Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 01:31:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put oslobodjenja  (Pročitano 25869 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
 sama ideja boga je u stvari najvece zlo koje moze da se zamisli . djavo nije toliko zlo kao bog - jer djavo je otvoreno zlo - njegov uticaj je relativno mali.

s druge strane bog jeste najveca laz - on nudi sve na svetu ,a trazi samo jedno - da mu budete robovi  Smile ali zamka jeste upravo u tome ,izgubite li slobodu ,vi cete ceo svet gledati ochima roba - pogledajte samo ovog bojana - on u stvari zeli da ubija ,krade ,pljachka ,samo se plashi svog boga - znachi zlo je vec u njegovom umu -umu roba , i samo zeli dopushtenje svog boga  Smile zbog toga sam ja i govorio da se protiv islama treba boriti svim sredstvima ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 Smile

bf tebi treba pomoć, a ti ne shvataš koliko ti treba jer si toliko zaglibio u slepost dualistične svesti da više ništa ne vidiš, sve ti je mračno jer ti je svest mračna.

Žao mi je što je tako, jer si moj brat. Ali šta da radim, to je tvoj izbor. Neću nikoga da prisilim da se spasi ako on to neće.

A samo da te pitam ako si ti tako čvrst svojoj veri, zašto onda se toliko bojiš onih koji ne veruju to što ti veruješ, i uloga ti je ovde da budeš kvarilac?

Na koga si to toliko ljut da ne možeš ljude da pustiš da veruju ono što oni hoće nego stalno omalovažavaš sve ono što nije u sklopu sa tvojom agendom?

Ako si ti primer onog ko je miran jer ne veruje ni u šta, onda pa i nisi neki primer. Jer nisi ni malo miran u sebi što se jasno vidi u tvojim porukama.

Tijana

"The devil thinks he's in heaven. Don't let him fool you also"
« Poslednja izmena: 29. Mar 2007, 21:48:32 od Tijana2012 »
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pitajte i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Smile

bf tebi treba pomoć, a ti ne shvataš koliko ti treba jer si toliko zaglibio u slepost dualistične svesti da više ništa ne vidiš, sve ti je mračno jer ti je svest mračna.

Žao mi je što je tako, jer si moj brat. Ali šta da radim, to je tvoj izbor. Neću nikoga da prisilim da se spasi ako on to neće.

Young fool.... Only now, at the end, do you understand.Your feeble skills are no match for the power of the Dark Side!

Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
DA nema kazne zasto bi to radio pitas ti - zato sto ZNAS da tako treba. Jer ako to sve radis samo zbog straha od kazne onda si pobratime vec u tom tvom paklu i to do guse.

A kako ja da znam kako treba da radim?Sretao sam one koji pričaju da treba da se ubija,krade i ostalo,znači ne znaju svi da tako treba kako ti kažeš.Ko je odredio to kako treba da se radi?

pogledajte samo ovog bojana - on u stvari zeli da ubija ,krade ,pljachka ,samo se plashi svog boga - znachi zlo je vec u njegovom umu -umu roba , i samo zeli dopushtenje svog boga Smile zbog toga sam ja i govorio da se protiv islama treba boriti svim sredstvima ....

Ali otkud to da ja želim da ubijam,kradem i pljačkam?Ja samo pitam, ako je čovek slobodan da radi sve šta mu padne napamet,zašto ne bi radio i takve naopake stvari,ako nema kazne?Jer ako nema kazne,to onda valjda i nije ništa loše?Ali pošto sam ja video da ima kazne,ja znam da je to loše i zato to ne radim.

A ako ima kazne,ko to kažnjava?Zar postoji neko drugi ko ima moć da kažnjava osim Boga koji je sve napravio?Ja ne priznajem nikog ko kaže da može da kazni,osim Boga i tu je suština onog da sam ja Božiji rob.Jer ako Bog može da me kazni zar nisam ja onda njegov rob?Ako može da me kazni,zar ne treba da ga se plašim?
« Poslednja izmena: 30. Mar 2007, 11:59:58 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3

A kako ja da znam kako treba da radim?Sretao sam one koji pričaju da treba da se ubija,krade i ostalo,znači ne znaju svi da tako treba kako ti kažeš.Ko je odredio to kako treba da se radi?

Malo se osećam kao izgrebana ploča ali nema veze.

