, 00:21:36
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Kroz Beograd dnevno prođe 700.000 vozila, a zbog velikih gužvi građani u automobilu dnevno provedu bar sat vremena pa se razmatra uvođenje putarine za centar.

Opcije za smanjenje gužvi su naplata ulaska u centar za vreme rekonstrukcije Gazele i jeftinije parkiranje za vozače koji koriste automobile na ekološka goriva.

Uvođenje takozvane gradske putarine za sada je samo ideja, a o sprovođenju odluke razmišljaće se u narednom periodu, prenosi B92.

Stručnjaci se slažu da naplaćivanje ulaska u centar grada može da funkcioniše samo ako građani kao alternativu imaju najkvalitetni vid gradskog prevoza, metro sistem. Da li zbog straha od saobraćajnog kolapsa za vreme rekonstrukcije Gazele ili nečeg drugog, u Sekretarijatu za saobraćaj se razmatra uvođenje gradske putarine za vreme radova na najprometnijem gradskom mostu koji bi, prema poslednjim informacijama, trebalo da počnu 1. jula.

"Beograd bi mogao da za vreme rekonstrukcije mosta uvede bar privremeno gradsku putarinu i tako se priključi gradovima poput Londona ili Stokholma. Postojeća saobraćajna mreža ne može da primi ni automobile onih koji stanuju u centru a kamoli vozila koja dolaze sa strane", kažu u Sekretarijatu za saobraćaj.

Plan je da od plaćanja ulaska u "krug dvojke" budu izuzeti motociklisti i biciklisti, a ovu dažbinu ne bi plaćali ni vozači koji imaju automobile na gas, električnu energiju i hibridna vozila. Privilegiju da ne plaćaju ulaz u centar imali bi i svi oni koji u svojim automobilima prevoze tri ili četiri putnika.

Ovaj predlog ima podršku dela struke. Zagovornik restriktivnih mera za ulazak automobilom u centar grada je Milan Vujanić, profesor sa Saobraćajnog fakulteta. Prema njegovim rečima, sve mere koje za cilj imaju smanjenje broja vozila u centru grada mogu samo da donesu boljitak.

"Jeste pitanje da li se građani sa tim slažu ali lično mi nije jasno šta će toliko vozila u centru grada preko dana. Čemu služi gradski prevoz, ako ljudi idu na posao automobilom. Što se mene tiče, ujutro od 7 do 9 i od 13 do 17 sati uveo bih drastično veće cene parkiranja. U Londonu, ako uđeš u centar grada u vremenu od 10 do 14, samo ulazak plaćaš pet funti", kaže Vujanić.

Statistike pokazuju da svakog dana parking mesto u "krugu dvojke" traži oko 20.000 automobila, a broj postojećih parking mesta je oko 12.000. U planu je i da vozači koji voze automobile na ekološki prihvatljiva goriva (gas, biodizel i slično) imaju privilegiju jeftinijeg plaćanja parkinga u svim parking zonama.

Izvor: SrbijaNet
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sheikh Don PaXon The Greatest !!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Samo daj harac vlasti. Jbt. Turci su manje uzimali nego ovi danas.
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Dokle bre,dokle,lopine nezasite?

Zonirate ceo grad i secete sve pred sobom i pravite od njega betonsku pustinju,samo da bi pljackali ljude za parkiranje,kupujete i koristite najgore moguce materijale,metode i opremu,rovarite jednu te istu ulicu 5 puta da biste se nakrali,postavljate blesave tajmere na semafore za koje nikoga ne boli kurac,da biste i tu maznuli brdo love,dozvoljavate da se ljudi voze u gradskim vozilima,kojima posle svega par godina sluzbe fali polovina delova i srafova usled loseg odrzavanja i kradje,i sad jos ocete da derete ljude i za ulazak u centar,i da ga odsecete od ostatka grada...?

