Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 20:53:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Puška Vs. kutlača ~ Žene u vojsci  (Pročitano 44058 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
ma imas psihopata medju svim polovima ... nema zivotinje koja je surovija i nemilosrdnija od ljudi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Citat
sad, ako se vodimo logikom, zena moze biti podjednako jaka ko muskarac.

jer vremena vise ne diktiraju da muskarac mora biti ko od stene odvaljen da bi opstao ... danas se ceni intelekt, zato vama zenama i pripada buducnost ... jer smo mi za neke druge stvari bolji ...

ocu reci, i mi muskarci smo postali vece zene pa se to i ne primecuje vise toliko ... ne kazem ja ni da su sad tamo neke spartanke bile maciji kasalj (2-3 skoce za vrat i cao) ... ali zna se ko je ratovao ... a iskustvo ipak znaci nesto i ja mislim da se to i prenosi .
pa jeste, vremena su drugacija i sto je tesko priznati da je danas zena podjednako sposobna ko muskarac za vojsku recimo? zbog iskustva i tradicije koja je na muskoj strani?

onda se nista nije promjenilo, ljudi se nisu promjenili.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
pa ja i ne kazem da smo isti... jednaki smo postali ali smo i dalje razliciti ... nemam problem sa priznavanjem, ko sto kazem da ste hladnije glave i bolji multi-taskeri ... nastavio bi al da se ne uobrazite ...

ali zamisljati vecinu zena na ratistu i slicnim situacijama je  (-_-)

takve stvari osede kosu i ogromnoj vecini muskaraca a kamoli zenama ... 

jednostavno necete videti jos dugo vremena zenu u finalu ultimate fighta i preko puta nje muskarca ... a uz fizicku jacinu idu i neke druge stvari ... to je cista evolucija
« Poslednja izmena: 21. Avg 2009, 18:44:12 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
HTC One
Meni je ta vojska toliko odvratna, nikad ne bih pozeljela da moje dijete ili moj muz budu regrutovani, milom il silom.
I uvijek bih glasala za civilno sluzenje.

Pa lepo, neka te civili sutra brane, zlu ne zatrebalo... kazes nisi protiv vojske dok nisu itd. da ne citiram i taj post... pa ce neko da gine da bi neko sedeo fino ususkan kuci?

Idem u off ali da zavrsim i necu vise - brkate vojsku i rat, slicno ali ne isto. Sluzenje vojnog roka je osposobljavanje za situaciju u kojoj ces morati da se dohvatis puske... moci ces i ovako ali je bolje da budes osposobljen a tih sadasnjih 6 meseci je tek smejurija.

I zabluda o profesionalnoj vojsci - praksa je pokazala da je ona "efikasna" samo u mirnodopskim okolnostima ili kao u vidu USA/NATO trupa koje saljes van zemlje. U situaciji u kojoj tvoju zemlju neko napada (govorim o kopnenim napadima), nema sile da je i najprofesionalnija vojska dovoljna, ni blizu. Moze da se skoncentrise npr. na jednoj granici ako je takva situacija pa u zavisnosti od situacije i da nesto ucini... ako ti neprijatelj koji je brojcano (vojno) nadmocan (sto nije tesko koliki smo) svi moraju da ratuju ili odbrane nema. Ali ko o cemu, baba o ustipcima... profi vojska sila nenadmasna.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Ja se ne slazem da su zene jednako kao muskarci sposobne za ratovanje i vojsku.Jednostvano nije im priroda takva .Kako zena koja je ratovala i koja u sebi ima mrznju i agresiju da nosi i odgoji normalno dete ?
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
ko je ono rekao , ne znam sa cime ce da se vodi III svetski rat ali IVti ce sa stapovima i kamenjem ...

a koliko znaci vojska smo mogli da vidimo 99te kad nas izbombardovase a mi zemlja sa velikom vojskom tad pobedismo tako sto smo dozvolili ulaz stranim trupama ...

sad sam morao i ja da upadnem sa ovim oftopom ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
pa ja i ne kazem da smo isti... jednaki smo postali ali smo i dalje razliciti ... nemam problem sa priznavanjem, ko sto kazem da ste hladnije glave i bolji multi-taskeri ... nastavio bi al da se ne uobrazite ...

ali zamisljati vecinu zena na ratistu i slicnim situacijama je  (-_-)

takve stvari osede kosu i ogromnoj vecini muskaraca a kamoli zenama ... 

jednostavno necete videti jos dugo vremena zenu u finalu ultimate fighta i preko puta nje muskarca ... a uz fizicku jacinu idu i neke druge stvari ... to je cista evolucija

pa ne zamisljam ih ni ja na ratistu, ali ne sporim da je to moguce. ti sporis.
al dobro, za 50g ljudima ce to biti normalnije pretpostavljam. mislim, da se razumijemo, ja na zene gledam kao na njeznija, profinjenija bica, ali to ne znaci da bi bile nesposobne tj manje sposobne od muskaraca u vojsci.