Dođe vreme kad strah Boga treba da se prevaziđe i kad znaš kako da se ponašaš ne od straha da će te Bog kazniti niti od želje za nagradom, nego iz ljubavi, prema duhu Boga gore i prema telu Boga dole.

Kako znaš? Tako što si stupio u kontakt sa duhom istine "koga svet ne može da primi, jer ga ne vidi i ne poznaje; vi ga poznajete, zato što boravi kod vas i biće u vama" (Jovan 14:17). Znaš zato što si skinuo starog čoveka koji propada zbog varljivih požuda, i obnovio se duhom svoga uma, i obukao novoga čoveka (Efežanima 4:22-24). Na kraju krajeva znaš jer je Bog zavet svoj stavio u tebe i na srcu ti napisao (Jeremija 31:33).

To je znanje pravo jer potiče iznutra, i prirodno ti je, bar je prirodno tvojem pravom JA, koje je Božja ljubav u manifestaciji.

Pitaj bilo kog psihologa i reći će ti da je motivacija kazne/nagrade dosta primitivna. Služi dok ti služi, kad bolje ne umeš da shvatiš, ali dodje vreme kad treba svako dete da pređe iz prvog razreda u drugi. A ako vidiš nekog odraslog čoveka koji još da hoće ide u prvi razred, i ne mrda od kose tanke uspravne debele, jel bi ti to bilo čudno?

Pa tako isto motivacija ljubavi je na potpuno drugom nivou. Nema poredjenja.

Citat
Ali otkud to da ja želim da ubijam,kradem i pljačkam?Ja samo pitam, ako je čovek slobodan da radi sve šta mu padne napamet,zašto ne bi radio i takve naopake stvari,ako nema kazne?Jer ako nema kazne,to onda valjda i nije ništa loše?Ali pošto sam ja video da ima kazne,ja znam da je to loše i zato to ne radim.

A ako ima kazne,ko to kažnjava?Zar postoji neko drugi ko ima moć da kažnjava osim Boga koji je sve napravio?Ja ne priznajem nikog ko kaže da može da kazni,osim Boga i tu je suština onog da sam ja Božiji rob.Jer ako Bog može da me kazni zar nisam ja onda njegov rob?Ako može da me kazni,zar ne treba da ga se plašim?

Kao što sam već negde rekla, Bog ljude ne kažnjava, ljudi kažnjavaju sami sebe. A šta to znači? Ono što ljudi shvataju kao Božju kaznu je u stvari ništa više nego zakon uzroka i efekta - sve što učiniš iz motivacije manje od savršene ljubavi je uzrok koji će pokrenuti efekat jednake i suprotne sile.

Šta je cilj ovom zakonu? Jedan cilj je da ti da priliku da naučiš lekciju i sledeći put napraviš bolji izbor. Još jedan je cilj zapravo to da spreči ljude koji su potpuno ego centrični od uništavanja svih i svega oko sebe. Još jedan cilj je da te vrati u sredinu - što više ideš u jedan ekstrem, efekat će biti iz iste mere sa drugog ekstrema u nadi da će te balansirati da bi mogao da vidiš besmislenost takvog ponašanja.

Tijana
« Poslednja izmena: 30. Mar 2007, 13:02:27 od Tijana2012 »
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Bosch ima centrifugu
Tijana ti je rekla ali ajd i ja da probam da ti kazem sta treba a sta ne treba raditi-a odgovor je veoma prost ali i fenomenalno komlikovan u isto vreme.

JA NE ZNAM ODGOVR NA TO PITANJE.

Tacnije - ne znam za tebe ali znam za sebe. Posmatraj sebe, svoje misli svoje osecaje. Ako osecas potrebu da krades i ubijas - URADI TO - non stop promatraj sebe i to sta osecas u sebi. Uvek kada imas neki poriv, zelju, strah, uzbudjenje, kada places, kada se smejes - probaj da postavis pitanje zasto i kopaj po sebi i svojim dubinama sve dok ne nadjes detaljan odgovr na pitanje zasto - zasto se bas tako osecas a ne nekako drugacije. Igrah igru posmatraca - promatraj samog sebe i vise nikad neces imati potrebe da ides u bioskop. Sama cinjenica koje ces vise i vise biti svestan je da zaista postoji neko u tebi ko svesno posmatra tebe samog. Daj sebi vremena - nista se ne desava preko noci. Vremenom ces poceti da oscas duboko u sebi - osecaj koji ce te voditi dalje - ZNA CES tacno sta je dobro a sta lose za tebe. Ali nikada nemoj ni da pretpostavis da je taj tvoj put put za sve nas van tebe,

