Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u rat - Pronađen Kuran iz vremena pre Muhameda  (Pročitano 75137 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
1) Svaki dogadjaj ima za uzrok neki prethodni dogadjaj
2) Da ne bi tako isli u beskonacnu proslost, jednom moramo stati i reci ok odavde je sve pocelo. To neki zovu bog ili sta vec.

Problem sa ovim agumentom je da je sam sebi suprotan. 1) Svaki .... i pod 2) jedan ipak nije imao uzrok. Pa onda ne mozemo ni reci svaki. Moramo da kazemo svaki uzrok sem prvog. Ali cim smo vec izuzeli jedan, mozemo i drugi, i treci i tako dalje. Tako da nije tacno da svaka posledica ima svoj uzrok.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
Apsolutno netacno to protivreci jednim od zakona koji se javljaju temeljom univerzuma...zakon o odrzanju energije...

Sva zabluda covecanstva i jeste u tome...sto prakticno sve sto radi protivreci tome...

Zaludjen sa tom iluzijom kraja smrti...

Sto bi reko sez propaganda satanizma... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Sta si ti sad izlupao covece...

Jel te sramota da pises na srpskom?

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

Sta oces bre...

Citat
Svaki dogadjaj ima za uzrok neki prethodni dogadjaj

Da ne bi tako isli u beskonacnu proslost, jednom moramo stati i reci ok odavde je sve pocelo. To neki zovu bog ili sta vec.

Ove dve recenice protivrece logicki jedna drugoj...jel ako svaki dogadjaj ima uzrok ne moze da postoji pocetak a time ni kraj...

Ovo drugo sto ti pises je cista degradjacija vere...jel i vernici po nekad to sami cine ne shvatajuci...

Apsolutno je nebitno dal je bog sozdao nesto ili nije...i dal je nesto znao unapred ili nije...i sve te gluposti...

Sila apsolutno nije u toime...

Uzgred  budi receno mnoge stvari koje su pronadjene u tzv nauci...hiljadama godina ranije su bile u svim religijskim knjigama sveta...

Uostalnom nauka je i nastala tako...da bi umanjila moc religije...to je bila prvobitna namena...
« Poslednja izmena: 29. Okt 2015, 23:13:33 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Svaka cast  Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Bravo!!!

[inache, pise se JER a ne JEL]

Logika ti nije bash jaca strana a?

Ako nesto ima pocetak, nigde ne implicira da mora da ima kraj.

Ako nesto ima kraj, nigde ne implicira da je moralo da ima pocetak.

Ako nesto nema pocetak, nista ne implicira da nema kraj.

Fizika je dokazala da je energija neunistiva. I to je sve.

Sve ove gore filozofske mozgalice sluze da se ljudi zabavljaju njima u svojoj dokolici.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Postavi ceo argument.
kakav argument, o čemu pričaš? pitao sam te ako te ne mrzi da mi daš link tog ''genija'' koji je ''pobio'' ''argument primarnog pokretača'', ili bar da mi ukratko prepričaš
Citat
Problem sa ovim agumentom je da je sam sebi suprotan. 1) Svaki .... i pod 2) jedan ipak nije imao uzrok. Pa onda ne mozemo ni reci svaki.
naravno, ako već hoćeš da izigravaš bukvalistu, ne ''svaki'' nego svaki sem tog  prvog,očigledno
Citat
Ali cim smo vec izuzeli jedan, mozemo i drugi, i treci i tako dalje.
po kojoj logici?
Citat
Tako da nije tacno da svaka posledica ima svoj uzrok.
naravno da jeste. jel može primer bilo koje posledice koja nema svoj uzrok? (sve mi se nešto čini da je tebi isto ''nemati'' i ''ne zna se uzrok''  Smile  )
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Citat
Postavi ceo argument.
kakav argument, o čemu pričaš? pitao sam te ako te ne mrzi da mi daš link tog ''genija'' koji je ''pobio'' ''argument primarnog pokretača'', ili bar da mi ukratko prepričaš
Pa pričam o argumentu primarnog pokretača, a pošto ima nekoliko verzija želeo sam da mi daš onu za koju misliš da je najbolja. Mislim da je prvi njegove mane izložio Dejvid Hjum, mada je i Aristotel postavio neka problematična pitanja vezana za isti, a bluesoniq ti je više-manje pokazao šta nije dobro.

