Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 21:01:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put oslobodjenja  (Pročitano 25862 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ne verujem da si ti bilo šta uradio,a da nisi verovao da to možeš da uradiš.Zašto jednostavno ne poletiš da bi negde stigao,nego hodaš ili koristiš prevozna sredstva?Moj odgovor je zato što ti je ovaj moj Gospodar ograničio mogućnosti pa si zato i ti njegov rob,a ti možeš to da poričeš koliko hoćeš.A volja mog Gospodara nije sve što ja uradim,jer da je tako ja bi se uvek dobro osećao,a to nije uvek bilo tako do sada.Ako dobro primećujem,tebi je um mnogo vezaniji nego meni,ali izgleda kao da su ti demoni vezali um i to je ogroman problem.Ko ne priznaje da je rob Božiji,taj je rob đavolu i to je suština onog što ja hoću da kažem.

citiracu ti jednu zen-poslovicu : da bi dostigao jednu stvar ,morash da postanesh jedan chovek. prevedeno za tebe : da bi mogao da letish morash da postanesh pilot .ili ptica ...
Smile Smile

poshto si rob tvog boga ,ti si istovremeno i rob djavola i rob svega na svetu. jer ako pozeli tvoj gospodar moze da te preda bilo kome . zato i jeste zelja tebe i drugih muslimana da porobite svet (i moj sluga sluga trazi). i upravo iz tog razloga i vi i vash bog zla morate biti unishteni - jer ste bolest ljudskog uma.

shto se tiche mene i moje slobode/neslobode - ako nisam slobodan za to sam snosim krivicu. ako sam vezan ,sam sam se vezao ,pa cu se sam i osloboditi..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Decky , meni nije jasno šta je to lažno ja . Otprilike , to bi značilo da smo mi svi blago šizofrenični . Okej , i ja isti mislim da smo svi blago šizofrenični ali isto tako , mislim da je to zato jer je takvo konstrukciono rješenje . Onaj ko je radio konstrukciju , tako je nacrtao mozak i šta mi tu sad možemo ? Pa , meni to čak i paše , da budem malo lud . Mislim , kontrolirano . Bez toga bi bilo dosadno .

Po meni nije mudrost da promjeniš konstrukciono rješenje , nego da ga maximalno iskoristiš i pošteluješ . 100 % mozak može čuda u ovakvom modelu rada . Na tvoju korist a na slavu konstruktora .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Какав је то фалсификат Бога који си направио себи?

Sestro,to što si ti shvatila iz mojih reči, ja nisam mislio.Ali probaću u nastavku da bolje objasnim.

Да Бог стварно држи људе као робове зар не би већ bf као и сви други атеисти били његови робови?
Да стварно Бог жели да ми будемо његови робови, не би ли онда спречио Адаму и Еви да падну (у дуалистичну свест) уместо што им је дозволио јер им је дао слободну вољу?

Tu je suština.Bog je po mom shvatanju čoveka ograničio u vezi nekih stvari,ali mu je dao potpunu slobodu u okviru tih ograničenja.Tako ljudi mogu da biraju da li će da ga poštuju ili ne.Znači,čovek ima slobodnu volju,ali u skladu sa tom voljom će da bude u sledećem životu u raju ili u paklu.Čovek nije rob Božiji u smislu da mu Bog nameće svoju volju,nego u smislu da može da ga pošalje u raj ili u pakao.A Bog da je želeo da ga ljudi vole bez njihove volje,On bi ih takvim napravio,ali Bog hoće one koji ga vole slobodnom voljom.

Приближити се Богу није никакво ропство - Бог је крајња слобода.

Potpuno se slažem.Ja o tome i pričam.

poshto si rob tvog boga ,ti si istovremeno i rob djavola i rob svega na svetu.

Naprotiv.Tu je suština.Biti Božiji rob,znači ne biti rob đavola i rob bilo čega drugog na svetu.Ja mislim samo da mi pod pojmovima Bog i đavo ne podrazumevamo isto.

zato i jeste zelja tebe i drugih muslimana da porobite svet (i moj sluga sluga trazi). i upravo iz tog razloga i vi i vash bog zla morate biti unishteni - jer ste bolest ljudskog uma.

Otkud ti to da ja imam želju da porobim svet?Ja upravo želim suprotno od toga.Niti želim da vladam niti da bilo ko vlada nadamnom (osim Boga naravno).Što se tiče uništenja,mislim da se iz tvojih reči najbolje vidi ko koga želi da porobi.Nije mi samo jasno kako misliš da uništiš Prirodu,ali videćemo.

shto se tiche mene i moje slobode/neslobode - ako nisam slobodan za to sam snosim krivicu. ako sam vezan ,sam sam se vezao ,pa cu se sam i osloboditi..

Potpuno se slažem.Ja o tome i pričam.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Decky , meni nije jasno šta je to lažno ja . Otprilike , to bi značilo da smo mi svi blago šizofrenični .
aha Smiley

Citat
Okej , i ja isti mislim da smo svi blago šizofrenični ali isto tako , mislim da je to zato jer je takvo konstrukciono rješenje . Onaj ko je radio konstrukciju , tako je nacrtao mozak i šta mi tu sad možemo ? Pa , meni to čak i paše , da budem malo lud . Mislim , kontrolirano . Bez toga bi bilo dosadno .
Biti u Božjem miru nije ni malo dosadno, već mirna, srećna ekstaza koja se ne može opisati rečima kao što se ukus jabuke ne može objasniti rečima nekom ko nikad nije jeo jabuku.
Citat
Po meni nije mudrost da promjeniš konstrukciono rješenje , nego da ga maximalno iskoristiš i pošteluješ . 100 % mozak može čuda u ovakvom modelu rada . Na tvoju korist a na slavu konstruktora .