Ko sto rekoh - odgovor je prost ko pasulj - toliko prost da je retko ko hrabar dovoljno da krene tim putem.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kako znaš? Tako što si stupio u kontakt sa duhom istine "koga svet ne može da primi, jer ga ne vidi i ne poznaje; vi ga poznajete, zato što boravi kod vas i biće u vama" (Jovan 14:17). Znaš zato što si skinuo starog čoveka koji propada zbog varljivih požuda, i obnovio se duhom svoga uma, i obukao novoga čoveka (Efežanima 4:22-24). Na kraju krajeva znaš jer je Bog zavet svoj stavio u tebe i na srcu ti napisao (Jeremija 31:33).

Zašto taj stari čovek propada zbog varljivih požuda?Šta je to što ga kažnjava?On radi najbolje što zna,ali propada.Znači,postoje neki putevi u životu kojim čovek ne treba da ide.Eto ti ga ograničenje.Ko je odredio to ograničenje?Pa valjda jedino Bog može da postavi to ograničenje.Taj čovek nije hteo da se loše oseća,nego ga je neka viša sila naterala da se loše oseća,jer je nešto loše radio.Ako je Bog stavio svoj zavet u mene,znači rekao mi je da nije dobro da ja radim bilo šta.Pokazao mi je pravi put,a puteva je mnogo.Ako krenem lošim putem,kršiću zavet sa Bogom i šta će biti posledica?Kad god sam krenuo lošim putem,loše sam se osećao,iako sam hteo da se dobro osećam.Znači,nije sve kako ja hoću,nego postoji neka viša sila koja određuje kako će ko da se oseća.A ako meni neko može da određuje kako ću da se osećam,onda sam ja njegov rob.Ali onaj zavet koji je Bog stavio u mene mi govori šta treba da radim da bih se dobro osećao i to je put oslobođenja od lošeg osećaja,ali ne i od Boga.Ja Boga ne mogu da se oslobodim,jer me je On stvorio i samnom može da radi šta hoće.Međutim,ako pogledaš malo u taj zavet koji je Bog stavio u tebe,videćeš da je to što si Božiji rob lepa stvar.Bog je Sreća,Ljubav,Dobrota itd.,znači sve najlepše.Pa šta je tu problem?Ko ne želi da se dobro oseća,da živi u savršenoj ljubavi i sreći?Ja želim i srećan sam što sam video da sam Božiji rob.Dok nisam video da sam Božiji rob,bio sam đavolov rob i u meni je bio mrak.Sada kada sam video da sam Božiji rob,srećan sam i đavo mi ništa ne može.To je "put oslobođenja".

Bog ljude ne kažnjava, ljudi kažnjavaju sami sebe. A šta to znači? Ono što ljudi shvataju kao Božju kaznu je u stvari ništa više nego zakon uzroka i efekta - sve što učiniš iz motivacije manje od savršene ljubavi je uzrok koji će pokrenuti efekat jednake i suprotne sile.

Šta je cilj ovom zakonu? Jedan cilj je da ti da priliku da naučiš lekciju i sledeći put napraviš bolji izbor. Još jedan je cilj zapravo to da spreči ljude koji su potpuno ego centrični od uništavanja svih i svega oko sebe. Još jedan cilj je da te vrati u sredinu - što više ideš u jedan ekstrem, efekat će biti iz iste mere sa drugog ekstrema u nadi da će te balansirati da bi mogao da vidiš besmislenost takvog ponašanja.

