Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 02:58:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put oslobodjenja  (Pročitano 25796 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Vidim da si zid oko sebe debeo izgradio, pa je tebi teško dopreti. Živiš u zatvoru koji si sam napravio, a toliko si oslepljen da i ne vidiš da si u zatvoru. A ne vidiš ni da sam sebe kontradiktuješ.

Nadam se da će ti jednog dana sinuti u glavi, jer ne volim da je bilo koji deo Boga zarobljen.

Ja svedočim istinu. A ti možeš, brate, sa tim da radiš kako hoćeš. To je tvoj izbor, i ja to poštujem.
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pitajte i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Carpe Noctem

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 180
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla
@bjbojan

kazem da ne treba razvrstavati ... whatever
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10

pogledajte samo ovog bojana - on u stvari zeli da ubija ,krade ,pljachka ,samo se plashi svog boga - znachi zlo je vec u njegovom umu -umu roba , i samo zeli dopushtenje svog boga Smile zbog toga sam ja i govorio da se protiv islama treba boriti svim sredstvima ....

Ali otkud to da ja želim da ubijam,kradem i pljačkam?Ja samo pitam, ako je čovek slobodan da radi sve šta mu padne napamet,zašto ne bi radio i takve naopake stvari,ako nema kazne?Jer ako nema kazne,to onda valjda i nije ništa loše?Ali pošto sam ja video da ima kazne,ja znam da je to loše i zato to ne radim.

ovo pokazuje da sam ja u pravu - ti u stvari zelish da pljachkash ali se plashish kazne - kazna je ono shto te sprechava Smile da nema kazne ti bi pljachkao Smile

realnost je u stvari drukchija - nishta te ne sprechava da recimo ubijash . samo je jedan problem : da bi ubijao morash da postanesh ubica. to ti je sva nagrada i kazna . kad postanesh ubica morash da prihvatish sve shto taj status donosi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
1. Boj se boga
2. Kloni se zla
3. Uredi sebi život tako da te niko ne uznemirava
4. Materijalno budi toliko bogat koliko ti treba za život i ne traži preko toga

To je Biblijski gledano : put oslobođenja .

Ovo pod 3. , kad kaže niko , to znači , niti ti sam sebe . Ne opterećuj se izmišljenim božanstvima ni raznim ludorijama . Bog je jedan i nek se on brine za svoja posla .

A ovo što Decky kaže da non-stop posmatraš samog sebe , pa ćeš da budeš pametniji - ne , to je u stvari uznemiravanje samog sebe . "Nije u ljudskoj moći da upravlja koracima svojim" . Kaže Biblija . Uzdaj se u Stvoritelja i ako on stoji iza tebe - ne sikiraj se . Da bi znao šta je lijevo a šta desno , treba ti još jedna stvar , koja nije nacrtana u konstrukciju čovjeka . To je : duh sveti . To je ono što ti Bog daje . Nevidljiva i neobjašnjiva sila .Razum je varljiv . U njega se nije pametno pouzdati . Tek : razum + duh sveti = pogodak . Onda znaš šta je lijevo a šta desno i onda si na putu oslobođenja .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Vidim da si zid oko sebe debeo izgradio, pa je tebi teško dopreti. Živiš u zatvoru koji si sam napravio, a toliko si oslepljen da i ne vidiš da si u zatvoru. A ne vidiš ni da sam sebe kontradiktuješ.

Ja sam samo hteo da kažem da biti Božiji rob znači biti slobodan u tom smislu kako ti objašnjavaš.To je samo igra reči.Ništa više.Reči su ništa.Bitno je ono što se pod njima misli.

ovo pokazuje da sam ja u pravu - ti u stvari zelish da pljachkash ali se plashish kazne - kazna je ono shto te sprechava Smile da nema kazne ti bi pljachkao Smile

realnost je u stvari drukchija - nishta te ne sprechava da recimo ubijash . samo je jedan problem : da bi ubijao morash da postanesh ubica. to ti je sva nagrada i kazna . kad postanesh ubica morash da prihvatish sve shto taj status donosi.

Kako to pokazuje da si u pravu?Otkud ti znaš šta neko želi?Na osnovu reči?Reči su ništa.Ja hoću da kažem da je postoji zakon kome je podvrgnut svaki čovek.Ako čovek hoće da radi nešto loše,pod dejstvom tog zakona, koga sprovodi u delo Bog (Priroda), čovek se onda loše oseća i prema tome bi trebalo da zna da radi nešto loše.Ako čovek radi nešto dobro,onda se on dobro oseća i tako zna da radi dobro.A ima onih koji ne priznaju taj zakon i misle da su slobodni i da neće ni za šta odgovarati.E ja takvima hoću da poručim da se ne zavaravaju,nego da će biti na velikim mukama ako se ne pokaju,tj. ako ne prestanu da rade loše stvari.Ništa više i ništa manje.

@pinot

To je suština.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Bosch ima centrifugu
Svako ima svoju pricu o tome ko je zapalio zito  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Baš tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10

Kako to pokazuje da si u pravu?Otkud ti znaš šta neko želi?Na osnovu reči?Reči su ništa.Ja hoću da kažem da je postoji zakon kome je podvrgnut svaki čovek.Ako čovek hoće da radi nešto loše,pod dejstvom tog zakona, koga sprovodi u delo Bog (Priroda), čovek se onda loše oseća i prema tome bi trebalo da zna da radi nešto loše.Ako čovek radi nešto dobro,onda se on dobro oseća i tako zna da radi dobro.A ima onih koji ne priznaju taj zakon i misle da su slobodni i da neće ni za šta odgovarati.E ja takvima hoću da poručim da se ne zavaravaju,nego da će biti na velikim mukama ako se ne pokaju,tj. ako ne prestanu da rade loše stvari.Ništa više i ništa manje.

problem je samo shto takav univerzalni moralni zakon ne postoji Smile ima drushtava gde se ubistva ,krada i.t.d. pod odredjenim uslovima smatraju dobrim i kad ih izvrshi chovek se oseca dobro .nema nikakvog boga koji nadgleda i svakom choveku govori :krasti je loshe ,ubijati je loshe - to sve zavisi od situacije Smile na kraju krajeva ,zato i ima toliko ubistava po svetu  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
E sa tim se ne slažem.Nema toga koji se dobro oseća ako uradi nešto loše.A to što se neki tako predstavljaju ne znači da se i dobro osećaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
Ja mislim da postoji komunikativna ili diskurzna etika, sto znaci hajde da se porazgovaramo, diskutujemo o aktuelno etiku. Univerzalnost je Homo sapiens sapiens, i kad erectus si smo, cesto  Smile Sto znaci kroz sexualnost vodi put oslobodjenja , i tamo i stize nazad, kad je postigao cilj Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 02:58:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.