Ako nisi zadovoljan njegovim odgovorom, ponovo, postavi argument u formi koja ti se najviše dopada, pa ću postepeno da ti objasnim gde su problemi ovog "argumenta" (da ne odgovaram na pitanja koje si postavio njemu).

« Poslednja izmena: 30. Okt 2015, 06:33:25 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Citat
Postavi ceo argument.
Citat
Problem sa ovim agumentom je da je sam sebi suprotan. 1) Svaki .... i pod 2) jedan ipak nije imao uzrok. Pa onda ne mozemo ni reci svaki.
naravno, ako već hoćeš da izigravaš bukvalistu, ne ''svaki'' nego svaki sem tog  prvog,očigledno
Citat
Ali cim smo vec izuzeli jedan, mozemo i drugi, i treci i tako dalje.
po kojoj logici?
Citat
Tako da nije tacno da svaka posledica ima svoj uzrok.
naravno da jeste. jel može primer bilo koje posledice koja nema svoj uzrok? (sve mi se nešto čini da je tebi isto ''nemati'' i ''ne zna se uzrok''  Smile  )

Moram priznati da mi je jako tesko da sa tobom diskutujem jer nekako kao da nismo sinhronizovani iliti kompatibilni na pitanju logike.

U logice pre svega nema bukvalnosti. Ili nesto jeste tako ili nije. Nismo ovde da raspravljamo o pesnickoj slobodi i razlicitim interpretacijama reci "SVE, SVAKI i tako dalje"

1) Bog nema uzrok. Tako bar kazu ovi vernicki filozofi.

-----

Iduci dalje ako Bog ipak ima neki uzrok, a mi ne znamo koji je, onda je taj neki uzrok koji je za posledicu imao nastanak boga, podjednako validan kao i da je taj uzrok imao neki opet pa drugi uzrok. U ovom slucaju imamo problem sa beskonacnim. A zasto imamo problema? Pa zato sto je nemoguce da  krenes iz jedne tacke iz beskonacnosti i da negde stignes.

Mislim da ces ovde zapeti sa razumevanjem, ali ako imas beskonacnu pravu u prostoru, ako nekim slucajem lupis tacku negde na pola te prave (sto je nemoguce) i dalje ces imati beskonacno i sa jedne i sa druge strane te tacke.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Ima.. sam je sebi uzrok.  Smile

Bog je filozofska, duhovna utjeha za apsurde tipa beskonacnost (a mi smo smrtni).

Ja sam misljenja da je ljudski mozak dobar za rjesavanje "malih", prakticnih problema.. bez obzira koliko su kompleksni, sve je uredu.
To je funkcija mozga, kod zivotinja pa i kod nas, da rijesi i zavrsi nesto konkretno.
To je alatka koja rasterecuje ostale organe i organizam.

Ali kad krene ka opstosti, apstraktnosti (apstraktno = neuhvatljivo) onda se gubi, TILT-uje.. ne moze da pojmi, pa smislja religije, ideologije i slicno, da bi regulisalo te ispade.

Tj. pistanja smisla, svrhe, sustine..  ne treba previse ni lomiti glavu. 
Religija ima pseudo-odgovore, umiljate neke, a nauka se uopste i ne bavi pitanjima takve prirode.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2015, 10:24:27 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Nauka se bavi time. Sustinom stvari. Problem se sto masu ljudi ne zadovoljava takva sustina. Mislim da smo mi u evolucijskom corsokaku. Imamo svest da razumemo svemir, a nasa bioloska strana nas sputava svojim ogranicenjem u smislu trajanja.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.