Ko je odredio zakon uzroka i efekta?Zar nije Bog?Zašto ga je odredio?Pa sigurno ne da bi ljudi radili sve što im padne napamet.Bog tim zakonom ukazuje na to šta čovek treba da radi,a šta ne.Ali zašto čovek nešto ne treba da radi?Kome to smeta?Zašto postoje raj i pakao?Zar Bog hoće one koji mu prkose i neće da idu putem koji je On proglasio za pravi?Jel' neće da ih kazni?A kako da ih kazni?Pa Bog je odredio zakone.Ko ih ne poštuje,loše će da se oseća.Pa to je valjda kazna.Ko ih poštuje,dobro će da se oseća.To je valjda nagrada.Čovek ima slobodnu volju da bira kojim će putem da ide pa u tom smislu on bira šta će sa njim biti i da li će da ode u pakao ili raj.A ako Bog ne kažnjava,zašto je stvorio pakao?Možeš ti da kažeš da ga je Bog stvorio,a ti ne moraš da ideš u njega.Ali oni koji ne rade po Božijoj volji će tamo završiti,ne zato što su hteli da se loše osećaju,nego zato što su odbacili Božiji put.A kad oni odbace Božiji put,Bog ih prepušta đavolu koga su izabrali za "prijatelja".A kome je đavo "prijatelj",zna dobro da je njegov rob i da je izabrao tamu.A zašto ga je Bog prepustio đavolu?Zar nije zbog toga što nije poštovao Boga?Zar ga Bog time nije kaznio,jer da je hteo Bog je mogao da ga ne prepusti đavolu?Znači,Bog one koji ga poštuju brani od đavola,a one koji ga ne poštuju prepušta đavolu?Zar nije to nagrada i kazna?

..........................................................................................................................

Znači,postoje stvari koje čovek ne treba da radi,jer nije dobro da ih radi.Ali zašto nije dobro da ih radi?Valjda zato što će od toga loše da se oseća.A zašto će čovek od toga loše da se oseća?Njemu sigurno nije cilj da se loše oseća.Pa zašto se onda loše oseća?Ko je to ko ga tera da se loše oseća,iako on to neće?Đavo nema tu moć da kažnjava pa nije on taj koji je kaznio čoveka da se loše oseća.On ga je samo iskušavao i navukao na to da uradi nešto loše.Prema tome,ko mu je nametnuo da se loše oseća?Zar nema jedino Bog tu moć?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Zašto taj stari čovek propada zbog varljivih požuda? Šta je to što ga kažnjava? On radi najbolje što zna,ali propada.
Stari čovek je eufemizam za ljudski ego - deo sebe koji si ti napravio kad si pao u svest dualizma. U to vreme nije postojala reč ego pa su morali nekako drugačije da objasne. Samim time što je napravljen tvojom dualističnom svesti nikad neće moći da uđe u carstvo Božje gde dualizam ne postoji.

Zato je Isus rekao "Jer ko hoće da spase svoj život (ljudski ego) - izgubiće ga (i ego i život); a ko izgubi svoj život mene radi - naći će ga (pravi život, pravo JA, van dualizma)" (Matej 16:25)

Citat
Znači,nije sve kako ja hoću, nego postoji neka viša sila koja određuje kako će ko da se oseća. A ako meni neko može da određuje kako ću da se osećam, onda sam ja njegov rob.
Viša sila o kojoj govoriš je samo zakon koji je Bog stvorio. Jel si možda postao rob zakonu? Jel si možda izjednačio onoga ko stvara sa onim što je stvoreno?

Citat
Ali onaj zavet koji je Bog stavio u mene mi govori šta treba da radim
Ne govori ti.

Taj zavet jeste ti - tj zavet nije nešto spoljašnje što ti govori ili komanduje šta da radiš i šta da ne. Zavet je u stvari ono pravo JA, koje je deo Boga. Zar ti ove reči da ti je zavet u srcu ne kažu da je to deo tebe? Nisu to nikakve stroge zapovesti i čim ih prekršiš odmah ideš u pakao, što pre to bolje. To samo dualistična svest, ljudski ego, može tako da vidi, jer ne može da shvati ujedinjenost i misli da Bog hoće da mu komanduje s neba.

A dok god se identifikuješ sa tvojim ljudskim egom, moram ti brate reći da si rob đavola. Ego može da te lepo navede da misliš da si tako veran Bogu, jer živiš po nekim spoljašnjim pravilima, i Bog zato mora da te spasi. Ali to je onaj put koji se čini čoveku prav, a kraj mu je put k smrti. (Poslovice 14:12). Takvi su isti bili fariseji i pravilnici o kojim je Isus rekao "ako vaša pravednost ne bude mnogo viša od pravednosti književnika i fariseja, nećete ući u carstvo nebesko." (Matej 5:20)

Da kažem ponovo ovako, dokle god misliš da si bilo čiji rob, zaglavljen si u dualističnoj svesti. Dokle god si zaglavljen u dualističnoj svesti, rob si đavolu.

