Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u rat - Pronađen Kuran iz vremena pre Muhameda  (Pročitano 75092 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
Citat: akan1303 danas u 00:07:32
Kur,an:
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati? (21:30)

Bar dve logicke greske.

1) Ispada da vernici onda znaju da su nebesa i zemlja bili jedna celina. Kako to vernici "znaju" ?
2) Ko smo to MI? Nebesa su kod primitivnih naroda bili omotac oko zemlje na kome su ucrtani zvezde, mesec i sunca. Nigde nijedan od tih musavih nomada nije imao pojma da se radi o loptastim svemirskim telima.
1)Radi se o tome da nevjernici nece da vjeruju u dokaze koje Allah pokazuje pa im i na ovaj nacin obraca..
Vjernici vjeruju a dali znaju to je nesto drugo.
2)Allah, dž. š., za Sebe koristi i prvo lice množine, ‘Mi’, a isto tako i prvo lice jednine, ‘Ja’. Razlog tome leži u samim odlikama arapskog jezika. U arapskom, a i u nekim drugim jezicima se, prilikom izražavanja poštovanja i veličanstvenosti, ponekad koristi prvo lice množine, ‘mi’, koja se, zapravo, odnosi na prvo lice jednine, ‘ja’. Upravo, kako u našem, tako i u većini ostalih jezika se, iz poštovanja prema sugovorniku, uobičajeno koristi drugo lice množine, ‘vi’, umjesto drugog lica jednine, ‘ti’. I u turskom se nekad koristi množina ‘mi’, iako se misli na prvo lice jednine ‘ja’, mada to nije toliko rasprostranjeno kao korištenje množine drugog lica, ‘vi’
Citat
Ne tacno. Energija oduvek postoji. Neziva materija je nastala pod uticajem zakona fizike. Dakle ne slucajno. Ziva materija je nastala od nezive putem abiogeneze. Opet po zakonima fizike, hemije i okruzenja.
Kako su nastali zakoni fizike odkud potice energija ?
Citat
Evo sve smo se potresli sto nas tvoj izmisljeni bog upozorava. Na sta me bre upozorava: Da ne smem da mislim svojom glavom?
Nee samo da revidiras stav  Smile Smile Smile
Allah dz.s voli ljude koji vole nauku. Najbolji vjernici su oni koji spoznaju Boga sami kao sto je bio Ibrahim(Abraham) koji shvate da je sve suvise tako lijepo uredjeno dabi nastalo eto tako.
Albert Ajnštajn, poznati fizičar,dobitnik Nobelove nagrade,rekao je:„Nauka bez vjere je osakaćena,a vjera bez nauke je slijepa .“I on je mislio glavom Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
Evo cika Akana, jel mogu ja da probam:

"Neka je hvaljen Onaj koji u svemu stvara parove:"

- to je maticar, ili lokalni makro sto drzi kuvre, ili pokeras kad deli karte pa podeli nekome dva para.

"Kunem se mestom gde se zvezde gube..."

- to je cmar. tamo vala nema ni sunca ni meseca.
Tvoje tumacenje, je samo tvoje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Asalama leikum....

Sta ima... Smile

Ti sad posto si jedini ovde na forumu a time i prvi imas sve privilegije do daljneg... Smile

Sto znaci da treba da privuces masu brace muslimana... Smile

Samo te obavestavam... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
Prevod nije ispravan i jasno je da je naštelovan da bi odgovarao naučnim javascript:void(0)istinama. U poštenje nekih muslimana se lako možemo uveriti analizom tekstova koje ti prenosiš. Da su pošteni, odustali bi od pisanja pseudonaučnih gluposti.

