Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 15:50:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Punoletni 5. oktobar  (Pročitano 50846 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Niko ne brani DOS, samo je rečeno da prave promene nije ni bilo, samo je Sloba otisao a njegove strukture u svim sferama drustva su ostale.
Ала је Слоба био мајстор, за 10 година направио структуре коју не могу да растуре за 18.

Te strukture postoje od '45.te , Sloba je samo zaseo na celo... a onda su 2000te resili da promene gazdu
Није било полиције и службе до 45-е.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Citat
Није било полиције и службе до 45-е

Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Citat
Да вас подсетим да имамо тему "Слоби споменик у Београду"

Pa to je tvoja tema, da je ti nisi otvorio bolelo bi nas bas kurac za te marginalce koje oce takav neki hazarderski poduhvat Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Problem 5 oktobra nije to što je Sloba pao, nego ko ga je zamenio. Slobu je potopila plima govana, ali bukvalno. Najgori nesposobnjakovići i ljudi bez profesionalnog i moralnog integriteta su preplavili institucije i preduzeća. Posledica toga u krajnjoj instanci je Vučić i njegova vladavina.
Lazarevac je 90ih bio prilično tolerantna sredina u političkom smislu, sem jednog incidenta kada se čovek pijan vraćao sa slave i izvređao patrolu pandura, koji su rešili da ga "malo" prevaspitaju pendrecima, što se završilo tako što je čovek izgubio oko. Inače blizak rođak jednog od mojih najboljih drugara, RIP. Sem toga članovi opozicije su normalno radili u Kolubari, opštini i drugim državnim institucijama. Neki su bili i na rukovodećim položajima, sem naravno upravnog odbora Kolubare, to je naravno držao SPS, ali likovi potpuno nebitni politički, samo članska karta SPS-a i to je to. Znači jedna mirna provincijska sredina, bez nekih političkih tenzija, sem ako se povede neki put rasrpava međ pijanim gostima za slavskim stolom. E onda 5. oktobra sam skapirao od prilike kako je izgledao dolazak komunista na vlast. Krizni štabovi, maltretiranje potpuno nevinih i pri tome marginalnih likova. Trlu, tadašnjem direktoru Kolubare, inače potpuno mirnom i tolerantnom liku su stavljali pištolj na čelu "demokrate", bacali govna na kuću itd. Kakve barabe sve i propalice nije izbacio taj 5. oktobar na vrh, makar ovde u Lazarevcu, to je bilo teško zamislivo pre toga. Ipak desilo se i sad je sve istorija jbga. Ako je to cena da nas ne bombarduju i ukinu sankcije, ok ...verovatno i vredi.
Meni lično je 5. oktobar ipek pre delovao kao poraz nego kao pobeda iako sam bio protivnik Slobine vladavine još od kraja 80ih godina.
Moja neka perspektiva izgleda ovako zapad nas je zajebao za Krajinu i Kosovo, pa nam onda doveo DOS na vlast da bi nas učinio invalidom od nacije. Vučić kao ekser na kovčegu srpske države. Al da je samo Sloba kriv, to su budalaštine prve kategorije, plus slika koju je o njemu stvarao DOS da bi legitimisao svoju lopovsku vladavinu, a nesvesno(ili možda i svesno) duvao u jedra hrvatskim, bošnjačkim i albanskim interesima.
Ipak smo mi kao nacija bili nedorasli trenutku propasti komunizma i raspada Jugoslavije, ušuškani u udobno socijalističko uređenje. Nit je bilo ideje kako da se Srbija iznutra reformiše, a još manje kako da se odgovori na realno očajan geopolitički ambijent. U tom kontekstu, Sloba je došo kao idealan depo za odlaganje sopstvene političke nesposobnosti. O ličnom moralu i ostalom ... to je već neka druga priča.
Uzgred budi rečeno, institucije koje su stvarali DOS-ovci danas vredno rade pod dirigentskom palicom Aljeka Vučića, što po meni najbolje govori o 5. oktobru.
« Poslednja izmena: 06. Okt 2018, 22:56:07 od Srebrni Letač »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Za to si u pravu. Jedina veca razlika osimm toga sto u vreme Slobe su partijasi dobijali poslove je to sto si dobio posao i da si bio opozicija. Ljudi su otvoreno isli na proteste i govorili sta im je na umu, dok danas ovi na vlasti sve kontrolisu, do te mere da u slucaju da ti se desi da nesto lupis u drustvu, mozes posao da izgubis samo tako, a onda i tvoja rodbina da snosi posledice. Ne znam kakva je situacija u Lazarevcu ali sve opstine Beograda su pod strahovladom.  Na primer znam od mnogo prosvetnih radnika da se na vise mesta prava takva sranja u skolama da chovek ne poveruje. Otvoreno dolaze SNS-ovci na sednice i teraju radnike da se odreknu 5-10 pa i 20% svog vremena da bi ugurali svoje rodjake i prijatelje SNS-ovce. Svako ko se buni, gubi posao i biva stavljen na liste da se nikad ne zaposle u bilo kom preduzecu, jedino ako hoce mozda nesto da prodaju na pijaci. Imam jednu moju bivsu Profesorku, ona je otvoreno bila protiv kradje fonda chasova i kradje ustedjenog vremena za odmor, i kroz dva dana je dobila otkaz bez objasnjenja. Trenutno zena prodaje na pijacu jer na njenu diplomu moze da se popisa, jer niko ne sme da je primi na posao.  To je jedan primer u stotinu sto sam chuo i video tokom moje posete ove godine. Svake godine je sve gore.

