Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 13:56:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Puška Vs. kutlača ~ Žene u vojsci  (Pročitano 44052 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG 4X HD
Citat
ne znaci da si vojnik .
Na srecu nisam, ja volim da su mi kolege inteligentni i normalni ljudi, u vojsci je to nemoguce.

Citat
kao drugo, to da li je neko alkos ili ne, nisi sposoban niti nadlezan ti da procenjujes

Naravno da jesam sposoban.

Citat
ti si tamo samo obican guster koji je tu na odredjeno vreme da bi slusao naredjenja ... kada budes zavrsio neku vojnu skolu, onda ces moci da pricas o necemu, ovako pokrij se po usima i idi da spavas ... ovo je ionako vec previse za tebe...

Tu upravo lezi jedan deo problema u nashoj vojci, prvo kenjash kako vojnik treba da bude inteligentan, bla bla bla a zatim ga nazivash gushterom koji treba da izvrshava naredjenja iako niste sposobni ni da obuchite ni da opremite nekoga da ta naredjenja izvrshi.
A onaj ko bi trebao da se pokrije ushima si ti, radish za propalu firmu, za male pare, gurnuli su te u neku nedodjiju i ne mozesh chak ni da dash otkaz jer si im duzan poprilichnu kintu zato shto su te shkolovali.
Nisi bash u zavidnom polozaju, valjda ti jedino ostaje to da se lozish na disciplinu i na ( sumnjivu) fizichku spremu.
Ja opet kazem, na srecu, nisam zavrshio vojnu shkolu . Doneo sam daleko bolje odluke u zivotu nego li da budem profesionalni vojnik.

...voljno.

p.s.

Jednom prilikom u vojci mi je vodnik ( bar da je neko mudo, nego vodnik) neshto prikenjao kako nemam poshtovanja prema njemu. tj. prema njegovom chinu zato shto nisam ustao kada je on ushao u prostoriju i to je
ono shto me uvek chudilo u toj vojsci je to shto ljudi sa chinovima misle da im te zute trakice automatski donose neko poshtovanje od strane drugih, chak i od civila. A obichan vojnik na odsluzenju roka je isto civil samo je privremeno u uniformi. Pokushao sam to i da mu objasnim, da poshtovanje moze biti samo obostrano i da mu chinovi, bar shto se mene tiche, sami po sebi ne obezbedjuju poshtovanje sa moje strane.
Nije skapirao zato shto mu  je, kao i vecini profi vojnika, lakshe uterati metar u dupe nego centimetar u glavu, i zato shto je, po njegovoj uvrnutoj vojnichkoj logici, on pametniji od mene samo zato shto on ima chin, a ja nemam. Iako sam i stariji i daleko iskusniji i slobodno mogu da kazem daleko inteligentniji od njega ( to u njegovom sluchaju nije bilo teshko) .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG Frizider
E jebiga sad, da ste se nasli negde u gradu na pivu sigurno te ne bi terao da ustajes kad ide u wc. Nema to veze sa trakicama vec sa psihologijom da u svim uslovima a pogotovu ratnim (a vojska se jelte trenira valjda za rat) dejstvovanje i plan zavisi od slusanja potcinjenih i to je urezano u mozak. Tako se treniraju, bespogovorno postovanje hteo ti to ili ne. Mada eto ne umanjujem mogucnost da ti je zapao stvarno vodnik idiot od coveka Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG 4X HD
Citat
Mada eto ne umanjujem mogucnost da ti je zapao stvarno vodnik idiot od coveka Smile
Sasvim obichan, prosechan vodnik koji se ne razlikuje mnogo od ostalih vodnika. 
Da ne greshim dushu, bio je jedan vodnik kojem skidam kapu, i kao choveku i kao vojniku i sa kojime bih uvek rado popio pivo. Da li to ima neke veze ili nema ne znam,  ali je on jedini od onih koje sam upoznao koji je stvarno uchestvovao u ratu na prostorima bivshe juge.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhone7
... pa 'ajde bas da vidimo ... ako sam ja u nekoj nedodjiji, gde si ti to sluzio Vojsku? ... u Los Andjelesu mozda? ... i sta si to tamo radio, tj. koji si rod bio? ... da mozda nisi bio u Specijalnim jedinicama Njenog Velicanstva ili nesto slicno?... po tvojoj prici, ti kao da si oslobodio bivsu SFRJ, u najmanju ruku, od Triglava do Djevdjelije? ... a po svemu sudeci, takvi kao ti mogli su samo da ljuste krompir tamo negde na jugu, i da smisljaju price kako su zajebavali oficire za vreme vojnog roka ... uostalom, to su klasicne gusterske price, ali sta ces - od koga su , jos su i dobre !!!  ... zato, uzmi malo se edukuj o osnovnim postulatima Vojske kao organizacije, pa ces onda , mozda, ali samo mozda, kad malo porastes, shvatiti u kolikoj si zabludi bio!!!
IP sačuvana
social share
Makijavelizam je stanje uma - sve ostalo je iluzorno!!!