Kakav London i Stokholm?poredite se s Londonom i Stokholmom.a jel znate da se,za razliku od ovde,u tim gradovima postuju svi propisi,da sve funkcionise kako treba,da svako radi svoj posao kako treba,i da se sve radi u korist ljudi,ne u korist vlasti i lopina.tamo se ne kupuju i ne koriste najgori moguci materijali,oprema i metode.tamo se ne rovari 5 puta jedna te ista ulica da bi se svako ko pozeli ugradio i pokrao sta mu treba.tamo se ne postavljaju blesavi tajmeri za pesake opet da bi se neko ugradio i oteo pare.tamo se sve radi u korist ljudi i opsteg boljitka,a ne da bi se ugradio kako ko stigne,ne u korist takvih trutina i lopina poput vas.

jebote,ne mogu da verujem da im nije dovoljno jedno kaznjavanje ljudi sto imaju kola,ili sto zive u centru,dranjem za parkiranje,i da im nije dosta para koje otimaju tu,i od blesavih akcija i tajmera,sto se ljudi plase da ulaze u relativno mlada vozila gradskog prevoza,jer vec izgledaju zrelo za otpad kad im fali pola delova i konstrukcije,nego sad jos i da izoluju ljude,da ih kazne sto zive u centru. Smile

Gospode Boze,sta sve necu videti ovde...  Smile

da neko bude toliko nezasit,a istovremeno toliko drzak...mislim,to moze samo kod nas...  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jun 2010, 01:14:32 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC One
Citat
Putarina za ulaz u centar Beograda?

Smile Smile Smile

Tako i treba, i poskupljenje parkinga je vec smanjilo guzvu. Sve kukaju - nema para - a svi bi kolima u grad, jedna osoba u jednom autu. E sad majstore ili plati ili autobusom. Manja guzva u saobracaju, centar narocito i to u spicu, manje zagadjenja itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Tako i treba, i poskupljenje parkinga je vec smanjilo guzvu.
koliko je smanjilo?20 kola?
E sad majstore ili plati ili autobusom.
ma,to care,kaznjavaj ljude sto zive ili rade u centru,mamicu im!  Smile ko je bre njima dozvolio to!?  Smile
a autobusi su svi sredjeni i odrzavani,u picku materinu.tolko odrzavani da vec posle 4 godine vise ne lice na sebe,i da im fali pola delova i konstrukcije,jer se krade uzduz i popreko u piramidi nadleznosti.

Manja guzva u saobracaju
netacno.
manje zagadjenja itd.
da,deo grada zapadno od Trga je bio opste poznat po nevidjenom zagadjenju i enormnim,zastrasujucim guzvama,te su morali da ga zatvore i nakrcaju parkinzima i razjebu mrezu ulica uzduz i popreko.tolko je bilo prometno i zagadjeno,da se u vreme najgorih guzvi moglo naici na cak 10 automobila na deonici od 100 metara...  Smiley 1
Citat
Sve kukaju - nema para
ne razumem na koga se to odnosi,ali,ako se odnosi na Grad,budi uveren da silno gresis.
Citat
a svi bi kolima u grad, jedna osoba u jednom autu.
to stoji,ali se takav problem NE RESAVA zatvaranjem i odsecanjem celog centra,nego uspostavljanjem funkcionalnog i normalnog gradskog prevoza kroz isti.
isti si Bobic,jebote.umesto da trazi resenje za problem koji nagriza neki deo grada,on bi najradije da ukloni taj deo grada.nema tog dela,nema problema,i nema potrebe za resenjem.i gotovo.
oce to...
@Runner,iako se ne slazem sa njim,postujem tvoje misljenje,ali,molim te,nemoj da pricas o stvarima koje ne znas.pogotovu kada to pricas kao da zelis da branis lopovluk.
« Poslednja izmena: 10. Jun 2010, 02:37:00 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
jeftinije parkiranje za vozače koji koriste automobile na ekološka goriva.

važi brate, samo da prepravim ćaletovo "keca" da ide na krompir, i eto mene !
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC One
O cemu to nemam pojma?  Smile

Zasto svi moraju kolima u centar? Parkiraj 3-4 km dalje pa prosetaj ili dodji autobusom.

Ovde se slazem da se ne slazemo ali imam takvo misljenje i nemam nameru cak ni da pomislim da o tome porazmislim.  Smile

Nema ovde vadjenja na zarade... smucili su mi se "kukaci" koji nemaju leba da jedu ali imaju i kola i svaki dan za benzin. Plati pa se klati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
nemam nameru cak ni da pomislim da o tome porazmislim.