Kao sto sam navodio na jednoj drugoj temi, nije vise ni to sto sendvichari glasaju i botovi, vec zbog toga sto padaju opomene i pretnje za prijatelje, poznanike, blize i dalje clanove porodice da isto glasaju. Organizacija na nivou sekte, da nije ni chudo sto u javnosti neces chuti ni videti ikakvu opoziciju. Druga vazna sttvar jerr to da Srbija nema alternativne politicare koji bi se zalagali za ista bolje, to jest da su ista bolji kandidati. I ova kvazi opozicija je placena da se igra igara. Tipa Seselj je jedan od najvecih izdajnika, jer taj blati DOS i DS i naravno svog bivseg kuma, ali pri tome ne kaze nista za Vucka, inace bi se vratio u Hag za noc.

Sto se mene tice, pored svih losih stvari sto je Sloba radio, on je ipak radio koliko toliko za interes Srbije dok vladajuca garnitura od njegovog pada sve do sada, radi na unistavanju Srba, Srbije i svega postojeceg. Ali to je problem u nama samima, jer ne bi oni ovako uspevali u tome sto rade da se Srbi sami nisu prozlili, prodali i radili sve i svasta zarad licnog interesa.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Citat
Problem 5 oktobra nije to što je Sloba pao, nego ko ga je zamenio. Slobu je potopila plima govana, ali bukvalno. Najgori nesposobnjakovići i ljudi bez profesionalnog i moralnog integriteta su preplavili institucije i preduzeća. Posledica toga u krajnjoj instanci je Vučić i njegova vladavina

давно рекох

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Problem 5 oktobra nije to što je Sloba pao, nego ko ga je zamenio. Slobu je potopila plima govana, ali bukvalno. Najgori nesposobnjakovići i ljudi bez profesionalnog i moralnog integriteta su preplavili institucije i preduzeća. Posledica toga u krajnjoj instanci je Vučić i njegova vladavina.
Lazarevac je 90ih bio prilično tolerantna sredina u političkom smislu, sem jednog incidenta kada se čovek pijan vraćao sa slave i izvređao patrolu pandura, koji su rešili da ga "malo" prevaspitaju pendrecima, što se završilo tako što je čovek izgubio oko. Inače blizak rođak jednog od mojih najboljih drugara, RIP. Sem toga članovi opozicije su normalno radili u Kolubari, opštini i drugim državnim institucijama. Neki su bili i na rukovodećim položajima, sem naravno upravnog odbora Kolubare, to je naravno držao SPS, ali likovi potpuno nebitni politički, samo članska karta SPS-a i to je to. Znači jedna mirna provincijska sredina, bez nekih političkih tenzija, sem ako se povede neki put rasrpava međ pijanim gostima za slavskim stolom. E onda 5. oktobra sam skapirao od prilike kako je izgledao dolazak komunista na vlast. Krizni štabovi, maltretiranje potpuno nevinih i pri tome marginalnih likova. Trlu, tadašnjem direktoru Kolubare, inače potpuno mirnom i tolerantnom liku su stavljali pištolj na čelu "demokrate", bacali govna na kuću itd. Kakve barabe sve i propalice nije izbacio taj 5. oktobar na vrh, makar ovde u Lazarevcu, to je bilo teško zamislivo pre toga. Ipak desilo se i sad je sve istorija jbga. Ako je to cena da nas ne bombarduju i ukinu sankcije, ok ...verovatno i vredi.
Meni lično je 5. oktobar ipek pre delovao kao poraz nego kao pobeda iako sam bio protivnik Slobine vladavine još od kraja 80ih godina.
Moja neka perspektiva izgleda ovako zapad nas je zajebao za Krajinu i Kosovo, pa nam onda doveo DOS na vlast da bi nas učinio invalidom od nacije. Vučić kao ekser na kovčegu srpske države. Al da je samo Sloba kriv, to su budalaštine prve kategorije, plus slika koju je o njemu stvarao DOS da bi legitimisao svoju lopovsku vladavinu, a nesvesno(ili možda i svesno) duvao u jedra hrvatskim, bošnjačkim i albanskim interesima.
Ipak smo mi kao nacija bili nedorasli trenutku propasti komunizma i raspada Jugoslavije, ušuškani u udobno socijalističko uređenje. Nit je bilo ideje kako da se Srbija iznutra reformiše, a još manje kako da se odgovori na realno očajan geopolitički ambijent. U tom kontekstu, Sloba je došo kao idealan depo za odlaganje sopstvene političke nesposobnosti. O ličnom moralu i ostalom ... to je već neka druga priča.
Uzgred budi rečeno, institucije koje su stvarali DOS-ovci danas vredno rade pod dirigentskom palicom Aljeka Vučića, što po meni najbolje govori o 5. oktobru.