Edit by chelavi1: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
 mislim da se vas dvojica ne razumete jer brkate teoriju i praksu  Smile :

vojnik -regrut :

- teoriji to je inteligentan i zdrav mladic , pun patriotskih osecanja , koji je doshao u vojsku da nauchi kako da brani zemlju i ispuni svoju duznost kao mushkarac ...

-  u praksi , to je lik koji je doshao u vojsku jer mora (blam ga da ide na civilno ili ima neki prekrshaj pa ne moze ). nit ga interesuje drzava niti patriotizam , ne veruje u bilo kakve ideale ,lenj je i samo broji dane kad ce da se skine ...  Smile

podoficir :

- teoriji , to je osoba sa odgovarajucom shkolom i velikim iskustvom u trupi , stroga ali pravedna ,voli svoj posao i obavlja ga s entuzijazmom . vojnici prema njima imaju respekt ,a on im ne prenosi samo znanje nego i vojnichki duh i moral .

-  u praksi , to je
     a): lik koji je isti kao i regruti ,samo je zavrshio kurs od godinu dana za vodnika pre toga jer nije mogao da     nadje zaposlenje u struci . nije bog zna koliko struchan (jer za godinu dana ne moze da se nauci bog zna shta ) ,pa pokushava da stvori autoritet deruci se na vojnike , koji mu se iza ledja podsmevaju .

b) covek srednjih godina ,zavrshio staru vojnu shkolu (4 godine) . sa podcenjivanjem gleda na ove nove "reforme" i mlade kolege (zove ih desetar-vodnici jer se u njegovo vreme za godinu dana stizalo do tog china  Smile ) .  zbog svog nezadovoljstva ne interesuje ga posao , prema vojnicima se ponasha u zavisnosti od raspolozenja . ima problema sa odrzavanjem fizicke spremnosti ,mrzi procene fizichkih mogucnosti . u slobodno vreme voli da popije ,tad mu se razveze jezik koji inache drzi za zubima .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat
vojnik -regrut :

- teoriji to je inteligentan i zdrav mladic , pun patriotskih osecanja , koji je doshao u vojsku da nauchi kako da brani zemlju i ispuni svoju duznost kao mushkarac ...

-  u praksi , to je lik koji je doshao u vojsku jer mora (blam ga da ide na civilno ili ima neki prekrshaj pa ne moze ). nit ga interesuje drzava niti patriotizam , ne veruje u bilo kakve ideale ,lenj je i samo broji dane kad ce da se skine ...

eh da je bilo civilno kad sam ja isao u vojsku Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG 4X HD
Citat
po tvojoj prici, ti kao da si oslobodio bivsu SFRJ, u najmanju ruku, od Triglava do Djevdjelije?
A gde i kako konkretno si ti po mojoj prichi to zakljuchio?
ja insistiram samo da se stvari nazovu pravim imenom i da se ne zavaravamo da je neshto super kada je svima jasno da nije ni zadovoljavajuce. Ako ti stvarno smatrash da je nasha vojska dobro organizovana i da je u  njoj sve do jaja ne znam shta da ti kazem, nisam spreman da se toliko bavim tvojim zabludama.