Sa druge strane imaš islamske intelektualce, poput Ziaudina Šarkara, koji se bune protiv bukajilističkih intervencija u prevodu i tumačenju Kurana, nazivajući ih apologetikom najgore vrste.
Ja stvarno nisam ni cuo za ovog...
Znaci nedas ovako da se prevede   Smile
Znda cemo stvarno morati da osporimo sve te silne poznavaoce arapskog jezika i da prihvatimo Ziaudina Šarkara  Smile
Citat
Kao po običaju mašiš poentu... Rgvedu nisam ni pomenuo da bih raspravljao o njoj već kao primer da autor teksta (iako je musliman Smiley ) laže kad kaže da je Kuran prvi.
Ja kazem takodje da je prvi jer se precizno navodi o cemu se radi, dakle da je sve sto je izvan zemlje i zemlja bila jedna cjelina...
Rgvede pominje neko jaje hahah, nemam pojma ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
@Akan

Koje dokaze tvoj alah pokazuje svima? Sta ima da se veruje u dokaze. Ili verujes jer nema dokaza, ili znas zato sto su ti prezentirani dokazi.

To je svojevrstan oksimoron reci: Vernici veruju u dokaze.

Energija ne potice niodkuda. Oduvek postoji. Samo je razlika izmedju tvog alaha i energije da je energija sirova, tj. bez svesti i kreativne inteligencije.

Zakoni fizike za stanje posle  su se formirali u trenutku prvobitne mili...... sekunde pocetka expanzije svemira. Predstavljaju jedini nacin na koji je bilo moguce da se formiraju a zavise od ustrojstva energije. Tj. nije ni moglo drugacije, kao sto se ni krug ne moze drugacije transformisati u duz nego pomocu broja Pi.

Jos nesto, broj Pi nije izmislilo nikakvo bozanstvo, jer je broj Pi jedini moguci nacin da se krug presece i napravi duz. Da je Pi veci ili manji nikad krug ne bi mogao da se zatvori. Tako da, zvuci paradoksalno vernicima i ostalima kojima je tesko da ovo apstrahuju ali nema tu nikakve magije.

E sad problem je jos uvek, koji zakon fizike je inicirao "expanziju". I jos jedan problem je koja je to sila uticala da se tolikom brzinom to kosmicno jaje/lopta/tacka prosiri.

I hiljaditi put da prezvacemo ovu cuvenu izjavu: Nauci nije sramota da prizna da nesto ne pije vodu, da odbaci radnu hipotezu i predje na neku drugu. To se cak stalno desava sa minijaturnim modifikacijama radnih teorija pa se u slucaju naucnih proboja teorije modifikuju shodno novootkrivenim saznanjima, observacijama i rezultatima milion puta ponovljenih ekperimenata.

U religiji je potpuno suprotan metod u upotrebi. Stvarnost se, uz pomocu reci, koje imaju visestruka znacenja, modifikuje tako da odgovara tekstu neke knjige i svako odstupanje od tumacenja te knjige vodi u smrtnu kaznu u ektremnim podrucjima. BTW, treba da te je sramota svoje brace po religiji, sekaca glava i da se okanes tih arapskih kretenizama i lepo krenes da se razvijas u pravom - razumnom smeru - smeru prosvetljenja i odbacivanja religijskih okova.

Ni jedna religijska sekta/crkva/konfesija nije priznala da su tekstovi u svojoj svetoj knjizi nakaradni i da na momente izazivaju povracanje, sto od debilnosti, sto od brutalnosti koje su opisane u njoj. A ovamo se pozivate na milosrdnog i pametnog boga.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
Asalama leikum....

Sta ima... Smile

Ti sad posto si jedini ovde na forumu a time i prvi imas sve privilegije do daljneg... Smile

Sto znaci da treba da privuces masu brace muslimana... Smile

Samo te obavestavam... Smile
We aleikumu selam. Smile
Hvala Smile
Hocu, bice to jedna velika intelektualna masinerija sa predragonomi bluesoniqom na celu  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Ja stvarno nisam ni cuo za ovog...

Svojim neznanjem se nije dobro hvaliti. Wink

Znaci nedas ovako da se prevede   Smile
Niko ti ne brani, ali delovaćeš neozbiljno.