realno... retki trenuci iskrenosti  Smile
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
O cemu to nemam pojma?  Smile
(dobro,nisam bas rekao-"nemas pojma" Smile )
reko sam da ne znas-o stanju u centru.pardon-odredjenim delovima centra.nekadasnjem i sadasnjem.
ti kazes da je bilo guzvi.tacno,u nekima je bilo i ima ih.ali u drugima ih nije bilo,i uopste nije bilo potrebe za sjebavanjem citave mreze saobracajnica,proterivanjem automobila,pretvaranjem dvosmernih i prometnih ulica u jednosmerne corsokake,i zatvaranje drugih.
Zasto svi moraju kolima u centar?
Ne moraju svi.ali oni koji tu zive moraju.
Parkiraj 3-4 km dalje pa prosetaj ili dodji autobusom.
da,"samo" 3-4 km...
kako bi se tebi svidelo da se tvoje svakodnevno putovanje na faks,ili posao,produzi svega 500 metara?da moras da prepesacis svega 500 metara duze,sto je 1/8 od ovih 4 km koje ti pominjes?
to izgleda kao nista,nesto sto se predje pesaka za minut.a u stvari se prelazi 5 minuta.a to je samo 1/8 pomenutih 4 km.
pa,odlepio bi,eto kako.
da me ne shvatis pogresno,500 metara je smesna razdaljina za hodanje,i naravno da ja volim da hodam,i da mi 500 metara ovako nije nista.ali,ujutru,kada zuris,i kada ti je svaki minut bitan,i kada se probijas kroz gomilu drugih ljudi,i jos treba da uhvatis prevoz,tih dodatnih 500 metara i 5 minuta umeju da ti naprave cir na zelucu.
a ponavljam,to je samo 1/8 od 4 km.
a sto se prevoza tice,mislim da to nema potrebe da komentarisem.da je prevoz makar upola dobar koliko treba da bude da bi takav sistem radio,pa da pricamo dalje.ali,naravno nije.a da ne pricam tek o stanju vozila,za sta je opet kriv upravo lopovluk i nemar,sto samih prevoznika,sto grada.
Ovde se slazem da se ne slazemo ali imam takvo misljenje i nemam nameru cak ni da pomislim da o tome porazmislim.  Smile.
zato sto verovatno ne zivis u centru,a verovatno nemas ni kola,tako da te i razumem.
al,samo da znas-nemam ih ni ja.  Smile ali to ne znaci da ne prepoznajem lopovkuk i izdrkavanje kad ga vidim.
Ovde se slazem da se ne slazemo ali imam takvo misljenje i nemam nameru cak ni da pomislim da o tome porazmislim.  Smile

Nema ovde vadjenja na zarade...
znas li ti koliko oni love obrnu dnevno samo od parkiranja?s tom kolicinom,kad bi radili svoj posao kako treba,i za sta su placeni,oni bi od ovog grada mogli da naprave cudo.
ali,narvavno,to ne ide tako,vec ogromna kolicina novca ide u razne dzepove.kao sto je ogromna kolicina novca otisla ugradnjom onih blesavih tajmera,pa kao sto ode svake nedelje rovarenjem jedne iste ulice 5 puta,pa kao sto ode muljazama i kupovinom najgorih materijala i opreme...
ako oce pare,neka prestanu da se razbacuju i jos bitnije-neka prestanu da kradu.
smucili su mi se "kukaci" koji nemaju leba da jedu ali imaju i kola i svaki dan za benzin. Plati pa se klati.
1.ti zaboravljas da neki "kukaci" zive u tom centru.
2.to je tacno,i to sto kazes stoji,ali,kao sto rekoh,resenje problema nije u Bobicevom razmisljanju.resenje nije odsecanje tog dela grada,nego uspostavljanje dobrog prevoza,ili bolja koordinacija saobracaja.
ne mozes da uzmes i odseces deo grada samo zato sto kobajagi ti pravi problem,i zato sto te mrzi da nadjes resenje.

EDIT-kasno je,i umoran sam,tako da cu verovatno sutra odgovoriti.laku noc. Smile
« Poslednja izmena: 10. Jun 2010, 03:03:41 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC One
1. Ko zivi u centru treba da bude oslobodjen te takse/ulaznine i da i dalje ima mesecno povlasceno parkiranje.

2. Sve drugo je dramatizacija - em 3-4 km nije mnogo vec je i zdravo, em mozes kao sto rekoh busom. A mozes krenuti i 10-15 minuta ranije na posao i problem resen.

3. Jedino se slazem da treba pojacati gradski prevoz

4. Trenutno sam bez kola i nadam se ne dugo. Dok sam vozio nikada nisam trazio neke zavucene ulice da parkiram. Kada krenem kolima u grad spreman sam da platim parking, isto bi bilo i sa odlaskom u centar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.213 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.