A gde sam ja sluzio vojsku, pa kod nas naravno, zato i pricham to shto pricham, iz sopstvenog iskustva.
A postulati vojne organizacije su toliko daleko od onoga shto se deshava u praksi da su neprepoznatljivi.
Imao sam prilike godinu dana da gledam kako to funkcionishe i da uchestvujem u tome, nema potrebe da se dalje informishem.

I opet ti o gushterima, a jedini gushter ovde si ti, ti nosish zelenu uniformu, a ne ja. Te trakice koje imash te ne chine nishta manje gushterom, i bicesh gushter sve dok iznad tebe postoji nadredjeni koji ima trakicu-dve vishe od tebe, a to znachi zauvek.
I onaj kome je potrebno da odraste si ti, josh uvek se igrash partizana i nemaca.

Imajuci u vidu da si profesionalni vojnik tvoj potpis
"Cogito ... ergo sum!!! "
zvuchi potpuno apsurdno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mislim da se vas dvojica ne razumete jer brkate teoriju i praksu  Smile :

vojnik -regrut :

-  u praksi , to je lik koji je doshao u vojsku jer mora (blam ga da ide na civilno ili ima neki prekrshaj pa ne moze ). nit ga interesuje drzava niti patriotizam , ne veruje u bilo kakve ideale ,lenj je i samo broji dane kad ce da se skine ...  Smile

Cekaj, onaj koji zavrsava civilku je u teoriji neinteligentan? Ja sam nesto izmedju svega ovoga. Odradio sam civilku ali primarani razlog je bio sto sam smatrao da bih jako malo naucio u vojsci (koliko sam cuo vlada stednja pa ti daju 20 kursuma da opalis tipa jednom mesecno) a ja sam hteo da ispaljujem zolju i iglu svakodnevno i stalno pravim neke improvizovane napravice i dizem nesto u vazduh, pa reko sto da se zamlacujem...
Treba da mi daju orden sto sam stedeo pare vojsci ne jeduci njihovu vec kevinu hranu. Smile
Rece mi ortak da sad ne merem da posedujem stoljpi legalno, jel tacno to? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
momci... tema je "Puška Vs. kutlača ~ Žene u vojsci". Znamo svi da mnogi do sutra mogu da pricaju svoje vojnicke price i da se usputno prepucavaju Smile

Ukoliko je sve receno povodom ove teme, ide pod kljuc... ukoliko nije, izvolite pa nastavite, ali se drzite pomenute

Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple iPhone7
@oblachak ...

he he , neki odavde su gori od zena "kad treba da dobiju" ... zato i vriste na bilo kakav pomen vojske, jer su im tamo stavili do znanja da su samo iskompleksirane muskarcine koji ne vide dalje od svog nosa ...

Vojska kao institucija je isuvise kompleksan pojam za njihove genetski ogranicene i predefinisano nasledno zakrzljale mozgice, pa zato i ne mogu da shvate neke stvari ... Vojska u nacelu za to najvise i sluzi, pogotovu redovnoj vojsci ... ako ti sa predubedjenjima odees u Vojsku, tamo iste ne promenis na bolje, i jo sgori se vratis nego sto si otisao, onda si ti izgubljen, u vremenu i prostoru ... zane su po tom pitanju mnogo, ali mnogo bolje, da ne kazem - svetlosnim godinama ispred muskaraca u tom zivotnom dobu ... u tom smislu bi se eventualno moglo opravdati postojanje zena u Vojsci ... mada, tu se tek otvaraju pitanja istih koja nakon odredjenog vremena dobijaju sasvim drugu konotaciju ... porodiljska bolovanja, odsustvovanja sa posla, i jos ako se uzme u obzir predefinisan stav o zenama u Vojsci uopste,kao i balkanski mentalitet, onda su to neke druge, da ne kazem , mnogo zajebanije price ...
IP sačuvana
social share
Makijavelizam je stanje uma - sve ostalo je iluzorno!!!

Edit by chelavi1: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 13:56:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.