Citat
Međutim,ako pogledaš malo u taj zavet koji je Bog stavio u tebe,videćeš da je to što si Božiji rob lepa stvar.Bog je Sreća,Ljubav,Dobrota itd.,znači sve najlepše.Pa šta je tu problem?Ko ne želi da se dobro oseća,da živi u savršenoj ljubavi i sreći?Ja želim i srećan sam što sam video da sam Božiji rob.Dok nisam video da sam Božiji rob,bio sam đavolov rob i u meni je bio mrak.Sada kada sam video da sam Božiji rob,srećan sam i đavo mi ništa ne može.To je "put oslobođenja".

Ajde onda ako već teraš tim putem da si Božji rob da malo rezonujemo ovako... Biti rob znači da te neko van sebe (a eto ti prvi znak dualistične svesti) kontroliše. Ako si Božji rob onda znači da Bog hoće da kontroliše ljude. Bog je rekao Adamu i Evi da ne jedu od drveta znanja (relativnog) dobra i zla (što je zapravo svest dualizma). Ako Bog kontroliše ljude, on bi ih onda sprečio da jedu od tog drveta, i ostali bi u raju, pod njegovom kontrolom. I onda bi svi sada bili u raju. Jel ovo raj Bojane?

Citat
A ako Bog ne kažnjava, zašto je stvorio pakao?
Bog nije stvorio pakao, pakao su stvorila bića koja su htela da se odvoje od Boga. Na kraju krajeva pakao je krajnja iluzija dualistične svesti, koja misli da može da se odvoji od Boga.

Bog tebe ne šalje u pakao, šalješ ti sam sebe ako ti je svest takva - slično se sličnom privlači.

Bog najviše hoće da mu sva deca budu srećna jer znaju mir koji potiče od znanja da su oni deo njega. Bog voli svaki deo sebe kao samoga sebe i ne želi da kažnjava decu njegovu jer su oni deo njega. Jel je Bog masohista? Jel tebi logično da Bog šalje deo sebe u pakao?

Tijana
« Poslednja izmena: 31. Mar 2007, 01:03:10 od Tijana2012 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Carpe Noctem

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 180
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla
@Tijana2012

Bojim se da se ljudi odavno dele na robove, gospodare i slobodne ljude. Bog nas je stvorio iste, a na zalost, najgore je sto se ovako sami razvrstaju po svojoj prirodi a ne po nekom zakonu ili pravilu   Smile
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Stari čovek je eufemizam za ljudski ego - deo sebe koji si ti napravio kad si pao u svest dualizma. U to vreme nije postojala reč ego pa su morali nekako drugačije da objasne.

Ja o tome i pričam.To što ti ovako savremeno objašnjavaš je isto ono što su ljudi pre više od 2000 godina objašnjavali pojmovima robovlasništva,jer su živeli u robovlasničkom dobu i nisu se izražavali kao mi danas.To jeste za nas primitivan način objašnjavanja,ali ako to ne shvataš bukvalno,videćeš da je to isto ovo o čemu ti pričaš.

Viša sila o kojoj govoriš je samo zakon koji je Bog stvorio. Jel si možda postao rob zakonu? Jel si možda izjednačio onoga ko stvara sa onim što je stvoreno?

Ovo je klasična zamena teza.Pa ako je Bog stvorio taj zakon i nametnuo mi ga,zar nisam ja njegov rob?Gde sam ja rekao da sam rob zakonu?Rekao sam da sam rob Onom ko je taj zakon odredio.

Zar ti ove reči da ti je zavet u srcu ne kažu da je to deo tebe? Nisu to nikakve stroge zapovesti i čim ih prekršiš odmah ideš u pakao, što pre to bolje.

A ko je rekao da odmah ideš u pakao ako prekršiš zakon?U pakao se ide,ako sam ja dobro shvatio,posle života na Zemlji.U ovom životu ćeš biti u ovakvim ili onakvim situacijama u skladu sa ovakvim ili onakvim poštovanjem Božijeg zakona.

A dok god se identifikuješ sa tvojim ljudskim egom, moram ti brate reći da si rob đavola.

A ja ti,sestro,mogu reći da dokle god se identifikuješ sa ljudskim egom,nećeš shvatiti o čemu ja pričam.