Citat
Pa lepo, neka te civili sutra brane, zlu ne zatrebalo... kazes nisi protiv vojske dok nisu itd. da ne citiram i taj post... pa ce neko da gine da bi neko sedeo fino ususkan kuci?

Idem u off ali da zavrsim i necu vise - brkate vojsku i rat, slicno ali ne isto. Sluzenje vojnog roka je osposobljavanje za situaciju u kojoj ces morati da se dohvatis puske... moci ces i ovako ali je bolje da budes osposobljen a tih sadasnjih 6 meseci je tek smejurija.

Branili su mene civili i vonici i svi su dzaba zivote dali. A ovi koji su prezivjeli proklinju i zemlju i vladu i vojsku kad pogledaju za sta su se borili.
Naravno, ti to ne kapiras, mislis rat i vojska su sveti poziv, branis zemlju od neprijatelja. Bio si u vojsci, bilo ti je tesko, jeo si losu hranu i mislis da ne moze gore od toga.

Da ti probam objasniti:
Rat se vodi kad se treba sta pokrasti.
Ti se boris da bi ovi na vrhu pokrali boga i oca. Ljudi su kroz istoriju ginuli misleci da se bore za neke svete ciljeve, a ustvari su izigrani najstrasnije. Narod je glup, narod je povodljiv, narodom se manipulise.

Prema tome, ako ti je do pucanja, ti pucaj, neki ljudi su pametniji od toga.

IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Citat
pa ne zamisljam ih ni ja na ratistu, ali ne sporim da je to moguce. ti sporis.

ne. samo mislim da bi bile korisnije u tom istom ratu sa nekim drugim zaduzenjima ... sto zenama cesto zazvuci kao nipodostavanje ali ja to gledam kao na menadzment

Citat
profinjenija bica, ali to ne znaci da bi bile nesposobne tj manje sposobne od muskaraca u vojsci

vojsku bih razdvojio od kriznih situacija ... u takvim stvarima,moje siromasno iskustvo govori da se muskarci bolje ponasaju ... tad impulsivnost prestaje da bude mana ... opet spominjem princip lovca i nekog ko se stara o celokupnoj porodici ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Citat
ne. samo mislim da bi bile korisnije u tom istom ratu sa nekim drugim zaduzenjima ... sto zenama cesto zazvuci kao nipodostavanje ali ja to gledam kao na menadzment

kao naprimjer s kojim, medicinska sestra?
u drugom svjetskom ratu, u americi su sve zene morale preuzeti poslove svojih supruga koji su tad bili u ratu, a vecina ih je radila u teskoj industriji. pokazalo se da su bile uspjesnije i produktivnije od njih. bila je i cijela kampanja oko 'regrutovanja' zena u tesku industriju, npr, rosie the riveter

ocu da kazem, kad je bilo neophodno, trpali su zene 'tamo gdje im nije mjesto' i to se pokazao kao dobar potez.
prije 70g to je bilo nezamislivo, zato i kazem, za 50g to ce postati normalno.

Citat
vojsku bih razdvojio od kriznih situacija ... u takvim stvarima,moje siromasno iskustvo govori da se muskarci bolje ponasaju ... tad impulsivnost prestaje da bude mana ... opet spominjem princip lovca i nekog ko se stara o celokupnoj porodici ...

pa to je tvoje iskustvo; ti si manje impulsivan u kriznim situacijama, to ne znaci da si u pravu kad kazes da su sve zene takve.
ne znaci ni da sam ja upravu, ali ti tvrdis da je to iskljucivo i zato grijesis.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
ma ne pricam o teskoj industriji ... pricamo o krajnje opasnim situacijama ...

ne ocekujem od prosecne zene da bude kovac iz srednjeg veka ... ali me ne cudi ako su bolje u menadzmentu... kao sto ti kazes mogu i da poverujem da ste produktivnije ...

ali sa vecinom stvari u temi se ne slazem ... mislim da muskarci gube 'ono' sto je potrebno za ta sranja (nedostatak bolje reci) ali da smo i dalje dovoljno drugaciji da smo bolji za te stvari ...

ali kao sto rekoh ... menadzent i produktivnost (na taj nacin) nisu vestine koje lovac treba da ima ...

PS prokleti lovac ko metafora , zvucim ko sovinsta a pritom mrzim lov ... Smiley
« Poslednja izmena: 21. Avg 2009, 19:25:29 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 20:53:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.217 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.