Znda cemo stvarno morati da osporimo sve te silne poznavaoce arapskog jezika i da prihvatimo Ziaudina Šarkara  Smile
Nećemo ni morati, sami su sebe osporili...koji je najcenjeniji prevod Kurana na tvoj maternji jezik?

Ja kazem takodje da je prvi jer se precizno navodi o cemu se radi, dakle da je sve sto je izvan zemlje i zemlja bila jedna cjelina...
Rgvede pominje neko jaje hahah, nemam pojma ...
Ti iz neznanja grešiš, a autor teksta laže uzdajući se da nećeš da proveriš. Rgveda (uz Upanišade) mnogo peciznije opisuje kreaciju svemira nego što su te pustili da veruješ. Brahmanda ili "neko jaje " upravo, za razliku od krivotvorenih prevoda Kurana opisuje svemir koji se širi. I druge religije, starije od Islama, poput kineske ili feničanske opisuju isto što i Kuran.
« Poslednja izmena: 02. Nov 2015, 21:39:42 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
islamske intelektualce
  Smile kakav oksimoron
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
Energija ne potice niodkuda. Oduvek postoji.
Ne razumem, niotkuda, postoji li to "niodkuda"?
A "oduvek" sta je to oduvek, vreme...?
Ja nisam protiv nauke nikako, ali nauka je stalno protiv vjere
Nauka zeli da dokaze da Bog nije taj prauzrok svemu, dali je uspela, do sada nije, e kada uspe da dokaze, a nece nikada, onda navalite na vjernike .Vjera vam samo pomaze da nastavite vasa istrazivanaj, Prva rijec u Kuranu je "UČI".Pravoslavac moze biti i veliki vjernik i veliki naucnik
 Теслa: „Nemogu videti struju ali znam da postoji, to je isto kao sa Bogom, nevidimo Ga ali znamo da postoji"
Citat
treba da te je sramota svoje brace po religiji, sekaca glava i da se okanes tih arapskih kretenizama i lepo krenes da se razvijas u pravom - razumnom smeru - smeru prosvetljenja i odbacivanja religijskih okova.
1) jesu braca po religiji
2) nije svaki musliman reprezent Islama
3) znas li zasta se sece glava?
4) na sta se odnose religiski okovi ?
5) jel arapi imaju monopol na kretenstvo  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Citat
A "oduvek" sta je to oduvek, vreme...?
Ja nisam protiv nauke nikako, ali nauka je stalno protiv vjere

Nije nauka ni protiv cega. Nauka se ne bavi time. Nauka se bavi time da nam pokaze istinu. Tj. da nam otkrije tajne univerzuma.

Citat
Теслa: „Nemogu videti struju ali znam da postoji, to je isto kao sa Bogom, nevidimo Ga ali znamo da postoji"

Ja i svi vi koji imate oci mozete da vidite struju. Grom.

Parafraza: Niko nikad nije video ruzicastog jednoroga niti veliku zelenu smrkotinu, ali svi znamo da postoji. Nonsens.

Citat
2) nije svaki musliman reprezent Islama
3) znas li zasta se sece glava?
4) na sta se odnose religiski okovi ?
5) jel arapi imaju monopol na kretenstvo  Smile

2) Nego cega je reprezent? Budizma?
3) Pa sad, ima tu raznih prestupa. Ali ti to odobravash, zar ne? Inace mi ne bi postavio ovakvo pitanje, nego bi osudio secenje glave, koji god da je razlog.
4) Na to da te religija sputava u svakom pogledu u kome ti je priroda dala da budes pre svega slobodomisleci covek od krvi i mesa. Jel krkash svinjetinu? Sta bi se desilo da te neko spichi slaninom posred chela sutra?
5) Nemaju samo arapi monopol na kretenstvo, imaju i domaci otpadnici koji su se slizali sa turcima, da spasu svoje guzice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.