Da kažem ponovo ovako, dokle god misliš da si bilo čiji rob, zaglavljen si u dualističnoj svesti. Dokle god si zaglavljen u dualističnoj svesti, rob si đavolu.

Znači,to što ne mogu da letim da bi negde stigao,nego moram da pešačim ili da koristim prevozna sredstva ne znači da me je Onaj koji me je stvorio - ograničio i time mi poručio da sam ja njegov rob?To što sam se u životu loše osećao,iako to nisam hteo,ne znači da nisam slobodan?Ako ja nemam nikakvih ograničenja,zašto onda ja ne mogu da uradim sve što mi padne na pamet?A ako imam ograničenja,zar nisam ja rob Tog što mi ih je nametnuo?

Ajde onda ako već teraš tim putem da si Božji rob da malo rezonujemo ovako... Biti rob znači da te neko van sebe (a eto ti prvi znak dualistične svesti) kontroliše. Ako si Božji rob onda znači da Bog hoće da kontroliše ljude. Bog je rekao Adamu i Evi da ne jedu od drveta znanja (relativnog) dobra i zla (što je zapravo svest dualizma). Ako Bog kontroliše ljude, on bi ih onda sprečio da jedu od tog drveta, i ostali bi u raju, pod njegovom kontrolom. I onda bi svi sada bili u raju. Jel ovo raj Bojane?

A ko je rekao da Bog tako kontroliše ljude?Očigledno je da ljudi imaju slobodnu volju da rade šta hoće,ali sve u određenim granicama.Znači,Bog je dao slobodu ljudima u nekim stvarima,a ne svaku moguću slobodu.I ko je rekao da je ovo raj?

Bog nije stvorio pakao, pakao su stvorila bića koja su htela da se odvoje od Boga.

Ovde je koren našeg neslaganja.A moguće je i da mi pod pojmom pakao ne podrazumevamo isto.Ja ne priznajem nijednog drugog tvorca osim Boga.Ništa što sam ja napravio nisam uradio sam od sebe,nego Bog koji je u meni je to napravio.Isus nije lečio ljude sam od sebe,nego Bog koji je u njemu.Kada bi izlečio nekog,a ovaj bi hteo da mu se zahvali,Isus bi mu rekao da se ne zahvaljuje njemu,nego Bogu."Idi i svedoči o tome šta je Bog uradio za tebe".Isto tako đavo ne može ništa da napravi bez Boga.A Bog je napravio pakao kao kuću za one koji ne žele da ga poštuju,tj. za one koji žele da se odvoje od Njega.I to je primer da niko ne može da se odvoji od Boga pa ni đavo,jer je i đavo Božiji rob.

Bog najviše hoće da mu sva deca budu srećna jer znaju mir koji potiče od znanja da su oni deo njega.

Tako je.

Bog voli svaki deo sebe kao samoga sebe i ne želi da kažnjava decu njegovu jer su oni deo njega. Jel je Bog masohista? Jel tebi logično da Bog šalje deo sebe u pakao?

Jel' pakao van Boga po tebi?Po meni ne postoji ništa van Boga.Bog je okvir svega.Bez Boga ništa ne bi postojalo.A jel' đavo nije dete Boga?Zar ga nije On napravio?U Bibliji piše da će đavo da završi u paklu,a i svi njegovi sledbenici.Ako je za tebe to mazohizam,onda ne znam šta da ti kažem.Jel' Bog treba da nagradi one koji su protiv Njega?

Bojim se da se ljudi odavno dele na robove, gospodare i slobodne ljude. Bog nas je stvorio iste, a na zalost, najgore je sto se ovako sami razvrstaju po svojoj prirodi a ne po nekom zakonu ili pravilu Smile

Ja se bojim da ti nažalost nisi razumeo o čemu pričam.Ja objašnjavam primitivnim rečnikom koji potiče iz doba robovlasništva,pa ako ne shvataš sve bukvalno,nego gledaš smisao reči,shvatićeš da ništa ja ne delim.A pre nego što iznosiš kvalifikacije o nekom,mogao bi da objasniš po kom tom zakonu ili pravilu ljudi treba da se razvrstavaju?Možda sam ja pogrešno shvatio,ali čini mi se da ti kažeš da ljudi treba da se razvrstavaju.Ja nisam spreman ni u kog da uperim prstom i da kažem - ti pripadaš ovde,a ti onde.To prepuštam Bogu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 01:31:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.