U nekom od sledecih postova ces idealizovati lik i delo S. Milosevica i M. Markovic.

IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12060
Zastava
Problem petkog oktobra je sto nije bilo krvi. Da smo tada pustili malo krvi jedni drugima to bi prebrinuli i krenuli napred ovako to nas tek ceka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
problem naš je što mi nemamo ideju šta da radimo ni oni pre ni ovi nakon 5 oktobra, mi jurimo sopstveni rep 30 godina, tavorimo jbg. Iluzija je da su Sloba, Zoran, Tadič ili ne daj bože ovaj sad imali bilo kakvu ideju šta da rade osim da sednu u čamac i puste se niz brzake pa gde stignemo.

Čovek 6 godina vlada, počeo dijalog, razradio dijalog i proglasio dijalog o Kosovu propalim, a da niko nije znao o čemu je dijalog leptejebo i neko to zove državnikom. Ovaj vladao 10 godina nije umeo da ukapira da će ga ovi nalupati sa 800 aviona i to zovemo državnikom. Ovaj došao na vlast bratimeći se s nekakvim bandama i nije umeo da se odbrani od bande kradljivaca golfova dvojki i to zovemo državnikom. Ovoga što mu je glavni domet u tome što sluša Severinine pesme i ovoga ustavobranitelja koji je u tepihu transportovo ljude preko Drine ne bih ni komentarisao.

Mahatir Bin Mohamad je državnik, kontroverzan ali državnik, Milošević to nije. Mohamad je recimo s jedne strane lud čovek, diktator, rasista, antisemita, budaletina jedna neopevana na mnogo frontova, al čovek imao viziju napravio od jedne zaostale zemlje, petnaestu ili koju već ekonomiju sveta, epohalne domete napravio, a  ovde se raspravljamo da l je jedan ili drugi džabalebaroš koji NIŠTA nije uradio za svoju zemlju bolji od drugoga?! Ne valja nijedan, nije uradio ništa nijedan, kraj priče.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
To je poseban problem, oročavanje trajanja države vladavinom NN političara. To ti je ko u Lepa sela lepo gore kad poštar kreše učiteljicu a ona kaže "kako ćemo bez druga Tite". Jebeš državu koja ne može bez bilo kog političara. Plač za Slobom je meni jednak tripu drugosrbijanaca da je sve propalo ubistvom Đinđića, pa koji smo mi qrac od nacije ako ne možemo bez "big daddy-ja", jer rođaci, svaki je čovek smrtan, a sa ovim tripom mi uvek pravimo sistem koji traje koliko i njegov vladar. Znači stalno diskontinuitet. Hteo sam i ovo u prethodnom postu, al kontam da sam i bez toga odužio preterano.
To je suštinska lekcija koju je trebalo naučiti od zapada, a ne gej parada i slične gluposti.
Eno Tadića bio na vlasti, nije se proslavio, a čak i da jeste, to je to care, odradio si kolko si umeo i znao pusti sad druge, jer drugih mora da bude, samo treba da ih pronađemom između sebe.  Jok brale ... on bi još, kaže sad ima iskustva Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 15:50:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.346 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.