Da se vratim onda na
Citat
meni nije jasno šta je to lažno ja
Lažno ja je ljudski ego. Ego je rođen kad si pao u dualističnu svest, svest odvojenosti.. Ego zato ne može da shvati ujedinjenost jer si ga ti napravio kao produkt odvojenosti od Boga, i od celog sveta. Dakle ponavljam da ego nije napravio Bog nego ti. Ego je produkt tvog izbora da budeš manje od onoga kako (i zašta) te Bog stvorio. Ako je produkt tvog izbora da budeš manje on nikada neće moći da bude VIŠE i da bude procenat tvog mozga ako hoćeš da ti mozag bude 100% - da koristim te reči koje si ti upotrebio.

To je ono o čemu je Isus govorio
Citat: Matej 12:25
"Svako carstvo koje se razdelilo protiv samoga sebe, opusteće, i svaki grad ili dom koji se razdelio protiv samoga sebe, neće se održati." cf Marko 3:25; Luka 11:17
Ako si dakle podeljen, ako si malo šizofreničan kao što ti kažeš, to te neće dovesti do prave sreće, na kraju će te uništiti.
Citat: Marko 2:22
"I niko ne sipa novo vino u stare mehove; inače, vino će poderati mehove, pa propadaju vino i mehovi. Nego novo vino u nove mehove." cf Matej 9:17; Luka 5:37
Citat: Matej 16:24-25
"Tada reče Isus svojim učenicima: ako ko hoće da pođe za mnom, neka se odreče sebe samoga (ljudskog ega) i uzme krst svoj i ide za mnom. Jer ko hoće da spase svoj život (ljudski ego)- izgubiće ga (i život i ego); a ko izgubi svoj život (ljudski ego) mene radi - naći će ga (pravi život, pravo JA)." cf Marko 8:35; Luka 9:24, 17:33

A Apostol Pavle je to razumeo i o tome govorio
Citat: Efežanima 4:22-24
treba da skinete sa sebe staroga čoveka (lažno ja, ego) koji propada zbog varljivih požuda, pa da se obnavljate duhom svoga uma, i da obučete novoga čoveka (um Hrista, pravo JA, koje je uvek bilo deo Boga) koji je prema Bogu stvoren u istinitoj pravednosti i svetosti.

Tijana
« Poslednja izmena: 28. Mar 2007, 13:24:27 od Tijana2012 »
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pitajte i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Setio sam se, ja mislim, pravih reči.Kada kažem da sam Božiji rob,mislim - rob Sreće.Nadam se da smo se sad razumeli.
« Poslednja izmena: 28. Mar 2007, 14:42:16 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Posle jedne od propovedi, Hristu Isusu mnogi poverovaše.
Stoga reče Isus slušaocima koji su mu poverovali:
"ako vi ostanete u mojoj nauci, onda ste zaista moji učenici,
i saznaćete istinu, i istina će vas osloboditi."

Vidim ja da je ovo rečeno vernicima (ne i ostalima), ama
to - ostajanje u Njegovoj nauci - tu sam ... tanak!

Razumem da svako od nas za sebe misli da je slobodan;
bojim se da neki pod time podrazumevaju da je onaj drugi ne-slobodan.
Lično mislim da smo svi (na ovaj ili onaj način) i slobodni ali i malčice...
'navučeni' na neke navike!  Smile

Ako bi svako za sebe mislio da ima segmenata neslobodnosti
možda bi malo više i prilježnije poradili na sebi.
Hm. Možda je jedan od pokazatelja 'slobodnosti' baš to:
želja za većom slobodom i praktičnom primenom - posledicom te želje!

Da li grešim ako mislim da oni koji za druge misle da su ne slobodni
su robovi svog shvatanja i stanja pa makar ga i nazivali 'slobodom'?  Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tijana , ti si otišla u budizam .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Kao što je decky negde rekao pokušaj da izađeš iz tvoje kutije pre nego što mene staviš u kutiju  Smile

A kao što je Gandi jednom odgovirio na pitanje da li je on hindu
 "Jesam hindu. Isto tako sam i hrišćanin, i musliman i jevrej."

Sve sam to, i ni jedno, jer Ja sam uvek više od bilo kakve religije.

Tijana
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pitajte i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Strah od Boga je strah od sopstvenog djavola

Zavisi kako definišeš Boga i đavola.Strah od Boga po mom tumačenju upravo znači ne plašiti se đavola,jer ko veruje u Boga - zna da mu đavo ne može ništa,a Bog može sa njim da radi šta hoće."Ne plašite se onog što može da naudi vašem telu,nego Onog što može i dušu i telo da vam pošalje u pakao" (nisam siguran da sam dobro citirao Isusa,jer ovo pričam po sećanju,ali to je suština).A kada ja kažem da se plašim Boga,mislim - neću da ubijam ljude,da kradem,da lažem i slično,jer će me Bog baciti u pakao.A da nema kazne,zašto ja ne bi sve to radio?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Bosch ima centrifugu
Pinot,

Tvoje lazno ja je ono JA koje misli da je odvojeno od drugih ljudi i Boga. To je ono ja koje ti klepece u glavi dok tvoja bozanstvena tisina ceka strpljivo i to sve posmatra.

@bjbojan

DA nema kazne zasto bi to radio pitas ti - zato sto ZNAS da tako treba. Jer ako to sve radis samo zbog straha od kazne onda si pobratime vec u tom tvom paklu i to do guse.
« Poslednja izmena: 29. Mar 2007, 16:05:24 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 21:01:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.